Şimdi Ara

The Irishman (2019) | Martin Scorsese-Robert De Niro-Al Pacino-Joe Pesci (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
3
Favori
6.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Netflix'e teşekkür edeceğim aklıma gelmezdi herhalde. Şahane olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ed Wood

    Filmi izledikten sonra neden bu insanların sinemaya şekil verdiğini daha iyi anlıyoruz aslında. Bir sahnenin içinde, arkada The Godfather müziğini duyunca insan çok farklı şeyler hissediyor. The Irishman filminin Scorsese tarafından da tam anlamıyla ustalık eseri olarak tanımlanmasının sebebi hem süre kaygısının olmaması hem de hikayenin şekilleniş biçimi. Filmin içeriği bundan çok daha fazlası. Örnek vermek gerekirse;


    Açılış sahnesinde biri solda, diğeri sağda (haç tutan) olmak üzere iki adet Meryem heykeli var. Yukarıda ise bir adet exit yazısı. Bu sekans aslında bir sarmal olarak kullanılmış. Filmin sonunda Frank Sheeran'ın pederle konuşması, günah çıkarma ritüelleri, tabutunu ve yerini seçmesi dünyevi yaşantıya veda ettiğinin bir göstergesi. Fakat çok büyük bir isteği var; Peggy'nin affını da alıp tam anlamıyla kendi dünyasında temizi çıkmak ister. Yahuda, Brütüs örneklerinde olduğu gibi Jimmy Hoffa'yı sırtından bıçaklar. Peggy ile arasındaki bağlantının en temelli aracısı da Jimmy olduğu için kendini affedemez. Filmde vaftiz edilen bebekler gibi kendini açığa çıkarmak ister. Ve sonunda da kapıyı hep açık bırakırsınız, içeriye kimin geleceğinin önemi kalmaz.

    Peggy öylesine geliştirilmiş yardımcı karakter olarak görülse de filmdeki karakterler ve seyirci arasında net bir köprüdür. Kötü adamların bakışları onu irrite eder. Soğuk gördüğü Russell gibi kişilerin ona hediyeler vermesi bir şey ifade etmez. Kötü olsa bile Jimmy karakteri onda sıcaklık yarattığı için olduğu gibi samimi davranır. Kötü coğrafyasında kendince iyi bir karakter olarak gördüğü Jimmy, babasına karşı öfkesini dindirmede yardımcıdır. İyi görülen biri ile ilişkide olan kötü, her zaman çekilir bir figür. Bu yok olduğu zaman ilişkinin derecesi ne olursa olsun soğukluk vazgeçilmez. Alelade bir karakter yerine Peggy gibi kötücüllerin ortasına yerleşmiş bir yargıç barındırıyor olmasıyla çok farklıdır The Irishman. Zamanın şöhretli baronlarını da sonlara doğru gerçeklerle yerle bir eden yapısı filmi farklı kılıyor. Üzüm suyuna ekmek banıp afiyetle yiyen kişiler, filmin sonunda bunu yapamıyorlar bile. Ağzına puro alanlar ameliyat masasında. Aileler dağılıyor, mezarınıza tükürmesini isteyeceğiniz insanlar bile sizden uzaklaşmış durumda.

    Tüm bunları yaparken döneminin ilintilerini de göz ardı etmemişler pek tabii. Kennedy / Nixon rekabeti arasındaki Jimmy Hoffa'nın durumu, Küba krizi, Kennedy suikasti derken hem dönem atmosferini çok iyi yakalıyor hem de karakterlerin keşmekeş arasındaki tutumlarını yansıtıyor.


    Neresinden bakarsak bakalım tüm unsurlarıyla, lezzetli ve doğru suç filminin nasıl çekileceğine dair gösterimler muhteşem anektodlarıyla zirveye ulaşmış diyebilirim. İzlemeyenler fazla vakit kaybetmesinler.
    Hocam filmi izlemeden önce bilinmesinde fayda olacak bilgiler var mı? Konusunu bile okumadım şimdiye kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt

    @Mr.Prestige Konuda birkaç arkadaş dillendirmiş, devam filmi olup olmadığını merak etmişler. Devam filmi değil öncelikle onu belirtmek lazım. Konu üç farklı timeline şeklinde işleniyor. Ayrıca bu denli uzun olmasının nedeni de tabii ki beyazperde gösterimi olmamasıyla alakalı. I Heard You Paint Houses kitabından uyarlama. Martin Scorsese ilk başta isminin bu şekilde kalmasını düşünmüş fakat sonradan değiştirmiş.


    Bilmeniz gereken en önemli şey sanırım şölen yaşayacağınız.  

