Şimdi Ara

Thorens TD190-2 + Yamaha R-300 + Wharfedale Crystal CR 30.2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Uzundur düşünmeme rağmen Analog ses tutkusu ile çok yeni tanıştım. Uzunca bir araştırma sonrası Ortofon OM10 ile donatılmış ikinci el temiz bir Thorens TD190-2 turntable aldım. Bütçem çok sınırlı olduğu için ve zaten pikap giriş seviyesi olduğu için yine giriş seviyesi bir amfi arama çabası içerisine girdim. Forumda, çok iyi işler çıkarttığını duyduğum BOTS AV712 model lambalı amfiyi almış bulundum. Bunu da yine çok giriş seviyesi olan Wharfedale CRYSTAL CR 30.2 hoparlörler ile sürdüm.

    Eşimle birlikte genelde klasik, jazz ve pop dinliyoruz. Çok yüksek sesler ile müzik dinleme imkanımız yok. Sahneyi hissedelim, analog sesin güzelliklerini bir nebze de olsun yaşayalım amacındayız. Daha önce de tecrübe etmediğimiz için mevcut sistem ile bir şekilde tatmin olduk diyebilirim. Dediğim gibi kıyaslama şansımız olmadı... Ayrıca biraz daha araştırdıktan sonra temiz bulunabilecek vintage amfilerin gerçekten çok iyi iş çıkarttığını geçte olsa öğrenmiş oldum. Pioneer SX-650, Sony STR 5800 ve Yamaha R-300 gibi amfileri inceledim. İlk iki model bütçemi aştı ne yazık ki ancak Yamaha R-300 model oldukça temiz bir amfiyi bütçeme uygun olarak buldum.

    Şimdi müsaadeniz ile soruma geçiyorum. Mevcut sistem ile devam etmeli miyim? BOTS AV712 amfi Çin malı ancak ihtiyacımı bir süre karşılar mı emin değilim... Ayrıca duyduğumuz ses, olması gerektiği gibi mi bilmiyorum. Bu amfiyi elden çıkartıp Yamaha R-300 modelini alabilirim. Bunu önerir misiniz? Mevcut pikap ve hoparlörlerime uygun bir konfigürasyon olur mu ve beni bir adım ileriye taşır mı?

    Ayrıca Ortofon 2M Red iğnesine upgrade etmek gibi bir düşünce var kafamda. Ne dersiniz?

    Gördüğünüz gibi biraz kaybolmuş durumdayım. Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.







  • Hifi sistemle uğraştığım zaman Bots AV711 modelini kullandım. Tahmini 1ay geçmeden çok hassas ve dikkatli kullanmama rağmen cihaz kullanılmaz halde geldi. Sağolsun Bots yetkili satıcısı sıfır amfi ile değişim yaptı. Kısaca ifade etmek gerekirse firmanın ürünleri pek güvenilir değil. Koşulsuz değişim yapması da zaten bunu kanıtlar nitelikte. Amfinizi elden çıkarmaya kalkasanız 200 en fazla 250TL eder.

    Bana göre garantisi bitene kadar kullanıp sonra da elden çıkarın. Böylece risk almamış olursunuz. Hem de bu süre zarfında yapacağınız birikimle belki sisteminizi baştan aşağı yenilersiniz. Bir adımla sınırlı kalmaz birkaç adım atarsınız. İlla bir upgrade yapacağım diyorsanız da amfi değiştirmekten ziyade hoparlör kablolarınızı ve interconnect kablolarınızı değiştirmeye bakın. Düşük bütçeli sistemlerde kablo upgradei büyük farklar yaratabilirsiniz. Üst seviye sistemlerde gelişme bu kadar bariz olmaz.

    Keyifli dinlemeler.




  • @Darth-Vader

    çok sınırlı bütçe için bence elinizdeki sistem çok ideal... bir benzerini kullanıyorum; Bots AV-711 + Wharfedale Cyrstal 2-10 ... bahsettiğiniz ampli değişikliği yerine ben de @halog gibi kablo tavsiyesinde bulunacağım. Sisteme çok yakınlarda entegre ettiğim, Black Rhoidum Jive speaker ( bi-wire) ve Profigold oxypure oxya 4201 interconnect kablolar sayesinde dinlediğim müzikten aldığım keyif maliyetlerinin çok çok üstünde oldu..

    ayrıca @halog Bots la ilgili bir talihsizlik yaşamış sanırım, ben de Bots 711 i nerdeyse bir senedir kullanıyorum en ufak bir deformasyon veya mekanik sıkıntı yok... ( zayıf Rca şasilerin interconnectlerin ucunda kalması dışında ) Hatta bulabilirsem bir tane de Bots 713 hemen alıcam. Bahsettiğiniz ampliyi dinleme şansım olmadı ama ben Bots bile olsa lambalının doğallığının,
    bahsi geçen kablolarla desteklenmesini tavsiye edebilirim.


    http://mytekno.com/profigold-oxya4201-rcax2-stereo-1m-kablo-urun2633.html

    http://forum.donanimhaber.com/m_56709069/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baraka77 -- 1 Kasım 2013; 15:45:20 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.