Şimdi Ara

Zelda: Breath of the Wild | PC Rehberi + Türkçe Yama (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
111
Favori
35.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cacapkdmr kullanıcısına yanıt

    Keyifli oyunlar. Zelda: Breath of the Wild | PC Rehberi + Türkçe Yama 

  • İlk Tears of the Kingdom u oynadım Yuzu emülatör ile kalevye mouse kontrol özelliği var. Oyunu beğenince breath of the wild da oynama karar verdim ama cemu emülatör ile geliyor. Cemu da mouse kontrol özelliği yok. Bu oyunuda Yuzu ile oynama imkanım var mı? Cemu içindeki game klasörünü yuzuya gösterip oyunu açma denemeleri yaptım ama olmadı. main dosyası istiyor. yuzu da tüm oyun tek bir dosya halinde olması gerekiyor sanırım. Tears of the Kingdom tek bir dosya paketi şeklinde.

    Klavye mouse ile oynamaya alışmışlar için varmı bu için bir çözümü.

  • MucitUsta M kullanıcısına yanıt

    Cemu sadece Wii U oyunlarını açıyor, konuda paylaşılan da Breath of the Wild Nintendo Wii U versiyonudur.


    Yuzu ise Nintendo Switch emülatörüdür. Breath of the Wild'ın .nsp yada .xci uzantılı Switch versiyonunu bulup indirirseniz Tears of the Kingdom gibi Yuzu'da çalışacaktır.

  • Abi çok hevesle actim, bir beni sarmadı şu oyun, cocuk oyunu gibi resmen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steam Deck cihazında kendi işletim sistemi SteamOS üzerinde oyunu türkçe yamayla beraber çalıştırmayı başardım, konudaki bir arkadaş daha yapmıştı ancak windows üzerinde oynatıyordu o. @XanthiN uygun görürse ilk mesaja ekleyebilir. Adım adım anlatacağım;


    1) Öncelikle bu işlemleri ister Windows işletim sistemli bir bilgisayarda yada SteamOS yüklü Steam Deck masaüstü modunda yapabilirsiniz farketmez.

    2) Konudaki magnet linkindeki oyunu ve türkçe yama dosyalarını indirin. Oyunu sıkıştırılmış dosyadan çıkartın ve @XanthiN ilk mesajda tarif ettiği şekilde türkçe yama dosyalarını gerekli yerlere yerleştiriniz.

    3) Asıl olayımız burada başlıyor oyunu .wua uzantısına dönüştüreceğiz. Çünkü SteamDeck'de EmuDeck ile kurulan emulatörler için yapılan otomatik konfigürasyona göre roms dosyaları için ayrı ayrı klasörleme yapılıyor.

    4) .wua dosya uzantısına çevirmek için ilk mesajda indirdiğimiz herşey hazır paketin içinden cemuyu çalıştırıp üstteki menüden Tools > Title Manager tıklıyoruz. Açılacak pencerede oyun gözükmesi lazım eğer gözükmez ise "Filter" kısmına "breath" yazar yazmaz gelecektir. Bu kısımda "Type" sütununda "base" yazan oyunumuza sağ tıklayıp "Convert to compressed Wii U archive (.wua)" seçeneğini seçiyoruz. Onaylama ekranı gelecek OK tıklayalım ve işlem sonunda .wua dosyasını nereye kaydedeceğini seçelim ben masaüstü seçtim. İşlemin bitmesini bekliyoruz.

    5) İşlem bitip tek bir dosya haline geldikten sonra elimizde olan .wua dosyasını Steam Deck cihazımızda Cemu emülatörüne yükleyebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobisher -- 27 Haziran 2023; 13:0:10 >




  • Frobisher kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, eline sağlık. Soranlar için rehber niteliğinde oldu. Zelda: Breath of the Wild | PC Rehberi + Türkçe Yama 

  • Rica ederim. Bolca soran vardı burada deck için bir el atayım dedim. Zelda: Breath of the Wild | PC Rehberi + Türkçe Yama 

  • İnternette "The Legend of Zelda Breath of the Wild [NSP + Update + DLCs]" diye bir torrent var, onu indirmiştim; o versiyonu kullansak olur mu?

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    NSP & XCI gibi uzantılar Nintendo Switch ROM'udur, yani bu konuda anlattığım Cemu emülatörü ile olmaz, bu konuda WiiU versiyonunu kullanıyoruz.


