Şimdi Ara

The New Pocket Go (Versiyon 2) İşletim Sistemi Yükseltme / Güncelleme - Emülatör Ekleme Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • The New Pocket Go (Versiyon 2) İşletim Sistemi Yükseltme / Güncelleme - Emülatör Ekleme Rehberi

    aliexpress - Wolsen Store - PlayGo (Kırmızı)

    aliexpress - Wolsen Store - PlayGo (Siyah)

    aliexpress - Retro Handheld Store - The New Pocket Go (Beyaz)

    Emülatör tabanlı el konsollarının çoğunda OpenDingux işletim sistemi kullanılmaktadır (MIPS işlemcili modellerde). Kaynak kodu açık olan bu işletim sistemi birçok geliştirici tarafından desteklenmektedir. Son dönemin popüler modelleri RG350 ve The New Pocket Go aynı donanıma (MIPS JZ4770 işlemci, 512MB RAM) sahip olduğundan derlenen emülatörlerin, freeware oyunların ve programların neredeyse hepsi her iki cihazda da sorunsuz çalışabilmektedir.

    Ancak, Linux işletim sistemi mimarisi üzerine kurulu OpenDingux, yeni kullanıcılar için bazı küçük zorluklar getirmektedir. Bu yazımda The New Pocket Go’yu baz alarak (Diğer isimleriyle Miyoo Max ve PlayGo), işletim sistemi güncelleme, Github’tan cihazda çalışacak emülatör, freeware oyun ve programları indirip kurma işlemlerini ve cihazda yol bulmayı anlatacağım.

    - Burada yazılanların çoğu RG350 el konsolu için de geçerlidir. Değişik olan kısımları da ekleyip RG350 için ayrı bir yazı hazırlayacağım.

    The New Pocket Go - CFW Yükseltme / Güncelleme (Custom Firmware - Upgrade / Update)

    -Bu firmware güncelleme ve yükseltme kılavuzu için Rouge CFW 1.03 işletim sistemi baz alınmıştır.

    Firmware güncellemek için gerekli dosya ve programların bağlantıları aşağıda verilmiştir.

    Rouge CFW 1.03: Github - Rouge CFW 1.03 Disk Görüntüsü
    Esoteric: Esoteric 1.09 Kullanıcı Arabirimi
    SeongGino GitHub Emülatör / Freeware Oyun / Program Arşivi: Github - SeongGino
    Win32 Disk Imager Disk Görüntüsü Yazma Programı: Sourceforge - Win32 Disk Imager

    1. github.com - Ninoh-FOX adresinden Rouge CFW1.03’ün disk görüntüsünü indirelim. Dosya adı “sd_image.bin”, boyutu 419MB’dir.

    2. Sourceforge - Win32 Disk Imager programı ile bu dosyayı en az 16GB’lik bir mSD karta yazınız. .BIN uzantılı dosyalar varsayılan olarak gözükmeyebilir. Disk görüntüsü yükleme ekranında gösterilecek dosyalar olarak *.* şeklinde ifade edilen bütün dosyaları göster komutunu seçerek .BIN uzantılı dosyaları da görebilirsiniz. CFW'yi yeni bir mSD karta yazınız. Samsung yada Sandisk markalarını tercih ediniz. Cihazla gelen mSD kart üzerinde işlem yapmadan gerekmesi durumunda kullanmak üzere saklayınız.

    3. Bilgisayarda başka bir işlem yapmadan hafıza kartını The New Pocket Go’nun sol hafıza kartı yuvasına takınız. Kurulumda işletim sistemi var olan boş alanı tanımlayıp o alana genişleyecek, yaklaşık 500MB’lik bir SWAP dosyası yaratacaktır. Bu işlemler bittikten sonra cihaz yeniden başladıktan sonra yeni CFW kullanıma hazırdır.

