Şimdi Ara

The Man from Earth (2007) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
6.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Professional Geek

    quote:

    Orijinalden alıntı: ALAK_

    quote:

    Orijinalden alıntı: Professional Geek

    Film çok iyi.
    Sevmeyenlerde lütfen salak-saçma demesin filme.


    Kardeşim cümlen büyük harfle başlıyor, sonunda nokta var. Hazır elin değmişken bağlaç olan -de'leri ayrı yazarsan tam olcak.

    Yaptım hocam

    Eyvallah duyarlı insan




  • çok iyi filmdi.izlemeyenlere bir tavsiyede de ben bulunayım :)

  • "Sorgulatıcı" kısmı için bir şeyler söylemek isterim. Filmi izleyenlerin yaptığı en büyük hata filmdeki tüm diyalogları, sual-cevapları doğruymuş gibi algılamaları. Filmin en can alıcı noktalarında "rasyonel" bir cevap vermesi beklenen ana karakterin lafı kesilerek "diyelim ki o haklı bu kanaldan devam edelim" aralığında bir diyaloğun devreye girmesi tamamen ustalık. Sanıyorsunuz ki o en can alıcı soruya da cevap verilmiş olundu halbuki öyle bir şey yok. Kaldı ki filmde bize sunulan "uzman" kimlikli kişilerin "bilimsel" diyalogları bile manüpile edilmiş olabilir. Senaryoyu bir insanın yazdığını da göz önünde bulundurunca filmdeki birçok noktanın sorgulanması beklenir diye düşünüyorum. Yani ana karakterin kendisini "İsa" olarak tanıtıp bu yönde "bilgiler" vermesinin ardından karşısındaki insan(nın)ların dehşete kapılması tamamen öznel bir davranıştı. Sorulacak sorgulayacak o kadar nokta varken din bilimci kadının, "her şeyi birkaç cümlenle kabul ettim ama inanmakta güçlük çekiyorum, ne kadar endişelendim bilemezsin" ruh hali, işte bu tam da bir insan yazıp yöneteceği, kendisinin sualini hazırlayıp yine kendisinin cevabı verdiğinde yaşayacağı ruh hallerinden biri dedirtti. Yıllarca bir konuda çalışmalar yapıp uzman oluyorsun bir adam çıkıp geliyor diyor ki onlar fasa fiso sen de balıklama dalıyorsun. Tam da bir araştırmacıya(!) göre davranış

    Bana göre bir diğer değinilecek nokta "Buda"nın bir tür peygamber gibi gösterilmesi. Yazan yöneten herhalde bu adamın felsefesinden oldukça çok etkilenmiş olacak ki o da bu zat-ı muhteşemin hayat felsefesini "doğru" olarak kabul edip bizlere serpiştirdi. "Buda" ya yönelik filmde herhangi bir eleştiri yok ama peygamberlere karşı oldukça büyük bir kıyım vardı diyebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 10 Ekim 2014; 20:03:45 >




  • açıkçası yatağıma yatıp uykuya dalmak için açtığım ama gözümü bile kırp(a)madığım tuvalete bile gidemediğim içine çekici ah ulan şurada bende olsam hatta sanki oradaymışım gibi beni içine çeken film. filmi gözünle değil beyninle takip edersen anlarsın. insanın aklında ufak bir acaba olabilir mi sorusu bırakıyor.ama garipsediğim çok nokta var. bundan sonrası spoiler olacak izlemeyen okumasın filmin tadı çok fazla kaçar. kendini bilim adamı diye tanıtan insanların sorduğu sorular aşırı basitti. buzul çağında ne yaptın? adam buzul çağında ne yapacak havanın daha sıcak olduğu yerler arayacak. dünyanın yuvarlak olduğundan emin değildim kilise baskıları hz. isa olayı sevdiklerini geride bırakması yanına hiçbir tarihi eser almaması çok basitçe sorular ve çok basitçe cevaplar. bilim adamları başta bunlar kitaplarda yazıyor demelerine karşılık adamın sizin kitabınızda yazıyor demesi basitçe olması akademik düzeyde tarih coğrafya kitabı buzul çağında insanlar ekvatora doğru gitti demez. neden buzul çağı olduğunu araştırır bu bilgiler 8. sınıf sosyal bilgiler kitabında yazar. senaristin yardım aldığını düşünmüyorum. ygs sosyalden 35 net yapan adam aynı sorulara aynı cevabı verir. bir diğer düşündüren olay insanların veya daha doğrusu türk insanın hemen olayları doğru kabul etmesi. okuduğum yorumlara bakıyorum sözlükler eleştiri siteleri vs. adam direkt evet dinler yanlış şu şyle bu böyle sanki bu adam gerçekten böyleymiş gibi davranmışlar. halbuki film insanı düşünmeye itiyor yani bu ne demek evet dinler konusunu tekrar araştırmalıyım dünün sihriyle bugünün anaokulu seviyesinde ki çocuğu kandırırsın. filmin metabolizma olayı ile anlatmak istediği tekrar her şeyi düşünmeniz gerektiği. insanların yorumlarını gördükçe acaba filmdeki asıl amaç siz düşünmeyin ben sizin yerinize düşünürüm onu size sunarım siz de bunu hemen yersiniz demek mi? ben en kısa zamanda neden tek tanrılı bir dine inanmamız gerek konulu bir kitap almayı düşünüyorum bu ve itirazım var filminden sonra. ve dine de bağlı bir insan sayılırım. ama düşünmek dini zayıflatmaz dinle bağını daha da güçlendirir. oyunculuklar vasattı ama 2. film çekilse sinemasına giderim. benim gibi sinemaya gitmeye karşı bir insanın sinemaya gitmesi emin olun ki büyük bir şey. şu anda star wars7 matrix 4-5 ve bu filmin ikincisi çekilirse sinemaya gitmeyi düşünürüm. sonuna gelirsek güzel film gözünüzle değil beyninizle takip ederseniz anlarsınız. filmde geçen her diyalog doğru değil bunu unutmayın sadece düşünmek önerilmiş(biz yine öyle düşünülim başka şekilde yorumlarsak ateizmi insan beynine aşılamakta deriz ama iyi niyetli olup kendimin sığ fikirli ergen yorumları okuduğumu düşüneyim bari.)




