Şimdi Ara

Tesla’nın insansı robotu Optimus, seneye satışa çıkacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla’nın insansı robotu Optimus, seneye satışa çıkacak
    Tesla’nın insansı robotlar özelindeki çalışması hız kesmeden devam ediyor. Aralık ayında firma, daha hızlı, daha hafif, daha akıcı ve yetenekli olan Optimus Gen 2 robotunu tanıtmıştı. Firmanın bu robot üzerindeki çalışmaları halihazırda laboratuvar şartlarında sürüyor. Öte yandan Tesla CEO’su Elon Musk, yapmış olduğu açıklamada Tesla Optimus’un önümüzdeki yıl satışa hazır hale gelebileceğini ifade etti.



    Tesla Optimus, 2025’te satışta



    Birkaç ay önce tanıtılan insansı Optimus Gen 2, önceki versiyonuna göre her yönden büyük değişimler ve gelişimler kaydetmişti. Optimus ve onun ardılları Tesla için oldukça değerli, en azından CEO Musk’a göre durum bu. Musk, Optimus robotlarının 10 ila 20 milyar dolarlık bir pazar hacmine ulaşacak potansiyele sahip olduğunu ve gelecekte şirketin ana gelir kaynaklarından birisi olabileceğini belirtmişti. Musk şimdi de Optimus’un 2025 yılı sonlarında satışa hazır hale geleceğini söylüyor.





    Birçok şirket, lojistik, depolama, perakende ve imalat gibi sektörlerde tehlikeli ya da sıkıcı olabilecek tekrarlayan görevleri yerine getirecek insansı robotlar üzerinde çalışıyor. Musk, en nihayetinde Optimus’ları tüketicilere satmayı istese de Optimus ilk olarak fabrikalarda görev alacak. Bununla birlikte ünlü milyarder, Tesla’nın bir insansı robotu seri olarak üretebilecek yeteneğe sahip olduğunun da altını çizdi.



    Ayrıca Bkz.Walmart, depolarında yapay zeka destekli otonom forklift kullanacak



    Tüm bunlarla birlikte normal şartlarda bir CEO tarafından ifade edilen bu sözleri, gerçekleşme ihtimali son derece yüksek iddialar olarak ele alırdık. Ancak konu Musk olunca bu tip “tarih veren” iddiaların sık sık tutmadığını da belirtmek gerekiyor. Örneğin 2019 yılında Musk, yatırımcılara Tesla'nın 2020 yılına kadar bir "robotaksi" otonom araba ağı işleteceğini söylemişti.



    Tesla Optimus’a dönecek olursak firmanın Gen 2 ile önemli bir adım attığını ancak rakiplerinin de çok güçlü olduğunu ifade etmeliyiz. Daha geçenlerde Boston Dynamics, hidroliklerden tamamen elektrikliye geçen yeni nesil Atlas robotunu tanıttı. Geçtiğimiz 1-2 yıl içinde ise Agility Digit, Apptronik Apollo ve Sanctuary AI Phoenix gibi oldukça gelişmiş insansı robotlar gördük.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/tesla-could-start-selling-optimus-robots-by-end-next-year-musk-says-2024-04-24/







  • Tesla seri üretime geçtikten sonra ürettiği robotlarla üretime devam etse harika reklam olur.

  • I robotlar başlıyor bakalım :) Çok değişik bir gelecek bizleri ve çocuklarımızı bekliyor.

  • Türkiye'ye gelse, Akınsoft'un çay servisi yapan robotlarından haremini kurar.

  • Akınsoft'un çay servisi yapan robotları havalimanında isyan etti: "Optimus bize 'Hi' bile demedi."

  • Kargocuya kapıyı açabilecek kadar akıllı ve çevik olduğunda hayatımızın bir kaçınılmaz parçası olacaktır. Tabi bir araba fiyatını bir tane hizmet robotuna vermek isteyecek kişi tanımıyorum hâlâ.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koltuk minderlerini silkelesin, halıları kilimleri silkelesin, mutfağı full toplasın, günde 3-4 kez çayı koyaun servis yapsın, kedileein mama suyunu değişsin tarasın filan başka bişi istemiyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.