  • devlerden muazzam bir veda. abartılı aksiyon sahneleri ya da uzun süren gerilimler olmaksızın kendisini 3.5 saat izlettirebilen bir film,hiç de sıkmadan. ustalık böyle bir şey olsa gerek. 50'lerden 70'lere amerikan dünyasını oldukça başarılı bir şekilde gözler önüne seriyor. mafya-devlet-sendika ilişkisini güzel bir şekilde işliyor. scorsese,al pacino,de niro,pesci,keitel isimlerini muhtemelen son kez bir arada görmüş olduk. sinema sever herkes mutlaka izlemeli.
  • Bu kadar övülmesi sırf kadro ve yönetmenden dolayı galiba. Ben pek beğenmedim, klişe olmuş. Özellikle oyuncuların genç hallerinin yaşlı hallerinden farkı yoktu. De Niro'nun askerdeki sahnesinde bile 60 yaşında gibi hali vardı. Yürüyüşünden ve hareketlerinden zaten hiç bahsetmiyorum şaka gibiydi.


    Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşu ile ilgili bir iddiayı filmlerinde işlemeleri ise aşırı kolaya kaçmaydı. O kadar seviyordun, senelerin dostluğu var ama gidip iki kurşun sıkıyorsun en ufak bir üzüntü belirtisi bile göstermeden çıkıp gidiyorsun hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ediyorsun :D 3,5 saatlik bir film yapıyorsun ama filmin en önemli olayını üstünkörü işliyorsun. Çok kötü film.


    5/10.




  • Eski filmlerini sevenler bu filmde elbet memnun mutlu ayrılacaklar.Şu an için sıralamasında üste yerleşemez belki ama hiç sıkmadı.şunu belirtmeden geçmek istemiyorum.Yıllardır sürekli aynı mimikler ile oynayan De Niro'dan bıktım gerçekten.Kötü oyuncu demiyorum tabi ki ama sıkıldım yani.

    bir soru sormak istiyorum ;


    Russell Frank ile çıktığı gezi sonrasında Hoffa'nın durumu hakkında konuşmaya başladıklarında Russell direk olarak işi sana veriyorum demedi sanırım ? Yani sadece sen benim yanımdasın iş çıktı bitecek dedi.Ama sonrasında sabahleyin sen gidiyorsun gibi olay oldu değil mi ? Yoksa Frank Russ ile konuştuğundan beri kendisinin halledeceğini biliyormuydu ?

    Biliyorum garip bir detaya takıldık ama .. Çünkü izlerken Hoffa'yı orada görene kadar bilmiyordum Frank'ın işi aldığını.Yani Russ hem işi verip hem sana bir şey olmayacak niye demiş olsun ki dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 29 Kasım 2019; 21:57:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne filmdi be.. Pesci reis döktürmüş valla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için tam bir hayal kırıklığı oldu bu film

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün izledim filmi. Sinema klasikleri arasına girecek bir baş yapıt. Scorsese büyük iş başarmış. Al Pacino, Joe Pesci ve Robert De Niro üçünü bir arada görmek her zaman rastlanmayacak büyük bir fırsat.

    Zamana göre olaylar gelişirken yaşlı oyuncuların genç görünmesinde bazı sorunlar yaşanmış bu doğru ancak hikaye sürükleyici ve oyunculuk o kadar üst seviye ki bunun bir önemi kalmıyor.
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt
    Film cidden akıcı bir şekilde ilerliyor 3.5 saatlik süresine rağmen. Bilmiyorum belki bu tür filmleri sevdiğim için bana öyle geldi ama isteyen mini-dizi şeklinde de izleyebilir. CGI teknolojisini çok beğenemedim, yani kavga-dövüş sahnelerinde aşırı göze batıyor aktörlerin hareketleri. E, kolay değil tabii ki 80’ine dayanmış adamların istenilen şekilde bu sahneleri çekebilmeleri. E, gençliklerini başkaları oynasaydı desek bilmiyorum o nasıl olurdu kişiliklerini istenildiği gibi yansıtır mıydı? Kararsız kalıp keşke çok daha erken çekilseydi diyorum özetle. Bu arada böyle bir filmin içinde Paint it Black nasıl bulunmaz hayret ettim. Keşke olsaydı. Son olarak Jimmy Hoffa’nın bu kadar popüler kültürde yer etmesine şaşırdım açıkcası. Her ne kadar biz yabancı olsak da Amerika’da Breaking Bad’den tutun The Simpsons’a kadar bir çok yerde gönderme mevcut.


    Brütüs’ten bahsetmişken Frank’in malum olayı halledeceği sokağın Sezar olması dikkatimi çekti. Bir de film genel de Frank için Russel&Jimmy seçeneğinden daha fazlası aslında. Jimmy ve kendisi hatta ailesi arasında da tercih yapıyor bir yandan Frank. Ödül töreninde artık işin son raddeye geldiğiyle ilgili konuşmasından sonra bile vazgeçmiyor Jimmy, keçi gibi inatçı. Gururu ve egosu onu gerçekleri görmesini engelliyor, belki de engellemiyor ama sonunu getiriyor. Göre göre sonuna koşuyor Jimmy. Sendika onun için her şey. Başkasının elinde, yönetiminde sendika fikri onu çılgına çeviriyor ve bu yüzden bir türlü uzlaşma yolunu tercih etmiyor. Frank’e ise sadece ben değil sen ve ailende tehlikede olabilir diyor, “Bana çok yakınsın.” Söylediklerinde haklılık payı var elbette. Russel olayın sabahı Jimmy’e yapacaklarını söylediğinde ekliyor, onlar bana saygısından bu şekilde olmasını kabul etti. “Sen ve ailen güvende. Çünkü siz BENİMLESİNİZ.” Frank, belki bu andan sonra yapması gerekenlerin farkına varıyor. Ama son ana kadar da tedirgin, rahatsız. Arka koltukta oturmaya ısrar edecek kadar...

