Şimdi Ara

The Prestige (2006) | Christopher Nolan (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
344
Cevap
2
Favori
17.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The Prestige...93/100
    Bune ya nasıl kaçırdım bu filmi,katman katman açılıp kapanan olaya Edison-daha çok da Tesla'yı katarak renklendiren ve derinleştiren(büyük ayıbımdır ama genel olarak fizikten aşina olduğum Tesla'nın nasıl biri olduğunu araştırıp hayranı olmamada vesile oldu) çok iyi oyunculuk,yönetmenlik, yine yeniden çok çok iyi bir senaryo ile izlemeye doyamadım resmen.Tekrar izledikten sonra notunu daha da yükseltebilirim...

    SPOİLER
    Daha önceki yorumları kaba taslak bir okudum benim vedivxplanet'tan @robin'in gayet güzel yazdığı yorumlarını kullanarak bir toparlarsak;
    Tesla ismini Borden neden Angier'e verdi ? Neye göre verdi ? Acaba kendiside bunu kullandı mı ?

    -Hatırlarsanız daha sihirbaz asistanıyken dahi Borden bir numarası olduğunu, ama sahnelemek için henüz zamanı gelmediğini söylüyordu. Yani, Borden'ın en baştan beri gizlediği doğal bir ikizi vardı tıpkı ömrü boyunca sakat rolü oynayan Çinli sihirbaz gibi Borden çinliyi bu işe tıpkı kendisi gibi adamasını takdirle karşılıyordu.Ayrıca numaranın gizemi için parmağını kaybetmeyi göze alan ikiz kardeşe de burdan sevgiler:)
    Peki, Tesla'nın adını niye verdi? Gösterisinde dikkat dağıtmak daha gösterişli hale getirmek için daha önce bir konferansta gördüğü Tesla'nın jeneratörünü kullanıyordu. Ama makina o aşamada insanları çoğaltan bir özelliğe sahip değildi. Borden Tesla'yı yıldırımlar çaktıran aletler yapan hafif kaçık bir mucit olarak görüyor ki Angiers'i ona göndermesinin nedeni de bu zaten.Borden sırf Angier Amerikalara gitsin, boş boş uğraşsın ve para harcasın diye Tesla'nın adını verdi (günlüğe de bunu yazmıştı). Ama Tesla'nın makinayı kopya yapabilen hale getireceğini tahmin edememişti.

    -Tesla'nın Borden için yaptığı makineyi Angiers ona gittiğinde Tesla'nın kendisi (veya yardımcısı) da söyledi. Ama yaptığı makina kıvılcımlar saçıp seyircinin gözünü boyayan basit bir jeneratördü. Günlükte de Borden, ilüzyonun sırrının Tesla olmadığını yazmıştı.Aslında Tesla'nın kendisi bile kopya makinası yapabileceğinden emin değildi (Ek: Zaten kopya değil, transport makinası yapmaya çalışıyordu. Kopyalama, istenmeyen bir yan etki olarak ortaya çıktı). Bilimin net olmadığını ifade etmişti. Zaten başarılı olduklarını Angiers ümidini kesip ayrılırken tesadüfen farketti (kedi ve şapkalar).

    -angier in okumasina müsade ettiği günlüğüne "tesla sadece günlüğümün anahtarı, en iyi numaramı sana bu kadar kolay vereceğimi mi sandın?" gibi bir şey yazmıştı. Bu da Borden'ın Tesla'dan bir kopyalama makinesi almadığını açıklıyor. Hatta bunu günlükte okuduktan hemen sonra angier, doğruca tesla ya gidip yardımcısına "tesla asla böyle bir makine yapmamış" demiş ve yardımcısıda" ben yaptığını söylememiştim zaten" demişti.

    (Robin'in süper yorumu:Buradaki olay filmin bir ironisidir: En büyük düşmanını oyalamak ve yıkmak için çıkmaz bir yola soktuğunu sanıyorsun, oysa rakibin senin sayende olağanüstü bir hazineye kavuşuyor.
    Bir diğer ironi de aynı ilüzyona iki zıt çözüm getirmesi: Biri inanılmaz derecede basit ve doğal (ikiz kardeş), diğeri de inanılmaz derecede fantastik ve doğaüstü (insan kopyalama).)

