Şimdi Ara

Tesla, Nevada'da LFP batarya hücreleri üretecek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla, Nevada'da LFP batarya hücreleri üretecek
    Tesla'nın Nevada'daki fabrikasında CATL makineleriyle yeni bir lityum demir fosfat (LFP) pil hücresi fabrikası kuracağını belirtiyor. Bloomberg'in yayınladığı yeni bir rapora göre Tesla, CATL'nin boşta kalan ekipmanlarını kullanarak küçük bir tesis inşa etmeyi planlıyor.



    Yeni küçük tesisin Tesla'nın Megapack batarya sistemi için LFP pil hücreleri üreteceği bildiriliyor. CATL makinelerini kullanacak olmasının Tesla'nın tesisi hızlı bir şekilde üretime geçirmesine olanak sağlaması bekleniyor.



    Ayrıca Bkz.Volkswagen elektrikli Golf üzerinde çalışıyor: ID.3'ün yerini alabilir



    LFP pil hücreleri, nikel bazlı lityum-iyon pillerden daha ucuz ve güvenilir olmasının yanında daha az enerji yoğunluğuna sahipler. Bu nedenle LFP bataryalar sabit depolama çözümleri için oldukça uygun seçenek oluşturuyor.



    Bu hücrelerin üretimi yakın zamana kadar Çin ile sınırlıydı. Ancak LFP pillerin ithalatına yönelik 7.500 dolar federal vergi nedeniyle ABD'de üretilmesi avantajlı hale gelmiş durumda. CATL halihazırda Tesla'nın, özellikle Çin'de üretilen elektrikli araçları için LFP pil hücrelerinin önde gelen tedarikçilerinden biri.




    Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-01-31/tesla-to-open-new-us-battery-plant-with-equipment-from-catl?srnd=premium







  • Elon ve hissedarlarının tüm projeleri mars kolonisi odaklı işliyor. Elektrikli otomobil dönüşümü bile bunun için diye düşünüyorum. O zamana kadar minimum enerji ile Max fayda için tüm sistemi dönüşüme zorladılar. Depolama çözümleride bunun devamı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LifePo4 ten daha iyi bir teknoloji bulamadılar herhalde ki bunun fabrikasını kuruyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.