Şimdi Ara

Tesla Siparişi Verirken Bilinmesi Gereken Önemli Detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla Siparişi Verirken Bilinmesi Gereken Önemli Detaylar

    Herkesin yıllardır merakla beklediği ve Avrupa'da satışları hızla artan, Şubat ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre satışlarını %173 artırarak 18.446 adet ile Avrupa'nın en çok satan otomobili olan Tesla Model Y, zannımca markasına yakışan bir şekilde olmasa da, 04 Nisan 2023 tarihi itibariyle online sipariş almaya başlayarak ülkemize giriş yaptı.


    Şimdi sizlere Tesla'nın Türkiye'de satışa sunduğu Model Y ile herkesin merak ettiği ve kafasında soru işareti yaratan, sipariş veren veya vermek isteyenlerin de kararını etkileyebilecek önemli detaylardan bahsedeceğim.


    En çok merak edilen soruyla başlayalım;


    *Online üzerinden 10Bin ₺ ödeyerek sipariş oluşturdum, siparişimi iptal ettiğimde yaptığım ödemem geri iade edilir mi?

    Cevabı çok basit;

    TTK'na göre mesafeli satış sözleşmesi gereği 14 gün içerisinde yapılan ödemeler tüketicinin cayma hakkı kapsamındadır ve iade edilmesi kanunen zorunludur. Bunun istisnaları vardır, ancak söz konusu sipariş bu istisnalara dahil olmadığından, siparişinizi 14 gün içerisinde iptal etmek isterseniz, ödemeniz iade edilir. 14 günü aşan durumlarda ise sözleşmede yer alan koşullar geçerli olacaktır.


    *Tesla Model Y'nin yıllık MTV'si için ne kadar ödeme yapacağım?

    Bu sorunun cevabı biraz can sıkıcı olabilir;

    Arkadan İtiş Model Y MTV'si

    15.452₺

    Çift Motorlu Dört Çeker Model Y LR MTV'si

    25.287₺

    Çift Motorlu Dört Çeker Model Y Performance MTV'si

    25.287₺


    *Tahmini teslimatlar ne zaman gerçekleşir, teslimat esnasında fiyat farkı oluşursa siparişimi iptal edebilir miyim? Ödemem iade edilir mi?

    Tesla'nın Almaya'da yer alan Giga fabrikasının üretim kapasitesi çok yüksek ve yüzbinlerce siparişi rahatlıkla kaldırabilir ve stok sıkıntısı yaşanmaz. Ancak şu esnada bazı istisnai durumlar var;

    1) Arkadan İtişli Model: Bu model üretim bandına yeni alınacak olan bir model ve üretimine yeni başlanıyor, bu nedenle bu modelin teslimat süreleri biraz daha ileri tarihli olacaktır. Sipariş verirken buna dikkat etmek gerekiyor.

    2) Renk: Beyaz ve Siyah renk üretim bandından hızla çıkarıldığından bu iki rengin teslimat tarihleri tüm versiyonlardan daha önce olacaktır. En dikkat çekici olan ve hatırı sayılır bir renk fiyat farkı istenen kırmızı renk ise, yaklaşık olarak 3 hafta evvel lanse edildiğinden, teslimat tarihi en geç olacak olan renk olarak düşünülebilir.

    3) Teslimat Organizasyonu: Bildiğiniz gibi Tesla, ülkemizde yalnızca İstanbul'da yer alan Kanyon AVM ve Akasya AVM olarak iki lokasyondan teslim yapacak. Araçlar da hali hazırda bu noktalarda görülebilir durumda. Kısa bir süre sonra da test sürüşleri başlayacak. Durum böyle olunca her iki lokasyonun bir teslimat kapasitesi var, bu da günlük olarak her iki lokasyon için ortalama 15 adet teslimat gibi bir rakam olarak belirlenmiş. Dolayısıyla teslimat tarihlerinin uzamasının bir nedeni de üretim kapasitesinden çok, teslimat noktası kapasitesinin durumu olarak değerlendirilebilir.


    *Geliştirilmiş Oto Pilot ve Full Self-Driving Kabiliyeti sonradan araca aktivasyon ile eklenebilir mi?

    Bahsi geçen iki özellik grubu da, Tesla App üzerinden araca sonradan özellik olarak eklenebilecek ve daha farklı özelliklerin de aktivasyonu sağlanabilecek.


    *Standart veya Long Rance olarak satın aldığım versiyonu daha sonra yazılım ile Performance versiyona yükseltebilir miyim?

    Performance model de alçaltılmış süspansiyon ve farklı donanımsal ek özellikler olduğundan sürüş kabiliyeti daha sportiftir ve aracınızı teslim aldıktan sonra Tesla App üzerinden Performance yükseltmesi gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Aracınızı teslim almadan hesabınız üzerinden dilediğiniz değişikliği yapabilirsiniz, ancak bu tip durumlarda teslim tarihleri farklılık gösterebilecektir.


    *Araç için test sürüşü yapılabilecek mi?

    Test sürüşleri için kayıtlar 10.04 itibariyle Tesla web sitesi üzerinden başladı ve randevulu olarak İstanbul Pop Up'da sürüşler gerçekleştirilebilecek.


    Tesla hakkındaki diğer önemli detaylara, Yüksek Teknoloji'nin yeni sayısında yer alacak olan makalemden ulaşabilirsiniz...








  • şu MTV VERGİSİNe bakkkk ya bak utanmaz rezillerr milleti yedikleri yetmedi halada oy istiyorlar halada 2070 felan diyorlar

  • Yanlışınız var. Test sürüşü randevusu alınamıyor. Kapora ödedik, uygulama üzerinden dahi test sürüşü yok şu anda. Yakın zamanda aranacaksiniz diye not çıkıyor

  • MTV'yi görünce başka hiçbir konuya odaklanamıyor insan. Ayıptır ya

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.