Şimdi Ara

THERMALTAKE Sp 750w Apfc 14cm Fanli 80+ Bronze Psu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • THERMALTAKE Sp 750w Apfc 14cm Fanli 80+ Bronze Psu

    Merhaba arkadaşlar yukarıdaki psu'yu almayı düşünüyordum fikri olan var mı acaba bu ürün ile ilgili.Yada onu alma şunu al diyecebileceğiniz bir ürün.

    Sistemim amd fx 8320-Thermaltake Nic4 işlemci soğutucu-Asus m5a97 r2,0-Sapphire hd6870(1 yıl içinde değiştirmeyi düşünüyorum).Corsair force gt 120gb ssd-1Tb Seageat usb2,0 hdd-4*2 Kingston hyperX 1600mhz cl9 ram-Dvd-2 tane 120 cm ledli fan.6 tane de usb kullanıyorum.

    Bütçem maks.250 lira.

    750w a gerek yok 600w sunu alsanda olur diyebiliceğiniz ürünler 250 ona verceğine 150 liraya şunu al diyebileceğiniz psu larda makbuldür.

    yarıdmınız için teşekkür ederim.



  • CWT üretimi olup USAda 5 yıl Avrupada 3 yıl garantili (bizde de 3 yıl)

    Kablo dizaynı gerçekten hoş duruyor.

    Buradaki incelemeye göre yüksek sıcaklık koruması bulunmamakta
    http://www.tweaktown.com/reviews/5613/thermaltake-smart-750-watt-80-plus-bronze-power-supply-review/index.html

    Kapasitör kalitesi iyi ancak yüksek sıcaklık koruması da olsaymış daha iyi olurdu.
    http://www.tweaktown.com/reviews/5613/thermaltake-smart-750-watt-80-plus-bronze-power-supply-review/index4.html

    Fan açısından 0.70a gibi yüksek dönme hızına neden olabilecek bir fana sahip (orta yükten sonra ses rahatsız edebilir)
    Belki de fanın bu derece güçlü oluşu yüksek sıcaklık korumasının olmamasına karşı alınmış bir önlem olabilir.
    http://imagescdn.tweaktown.com/content/5/6/5613_24_thermaltake_smart_750_watt_80_plus_bronze_power_supply_review_full.jpg

    Tüm bunlara rağmen iyi bir puan almış
    http://www.tweaktown.com/reviews/5613/thermaltake-smart-750-watt-80-plus-bronze-power-supply-review/index5.html

    105 dereceye kadar dayanıklı kapasitör bulunmakta olup iç kısım açısından CX serisinden biraz daha iyileştirilmiş gibi
    http://imagescdn.tweaktown.com/content/5/6/5613_22_thermaltake_smart_750_watt_80_plus_bronze_power_supply_review_full.jpg


    Rakip olarak
    http://www.webdenal.com/corsair-cp-9020015-eu_476519.html

    http://translate.google.com/translate?depth=1&hl=es&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=en&u=http://www.thelab.gr/power-supplies-reviews/corsair-cx-series-750w-114364.html

    Yine CWT üretimi ve Smartpower a çok benzer yalnız kapasitör olarak daha düşük bileşen kullanılmış.
    http://www.thelab.gr/gallery3/var/albums/reviews/reviews-photos/Corsair-CX750/IMG_7463.jpg
    quote:

    The smoothing capacitor of APFC is the Matsushita / Panasonic (400V, 390mF, 85 ° C) and is quite small given the capacity of the PSU.


    (CX için de yüksek sıcaklık koruması bulunmamakta.)
    quote:

    Over Voltage Protection
    Under Voltage Protection
    Over Power Protection
    Short Circuit Protection



    ***Bu corsair serisinde de bazılarında coil whine denilen ses olabiliyor. V2 ile bu sorunun çözüldüğü belirtiliyordu. CP-9020015-eu da V2 olarak görünmekte.

    Fiyat / performans önerisi olarak Seasonic 620w öneririm
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-s12ii-80-plus-bronze-620w-aktif-pfc-guc-kaynagi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 11 Mayıs 2014; 17:51:40 >




  • Cevabınız için çok teşekkür ederim.Bu kadar ayrıntılı bir cevap beklemiyordum emeğinize sağlık gerçekten.

    Bu koşullar göz önüne alırsak sanırım 2 üründen birini seçmem gerek.Thermaltake veya corsair.

