Şimdi Ara

THH Kararı sonrası ayıplı ürünün değişimi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
85
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar satıcı firma üst model ürünün bilgileriyle güç kaynağı satışı yapıp ''nzxt c650 gold'' yapıp alt modeli ''bronze'' gönderdi ben de thh'ye başvurdum karar lehime sonuçlandı. hiç bir itiraz yapmadı artık yasal olarak ürünün değişimi ve icrası için haklı durumdayım.n11 üzerinden satıcı firmaya durmu bildirdim firmanın bana söylediği farklı bir markanın misli ile değişim yapacağız yani tutup everest marka güç kaynağı gönderebilirler fakat thh kararında misli ile değişim felan yazmıytor direkt nzxt c 650gold model ile değişim yapılması kararı çıktı ve değişim yapılmadan önce ürünü teslim etmemi istiyorlar biliyorum ki bern ürünü teslim edersem bana kesin düşük model bir ürün gönderecekler. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekli ürünü önce onların göndermesi gerekmiyor mu ve tutup bana misli diye kalitesiz bir marka gönderirlerse ne yapmam gerekli. Bilgisi olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler.


    Karra formunda misli veya benzeri demiyor hüküm direkt satrın aldığım doğru modelin gönderilmesi.


    THH Kararı sonrası ayıplı ürünün değişimi.







  • Tüketici mahkemesinde dava açacaksınız bahsi geçen durum gerçekleşir ise. Şu an onların dediği gibi elinizdeki ürünü gönderin onlara, onlar da size ürün yollasın bakalım ne gelecek. Gelen ürünün durumuna göre tüketici mahkemesine başvurursunuz.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Firma ürünün elinde olmadığını söyledi dediğim gibi bana everest marka önerdi kabul etmeyince aynı markanın bir üst model olan c750 için 500tl fiyat farkı istedi sizce bu makul ve yasalmıdır yoksa icra yolunamı başvurmalıyım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromThe80s -- 27 Eylül 2023; 17:54:49 >
  • Rica ederim. Firma ile anlaşmaya/uzlaşıya varamıyorsanız tüketici mahkemesine başvurmanız gerekiyor thh kararı ile. Son sözü de mahkeme söylüyor bu tarz durumlarda.


    Firma ile son defa görüşün, baktınız olmuyor hiç görüşmeye muhatap olmaya da gerek yok. Bu arada kararınızın altında da yazar icraya başvurabiliyorsunuz ürünün teslimi için. Ancak burada karar sizin ister icra üzerinden gidin isterseniz tüketici mahkemesi üzerinden bahsettiğiniz (talebiniz olan ürün) ürünü almaya çalışın.


    Ancak ilgili ürünün üretimi yoksa, stokta bulunamıyorsa farklı bir türüyle değişimi mümkün olabiliyor. Burada da dediğim gibi ilgili kanunları detayıyla bilen avukatlar belki de uzlaşı ile firmayla işi çözebilir dava aşamasına geçmeden.


    Yani size yakın bir avukata gidip vekalet verirseniz , belki dava bile açmadan uzlaşı usulu ile ilgili firmayla yaşadığınız sıkıntıyı çözebilir. Bunları denemek lazım ama sizin bireysel olarak firmayla muhatap olmanız pek efektif değil yani böyle çok şey dinlersiniz 500 tl fark, o yok bu var, şu yok bu var gibi. Manevi olarak kendinizi yıpratmanıza gerek yok.


    Avukat bir yazı gönderebilir mesela noter aracılığı ile ilgili firmaya. Sonucunu da değerlendirirsiniz.


    Ayrıca avukat hangi yolun daha iyi olacağını daha iyi bileceği için sizi daha doğru yönlendirir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 27 Eylül 2023; 18:3:50 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.