Şimdi Ara

The Witcher Kitap Serisi Ana Konu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
43
Favori
111.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rurounius

    Büyük bir keyifle oynuyorum Witcher'ın ilk serisini. Oyunun üç serisini de bitirdikten sonra kitaplara başlamayı düşünüyorum. Böylelikle hem sonlanmasını istemediğim bu evrenden uzaklaşmamış olucam, hem de -varsa- hikâyenin de öncesini öğrenicem. Witcher serisi bu konunun görselindeki gibi 7 kitaptan mı oluşuyor?

    Önce oyunları oynaman, kitapları daha büyük keyifle okumanı sağlayacaktır. ilk 3 kitap kısa hikayeler şeklinde iken, diğer kalanlar roman şeklindeymiş. Belki sen oyunları bitirene kadar bir kitap daha türkçe çıkar kim bilir
  • İlk iki oyunu iki kez 3. oyunu da bir kez bitirdim şu an blood and wine dlc'yi oynuyorum. Seriyi seven biri olarak ilk kitap hoşuma gitmişti. İkinci kitapta yorumlara göre beğenilmişe benziyor en yakın zamanda alıp okumak şart oldu .
  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt

    Seride aksiyona okadar alıştık ki artık karakterlerin geçmişteki aile ilişkileriyle ilgilenir olduk. Birde önceleri kayıprıhtımda okumuştum. Sapkowski iki arkadaşına hediye olarak Yennefer ile Geraltın düğününü anlatan hikaye hediye etmişti. Keşke öyle bir metin ortaya çıksa şahsen o düğün nasıl olur çok merak ediyorum.
  • -Bane kullanıcısına yanıt
    Hocam 14 büyücü ile ilgili 3. kitaptan çok ufak bi spoiler vereyim okuma zevkini kaçıracak bişey değil ama yine de bakıp bakmamak sana kalmış tabi

    --------------------


    2. kitabın sonunda (yanlış anlamadıysam) Massacre of Cintra olayları ve Geralt'ın Ciri'yi bulup goturmesi falan oluyor. Sonrasında (3. kitap burada başlıyor) Nilfgaard askerleri Sodden Hill denilen (buyuculerin isimlerinin olduğu yer) yere saldırmaya devam ediyorlar ama buyuculer kuzeye yardım ettiği için başarılı bi saldırı olmuyor. Savunmada 14 büyücü ölüyor (yada hepsinin öldüğü zannediliyor orayı pek kavrayamadım) ama Triss dahil bir kaç tanesi kurtarılıyor (kitapta da detayına fazla girmemiş zaten nasıl kurtulduklarının, belki ilerleyen kitaplarda ortaya çıkar ben de merak ediyorum). 3. oyunun başından hatırlarsanız Triss'in Kaer Morhen'e gittiği Yen'in orada bulunmadığını falan da söylüyor. Zaten hemen sonraki bölüm de Triss'in Kaer Morhen'e gidişi ve Ciri'nin oradaki eğitimi ile falan devam ediyor (Geralt'ın oyun başındaki rüyası).
    Yani orada biraz değişik olaylar dönüyor, ilerleyen kitaplarda ortaya çıkar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • O dediğiniz metin 'Something Ends, Something Begins' adlı kitapta değil mi? İnternette resmi olmayan İngilizce çevirileri mevcut.
  • Sevgili dostlar 3. Kitap ile ilgili bir gelişme var mı ? İkinci kitap da bitti bitecek, 3. Kitap lazım biran önce : )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arslanut

    Sevgili dostlar 3. Kitap ile ilgili bir gelişme var mı ? İkinci kitap da bitti bitecek, 3. Kitap lazım biran önce : )

    Pegasus a yazmıştım ama cevap gelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha haberi bile çıkmadı 3.kitap ile ilgili bence ağustosu bulur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gwynbleidd.


    quote:

    Orijinalden alıntı: arslanut

    Sevgili dostlar 3. Kitap ile ilgili bir gelişme var mı ? İkinci kitap da bitti bitecek, 3. Kitap lazım biran önce : )

    Pegasus a yazmıştım ama cevap gelmedi.