    4. İşletim sistemi bulunan soldaki hafıza kartına oyun kopyalamak (fazla sayıda) işletim sisteminin tepki verme süresini uzatacağından ve genel bir yavaşlama yaratacağından oyunlar ve diğer müzik video içerikli dosyalarınız için sağdaki ikinci hafıza kartı yuvasını kullanınız. Zaten soldaki işletim sisteminin de olduğu hafıza kartı Linux dosya sistemi ile (EXT4) çalıştığından bu zor bir işlem olacaktır. Sağdaki hafıza kartını FAT32 dosya sistemi ile biçimlendirerek Windows tabanlı her bilgisayardan, Android tablet ya da telefondan bu mSD kart üzerinde işlem yapabilirsiniz.

    5. Rouge CFW’nin ileriki sürümleri için bir daha bu işlemi yapmaya gerek yoktur. Güncelleme dosyasını (pocketgo2-update-1.0.3-2020-01-18.opk örneğin) sağdaki ikinci hafıza kartında APPS adında bir klasör yaratarak ve güncelleme dosyasını buraya kopyalayarak güncellemeyi menüden yapabilirsiniz. Güncellemeyi bitirdikten sonra bu dosyayı silebilirsiniz.

    6. İki hafıza kartı dosya transferi ve silme taşıma yeniden adlandırma gibi temel işlevler için applications / uygulamalar sayfasındaki DinguxCmdr’ı kullanabilirsiniz.

    Örneğin, OpenBOR oyunlarının varsayılan klasörünü sağdaki ikinci hafıza kartına tanımlamakla uğraşmak istemezseniz OpenBOR oyunlarını sağdaki hafıza kartından soldaki hafıza kartına taşımanız gerekecektir (Ya da bu işlemi bir Linux işletim sistemi çalışan bir bilgisayarda da yapabilirsiniz). Bu şekilde sayısını sınırlı tuttuğunuz oyunları (en sık oynadığınız oyunlar) da soldaki hafıza kartına kopyalayabilirsiniz. Soldaki işletim sistemi mSD kartında OpenBOR oyunlarının varsayılan klasörü: /usr/local/share/OpenBOR/Paks 'dir. DinguxCmdr'da bu klasörü görmezseniz OpenBOR'u çalıştırarak bu klasörü yaratmasını sağlayınız. Sonra DinguxCmdr'dan kopyalama yapınız.

    Github’dan Emülatör / Freeware Oyun / Program İndirip Kurma

    1. Github - SeongGino sayfasından ilgili klasörlerden -Applications (Uygulamalar)/ Emulators (Emülatörler)/ Games-Ports (Freeware Oyunlar) klasörleri- istediğiniz .OPK uzantılı emülatör, freeware oyun ve programı indiriniz.

    2. .OPK uzantılı bu dosyaları her iki hafıza kartında da çalıştırabilirsiniz. Ancak sağdaki ikinci kartını farklı cihazlarda kullanacaksanız karttaki .OPK dosyaları menüde iki kez gözükebilir. Bu yüzden bu dosyaları soldaki işletim sistemi hafıza kartındaki yerine kopyalamakta yarar vardır. Bunun için yine DinguxCmdr’ı kullanınız. Soldaki işletim sistemi hafıza kartında .OPK dosyalarının varsayılan klasör konumu: /media/data/apps şeklindedir. Uyumlu .OPK dosyaları türlerine göre cihazda Emülator / Oyun / Program sayfalarında gözükecektir.

    Bağlantılar:

    Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi

    The New Pocket Go - CFW Yükseltme / Güncelleme Videoları:

    How To Install ROGUE CFW on THE NEW POCKET GO & Emulators

    New Pocket Go 2! Rogue Custom Firmware Clean Install Guide!

    İyi oyunlar

    The New Pocket Go (Versiyon 2) İşletim Sistemi Yükseltme / Güncelleme - Emülatör Ekleme Rehberi

    aliexpress - Anbernic Official Store - RG350



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 28 Ocak 2020; 0:8:27 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.