Şimdi Ara

Test-Ford C-Max

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MPV segment oyuncuları zamanla otomobil sektöründe ön planda olmaya başladı. Özellikle 2 çocuklu ailelerin tercihleri arasında yoğun bir şekilde yer alan bu araçlar, geniş iç hacim ve kendine has bir çok özelliği ile dikkat çekiyor. Ford markasının bu segmentteki savaşçısı ise C-max.

    Tasarım

    C-max ‘in tasarımına baktığımızda ailenin yeni tasarım diline ayak uydurduğunu görmek mümkün. Xenon far grubu, kaput üzerindeki keskin hatlar otomobilin dinamik karakterini ön plana çıkarıyor. Ön bölümde geniş ağzı andıran ve piyano siyahı ile kaplanmış ızgara ön bölümde dikkat çeken başka bir detay. Yan bölüme geldiğimizde ise büyük boyutlu aynalar dikkat çekiyor. Bu aynalar üzerine konumlandırılmış aydınlatmalar size karanlık otoparklarda veya sokaklarda büyük bir yardım sağlıyor. Ön bölümde gördüğümüz keskin hatlara yan bölümde de rastlamak mümkün. Aile otomobillerinin hemen hemen hepsinde görmeye başladığımız panoromik tavan otomobilin dışarısındaki dikkat çeken detaylar arasında. Segment rakiplerine baktığımızda baktığımızda 4380 mm’lik uzunluğu ile Renault Scenic’den 14 mm daha uzun olan C-max, Genişlik anlamında 1828 mm değeri ile 17 mm daha dar.

    İç Mekan

    Otomobilin içersine geçtiğimizde yeni tasarım dili esintileri devam ediyor. İçerideki malzeme kalitesi ve işçilik üst seviyelerde. Sürücü direksiyonundan serüvene başlıyoruz. 4 kollu deri direksiyon simidi son derece şık bir yapı kazandırmış. Bu detaya deri vites topuzu da eşlik ediyor. Otomobilin bir çok fonksiyonu direksiyon üzerinden kumanda edilebiliyor. Ancak burada kullanılan tuş kombinasyonu biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Alışmak için bir iki pratik yapmanız gerekiyor. Ford yeni tasarım dili ile otomobilin gösterge panelinde de değişikliğe gidilmiş. Beyaz veya daha değişik tonlara alışık olmamızın aksine mavi tonlu bir gösterge paneli kullanılmış. Ön panelin orta bölümüne geldiğimizde ise Sony marka müzik sistemi bizleri karşılıyor. Bu müzik sistemini direksiyon üzerinden de kumanda etmek mümkün. Müzik sistemi üzerindeki yer alan tuşlara alışmak biraz zaman alsa da bu sistemin çok fonksiyonel olduğunu söyleyebiliriz. Müzik sisteminin hemen altında çift bölmeli klima sistemi bulunuyor. Daha aşağıya indiğimizde ise otomatik park sistemi ve otomatik bagaj düğmeleri bizleri karşılıyor. Ön panelde dikkat çeken bir başka detay ise havalandırma ızgaralarının devasal boyutlarda tutulması olmuş. Bunlar sayesinde ortam çabuk ve farklı olarak iklimlendirilebiliyor. Orta bölüme geldiğimizde ise sürücü ve yolcuyu ayıran bir orta konsola rastlıyoruz. Bu bölümde irili ufaklı gözler bulunuyor. Buna ek olarak kolçak altında ve kapı kenarlarında gözler bulmak mümkün. Panaromik cam tavan ile içerideki misafirlerine ferah bir ortam sunan C-max, hacim anlamında da verdiği rahatlık ile başarılı olduğunu ispatlıyor. Geniş hacim özelliğini bagaj bölümünde de sunan C-max 5 kişilik oturma düzeninde 432 litrelik bir hacim sunarken, koltuklar yatırıldığında bu değeri 1684 litrelik değere kadar taşıyabiliyor. Rakibi olan Scenic’e 5 kişilik oturma düzeninde 5 litre ile yenik düşüyor.

    Performans

    C-max’de 1.6 litrelik dizel bir motora yer verilmiş. Bu motor 3600 d/d’da 115 bg’lik güç üretirken 1750-2500 d/d’lar arasında 270 Nm tork değeri sağlıyor. Bu değerleri elde etmede 6 ileri manuel şanzımandan yardım alan C-max 0-100 Km/s hızlanmasını 11.3 saniyede tamamlarken maksimum 184 Km/s’lik bir hız değerine sahip. Fabrika verilerine göre 4.6 litrelik yakıt tüketim değeri sunan C-max ile testimiz boyunca 7 litrelik bir değer elde ettik.

