Şimdi Ara

THE LAST OF US (REMASTERED) | PS4 ANA KONU (244. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.955
Cevap
50
Favori
158.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sam B.

    Arkadaslar ilk ps4 deneyimimde oynamaya basladim fakat bir bolumde takildim clickerlar cok fazla ve muhimmatimi da onceden cok harcadim hancerim de yok gecmem imkansiza yakin gibi geri donus falan da yok sanirim onerisi olan var mi bastan baslamak istemiyorum
    Hocam bir yerdeki şişkin hariç ( öldürmek zorunlu ) bir kaç yerde daha kurşun sıkmak zorunlu. Bunların dışında oyunu neredeyse kurşun sıkmadan, sadece gizlilikle bitirebilmek mümkün. Nerede takıldınız acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada multi oynayanların dikkatini çekti mi bilmiyorum ama son güncellemeden sonra nişanın aşağı kayma problemi bana çok fazla olmaya başladı. Her 3-4 elde bir oluyor neredeyse. Düzeltmeye çalışırken daha da bozdular sanırım. Yada sadece bana oluyor. Farklı kollarla da denedim aynı sonuç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inciteen kullanıcısına yanıt
    Hocam siz oyunu Platinlemiştiniz diye hatırlıyorum. Hazır ikinci oyun geliyorken ilk oyunu tekrar oynayıp bir hakkını vermek istiyorum. Platinleme düşüncem oldu ama Multiplayer tarafı aklıma takıldı çok sıkıntılı kupaları var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 level adam bile terminatör gibi oynuyor bu oyun Ps3'te bu kadar iyi oyunculara sahip değildi ya yoksa senelerdir oynamayınca ben mi oyunu unuttum anlamadım. Ekipman taktikleri falan neydi onları bulabileceğim bir yer var mı adam vuruyoruz ama millet çok koordine oynuyor alt edemiyorsun hemen hemen her maç yenilgi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plus vesilesiyle dördüncü kez bitireyim dedim, bir yerde, şifresini bulamadığım için açamadan ardımda bir kasa bırakmak zorunda kaldım, çok içimde kaldı be.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps3 oyununu sattıktan sonra mp kısmını çok özlediğimi sanmıştım ama niye oyunu sattığımı hatırladım. 1 haftadır ps plus sağ olsun mp oynuyorum karşıdaki bütün adamlar 500 level benim takımdakiler 0 level hemen hemen her maç böyle olmasından bıktım. Allah'ın hayatsızları bir de try hard oynuyor coverlardan seri x lemeler falan üstüne takımımdakiler oyundan çıkıyor 2 kişi kalıyoruz. Firefly kısmını da bitirip girmeyeceğim bir daha sinir harbi yaşıyorum Ps3'de de böyle kafayı yedirtiyorlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arkadiusz Milik

    Ps3 oyununu sattıktan sonra mp kısmını çok özlediğimi sanmıştım ama niye oyunu sattığımı hatırladım. 1 haftadır ps plus sağ olsun mp oynuyorum karşıdaki bütün adamlar 500 level benim takımdakiler 0 level hemen hemen her maç böyle olmasından bıktım. Allah'ın hayatsızları bir de try hard oynuyor coverlardan seri x lemeler falan üstüne takımımdakiler oyundan çıkıyor 2 kişi kalıyoruz. Firefly kısmını da bitirip girmeyeceğim bir daha sinir harbi yaşıyorum Ps3'de de böyle kafayı yedirtiyorlardı.
    Hocam atı alan üsküdarı geçti. Bunca yıldır oyunu düzenli oynayan kemik kitle var. Şuanda istemesen de onlarla karşılaşıyorsun.

    Oyun plus'a gelince hem geri dönen çok oldu. Hem de yeni başlayan. Tabi doğal olarak yeni başlayanlar ve tecrübeliler arasında fark olacak. Bunu göze almak gerekiyor.

    Benim sana bir kaç naçizane tavsiyem olacak ama seni oyunda tutar mı bilmem :)

    - Birincisi eğer yapıyorsan, nişan alarak herhangi bir silahla bekleme. Böyle beklediğin sırada çok kolay hedef oluyorsun. Bunu özellikle acemi oyuncular yapıyor.