    Corsair için nasıl yazılıyor bilmiyorum ama bir çok yerde kondansatörlerinden ses geldiğini okumuştum garantiye göndermelerine rağmen sorun yok diye geri göndermişler defalarca.O yüzden aklımda soru işareti var ama arkadaşımın aynı serinin 500w lık modelini denedim dün ve bugün ondan ses gelmiyordu belkide sorun düzeltildi.Deneme yöntemiyle sorunumun psu dan olup olmadığını anlamak için almıştım.

    Kasam thermaltake fanlarından da çok memnunum sessiz çalıyor şimdiye kadar sıkıntı çıkarmadı.Psu da sanırım ömrünü doldurdu.İçimden thermaltake geçiyor ama corsairde alınası benim için ve özellikleride hemen hemen aynı zaten.

    Thermaltake için yüksek sıcaklık koruması bulunmamaktadır demişsiniz tam olarak ne işe yarıyor gerçekden pek anladığım konu değil.Dezavantajı nedir acaba?

    Oc vs yapmıyorum tüm bileşenleri stok olarak kullanıyorum benim için bir dezavantaj yaratırmı?

    Birde son olarak psuların ebatları standart mı?Benim kasama sığmama vs.gibi bir durum söz konusu olabilirmi?

    İşlemci soğutucu da sıkıntı yaşamıştım sıgmamıstı bundada aynı sorun olsun istemem.

    Cevap ve ilginiz için teşekkür eder iyi akşamlar dilerim




  • Standarttır. Ses konusunda, bence risk alma, Tt yi al geç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metin abi 52

    Standarttır. Ses konusunda, bence risk alma, Tt yi al geç.

    tt'nin fanlarından çok memnunum aslında işlemci fanı kasa fanını kullanıyorum.Ve gayet sessiz.Şu an kullandığım psu'da thermaltake o da sessiz çalıyor.Sorunun psu'dan olduğu nerdeyse kesin 1-2 gün daha eski psu ile pc yi deneyip alacağım artık yenisini
  • gladiator88 G kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Bu şartlarda Thermaltake seçerdim ben kablo dizaynını beğendim çünkü modüler olmamasına rağmen modüler üst seviye ürünlerdeki kablolara benzer şekilde kablo kullanılmış.

    Corsair CX serisinde kondansatör sesi , bobin (coil) cıyaklaması-mızırdanması (whine) gibi sorunlar vardı Versiyon 2 ile revizyon edildi ve sorunlar giderildi diye biliyorum.

    Ürünün fan ile ilgili bilgileri gerçeği yansıtıyorsa çok fazla ses çıkarmayacaktır.

    %50 yük durumundan sonra 1500rpm seviyelerini geçiyormuş
    http://imagescdn.tweaktown.com/content/5/6/5613_07_thermaltake_smart_750_watt_80_plus_bronze_power_supply_review_full.jpg

    Overclock vs işiniz yoksa sizin sistem gtx 280x bir ekran kartı alınsa dahi 350-400w kadar güç çekimini görür yada görmez fazlasıyla yeterli olur.

    Güç kaynaklarının boyları standart oluyor 14 cm fan oluşu Thermaltake`yi CX karşısında bir adım daha öne geçiriyor. (Kapasitörde de geçmişti dayanıklık ve yüksek sıcaklık anlamında)

    over temperature protection (otp) güç kaynağında herhangi bir istenmeyen durumunda ısı algılamasına bağlı olarak termistörlerin güç kaynağına gelen elektriği kesmesi ve sistem bileşenlerine zarar gelmesini önleme yönelik bir korumadır. Aşırı ısınıp patlamaya kadar giden güç kaynaklarının patlama sebebi bu korumanın olmamasıdır. Ancak smartpower için bunu söyleyemeyiz ; hem kullanılan malzeme kalitesi hem de thermaltake güvencesi için ; zira bir başka bir x marka (çok daha düşük / dandik) ürün alıyor olsaydınız otp nin eksikliğini tüm sisteminizi kaybederek öğrenebilirdiniz.

    http://www.hardwaresecrets.com/article/Everything-You-Need-to-Know-About-Power-Supply-Protections/905/5