    O dediğini Yuzu & Ryunjix gibi emülatörler ile açabilirsin. O emülatörler nasıl kullanılıyor diğer konumda anlattım.


    Fakat sorunsuz Breath of the Wild deneyimi yaşamak istiyorsan ilk mesajda dediklerimi yapmanı tavsiye ederim.

  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    Açıklamanız için teşekkür ederim; sanırım biraz da PC donanımının gücüyle ilgili olsa gerek. "Ryzen 5 3600, Crucial 32 GB 3000 Mhz DDR4 RAM, NvME SSD, Sapphire RX 5700 XT Nitro + GPU" özelliklerinde bir sistem için BOTW ve TOTK oyunlarını oynamak için CEMU, RyujinX ya da Yuzu emülatörlerinden hangisini tavsiye edersiniz?

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Sisteminiz benden daha iyi. BOTW için bu konuda bahsettiğim versiyonu ve Cemu emülatörünü, TOTK için diğer konumda bahsettiğim versiyonu ve Yuzu emülatörünü tavsiye ederim.

  • Sırf BotW ve TotK oynamak için Nintendo Switch Pro controller replikası aldım; CEMU'da kontrolcü tanıtırken ayarların nasıl olacağını düşünüyordum ki şu videoyu buldum: (rehberde verilen ayarların aynısı, ama Settings kısmına girip "use motion" yazısına tik atıyorsunuz )



    Zelda: Breath of the Wild | PC Rehberi + Türkçe YamaReveriePassyoutube
    Here's a quick tutorial on how to use the Switch Pro Controller's motion controls on Cemu. All you need is a Switch Pro controller connected to your PC, and Cemu! Download Cemu here: https://cemu.info/#download
    https://www.youtube.com/watch?v=J28BloV-OPo&feature=youtu.be

    EDİT: Ekrandaki tuşlarla bastığım tuşlar birbirini tutmuyor maalesef. (A yerine B, B yerine A basıyor) Bunu Edit Graphics Pack diyerek Mods kısmından Xbox Controller Layout seçerek düzelttim; fakat ekrandaki kontrolcüdeki tuş düzeniyle elimdeki Nintendo Switch Pro kontrolcünün tuş düzeni birbirini tutmuyor. Mesela benim kontrolcümde altta B harfi var, ama ekrandaki kontrolcüde altta A harfi var. A ve B'nin yerleri değişmiş; X ile Y de öyle. Tuşa bastığımda ekranda belirtilen tuş algılanıyor, yani pek bir sorun yok; ama fiziksel olarak aynı tuş düzenini kullanabilsem daha iyi olurdu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 12 Temmuz 2023; 13:15:26 >




  • shader yüzünden sürekli takılan varsa ayarlardan genel ayarlar seçip Grafik sekmesindeki grafik API'ı Vulkan seçerek deneyebilirler.


    Zelda: Breath of the Wild | PC Rehberi + Türkçe Yama


    Zelda: Breath of the Wild | PC Rehberi + Türkçe Yama




  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    Hocam elinize sağlık. Uzun süredir yükleyip oynamak istiyordum. Rehberiniz sayesinde sorunsuzca çalıştı. Yalnız ufak bir sorum olacaktı! Ben oyunu Asus Rog Ally'da kurdum. Sorunsuzca yüklendi yalnız cihazın kendi tuş takımını tanımıyor cihaz! Sadece Xbox Gamepad ile oynayabiliyorum. Bu konuda siz ya da başka arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

  • ahmetvargun A kullanıcısına yanıt

    iyi günler, kumanda bölümünde farklı api'ların altında görünüyor olabilir belki klavyeden başlayarak deneyebilir misiniz?


    Zelda: Breath of the Wild | PC Rehberi + Türkçe Yama
  • ahmetvargun A kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar. Aynısı başıma geldi. Rog Ally ı gamepad olarak ayarlamanız lazım. Oyun watt ayarlama yerinin yanında olması lazım ordan gamepad seçin düzeliyor. Keyifle oynayabilirsiniz

  • Elimde bir rampage ds3 kontrolcü var diye ds4 standart yamayı kurdum fakat oyun yamadan sonra açılmamaya başladı. Shaderler yüklendikten sonra Cemu kapanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dof242 -- 22 Ağustos 2023; 13:24:4 >
  • Olayı çözdüm. Kurulumda yama kurulumu sonradan gösteriliyor diye ben de sonradan kurmuştum. Tekrar kurup oyunu açmadan önce yamayı kurdum ve sıkıntısız bir şekilde oynadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.