    - Elin alışana kadar, alan odaklı silahlar kullanmaya çalış. Yani tabanca olarak fişekli tabanca, ana silahın olarak taktik pompalı tüfek kullanabilirsin -ki bu silah yeniler için çok idealdir veya alternatifi olarak tam otomatik tüfek. Sebebi ise ateş hızının hem düşük olup hem de isabetliiğin yüksek olması. Satın alınabilir silahlara da normal pompalı tüfek veya çifte tercih edilebilir.

    - Rakibe göre oynamak çok önemli. Karşındaki adam çok iyi infilak tüfeği kullanıyorsa, bu adama orta menzilde pek kafa tutmamak lazım. Yine aynı şekilde yakın dövüşten de kaçmak gerekir. Bir başka örnek olarak ise tecrübeli bir av tüfeği kullanan oyuncu var diyelim. Ne olursa olsun, bu adama kafayı çıkartıp nişan almamak gerekiyor. Birinci maddede belirttiğim ( nişan alarak bekleme ) mezvusunu, av tüfeği kullananlar için belirttim. Şöyle ki, nişanda bekleyen birini , av tüfeği bir anda nişan alıp vurmak çok kolay.

    - Mümkünse bas-bırak şeklinde silahını kullan. Yani altıpatlar ile nişan aldın ve ateş ediyorsun diyelim. Bir tane sıkıp hemen nişan ve ateş tuşuna bir kez daha bas-bırak yap. Bu olay hem sana hız kazandıracak, hem de rakibin sana nişan almasını bir iki tık zorlaştıracak.

    - Bas-bırak olayın ek olarak, sabit durarak oynamaktan kaçın. Yine misal veriyorum bir tane sıktın diyelim, sağ sola hareket et. Eğil-kalk yap. Bunlar sana inanılmaz şekilde anlık olarak avantaj sağlayacaktır. Bu oyunda sabit durmamak çok ama çok önemli. Aynı yerde beklersen, düşman için vurulması kolay hedefsin. Ama hareket halinde olursan, 4 kişiden bile paçayı kurtman mümkün. Tabi bu hamleler her zaman seni kurtartmaya yetmeyebiliyor.

    - Mümkün olduğu kadar agresif oyna.
    Evet bu oyunun aslında genel mantığı daha taktiksel ve takım odaklı bir oynanış sunması. Ama oyunda 5k saatini geçirmiş birisi için bunlar pek de takılacak şeyler değiller :) 1 tane agresif oyuncu, birbirine yakın oynamayı tercih eden 4'lü takımı alt edebilir. Bunun sebepleri basit. Oynanış hızı arttıkça, rakibin tepki vermesi zorlaşıyor. Yani şöyle örneklendireyim,

    Benim karşımda 4 tane acemi oyuncu var. Ben ise tek başımayım. Bir tanesini av tüfeğiyle vücudundan vuruyorum sonrasında o can sarmak için sipere girdiğinde üzerine koşup 1 altıpatlar mermisiyle indirmeyi başarıyorum. Rakip, sağlığını yenilemeye odaklandığı için üzerine koşan sana, pek bir hamle yapma şansı kalmıyor. Ya seni yakın mesafede kafadan vuracak yada molotof atacak. Bunlar da düşük ihtimal tabi.
    Bu adam indikten sonra yine yerimde durmayıp, diğer oyuncula saldırıyorum. Hızlı ve agresif bir oynanış, rakibi psikolojik olarak inanılmaz şekilde düşürüyor. Bu da sana nişan almakta, ani mantıklı kararlar vermekte büyük üstünlük sağlıyor. Oyunun kırılma anları da bu tip mental anlarda belirleniyor. 1 kişinin 4 kişiyi alması veya hiç ıska atmadan önüne geleni sermesi gibi....


    Oynanış konusunda irili ufaklı daha fazla detay var ama bunları zaten oynamaya devam edersen tecrübelenip kendin göreceksin. Perk ve silah konusunda da bir kaç tavsiye vereyim.

    Öncelikle silahını seçmek çok önemli. Bu oyundaki hiç bir silahı bir diğerinden üstün de görme, altta da görme. Kullanabilene her silah iyi.

    Oyunun nişan alma konusunda da fazla bir desteği yok. Bu yüzden aim konusunda tecrübe kazanmak tamamen oyunda vakit geçirmeyle alakalı. Yıllar sonra oyuna dönüp, 998 leveldan headshot yemek çok anormal bir durum değil yani :)

    Bu yüzden ilk başlarda alan odaklı silahları kullanmanı tavsiye ettim -ki nişan alması biraz daha kolay olsun.