  • Benim su anda kullandığım psu daki sorun 3-4 defa kapandı pc elektrik gitmiş gibi ve yaklaşık 15-20 sn power tuşuna basmama rağmen kasa tepki vermedi ve daha sonrasında açıldı.Oynadığım oyun genelde dota ve ekran kartı sıcaklığı 85 dereceyi gördü.macununu vs değiştirdim ama anca 1-2 derece kadar faydasi oldu.Ilginç bir şekilde arkadaşın psuyu kullandigimda ise cpu ve ekran kartının aynı oyun ayarlarinda yaklaşık 8-9 derece daha soğuk çalıştığını gördüm.Cod Ghost ta yaklaşık en yüksek ayarlarda sorunsuz bir sekilde oynayabildim ortalama 50 fps ile.Daha önce benim kullandığım psu ile rome 2 harita üzerinde 10-15 fps alırken arkadaşın psu ile 25-30 fps ile kullanabildim.Bu şartlar altında sorununun psu olduğunu düşündüm.Masaustunde zaten su anda kullandığım bir.sıkıntı çıkarmadı.Tamirciye götürdüm psu yu kondansatorlerinde bir sorun gözükmüyor dedi başka yerlerinde sorun varsa degistiremeyiz zaten dedi.Aktardığı v değerlerine biostan baktım ihtiyacı olanı aktarıyor.Psu da aslında kağıt üstünde sorunsuz gibi gözüküyor.Zaten bu şikayetlerin amd sisteme gectikden sonra başladı ve bende daha fazlaguc.tükettiği için sucu psu ya attım açıkçası.Sizce sorun ne olabilir?Doğru yolda mi ilerliyorum acaba sorunu çözme adına? Birde oyunda cod ve bf de pc kitleniyordu yani hiç reset disinda hiç.bir işlem.yapamıyorsunuz arkadaşın 500w lik psu ile 1 kere oldu ama kendi psu m ile bit.çok kez basima gelmişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Ilginç bir şekilde arkadaşın psuyu kullandigimda ise cpu ve ekran kartının aynı oyun ayarlarinda yaklaşık 8-9 derece daha soğuk çalıştığını gördüm.Cod Ghost ta yaklaşık en yüksek ayarlarda sorunsuz bir sekilde oynayabildim ortalama 50 fps ile.Daha önce benim kullandığım psu ile rome 2 harita üzerinde 10-15 fps alırken arkadaşın psu ile 25-30 fps ile kullanabildim.Bu şartlar altında sorununun psu olduğunu düşündüm.


    elinizdeki psu modeli tam olarak nedir ?

    ama bu dediklerinize göre psu ya arızalı ya da güç açısından artık yetmiyor (3-4 yıldan sonra verimliliği düşük güç kaynaklarında yıpranma daha fazla oluyor)

    söylediklerinize benzer durumu ben de yaşadım ağustos ayında eski güç kaynağım ufaktan su koyvermeye başlamıştı cızırtılar falan , sıcaklıklar 6-7 derece artmıştı yeni güç kaynağıyla birlikte eski haline dönmüştü.

    Sizdeki sorun bariz güç kaynağı sistem aynı sadece güç kaynağı farklı ve fps - sıcaklıklarda farklılıklar mevcut.




  • Su anda ki güç kaynağım thermaltake v3 kasanin içinde gelen 600w psu.Extra almadım.daha önce kontrol etmedigim için amd den önceki sistemde ekran kartı ve işlemci ısısını bilmiyorum.Sorunsuz kullandigim için fps de bakmamistim.bf4 de en yüksek ayarlarin bir altında 70 fps cod da en yüksek.ayarlarda 50 fps alıyorum ortalama rome2 de savaşlarda ortalama 45 fps alıyorum.dota da en yüksek ayarlarda 100fps civarı alıyorum sicaklik ekran kartı 80-81 derece işlemci maks 52 derece.Dotada işlemci 46 ekran kartı 70-72 derece civarlarında çalıştı arkadaşın psu da diğer oyunlarda isi bakımından çok bi değişiklik olmadı dotada ki kadar.Sizin sistem ve aldığınız isi ve fps degerleriniz nedir acaba?Kullandığınız psu nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.5 yil oldu kasayi alali bu arada
     THERMALTAKE Sp 750w Apfc 14cm Fanli 80+ Bronze Psu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lite power serisi cok üst bir seri değil ve verimlilik olarak da %70 lerdeydi yanilmiyorsam.

    imzamdaki xfx 850w psu var ucuza geldiği için 850w almistim kaliteli 550w ve uzeri sistem de yeterli gelirdi sistemime.

    2 saatlik ac4 sonrasi islemci 48 derece (soğutuculu ve 3.7 ghz) ekran karti 67 derecelerde (%40 fan sabit ve stok hız)

    ekran kartinizin ısınmasını güç kaynağına bağlıyorum hele ki arkadaşinizdan aaldığınız güç.kaynağı ile deneyince.

    seasonic 620w 180/190 lira
    thermaltake 750w 260/270 lira
    corsair fx 750 v2 230 lira civarı

    bunlar kaliteli ürünler olduğu için gönül rahatligiyla tercih edebilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler sanırım thermaltake tercih edicem 210 liraya sifirini buldum.80 bronz sertifikalı 600w ve üzeri ortalama 200-230 arası zaten bu ürün benim.epey götürür diye tahmin ediyorum.Seneye r9 serisi bir ekran kartı akşamda sıkıntı çıkarmaz sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001976

