Şimdi Ara

THX 550 ile PS3'te 5.1 ses alabilmek??? Ama nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam;
    Daha öncede panoda sormuştum ama şimdi daha bir aciliyet kazandığı için yeniden soruyorum.
    Evde kullandığım Creative Megaworks THX-550 ses sistemi, Samsung T260 monitörüm var, bu donanımlarımı PS3 ile beraber kullanmak istiyorum. Monitör zaten HDMI ile PS3'e bağlı. Ama ses sistemini PS3'e bağlayıp nasıl 5.1 ses alırım hala emin değilim.
    Megaworks'ten çok memnun olduğum için değiştirmek hiç istemiyorum, ses kartım Creative X-Fi Extreme Music. Ses kartının optic giriş çıkış hiçbirşeyi yok maalesef, sadece analog giriş..
    DDTS 100 gibi harici bir ses çözümleme cihazı işimi görür ama piyasada bulamıyorum.
    Şimdi aklıma şöyle birşey geldi, Optic giriş ve çıkışı olan bir ses kartı alsam, görüntüyü monitöre yine HDMI üzerinden verip, bilgisayar açıkken seside PS3'ün optic çıkışından alıp ses kartının optic girişine versem tatmin edici şekilde 5.1 ses alabilir miyim?
    Ya da hem bilgisayar hem PS3 açıkken ses kartının analog veya optic girişleriyle ilgili seçim yapabilir miyim?
    Bilgisi olanlara şimdiden teşekkürler, umarım problemi açık yazmışımdır :)







  • valla ustad aynı sorun bendede var megawoksu bırakmak istemiyorum ama hiç bişeyde yapamıyorum. ses kartı bile aldım meğersem ses kartında optic çıkış varmış oda elimde kaldı ne yapıcam bilmiyorum bende. bi tane ses kartı arıyorum ama bulamıyorum harici ses kartı o
  • Arkadaşlar bu durumda bana DDTS 100 bulmak yada Z5500 almak dışında öncerisi olan var mı?
    PS3'ü 5.1 ses alarak kullanmak istiyorum bu kadar zor olmamalı ya:(
  • PS3, sadece dijital çıkış verdiği için, dijital sinyali analoga çevirecek bir çözücü şart.

    çözümler:

    harici bir dekoder (creative DDTS 100 veya yamaha, onkyo gibi başka bir receiver, logosofttan z5500ün dekoderi de alınabilir.) alıp megaworks-ps3 arasına koymak.

    komple bir ev sinema sistemi almak (bunlarda amfi, receiver ve dvd player tek parça içinde) mesela yarın bestbuyda 199 liraya satılacak iyi bir set var.

    sharkoon x-tatic dijital kulaklık almak (kulaklık, 5.1 klasik kulaklık, ama kutusundan dijital bir kutu çıkıyor, hem usb ses kartı, hem dijital dekoder olarak kullanılabiliyor, ancak 7.1 desteği yok, sadece 5.1)
  • qzwxec; çok teşekkürler fikirlerin bunca zaman beklediğim ve duymak istediğim şeylerdi aslında..

    1. çözüm bana en mantıklısı geliyor ama malum DDTS 100 piyasada yok, 2.el satanlarda 350-400 lira gibi saçma paralar istiyor. Z5500 dekoderi almak aslında en çok içime sinen çözüm ama onu da nasıl bağlayabilirim bilmiyorum. Kolayca bağlayıp hemen çalışacağını bilsem şimdi gider satın alırım, ne olursa olsun THX 550'den vazgeçmeyi düşünmüyorum.
    Komple ev sistemi de fena öneri değil aslında, ama ihtiyacım sadece receiver birde istanbulda Best Buy daha açılmadı malum:(
    Kulaklık önerinizde gayet iyi ama bulmak zor sanırım, zaten bana 5.1 yeter de artar bile...
  • sharkoon kulaklık setiniwww.teknofiyat.com sitesinde arattırın. firebal ve bayilerinin bazılarında var. en ucuz nerdeyse ordan alabilirsiniz.

    ddts-100 bulunsa da çok pahalı. o fiyatı etmez. o paraya yurtdışından yamaha markalı olanı alınabiliyor.

    z5500 dekoderinin çıkışı biraz farklı, onunla ilgili açılmış bir topic var bu forumda. ona bakarak kullanabilirsiniz. dekoderlerin çalışma biçimleri aynıdır.
  • Aslında burada en çok istediğim çözüm Z5500'ün decoderini bağlayabilmek ama biraz zor görünüyor.
    Sharkoon ise 179$+KDV lik fiyatıyla basit bir çevirici için fazla pahalı.
    Üşenmesem giden birilerine Yamaha siparişi vericem ama hem kutu büyük hemde araştırmak zor olacağı için riskli olacak.
    Gidip Megaworks parelelinde bir sistem alayım, hemde optic olsun desem çok zararım olacak...

    Ne zor iş yahu..
  • basit bir çevirici değil, decoder. creative ddts-100 ile o küçücük dekoder aynı işi yapıyor. veya yamaha. tabii aralarında elbette giriş çıkış sayısı, analog çıkışa verdiği ses kalitesi bazında farklılıklar olacak.

    şu an için tek ideal çözümünüz, sharkoon veya ev sinema ses sistemi almak. ikinci seçenek biraz daha ağır basıyor.
  • Son olarak birşey daha sormak istiyorum; Dün şirketten bir arkadaşımla konuştum 2 hafta sonra Amerika'ya gidiyor yaklaşık 10 gün kalacak ve alabileceğini söyledi.
    Sizin tavsiye ettiğiniz Yamaha'nın veya başka bir markanın modeli var mı? Bu arada bulabilirsem internetten de DDTS 100 bulmaya çalışıcam.
    Tekrar yardımınız için teşekkür ederim.
  • ya arkadaşlar biz ne yapıcaz bi önerisi olan yok mu yaaaa
  • Merhaba,

    Bu forumda bir arkadaş Jazz'ın Dolby Digital decoder'ini satıyordu sanırım; elinde adetli olarak varmış. Ama 150 TL ile başlayan fiyatı talep yoğun olunca 250 TL'ye çıkarmıştı. Forumda bir aratın isterseniz, pazarlıkla bir orta yol bulunabilir.

    Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baymustang
    ya arkadaşlar biz ne yapıcaz bi önerisi olan yok mu yaaaa


    daha ne önerisi istiyorsun? durum açık; dijital sesi analoga çeviren bir dekoder veya dekoder içeren bir cihaz alacaksın, bu kadar basit. başka da imkan yok.
  • dostum ben bi creative music sx ses kartı var onu arıyorum bulamıyorum ama
  • Merhaba arkadaslar;

    PS3 + 24" Philips 240BW LCD monitor + Creative Megaworks sahibiyim. Ben baglantimi su sekilde yaptim, sizinle paylasmak istedim;

    hdmi ile monitore goruntu aktarimi ve ses icinde megaworks un aux cikisindan ses baglantisi ile kullaniyorum. Eger illaki megaworks kullanicam derseniz decoder olmadan bu sekilde ses elde edebilirsiniz fakat soyle bir sikinti var; bu sekilde bagladiginizda sadece 2.1 ses alabilirsiniz. Amaciniz PS3te megaworks ile 5.1 ses almaksa bunun icin kesinlikle ddts-100 benzeri bir decodere ihtiyaciniz olacaktir

    tesekkurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.