  • 2 sene kadar önce izlemiştim bu filmi. Aksiyon bekleyenler izlemesin. Sadece bir odada geçen, bir grup üniversite hocasının, bilim insanlarının sohbetine dayalı bir film. Masal gibi sizi içine çekiyor ama. Bittiğinde üzülmüştüm keşke devam etseydi diye. Güzel filmdir.
  • Şunun gibi bir film bulamadım daha . Bu kalite de akıcı , insanı kendine çeken bir şeyler olsa da izlesek (önerilere açığız ama popüler olanları izlemişizdir zaten).


    sipriyalli defter arkadaşım istediğin konuda bir kitap bulabileceğini sanmıyorum. Tabi bir dine bağlı kalmadan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obili -- 9 Mart 2015; 15:22:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obili

    Şunun gibi bir film bulamadım daha . Bu kalite de akıcı , insanı kendine çeken bir şeyler olsa da izlesek (önerilere açığız ama popüler olanları izlemişizdir zaten).


    sipriyalli defter arkadaşım istediğin konuda bir kitap bulabileceğini sanmıyorum. Tabi bir dine bağlı kalmadan...

    türk yazarlardan çıkmaz ama yabancı yazarlardan elbet vardır
  • Yıllar önce izlemiştim bu filmi tekrar izleyeyim. Buda-İsa olayı iyiydi.
  • Horttt.

    Çok sağlam bir film izleyin. Adamlar 100.000$'a bilim kurgu çekmiş.
  • Sade,tek mekanda geçen ama izlerken ve izledikten sonra insanı düşündüren harika bir filmdir.Tek mekanda geçmesi sizi yanıltmasın.İzlerken kesinlikle sıkmıyor.Bunun en büyük nedenlerinden birisi konuşmanın evin içinde olması bu da sizi kendi ortamınızda hissettiriyor.Ayrıca işlediği konu da güzel.

    İzlemeyenlere tavsiye ederim.
  • izlemeyin ateyiz olursunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim


    "Sorgulatıcı" kısmı için bir şeyler söylemek isterim. Filmi izleyenlerin yaptığı en büyük hata filmdeki tüm diyalogları, sual-cevapları doğruymuş gibi algılamaları. Filmin en can alıcı noktalarında "rasyonel" bir cevap vermesi beklenen ana karakterin lafı kesilerek "diyelim ki o haklı bu kanaldan devam edelim" aralığında bir diyaloğun devreye girmesi tamamen ustalık. Sanıyorsunuz ki o en can alıcı soruya da cevap verilmiş olundu halbuki öyle bir şey yok. Kaldı ki filmde bize sunulan "uzman" kimlikli kişilerin "bilimsel" diyalogları bile manüpile edilmiş olabilir. Senaryoyu bir insanın yazdığını da göz önünde bulundurunca filmdeki birçok noktanın sorgulanması beklenir diye düşünüyorum. Yani ana karakterin kendisini "İsa" olarak tanıtıp bu yönde "bilgiler" vermesinin ardından karşısındaki insan(nın)ların dehşete kapılması tamamen öznel bir davranıştı. Sorulacak sorgulayacak o kadar nokta varken din bilimci kadının, "her şeyi birkaç cümlenle kabul ettim ama inanmakta güçlük çekiyorum, ne kadar endişelendim bilemezsin" ruh hali, işte bu tam da bir insan yazıp yöneteceği, kendisinin sualini hazırlayıp yine kendisinin cevabı verdiğinde yaşayacağı ruh hallerinden biri dedirtti. Yıllarca bir konuda çalışmalar yapıp uzman oluyorsun bir adam çıkıp geliyor diyor ki onlar fasa fiso sen de balıklama dalıyorsun. Tam da bir araştırmacıya(!) göre davranış