    650w ---215 lira
    http://www.sanalmarketim.com/thermaltake-sp650pcbeu-smartpower-650w-apfc-12cm-fanli-80-bronze-psu/p_55127/



    http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001977

    750w ---250/260 lira
    http://www.webdenal.com/thermaltake-sp-750pcbeu_676470.html
    http://www.sanalmarketim.com/thermaltake-sp750pcbeu-smartpower-750w-apfc-14cm-fanli-80-bronze-psu/p_54957/


    r9 280x gibi kartlara yeterli gelecektir


    255 liraya webdenal üzerinden 750w alırsanız yıpranma vs şu bu derken daha rahat olursunuz 2 yıl sonrasında 650w yetmez demiyorum ama yıpranmadan dolayı gücü ister istemez düşecektir ama bir lite power değiller hiçbir zaman
    ayrıca şimdi yapacağınız +40 lira harcama sizi o zamanki olası masraftanda kurtaracaktır.

    ayrıca 650w 12 cm fana sahipken 750w 14 cm fana sahip , daha serin olacaktır.
    quote:

    650w: 120mm Fan: 1800 R.P.M. ± 10%
    750w: 140mm Fan: 2300 R.P.M. ± 10%



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 12 Mayıs 2014; 15:48:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Humboldt

    http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001976

    650w ---215 lira
    http://www.sanalmarketim.com/thermaltake-sp650pcbeu-smartpower-650w-apfc-12cm-fanli-80-bronze-psu/p_55127/



    http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001977

    750w ---250/260 lira
    http://www.webdenal.com/thermaltake-sp-750pcbeu_676470.html
    http://www.sanalmarketim.com/thermaltake-sp750pcbeu-smartpower-750w-apfc-14cm-fanli-80-bronze-psu/p_54957/


    r9 280x gibi kartlara yeterli gelecektir


    255 liraya webdenal üzerinden 750w alırsanız yıpranma vs şu bu derken daha rahat olursunuz 2 yıl sonrasında 650w yetmez demiyorum ama yıpranmadan dolayı gücü ister istemez düşecektir ama bir lite power değiller hiçbir zaman
    ayrıca şimdi yapacağınız +40 lira harcama sizi o zamanki olası masraftanda kurtaracaktır.

    ayrıca 650w 12 cm fana sahipken 750w 14 cm fana sahip , daha serin olacaktır.
    quote:

    650w: 120mm Fan: 1800 R.P.M. ± 10%
    750w: 140mm Fan: 2300 R.P.M. ± 10%


    yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.Bana vakit ayırdınız.Daha önce 3 4 tane konu açmıştım 1-2 kişi ya cevap verdi yada vermedi verenlerde benden fazla bilgi değildi beni aydınlattınız bu konuda.Bu tarz forumlarda sizin gibi daha çok insan olsa keşke ve daha sağlıklı bilgilenebilsek.

    2 gün daha yük altında test edicem bilgisayarımı kapanırsa siparişimi vericem.Son bir umut olarak dün akşam psu içini açıp temizledim.Kurum bağlamış her tarafı siyah siyah yanık gibi belki bir faydası olur.Şu anda anakart,işlemci ve işlemci fanını yeni aldığım için beni biraz zorlayacak psu almak aslında o yüzden araştırma içindeyim.Aynı sorunlar tekrarlanırsa hem donanımdan verim almak ve pc nin sağlığı içinde yeni bir psu almak şart olcak gibi.

    Tekrar teşekkür eder iyi günler dilerim




  • Rica ederim, zamanında çok fazla araştırdığım için bu güç kaynağı ıvır zıvırlarını konu denk geldikçe yardımcı olmaya çalışıyoruz.

    Forumda fazlasıyla üstün kişiler var ancak şu günlerde pek yazmamayı tercih ediyorlar forumun genel olarak bozulmasına bağlı olsa gerek ve özellikle de aynı şeyleri her yere kopyala-yapıştır yapan, benim kullandığım ürün en iyisidir edasıyla tavsiyede bulunanlar yüzünden olsa gerek (ki ben de pek yazmak istemiyorum öyle yorum olan konulara)

    Deneme sürecinde sorun çıkmasa bile ileride ekran kartını yenilediğinizde bir de power alın derim 6870 neyse de r9 280x vb kartlara geçince o güç kaynağı sıkıntı yaratır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Humboldt

    Rica ederim, zamanında çok fazla araştırdığım için bu güç kaynağı ıvır zıvırlarını konu denk geldikçe yardımcı olmaya çalışıyoruz.

