Şimdi Ara

Texture Hakkında ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam. Karakter tasarimiyla ilgileniyorum.. Texture da takıldım.. Örnek olarak fotografini attim.. Attigim fotograftaki gibi texture yapmak istiyorum.. böyle texture lar neyde yapiliyor? Zbrush baktim 1 2 hafta zbrush'ta böyle bir texture elde edemedim.. Photoshop veya gimp tarzi bi programlami cizilmistir acaba? yardımlarinizi görüs ve önerilerinizi bekliyorum.. teşekkürler..

     Texture Hakkında ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinoktahan -- 21 Mart 2015; 3:10:08 >







  • - fotograf cekersın,onu poligonlara yamarsın.
    - sclupt eder ve texture map larını cıkartırsın.(renk,specular,ao,normal map gibi)
    - acarsın ps yada gımp gıbı programlarda cızersın polıgonların ustune.(3d rogramdan bos polıgonları cıktı alıp bu polıgonların ustunu boyuyacan.)
    - yada acarsın body paint yada eşdeger bir programı.direk 3d modelin uzerine boyama yaparsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 21 Mart 2015; 7:52:40 >
  • cinoktahan kullanıcısına yanıt
    ilk işlemin adı unwrap'tır, bu modellemesi bitmiş obje üzerinden alınır. Her programda farklı adımları olsa da benzer işlemlerle sağlanıyor.
    ikinci işlem ise boyamanın veya elbisenin veya başka bir texture verilmesi aşamasıdır. Bunu da Second life olarak isimlendirmişler.

    Her ikisi içinde aşağıda videolar var. Boyama veya texture aşaması Photoshop altında yapılıyor. Ancak bunun için grafik tablet
    uygun sonuçları almakta büyük katkı sağlar. Mouse hareketleri ile yapmak biraz zahmetlidir.

    Ayrıca üst photoshop versiyonlarında 3D özelliği olduğundan modeli obj olarak photoshop'a alarak orada bu işlemleri de yapmak mümkündür.













  • zbrushdaki high poly modelinde sculpt çalışırken zaten bu detayları veriyorsun. sonra modeli retopo edip low poly aktarırken kıvrımlar vs. detayların hepsi projection yöntemiyle low poly modeline normal map ile aktarılacak. sen sadece karekterin diffuse(color) kanalını boya, sonrada photoshopda normal map ile birleştir.

    tutorial istersen zbrush spotlight veya marvelous designer işini görebilir.

    http://www.digitaltutors.com/tutorial/1430-Texture-Painting-in-ZBrush
    http://pixologic.com/zclassroom/homeroom/lesson/spotlight/
    https://www.youtube.com/watch?v=d2_9UhjyZDY
    http://www.marvelousdesigner.com/learn/

    ben genelde çizgi film karekterleri modelliyorum. o yüzden fazla foto gerçekçilik gerekmiyor. birde kaplamasını yaparken, karekterin UV haritasını düzgün çıkarman lazım. benim kullandığım program "headus UVLayout"

    https://www.uvlayout.com/
    http://www.digitaltutors.com/tutorial/1390-Introduction-to-UVLayout
     Texture Hakkında ? Texture Hakkında ?




  • Harris32 ilk başda vermis oldugun unwrap dersini öncelerden izlemistim ve faydasi olmuştu. Photoshop ta boyama icinde verdigin videolara baktim.. bende photoshopla boyamayi düsünüyorum.. Photoshop ta kırısıklık, boyama vs.. yapicam fakat bir arkadasim bana grafik tablet gereksiz cok bir işe yaramiyor mouse lada cizersin dedi.. mouse ilede zor gibi geldi bana.. grafik tablet almalimiyim? teşekkürler..


    darnell_vfx Formun basinda vermis oldugum örnek texture'da ki gibi bir kalite zbrush da malesef elde edemedim. :( zbrush'da kırışıklık falan yaptim, normal, occlusion map'ini aldim, photoshopda birleştirdim ama istedigim gibi bir sonuc elde edemedim. (zbrush da yaptigim ve aldigim sonucu fotograf olarak ekledim alta..) Vermis oldugunuz tutorial linklerinede bakacagim.. UV map de bir sıkıntım yok ama yinede dediginiz headus UVLayout i merak ettim onada bir bakacagim.. Alta zbrush ve photoshopta elde ettigim texture örnegini paylastim..

    Zaman ayirip ilgilendiginiz için çok teşekkür ederim..
     Texture Hakkında ? Texture Hakkında ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinoktahan -- 22 Mart 2015; 9:38:02 >




  • cinoktahan kullanıcısına yanıt
    Mouse ile fırça hareketlerinde sıkıntı çıkıyor, iyi bir tablet bu işi hızlandırır. Ancak tabletler ilk kullanım için zordur.
    Wacom Intuos Pro serisi öneririm. Hepsi bir yana bu işlemler biraz deneme, yanılma gerektiyor. Boyama, renklendirme vs için
    çok uğraşılmalıdır. Zaten grafik tableti hemen alıp, 1-2 saat içinde sonuç almak imkansızdır. Tablet'i photoshop ile ilişkilendirip,
    bir sürü kullanım tekniği geliştirmek gerekiyor. Sadece boyama değil, gönderdiğim video'larda desenler de var, bunların
    yaratılması için ayrıca Illustrator, Coreldraw gibi araçlarında kullanılmasına ihtiyaç var. Tabii bu desenlerin binlercesi internette
    mevcut. Konu uzun, sabırlı olmak ve bolca deneme yapmak lazım. Kolay gelsin...
  • @cinoktahan yaptığın texturede teknik olarak bir problem göremiyorum. second life veya benzeri bir platform için yapıyorsan bence gayet iyi. modeline color, specular, glossiness ve normal map kanallarınıda ekleyip, render için güzel bir ışık ve hdr ile gayet güzel sonuçlar alabilirsin. bilmiyorum başka arkadaşlar neder ama bence gayet yeterli.

    iyi çalışmalar
  • darnell_vfx kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.