Şimdi Ara

The Isle Tide Hotel İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
28
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Wales Interactive tarafından ve geçtiğimiz hafta yayınlanan interaktif film oyunu The Isle Tide Hotel bizlere yeni bir hikayeyi aktarıyor. İnteraktif bir film niteliğinde olan yapım içerisinde gerçek oyuncular bulunuyor ve bu oyuncularla beraber ilerlememize başlıyor ve aynı zamanda yaptığımız seçimlerle beraber hikayenin gidişatına dokunabiliyoruz. Oyunda genel anlamda film izliyor gibi bir hava karşımıza çıkıyor ve bu kapsamda biz de kendimizi film izliyor gibi ekranın karşısında bulabiliyoruz.

    Yakın zamanda çıkış yapmış olan bu oyunun şu anda incelemesini sizlere sunuyor ve oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğundan da bahsetmem gerekiyor.

    Bir otel macerası
     
     

    The Isle Tide Hotel içerisinde ilk etapta oyunun adından da anlayabileceğiniz gibi bir otele gidiyor ve bu otel içerisinde bir tarikatla beraber karşılaşıyoruz. İlgisiz bir baba olarak karşımıza çıkan ana karakterle beraber ilerlediğimizi yapımda bu tarikatın elinden kızı kurtarma görevini üstleniyoruz. Oyundaki temel amacımız tamamen bundan ibaret olarak karşımıza çıkıyor ve yaptığımız hamleler de tamamen kızı bulmak üzerine kurulu.

    Oyun içerisinde ilerlediğimiz esnada otele giriş yapıyor ve bu otelde bazı tuhaflıkların olduğunu keşfediyoruz. Elbette bu tuhaflıklar karşımıza gizemli bir şekilde yansıtılıyor ve ilk etapta oyuncuların rolleri gerçekten de ön plana çıkıyor. Otele giriş yapmakla beraber burada tuhaf olayları meydana geldiğini görüyor ve buralardaki insanların da garip davrandığının da farkına varıyoruz. İşte ilk tuhaflıklar burada başlıyor.

    Oyundaki seçimlerle beraber gidişata etki ediyoruz
     
     

    Tarikatın yuvası olan ve buralarda belli dönemlerde çeşitleri ritüellerin gerçekleştirildiği bir zamana denk geldiğimiz oyunda ana karakterimiz ile beraber ilerliyor ve buralarda yaptığımız seçimlerle beraber gidişata etki edebiliyoruz. Oyunda yer yer etkileşimin bizlere verildiğini deneyimleyebiliyor ve bu etkileşimle beraber de nereye gitmek istediğimize tamamen biz karar veriyoruz. Örneğin bir oda içerisinde bulunuyor ve bu odadaki kısımları incelemek için bizlere sunulan seçenekler arasından bir seçim yapıyor ve istediğimiz kısma doğru ilerliyor ve buralarda neler olup bittiğini görebiliyoruz. Seçimler hem hikayenin gidişatını etkiliyor hem de bulunan ipuçlarında değişikliklere etki ediyor.

    Durağan bir yapıyı bizlere aktarıyor
     
     

    Oyunda genellikle daha çok gizem ve araştırma unsurları karşımıza çıkıyor ve bu araştırma kısımları ile beraber oyundaki karakterlerin yavaş bir şekilde hareket ettiğini aynı zamanda yanımızda bulunan diğer bir karakterle beraber diyaloglar içerisine giriştiğimizi görebiliyoruz. Oyunda karşımıza çıkan bu yapı ile beraber biraz daha yavaş ve aksiyonun az olduğu bir deneyimle karşılaşıyor ve belki de bu hızın biraz daha artması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü oyun içerisinde bir kızı aramaktan ziyade daha çok buraya araştırma yapmaya gelmiş ve yavaş yavaş buralardaki gizemi açığa çıkarmaya çalışan bir karakteri kontrol ediyor gibiyiz. Bu durum her ne kadar doğru olsa da kızın kaybolduğu ve zamanın bir hayli önemli olduğu yapım içerisinde biraz daha telaş unsurlarının karşımıza çıkması gerekiyor. Ancak hem ana karakterde hem de diğer karakterlerde bu telaşın biraz daha düşük kaldığını görebiliyoruz.

    Oyunun yarısına geldiğimiz esnada ise durağanlık halen devam ediyor ve yer yer bu durağanlık elbette bazı olaylarla beraber çözülüyor. Bunun dışında kamera açıları oldukça ilgi çekici olarak karşımıza çıkıyor ve gayet güzel bir deneyimi bizlere aktarıyor diyebilirim. Ek olarak bu karakterlerle beraber ilerlediğimiz esnada doğru kamera açıları ile beraber etrafta neler olup bittiğini görebiliyor ve buralardaki araştırmanızı devam ettirebiliyoruz.