    Aynı şekilde ben de yaklaşık bir ay önce mail atmıştım. Ama cevap felan yok. Umarım seriyi tamamlarlar. Agustos a yetişirse gene iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kayıp rıhtımdan İhsan abiye sordum.Kendisi witcher kitaplarıyla ilgili bir gelişme gördüğünde direkt sitede yayınlıyor. Fakat oda henüz herhangi bir gelişme duymadığını söyledi.
  • Bekliyoruz, umarım haber gelir.
  • Ben de 2. kitabın son 60 sayfasındayım, bugün yarın biter.
    3 gün sürmüş olacak kitap, gayet hızlı, yormadan okunuyor.

    İlk kitaba göre daha beğendim tabi, öyküler güzeldi. Bir de kilit karakterlerle tanışmaya, önemli olayları yaşamaya başladık.
    Edebi açıdan görüşlerim ilk kitapla aynı, fos.

    Bir de çevirmen beni rahatsız etti, çok kötü kelimeler kullanıyor bence. Yani kelime dağarcığımın zayıf olduğunu düşünmüyorum ama bazı bölümlerde sık sık telefondan sözlüğe bakmam gerekti.

    Copperı kopper olarak çevirmek neyin kafasıdır ya biri bana açıklayabilir mi? Bakır para anlamına gelen bu kelimenin ilk kez kopper olarak "Türkçeleştirildiğini" gördüm.

    Bunun yanında sadak yerine kubur kelimesinin kullanılmasını da çok garip buldum.




  • Iptal olursa oturur ağlarım.Bu serinin çevrilme ihtimali bile mucize gibi gemişti benim için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı yeni gördüm . Heyecanla 3. Kitabı bekliyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İptal olacagini sanmiyorum. Heleki Netflix seriyi dizi yapacak iken. Ciddi bir hayran kitlesi var serinin. Yaz dönemi diye düşünüyorum geçikmenin sebebini. Eylül ekim gibi gelebilir 3. Kitap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam, bende 3 witcher oyununun hepsi var. Ama hiç birini daha oynamadım. Önce kitapları mı okumalıyım yoksa oyunu mu oynamalıyım. Şuan Harry Potter okuyorum ve filmleri önce izlediğimden kitapta olay yaşanınca film gözümün önüne geliyor.
  • Trevifish T kullanıcısına yanıt
    konuyu açan gwynbleidd arkadaşımız konu başında yazmış zaten


    "Oyun, kitap serisinin bitiminden çok sonrasını karma şekilde ele alıyor. Yani bilmediğimiz bir çok olay/karakter mevcut kitaplarda. O yüzden gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz. "


    İlk oyunları oynarsan harry potterda yaşadığın gibi olaylar gözünün önünde daha net canlanır. Ama kitaplardanda başlayabilirsin. Hikayesel olarak hiçbir şey kaybetmiyorsun bu senin bileceğin iş. Tercih meselesi yani.
  • Kitapların çevrilmeme ihtimali yok arkadaşlar, rahat olun bu konuda. Önümüzdeki sene Netflix'in en yüksek bütçeli dizisi olarak ekranlara gelecek. Ve dizi ağırlıklı olarak kitapları konu alacak. Oyun dünyasında zaten üstün başarısıyla almadığı ödül kalmamıştı şimdi sıra dizi dünyasına geldi. Witcher markası altın yumurtlayan tavuk, herkes bu pastadan payını almaya çalışacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spache -- 18 Temmuz 2017; 11:29:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba satiş stratejisi için diziyi bekliyor olabilirler mi dersiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @arslanut Aynen umutla bekliyoruz. Belki bir satış stratejisi de olabilir dediğin gibi. Dizisinin çıkmasına yakın devam ettirebilirler seriyi, belki yarın çıkarırlar bilmiyoruz malesef. Hala hiç bir şey söylemiyorlar.

    @Jack Sık olmasada benim de anlam veremediğim çeviri kelimeler olmuştu. Copper = bakır demek. Kopper bunun türkçe karşılığı bile değil ki ?!?

    @spache Evet bu saatten sonra iptal olma durumu olmaz diye düşünüyorum. En kötü geç çıkarırlar biraz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 19 Temmuz 2017; 15:29:56 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.