    Forumda fazlasıyla üstün kişiler var ancak şu günlerde pek yazmamayı tercih ediyorlar forumun genel olarak bozulmasına bağlı olsa gerek ve özellikle de aynı şeyleri her yere kopyala-yapıştır yapan, benim kullandığım ürün en iyisidir edasıyla tavsiyede bulunanlar yüzünden olsa gerek (ki ben de pek yazmak istemiyorum öyle yorum olan konulara)

    Deneme sürecinde sorun çıkmasa bile ileride ekran kartını yenilediğinizde bir de power alın derim 6870 neyse de r9 280x vb kartlara geçince o güç kaynağı sıkıntı yaratır.



    page found in nonpaged area diye mavi ekran aldım şimdide.Araştırdım psu dan olabilir ramlerden olabilir ısınıyorsa donanımlar olabilir filan yazmıslar.Isınma olayı 80 derece ıle ekran kartında var sadece psu yu olcemıyor gostermıyor ama anakart 30 derecelerde fln hard dıskler flnda aynı sekılde.Su anda aklıma gelen sadece psu.Pc de kapanma olmadı ama bu hatayı verdi.DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER hatası alıyordum daha once de logitechin yazılımını değiştirdim bir daha çıkmadı 3 gundur 8 64 bıt vardı onu ındırmıstım daha oncede 8,1 64 bıt yazılımı vardı ılgınc bır sekılde sıtesınde yok artık o yazılım 8 ıcın olanını kurdukdan sonra alıyordum.Sımdıde page found in nonpaged area diye mavi ekran verdi sizin bir fikriniz var mı bu konu hakkında




  • gladiator88 G kullanıcısına yanıt



    quote:

    RAM'lerinizi Memtest86+ ile test ederek MEMORY_MANAGEMENT ve PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA mavi ekran hatalarına neden olan bozuk bellek modüllerini tespit edebilirsiniz.
    Mavi ekran hatalarınızın DMP dökümlerini (C:\Windows\Minidump) Technopat Forum'da paylaşarak sorunlarınıza ayrıntılı çözüm önerisi alabilirsiniz:


    psuyu el temasıyla ölçmeyi denediniz mi herhangi ısınma var mı diye yük altında falan? el değmeyecek kadar veya çok ısınıyorsa korkun derim de bahsettiğiniz hata genelde ramlerden kaynaklanıyor.

    http://www.technopat.net/2013/03/22/page-fault-in-nonpaged-area-hatasi-nasil-cozulur/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 12 Mayıs 2014; 23:27:28 >




  • 1,2 kere bakmıstım da o kadar cok degıldı ısınma normaldı bence yanı elımı fılan yakmadı fan calısıyor onda sıkıntı yok belkı bu aralar psu fln cok sok tak yaptıgım ıcın ramlerı oynatmısımdır yada alkol ile sılmek gerekıyordur.Eskı anakartla benzer sıkıntı olmustu arkadas alkol ile temizlemişti ram slotlarını sonra duzelmıstı pc hıc acılmıyordu sureklı resetlıyordu.Saf alkol ıle mı temızlemek lazım sacma olucak ama fotka vs ıle gırıs verlerını temızlesek hafıf kullanıp ıse yarar mı gene
  • videodaki işlemi uygulayın derim öncelikle tabi ramleri kontrol edin öncesinde.

    saf alkol haricindeki bileşikler önerilmiyor pek, telefon parçalarında falan inceltilmiş tiner iş görür ama bilgisayar parçalarında temizlik için hep saf alkol önerilir.

    Votka,rakı falan hiç kurcalamadan eczaneden saf alkol alıp çok az bir kullanımla temizliğinizi yapın eğer ki videodaki işlemler sonucu ramlerde hata çıkmazsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Humboldt

    videodaki işlemi uygulayın derim öncelikle tabi ramleri kontrol edin öncesinde.

    saf alkol haricindeki bileşikler önerilmiyor pek, telefon parçalarında falan inceltilmiş tiner iş görür ama bilgisayar parçalarında temizlik için hep saf alkol önerilir.

    Votka,rakı falan hiç kurcalamadan eczaneden saf alkol alıp çok az bir kullanımla temizliğinizi yapın eğer ki videodaki işlemler sonucu ramlerde hata çıkmazsa.

    ya açıkcası korkuyorum birazda ne kadar böyle irdelesem bir yeri yapıp bir yeri bozuyomuş gibi oluyorum ama yarın deniyceğim şimdi bir şey filan olursa gece gece moralimi bozmayayım :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.