    Bana göre bir diğer değinilecek nokta "Buda"nın bir tür peygamber gibi gösterilmesi. Yazan yöneten herhalde bu adamın felsefesinden oldukça çok etkilenmiş olacak ki o da bu zat-ı muhteşemin hayat felsefesini "doğru" olarak kabul edip bizlere serpiştirdi. "Buda" ya yönelik filmde herhangi bir eleştiri yok ama peygamberlere karşı oldukça büyük bir kıyım vardı diyebilirim



    Çok doğru bir açıklama olmuş +1

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nasıl bitti bu film şimdi?


    İncil'in değiştirilebileceği fikrini empoze ettiklerini anladığımda gereksiz bir gurura kapıldım. Yukarılarda bir yerde izlemeyin ateyiz olursunuz yazmışlar, sevgiler.

    Not: Hala müslümanım. Çünkü kimse tarihin değiştirildiğini "kanıtlayamaz". Kanıtlamak gerekliliği eylemlere inanmak için temel unsurdur. Ben burada yine de inanmak(yol seçmek) fiilinin gücüne inandığımdan sorun yok.

    Dini kısımla ilgili soru sormayın, cevaplarsam tartışmaya gidebilir. Filmi tavsiye ederim.




  • Surfer Rosa kullanıcısına yanıt
    değiştirildiği kanıtlanamayacağı gibi değiştirilmediği de kanıtlanamaz. filmin ateist yapma amacı olduğunu sanmıyorum sadece düşünmeye teşvik ediyor, düşünürsün ya da sorgularsın seçimler sana kalır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightwing

    değiştirildiği kanıtlanamayacağı gibi değiştirilmediği de kanıtlanamaz. filmin ateist yapma amacı olduğunu sanmıyorum sadece düşünmeye teşvik ediyor, düşünürsün ya da sorgularsın seçimler sana kalır.

    Verdiğim mesajlar alınmış. Kesinlikle haklısın.
  • Ateizm propagandası yaptığı için hak ettiğinin çooooooook üstünde değer gören film.Aklıma takılan şey ise bu eleman tamam hasta olmuyor anladık da milyonlarca yıldır hiç mi yanmadı hiç mi boğulmadı ne bileyim bir savaşta kılıçtan geçirilmedi mi veya bir hayvan saldırmadı mı?Bunu bir dinazor yese dinazorun midesinde birleşip dışkısıyla beraber dışarı mı çıktı yani?

    Filmi izleyeli çok uzun süre oldu hatırladığım kadarıyla bununla ilgili bir açıklaması da yok.
  • Baba spoiler:


    Adamın İsa olduğunu daha filmin başında tahmin etmiştim. Yine de güzel film, değişik bir bakış açısı. Adam aslında kendi öğretilerinin (İSA'nın) yıllar içinde nasıl çarpıtıldığını, farklı toplumlara farklı kişiler tarafından farklı şekilde entegre edildiğini söylüyor. Gayet mantıklı geldi. Dinler de sonuçta zamanın felsefecileri tarafından bulunmuş olabilir (bence), zamanla insanlar kendi çıkarları doğrultusunda bu dinleri değiştirmiş olabilirler. Ek olarak kendi felsefesini (İsa'nın) doğuda Buda'dan ilham aldığını söylüyor.



    Dipnot: amacım din muhabbeti yapmak değil haberiniz olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _conscript_ -- 20 Ekim 2015; 13:59:18 >
  • Güzel filmmiş biraz daha ayrıntılı kurgulanabilirdi konu çok güzel.
  • Bu tür düşünsel yönü ağır basan, düşük bütçeli, popüler olmayan oyuncuların oynadığı filmler bana her zaman daha samimi ve zevkli gelmiştir. Bu filmde sıcak bir ortam buluyorsunuz. Konuları anlamak için genel kültürünüzün olması gerekiyor. Basit düşünülen son dışında film harika. Özellikle Dan'in hayal kırıklılığı beni üzdü. Gerçeği en azından ondan saklamamalıydı ama diğer türlü ortaya bir kaos çıkabilir ve John kendisini bir labaratuarda bulabilirdi o yüzden tehlikeyi sezdi ve bütün anlattıklarının aslında bir hikaye olduğunu söyledi.
  • Dikkatli izlenmeli ve kalite.bir yapim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.