    -İkizi meselesinde ayrıca dublajlı izlemeyenler Borden'in sesindeki sürekli değişime dikkat edebilirler!!

    -Su tankının yaklaşık 100 tane olmasının nedeni; İçine girildiğinde kendini kilitliyor ve öldürmek amaçlı olduğundan anahtarı yok.Baltayla camın kırılması lazım(ya da kilidin).Bu koşullar altında yeniden kullanılması imkansız.O yüzden yeni bir tane kullanılıyor.Ayrıca dikkat ettiyseniz ki daha öncede söyleyenler olmuş gösteriden sonra her gece kullanılan su tanlarını o depoya getiriyorlardı arabayla. Hatta Borden-Fallon da çözememişti olayların sonuna kadar.Filmin sonunda her yer yanarken bir su tankında Angier'ın cesedinin gözü açık halde suda olduğunu görebilmekteyiz ki bu gösterilen sadece 1'i yaklaşık 98 tane kopyası cesedi de o
    tanklarda.Sadece ilk öldürdüğü kopyası ya da kendisinin cesedine ne yaptığını bilmiyoruz.

    -Kopya ya da kendisi diyemeyiz çünkü şapka olayında da hangisi benim şapkan dediğinde cevabı hepsi olmuştu!

    -Cutter'ın finale doğru taraf değiştirmesi ise;Angier o su tanklarını Cutter'dan gizli yaptırıyordu.Bunuda zaten Cutter'ın duruşma sırasında Borden'ı suçlarken ''su tankları için kilidi gerçeğiyle değiştirilmişti.'' deyip saşırmış olmasıda bir açıklık getiriyor.

    -Angiers, önceki gösterilerde de görüyoruz ki, sahnede kaybolmasıyla tiyatronun balkonunda ortaya çıkması arasında birkaç saniye süre bırakıyordu. Zira, Borden'ın eninde sonunda geleceğini biliyordu, ama ne zaman geleceğini bilmiyordu. Borden'ın sahnenin altına indiği son gösteride, kamera Angiers'ın çıkması gereken noktadan 1-2 saniye süreyle çekim alıyor ve o planda sahnenin altından haykırışlar geldiğini duyuyoruz. Gizlenmiş olan "kopya" Angiers, Borden'ın geldiğini ve tuzağa düştüğünü anlayıp ortaya çıkmıyor. Plan başarıya ulaşmıştır.

    -Atılan düğüme gelince Angiers ne zaman o soruyu sorduysa hep düğümü atmayan kardeşe denk geldi.Onunda hatırlamıyorum demesi de gayet normaldi.

    Biraz geç oldu ama şimdilik bu kadar sorusu olan olursa elimden geldiğince, anladığım kadarıyla yardım etmeye çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bullet06 -- 27 Temmuz 2010; 16:39:48 >




  • izlediğim en iyi film
  • Biraz hort gibi olucak ama yazmadan edemeyeceğim. Coğrafya hocamızın tavsiyesiyle izledim. Esaretin Bedeli filminden sonra en çok etkilendiğim filmlerden birisi oldu. Filmde makina üzerine yapılan araştırma gerçekte de yapılmış.
  • yok böyle bir son..
  • Hortlamışken yazayım. Hayatımda beni en çok etkisi altında bırakan film. Sonunda hissettiğim duyguyu başka hiçbir yerde hiçbir zaman hissetmedim. Tarif edemediğim çok farklı bir şeydi. Şaşkınlığın yanında hissizlik gibi bir şey...
  • Film ilk başta biraz sıkıcı geliyor, kızlı erkekli gruplu izlemiştik zamanında, kimisi öflüyordu kimisi ofluyordu ancak taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başlayınca herkesi sarmıştı bu film. Sonu güzel ancak, güzel film sonu görmeyenler biraz abartmışlar ''muhteşem'' vs. gibi sözcüklerle. Yine de izlemeye değer, izlemelisiniz.
  • Hayatımda izlediğim en iyi 5 filmden biridir. 3-4 kere falan izlemişimdir.
  • muhteşem,muhteşem,muhteşem..
  • sonunda oha lan dediğim; Bir kaç filmden biridir. Nolanın bunda büyük payı var. Adamın filmleri 10 numara
  • Film benim uzun süredir arşivimdeydi hiç izlememiştim bu gün izledim ama herkes süper falan demiş ancak ben o kadarda beğenmedim sonunda pek şaşırmadım hatta hiç şaşırmadım çünkü tahmin ettiğim gibi oldu sen kahin misin? falan diyenler olabilir ama taminedilemeyecek birşey değildi. Bariz bir şekillde belli ettiler zaten sadece biraz dikattli takip etmek gerek.

