Şimdi Ara

THH eksik belge nedeniyle red.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ürünün iade edildiğine dair kargo fişi eksik olduğu için karar red edilmiş. Halbuki eksik belgenin istenmesi için 1 hafta süre tanınması ile ilgili bir değişiklik olmuş 2022 yılında. Fakat benden THH belge istemedi, ne aradı ne mail attı ne de e-devlet panelinde böyle bir istek mesajı yok. Bu durum haksızlık değil midir ?


    Kısacası sipariş ettiğim ürün ile gelen ürün farklı olduğu için iade edip, para iadesi istedim. 1 aydır para gönderilmeyince hakem heyetine verdim onlarda 3 ay sonra karara bağlayıp red etti. Paranın zaten yarısı eridi enflasyondan dolayı şimdi bir daha 3 bekleyeceğim. Tüketiciyi nasıl savunuyorlarmış öğrenmiş oldum.



    Alıntı

    metni:

    1 Ekim 2022"de getirilen diğer güzel değişiklikler de, belge eksiği olması durumuna ve kararda eksik bulunması durumunda kararın tamamlanmasına dair yapılmıştır. Tüketici hakem heyetine yapılan bir başvuruda bulunması gereken zorunlu bilgilerde eksiklik ya da tutarsızlık bulunması durumunda, heyet tarafından hemen red kararı verilemeyecek, önce 7 gün süre verilmek suretiyle başvuru sahibinden ek bilgi veya belge istenecek, sunulmaz ise red kararı verilebilecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpeck -- 24 Ağustos 2023; 0:1:21 >







  • İlgili THH sizin kaymakamlığınızda zaten. Gidip görüşebilirsiniz bu mevzuyu. Net bilgiyi de oradan alırsınız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.