Şimdi Ara

Tesla’nın insansı robotu tişört katlayabiliyor, fakat işin içinde bir “ama” var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
10
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Elon Musk’ın paylaştığı bir video Tesla’nın insansı robotu Optimus’un artık daha fazlasını yapabildiğini ortaya koyuyor. Görünüşe göre Tesla Optimus, bu kez bir geliştirme tesisinde masanın üzerindeki bir tişörtü katlıyor. Robot bu görev konusunda oldukça yetkin görünürken el ve kol hareketlerinin son derece pürüzsüz olması dikkatleri çekiyor. Ancak olayın içinde bir “ama” durumu var.



    Tesla Optimus'tan yeni hünerler



    Musk videoyu paylaştıktan birkaç dakika sonra, robotun başarısına duyulan heyecanı kesinlikle azaltan bazı ek bağlamsal bilgiler de paylaştı. Görünüşe göre an itibariyle Optimus bunu henüz otonom olarak yapamıyor. Musk’a göre yakında bunu tamamen otonom olarak ve rastgele bir ortamda yapabilecek. Videonun paylaşılmasından sonra Marques Brownlee gibi bazı X kullanıcıları videonun CGI olduğundan bile şüphelenmişti. En azından videonun gerçek olduğu ancak işlevin otonom olmadığını öğrendik.






    Optimus’un tişört katlama beceresi hoş görünse de bir diğer sorun bunu yavaş yapıyor olması. Bu yavaşlık Musk’ın ek açıklaması düşünüldüğünde daha da düşündürücü. Zira robot, önceden kurgulanmış hareketleri bile esasında yavaş yapıyor. Tesla, Optimus için paylaştığı son videolarda bu tip sihirbazlık numaralarını sıkça yapıyor. Bunlar açıklandığı sürece elbette bir sorun yok.



    Ayrıca Bkz.Çin’den Tesla’nın insansı robotuna rakip geldi: Fiyatı 30 bin dolar



    Öte yandan Tesla, Optimus’un yapay zekasından daha çok gelişmiş eklem ve uzuv işlevselliğini göstermek istiyor gibi görünüyor. Tüm bunlar zemine oturtulduğunda ise Optimus için yolun henüz başlarında olunduğu anlaşılıyor. Otonom olarak insanların yerini alabilecek veya evdeki eşlikçisi olabilecek bir robot olarak tasvir ediliyor Optimus. Ve 2021 yılında tanıtıldığında Musk, 'üç ila beş yıl içinde' robotun satışa çıkacağını tahmin etmişti. Evet, geçtiğimiz yıllara göre Optimus bariz bir gelişim kaydetti ancak ticari olarak 20.000 dolar fiyatla satılacak bir ürün olmaktan da halen çok uzak.




    Kaynak:https://www.businessinsider.com/reactions-tesla-robot-folding-shirt-question-video-real-2024-1







  • Otonom olmasada muazzam ilerleme. Tebrik ediyorum elon abeyi.
  • LCW çalışanları, ilk işini kaybedecekler olacak herhalde :)
  • Bir hareket sağlandıktan sonra onun yavaş ya da hızlı olmasının hiç bir önemi yoktur. Mutlaka yapılan bir iş sonradan hızlandırılır. Fakat geliştirme aşamasında hiç bir hareketin hızlı yapılması önemli değildir, hareket yapıldıktan sonra o hareketin kodu hızlı da yaptırılır yavaş da yaptırılır, o işin yapıldığı prosedürler önemlidir.
    Tebrikler, ticari olarak önemli bir gelişme.
  • bu robotlar bizim ülkeye gelse katlama başına devlet vergi adı altında para alır demedi demeyin düşünün tarlada çalıştırıyorsun 5 dönüm araziden robot işçi çalıştırma vergisi + ötv + kdv + robot hakları vergisi ıvırı zıvırı.

    Ne kadar yararlı bir şey çıksa başımıza kakalar onu almaya ulaşmamızı engellemek adına her türlü vergi adı altında para koparmaya çalışırlar.

    O nedenle bu tip gelişmelerin bu ülkeye bu insanların hak ettiğini sanmıyorum.
  • O değil de hareketleri bana hiç de "robotik" görünmedi.


    Neden mi?


    Tişörtü katlamaya başladığı zaman kalıp halinde bir çıktı bekliyordum hani otomasyon sistemler olur ya sağdan kapatır vurur, soldan kapatır vurur şeklinde, bu öyle değil işte.


    İnsan hareketleri gibi rastgelelik işin içine girerse yandık, ben robot değilim deyip her internet ortamına girebilirler sonra 

  • Yapay zekayla birleşince boku yedik olay keşke sadece işimiz olsa
  • blackkugu61 B kullanıcısına yanıt

    Bi Optimus kendine, bi Optimus devlete, bi Optimus da bankaya. 🤪

  • Byteman3D B kullanıcısına yanıt

    sanırım en yumuşak vergi sitili bu olur :))))

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.