    Sürüş

    Ford C-max size stabil bir sürüş sağlıyor. MPV segment oyuncularından dinamik bir sürüş beklenmez ancak otomobilin limitlerini görmek için bol virajlı ve trafiğin neredeyse hiç olmadığı bir yola giriyorum. İlk virajın içine otomobili atıyorum ve Ford markasının ödün vermediği üstün yol tutuşu sayesinde bu virajı rahatlıkla aşıyorum. Burada bu özelliği hisli direksiyon sistemi ve serte dönük süspansiyona borçlu olduğunun altını çizmek isterim. Bir sonraki viraj daha da limit giderek otomobili virajın içerisine atıyorum ve ilk kayma arkadan kendisini gösteriyor. Ufak kontralar ile aracı toplamak mümkün ancak daha öncesinde ESP atik bir şekilde devreye girerek tehlikeyi önlüyor. Araçta bir çok farklı teknolojik detaylara rastlamak mümkün. Bunlardan en dikkat çekeni ise sesli komut sistemi. Bu sistem sayesinde telefon ve müzik sistemi için sesli komutlar verebiliyorsunuz. Bunun yanında otomatik park sistemi de dikkat çeken diğer bir özellik. Bu sistem sayesinde C-max ile park derdi ortadan neredeyse kalkıyor. Sistemin çalışma prensibi şu şekilde. Vites kolunun hemen önünde yer alan park asistanı düğmesine basıyorsunuz. Sistem önde ve arkada bulunan sensörleri devreye alıyor. Sağ tarafa yakın bir şekilde park alanı belli bir süre aranıyor. C-max yeterli alanı bulduğunda uyarı panelinden sizi uyarıyor ve vitesi geriye takmanız için emrediyor. Bu işlem gerçekleştirildikten sonra direksiyon komutları tamamen sisteme bırakılıyor. Bir diğer özellik ise otomatik bagaj kapağı. Bu sisteme anahtar üzerinden yada vites kolunun hemen önündeki alandan erişmek mümkün. Bu tuşa basıldığında bagaj otomatik olarak açılıp kapanabiliyor. Aracımız ile uzun yol yapma şansıda bulduk. Bu süreç zarfında stabil sürüşün keyfini çıkardık. Cruise Kontrol’ ün de avantajını kullanarak fabrika değerlerine yakın değerler elde etmeyi de başardık. Ford C-max gerek sürüş karakteri gerekse 58.665 TL’lik fiyatı ile MPV segmentinin seçenekleri arasında üst sıralarda yer alacaktır.

    Yazı: Alper GÜLER


     Test-Ford C-Max




     Test-Ford C-Max




     Test-Ford C-Max







  • Konu için teşekkürler.

    Yazılanlar bir yerden alıntı mı, yoksa sizin düşünceleriniz mi?

    Derği vs gibi bir yerden alıntı yazı ise ben o yazılanlara kullanıcıların kendi yazıları kadar önem vermiyorum.
    Sonuçta ticari ilişkiler reklam vs gibi nedenlerle yazılabiliyor. Ama kullanıcı yazıları daha objektif olabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaliska

    Konu için teşekkürler.

    Yazılanlar bir yerden alıntı mı, yoksa sizin düşünceleriniz mi?

    Derği vs gibi bir yerden alıntı yazı ise ben o yazılanlara kullanıcıların kendi yazıları kadar önem vermiyorum.
    Sonuçta ticari ilişkiler reklam vs gibi nedenlerle yazılabiliyor. Ama kullanıcı yazıları daha objektif olabiliyor.

    Bizzat kendimin yapmış olduğu testtir.
  • Tamam öyleyse yazının değeri daha fazladır benim için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaliska

    Tamam öyleyse yazının değeri daha fazladır benim için

    Keyifli okumalar
  • İnceleme için teşekkür ediyorum. Elinize sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shintai

    İnceleme için teşekkür ediyorum. Elinize sağlık.

    Rica ederim. Keyifli okumalar.
  • Bu aracı çok beğeniyorum, elinize sağlık
  • Bu aracı çok seviyorum inceleme için teşekkürler... Ford satışları iyi ama bir otomatik koysaDizel+otomatik ve ecoboost+otomatik yapsa satışlar dahada artacak...
  • Testimizden bir kaç kare daha

     Test-Ford C-Max


     Test-Ford C-Max


     Test-Ford C-Max




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serco05

    Bu aracı çok beğeniyorum, elinize sağlık

    Rica ederim. Keyifli okumalar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faith_388

    Bu aracı çok seviyorum inceleme için teşekkürler... Ford satışları iyi ama bir otomatik koysaDizel+otomatik ve ecoboost+otomatik yapsa satışlar dahada artacak...

    Rica ederim. Keyifli okumalar.
  • Elinize sağlık.
    İç mekan kalitesi motor ve yüksek karoserisine rağmen yol tutuşunu çok beğendiğim bir model.
    Değişkenliği de cabası.
    Geniş aileler için güzel bir seçenek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    Elinize sağlık.
    İç mekan kalitesi motor ve yüksek karoserisine rağmen yol tutuşunu çok beğendiğim bir model.
    Değişkenliği de cabası.
    Geniş aileler için güzel bir seçenek.

    Malzeme kalitesi açısından üst seviyede olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. MPV segmentindeki araçlardan performans anlamında çok şey beklenmez ancak sizinde belirttiğiniz gibi yol tutuşu başarılı. Ekonomik fiyatı ile geniş aileleri cezbedecek.
  • Maalesef hemen hemen her mpv gibi çirkin. Türk halkı dobloyu caddyi partneri bunlardan daha çok sevdi. Üstelik yarı fiyatı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anchorman -- 23 Ekim 2012; 12:53:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.