    Eğer alışabilirsen infilak tüfeği veya av tüfeği oyunun tecrübe kazandıktan sonraki en hızlı ölümcül silahları. İkisi de kafadan tek atıyor. Kullanabilen adam, yarı otomatik tüfeği de ölümcül seviyede kullanır ama en tercih edilenler genelde infilak ve av tüfeği. Kararını değiştirip oynamaya karar verirsen bu ikiliden birini tavsiye ederim.

    Perk konusunda tavsiyelerim ;

    - İlk yardım eğitimi 1 ( canını %75 hızlı sarmak ) 2 puan
    Bu perk bence her teçihazatta bulunmalı. Sağlık paketini hızlı şekilde kullanıp tempoyu düşürmeden hemen karşılık veriyosun.

    - Patlama uzmanı 1 ( bomba ve molotof alanı artarr , tercihe bağlı 2. Seviyesi de alınabilir ) Puanı 1

    Bu biraz tercihe bağlı. Ben son 1 senedir aslında bu perk olmadan oynuyorum diyebilirim. Sebebi ise tamamen silah konusunda uzmanlaşmak istemem. Mümkün olabildiğince bomba veya türevlerini kullanmaktan kaçınıyorum. Ama olmadan da olmuyor bazen :D

    - Çeviklik 2 ( yürürken ayak sesin çıkmaz. Daha hızlı tırmanırsın, daha hızlı atlayıp zıplarsın ) Puanı 4

    Birincisi de iş görüyor ama perkin ikinci seviyesi özellikle bir şeylerin üzerinden geçmede, zıplama ve tırmanmada inanılmaz hız sağlıyor. Agresif oyun için bu perk bire bir idealdir.

    - Hasar İşaretçisi 1 veya 2 ( vurduğun düşman işaretlenir)
    Bunu mesela ben kullanmıyorum. Çünkü işaretleme işini R3 ile kendim yapıyorum. Parmağım bunu yapmaya alıştı artık, elim istemeden işaretliyor. Ama yeni başlayan birisi hem düşmana nişan alıp, hem de işaretlemekte zorlanır. Bu yüzden senin yerine bu perk, işini görebilir.

    - Keskin Kulaklar 3 ( Dinleyici modunda çok daha uzun süre kalırsın ve dinleyici modunda iken yavaş yürümezsin)

    Bunun kesinlikle üçüncü seviyesi alınması lazım. Zaten puanı 3. Bu perkin puanında düzenleme yapılması hâlâ bir tartışma konusudur. Ancak düşmanların yerini kolay tespit edebilmek için özellikle bu seviyelerde kullanmanı tavsiye ederim...

    Geriye kalan perkler kesin olmazsa, olmaz değil. Tercihe bağlı. Ben başlıca bunları tavsiye ettim.

    Gereksiz olarak gördüklerim ise

    Toplayıcı
    Gizlilik eğtimi ( puan israfıı kesinlikle uzak dur )
    Tabanca oto yakınlaştırma
    İnfazcı
    Bomba uzmanı
    Ölümcül yeterlilik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • inciteen kullanıcısına yanıt
    Hocam ben av tüfeğini fena kullanmıyorum ama agresif oynayanlara karşı pek şansım olmuyor(av tüfeğiyle de ne olduğumu anlamıyorum bazen çatıdan atlayan adamı havada vuruyorum bazen de duran adama 3 tane sıkıyorum vuramıyorum). Bunun en önemli sebeplerinden birisi de ben ne kadar adamları vursam da takım arkadaşlarımın genelde karşı takıma göre çok kötü olması kendi başıma mücadele edemiyorum. Bu agresif oynayanlar genelde infilak tüfeği kullanıyordu ben de onlara göre oynamaya çalışıp infilak tüfeği kullanmaya çalışıyorum artık. Ayrıca çok iyi av tüfeği kullanan adamlar karşısında da çok zorlanıyorsun adamlar saniyesinde headshot atıyor. Bir de bazı adamlar öyle ezberlemiş ki ben ölüyken iki adam indirip ben canlanınca tool tarafına koşup bana molotof atıyor doğar doğmaz ölüyorum. Yine de öldürmem ve infazım ölümümden en azından eşit oluyor.