    The Prestige'dense The Illusionist bence çok daha başarılı bir filmdi sonunu hiç birşekilde tahmin edemedim sonunda da resem afalladım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhongli -- 17 Kasım 2010; 0:43:04 >
  • Güzel bir film gerçekten 2 kere izledim.
  • Prestij'ide Sihirbazı'ıda izledilm ikiside beni etkileyen güzel filmlerdi, Prestij'in sonu daha güzeldi, Sihirbazda hızlı geçtiler son bölümü..
  • prestijde aslında arka plandaki konu önemliydi.
    Yıllarıdır kimsenin açık açık söylemediği Edison Tesla savaşı ve Edisonun Teslayı silme mücadelesi.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nike

    3. kere izledim az önce her izlediğimde anlayamadığım bir nokta açığa kavuşuyor inanılmaz bir film.


    Ama hala şu ikiz mi yoksa klon mu olayını kavrayamadım. Çünkü Bale Tesla ismini yazıp veriyor o nereden biliyor teslayı iyice karıştı kafam. Hatta tesla daha önce çalıştığını söylüyor biriyle büyük ihtimal Bale idi o. Yukarıda ikiz kardeşi demişim ama bu izleyişimden sonra klon diyorum.






    Bir sahnede Bale ikiz kardeşinin parmağını kesiyor dikkat ettiysen, eğer klon olmuş olsalardı aynı şekilde çıkmaları gerekirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusticeBooster -- 17 Aralık 2010; 16:48:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JusticeBooster

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nike

    3. kere izledim az önce her izlediğimde anlayamadığım bir nokta açığa kavuşuyor inanılmaz bir film.


    Ama hala şu ikiz mi yoksa klon mu olayını kavrayamadım. Çünkü Bale Tesla ismini yazıp veriyor o nereden biliyor teslayı iyice karıştı kafam. Hatta tesla daha önce çalıştığını söylüyor biriyle büyük ihtimal Bale idi o. Yukarıda ikiz kardeşi demişim ama bu izleyişimden sonra klon diyorum.






    Bir sahnede Bale ikiz kardeşinin parmağını kesiyor dikkat ettiysen, eğer klon olmuş olsalardı aynı şekilde çıkmaları gerekirdi.




    parmaği kesilmeden önce klonlanmış olabilir.




  • Filmin sonunda ki müzikde kalitedir, Thom Yorke abimizin Analyse parçası
  • LOTR serisinden sonra hayatimda izledigim en iyi kurgu ve en iyi film diyebilirim.

    Nolan bu isi kesinlikle iyi yapiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burhan*

    Hortlamışken yazayım. Hayatımda beni en çok etkisi altında bırakan film. Sonunda hissettiğim duyguyu başka hiçbir yerde hiçbir zaman hissetmedim. Tarif edemediğim çok farklı bir şeydi. Şaşkınlığın yanında hissizlik gibi bir şey...

    Nolan'a açık mektup yazmayı düşünür müsün? En çok etkisi altında kaldığın film The Prestige ve avatarda da Inception.

    -----

    Film izlediğim en iyi filmlerden biri tabii. 5 kez izledim tamamını, en hoşlandığım kısımlarında attığım turlar daha da fazla tabii. Fırsatını yakalarsam BluRay'ini alacağım zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 18 Aralık 2010; 6:21:02 >




  • Arkadaşlar filmin sonunda noluyo? Angier dan geriye hiç kopya kalmıyor mu? Son sahnede su tankında bi ceset gösteriyor.Eğer o klon olsa, silahla vurulan da gerçeği olsa geriye kimse kalmıyor doğru mu düşünüyorum?
  • milyon kere izlesem bile yine izlerim
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.