    Yine burada yer yer yukarıda da bahsettiğim gibi bizlere belirli durumlarda etkileşim unsurları veriliyor. Ancak genel olarak oyunu sürekli olarak izliyor ve ara sahnelerle beraber oyundaki yerimizi alıyoruz. Özellikle bazı noktalarda ilgi çekici mekanikler bulunuyor ve şunu da belirtmek istiyorum ki oyunun ilk kısmında yer alan kilit açma mekaniği gerçekten de ilgimi çeken özelliklerden biri oldu. Bazı noktalarda her ne kadar yapmacık bir yapı ile beraber karşılaşsak da genel olarak bizlere güzel bir deneyim aktarıyor diyebilirim.

    Seçim ekranlarında düşünme payı
     
     

    Elbette birçok oyunda olduğu gibi seçim ekranlarında belli bir çekim seviyesinin olduğunu biliyor ve bu çekim seviyesinin sonuna geldiğimizde de ekran donup kalıyor ve seçim yapana kadar da bu ekran olduğu yerde duruyor. Ancak artık bu tarz şeylerin daha doğal olması taraftarıyım ve bu seçim ekranlarında biraz daha hareketliliğin ön plana çıkmasını sağlamak daha uygun olur diye düşünüyorum. Seçim ekranlarında belli bir zamandan sonra karakterlerin hareketleri tamamen duruyor ve sanki bir videoyu durdurmuş gibi o anda her şey durağanlaşıyor. Sizlerin dikkatini çekmeyecek bir durum olsa da bu duruma şu anda belirtmek istiyorum ve gözüme çarpan unsurlardan biri olarak karşıma çıkıyor diyebilirim. Çünkü bu tarz durumlarda daha fazla hareketliliğin olması hem gerçekçiliği arttıran unsurlardan biri olabilir hem de daha doğal bir yapıyı bizlere sergileyebilir. Tabii bu durumu siz farklı değerlendirebilirsiniz.
     
    Yaklaşık 2 saatlik bir deneyim sunuyor
     
     
     
    Öte yandan oyunun yaklaşık olarak 2 saatlik bir deneyimi bizlere aktardığını söyleyebiliriz. Ancak farklı sonlar olduğu için oyunu tekrar tekrar oynayabilir ve diğer sorunlara ulaşmak için farklı seçimler yapabilirsiniz. Elbette eleştirebildiğimiz bir kısım olarak bu süreyi bazı oyuncular kısa bulabilir bazı oyuncular da tam ideal bir sürenin olduğunu söyleyebilir. Dolayısıyla ana hikayenin temel olarak iki saatlik bir süreyi kapsadığını söyleyebiliriz . 

    Genel olarak toparlayacak olursak oyun bizlere merak uyandıran ve gizem dolu bir yapıyı aktarıyor ve hikaye konusunda iyi işler başardığını söyleyebiliyoruz. Oyunda ilgi çekici bir hikaye ve çözülmesi gereken bir sır bulunuyor. Bu sırrı elbette oyun içerisinde ana karakterimizle beraber çözmeye çalışıyoruz. Her ne kadar eksikleri ve bazı noktalarda gerçekten doğallıktan uzak olsa da oynanabilir ve hikayenin sonuna ulaşılabilir bir yapıyı bizlere aktarıyor diyebilirim. Çünkü bazı sahneler gerçekten de yapmacık bir durumu bizlere sunuyor.
     
    Geçtiğimiz hafta çıkış yapan The Isle Tide Hotel içerisinde kayıp bir kızı arıyor ve bu kayıp kızın elbette nereye gittiğini ve bu tarikatın bu kıza neler yaptığını öğrenebiliyoruz. İnteraktif bir film içeriği ile beraber karşımıza çıkan bu yapım gerek kamera açıları ile gerekse içerdiği hikaye oyuncuların ilgisini çekecek türden.
     
    Steam sayfası 
     
     

    Türkçe dil seçeneği ile beraber şu anda satışta bulunan oyunu Steam sayfası üzerinden 171 Türk lirası ile satın alabilir ve oyunu tamamen kendi yerel dilimizle beraber oynayabilirsiniz. Ek olarak şunu da söylemem gerekiyor oyunun en başlarında (belki de tüm dillerde aynıdır) oyunu Türkçe oynarken belli bir alt yazı kayması ile beraber karşılaşabiliyor ve bu kayma ilerleyen süreçte düzeliyor. 

    Oyunun son olarak yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü oyunu satın almadan önce deneyebilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz.
     
    Artı noktaları:

    + İlgi çekici hikaye
    + Gizem ve araştırma unsurları
    + İlgi çekici kamera açıları
    + Türkçe dil desteği
    + Seçimlerin gidişata etki etmesi
    + Oyuncu seçimleri genel anlamda iyi
    + Birden fazla son 

    Eksi noktaları:

    - Yer yer doğallıktan uzak
    - Beklediğimden daha da durağan bir yapı söz konusu
    - Zamanın önemli olduğu oyunda karakterler pek fazla telaşa kapılmıyor ve çok rahat hareket ediyor 
    - 2 saatlik bir deneyim sunduğundan dolayı bazı oyuncular için yetersiz gelebilir. Ancak genel anlamda ideal bir süre olarak karşımıza çıkıyor 
     
    Oyun fragmanı
     
     








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.