    Bunun dışında bazı yerler aşırı geçilmiş gibi geldi. ( Misal şu malum çılgın herifi Frank öldürdükten sonra bu olayın sonuçları noldu? ) Gerçi geçilmeseydi kim bilir kaç saat olurdu film. Bir de mahkeme salonundaki suikast sahnesinde bir çekimde Jimmy suikastçının elini tuttuktan sonra direk diğerleri gelip adamı yakalayıp engelliyor, daha sonra bu sahne kesiliyor ve diğer sahnede Jimmy suikastçinin elini tuttuktan sonra yumruk atıyor ancak yumruk atana kadar bir önceki sahnede aniden suikastçıya yapışan adamlar -ki oğlu da dahil- bön bön bakıyolar. Bu sahne aşırı rahatsız etti beni nasıl farketmediler veya düzeltmediler anlayamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmthmz -- 1 Aralık 2019; 5:57:32 >




  • ilk defa bu netflix nie para veriyorum diyorumdum ve hakkettiğine inandım
  • Güzel ve klasik bir filmdi.Normalde zevkler ve renkler tartışılmaz derdim fakat artık sinemanın geldiği durumdan dolayı süper kahraman ve saçma sapan filmler piyasayı ele geçirdiği için böyle filmler gelmiyor artık.Yıllardır artık böyle bir film bekliyordum.Bu arada beğenmeyen gitsin hızlı ve öfkeli yada avengers serisini açsın vurdulu kırdılı film izlesin sadece.Çünkü malesef sinema zevkiniz yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir daha al pacino,robert de niro ve joe pesci gibi adamlar gelmeyecek bu dünyaya.böyle bir efsaneleri bir arada izletiği için sonsuz teşekkürler edilmeli scorsese üstada ve yapımda emeği geçenlere.

    3.5 saat değil 3 gün sürse izlerdim
  • Bazı çok bilmişler (kendini sinema duayeni zanneden tipler) tarafından göklere çıkartılsada sıradan bir filmdi. Hatta yer yer baya sıkıcıydı.

    Sırf krallara saygı için, eskilerin hatırına, geçmişe duyulan özlem yüzünden 7 verilir. Oyuncuların çoğu konuşmakta bile sıkıntı çekiyor. Hepsinin bir gözü toprağa bakıyor, filmi izlerken her an birisi kalp krizi gerçirecekmiş gibi hissediyorsunuz. Tuhaf bu durum filmi ''gerilim'' türünede yaklaştırmış oluyor.

    AL PACINO - ROBERT DE NIRO sinema dünyasının en üstünde duran 2 kral . Birçok efsane yapımda efsane işler çıkardılar. Ama bu film onlardan biri değil maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 1 Aralık 2019; 20:23:1 >
  • Bugün yağmurlu bir pazar gününde çok iyi gitti. Robert De Niro, Al Pacino okey ama Joe Pesci reis çok çok iyi oynamış değil mi?
    Bu film sinema için çekilse daha kısa çekilirdi ve bu tadı alamayabilirdim iyi ki Netflix de çıkmış, Martin Scorsese döktürmüş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3'lu icin kesinlikle 10/10. Robert de niro ile joe pesci Casino filminden sonra burda da tam uyumlu, kimyalari tutarak adeta filmi yasamislar.

    Film 10 saat olsa yine izlenirdi. Hic sıkılmadan izledim. Al pacino nun yeri bende hep ayridir. 3' luyu boyle yaşlari kemala erince izlemek insanin içini burkmuyor degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstatları son izleyişlerimiz...
    Ben filmi çok iyi buldum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki ileride klasik olarak anılmayacak ama bu kadar önemli 3 oyuncunun hatta scorsese'yide katarsak bu dörtlünün son vuruşu olması açısından oldukça önemli bir film diyebiliriz.
    Messi-ronaldo sonrası nasıl bu seviye oyuncu gelmeyecekse al pacino-de niro sonrası da bu seviye bir oyuncu gelmeyecek muhtemelen.
    Bazı şeylerin sona erdiği bir dönemde yaşamak üzücü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film güzeldi de niro'nun yeri ayrı ama pacino yine dersine çok sıkı çalışmış, o kitle konuşmalarını benim diyen siyasetci yapamaz. Rahatsız eden makyajların çok sırıtmasıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 5 Aralık 2019; 2:46:19 >
  • Aga, dün akşam filmi izlemeyi planlıyordum da film aüresine bir bakalım dedim 3.5 saat, çok uzun. İzleme işi haftasonuna kaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.