Şimdi Ara

Tesla’nın bir sonraki fabrikası İtalya’da olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla’nın bir sonraki fabrikası İtalya’da olabilir
    Tesla, halihazırda yeni nesil sportif Roadster otomobili üzerinde çalışırken bir yandan da gelecekteki daha uygun fiyatlı otomobili için üretim kapasitesini artırmak istiyor. Son gelen haberler de bu kapasite artırımına dayanıyor. İtalyan bakan Adolfo Urso, yaptığı açıklamada Tesla ile potansiyel bir fabrika için görüşmeler gerçekleştirdiğini açıkladı.



    Tesla, İtalya’da fabrika kurabilir



    Bakan Adolfo Urso’nun açıklamalarına göre hükümet, Tesla ile aylardır görüşme halinde. Gerçekleştirilen görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini söyleyen Urso, aynı zamanda ihtiyatlı olunması gerektiğini de belirtiyor.



    İtalya, şu anda elektrifikasyon konusunda geri kalmış olan Stellantis'in hakim olduğu otomobil endüstrisini çeşitlendirmek istiyor. Tesla, bu çeşitlilik için önemli bir hedef konumundayken ülke ayrıca Çinli otomobil üreticilerini de değerlendiriyor. Öte yandan Tesla, halihazırda yeni bir fabrika için karar vermiş değil ve İtalya görünüşe göre şimdilik seçeneklerden birisi konumunda.



    Ayrıca Bkz.Yeni Tesla Roadster için tarih verildi: 0’dan 100’e 1 saniyenin altında çıkacak!



    Tesla, halihazırda son olarak duyurduğu yeni fabrikası Gigafactory Mexico'yu çoktan ertelemiş durumdayken firmanın 2024 yılı bitmeden yeni bir fabrika için en azından yer duyurusu yapmayı planladığı düşünülüyor. Firma, Avrupa özelinde sadece Almanya’da Gigafactory Berlin tesisinde üretim gerçekleştiriyor. Bu fabrika zaten devasa boyutta olsa da Tesla’nın tesisi daha da genişletmek istediği ancak yerel sakinlerin buna karşı çıktığı biliniyor.




    Kaynak:https://electrek.co/2024/02/28/tesla-reportedly-talks-italy-factory/







  • Yatırım o ülkeyi bir adım attıracak.
  • Musakka cografi ve kur avantajiyla, gelişmiş eko sistemiyle deliler gibi Bursa'yi istiyordur ama yaptirmazlarlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.