    Perklerde gizlilik eğitimi önemsiz demişsin ben hemen hemen her teçhizatımda kullanıyorum izlediğim pek çok videoda ve okuduğum rehberlerde de öneriyorlar aslında işime de yaramıyor değil(genelde stratejik oynamaya çalışıyorum ama dediğim gibi agresif oyunculara yapmak biraz zor)

    Çeviklik perkünü daha önce denediğimi hatırlamıyorum bunu deneyeceğim teşekkürler önerilerin için uzun uzun yazmışsın Allah razı olsun.




  • Yıllar sonra tekrar oynuyorum muhteşem bir oyun ilk defa oynar gibiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arkadiusz Milik

    Hocam ben av tüfeğini fena kullanmıyorum ama agresif oynayanlara karşı pek şansım olmuyor(av tüfeğiyle de ne olduğumu anlamıyorum bazen çatıdan atlayan adamı havada vuruyorum bazen de duran adama 3 tane sıkıyorum vuramıyorum). Bunun en önemli sebeplerinden birisi de ben ne kadar adamları vursam da takım arkadaşlarımın genelde karşı takıma göre çok kötü olması kendi başıma mücadele edemiyorum. Bu agresif oynayanlar genelde infilak tüfeği kullanıyordu ben de onlara göre oynamaya çalışıp infilak tüfeği kullanmaya çalışıyorum artık. Ayrıca çok iyi av tüfeği kullanan adamlar karşısında da çok zorlanıyorsun adamlar saniyesinde headshot atıyor. Bir de bazı adamlar öyle ezberlemiş ki ben ölüyken iki adam indirip ben canlanınca tool tarafına koşup bana molotof atıyor doğar doğmaz ölüyorum. Yine de öldürmem ve infazım ölümümden en azından eşit oluyor.

    Perklerde gizlilik eğitimi önemsiz demişsin ben hemen hemen her teçhizatımda kullanıyorum izlediğim pek çok videoda ve okuduğum rehberlerde de öneriyorlar aslında işime de yaramıyor değil(genelde stratejik oynamaya çalışıyorum ama dediğim gibi agresif oyunculara yapmak biraz zor)

    Çeviklik perkünü daha önce denediğimi hatırlamıyorum bunu deneyeceğim teşekkürler önerilerin için uzun uzun yazmışsın Allah razı olsun.
    Dostum uzun zaman online oynamiş biri olarak infilak silahi, 6patlar,keskin nişanci son seviye, hasar işareti 1seviye, kalan puanlada keskin bakişli mutlaka dene memnun kalacaksın iyi oyunlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkdaşlar oyunu almayı düşünüyorumda oyunda çok fazla küfür yoktur değil mi yani oturma odasında benim ps4 orda oynanabilir mi rahat rahat
  • KeBaBcİ0228 kullanıcısına yanıt
    Küfür olsa bile ingilizce zaten tr altyazi var left behingte kiz kiza öpüşme sahnesi var onu hemencik atlatirsin zaten :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THE LAST OF US (REMASTERED) | PS4 ANA KONU

    Selam,oyun ikinci bölge ama Türkçe altyazı yok.Sorun nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Last of Us'ı herkes seviyor hayatımda oynadığım en iyi oyun diyorlar. Ama nedense bi ben o klasmanda göremiyorum bu oyunu ya. Tamam gerçekten güzel oyunda, Tüm zamanların en iyi oyunu gibi gösterilmesi ne bileyim. Metal Gear Solid oynamış bitirmiş bi adamım belki ondan etkilenemiyorum bu oyundan.
  • yine bir oyun sonu yine aynı hüzün
  • Multisi çok güzelmiş ya. Multi shooter oyunları çok seven ve çok oynayan biri olarak şimdiye kadar oynamadığıma pişmanım. Çevremdeki arkadaşları da oynamaya ikna etmeye çalışıyorum. Eklemek isteyen olursa psn KabuneTR. Yaş 43. Akşamları 21-22 gibi online olurum. Kalabalık olursak kendi aramızda da maçlar yapabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadslar multide çakıyla hangi tuşla saplıyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joof

    arkadslar multide çakıyla hangi tuşla saplıyoruz
    Düşmanın arkasında olmak şartıyla, üçgen tuşuyla çakılayabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden ertelemdın be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.