Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1987. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.775
Cevap
419
Favori
3.765.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19851986198719881989
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlar tiguan cok begendigim ve istedigim bir arac. Butce 750 civari.

    Led stop ve farlı modellere bayılıyorum, bu aracta neye dikkat etmeliyiz gidip lap diye alip pisman olmayayim.
  • Arkadaşlar merhaba. Benim de 2011 model manuel 2.0 Tdl tiguanım var. Havalar soğukken arabayı çalıştırıp 1-2 dk ısınmasını bekledikten sonra hareket ediyorum. 2bin devirden sonra motor gaz yememeye başlıyor ve zıngır zıngır titriyor araba. Motorun çalışma sesi traktör gibi. Dip gaz yapmama rağmen turbo devreye girmiyor yıgılıyor araba. Ama ısındıktan bütün sorunlar kayboluyor. Bunun çözümünü bulamadım. Başına gelen var mı acaba yardım eder misiniz ? Aracım 130binde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mete aymaya -- 4 Kasım 2023; 18:29:24 >
  • Merhaba arkadaşlar,
    2020 passat business satarak 2023 Tiguan life satın aldım. Passatın kışlık lastikleri duruyor. Passatın kışlık lastikleri Tiguana taksam sorun yaşar mıyım acaba?

    Passat: 215 55 17
    Tiguan: 215 65 17

    215 taban genişliği
    55-65 yanak genişliği
    17 jant çapı

    Aslında araçta daha dar yanaklı bir lastik olacak. Aracın aerodinamisini ya da başka bir şeyini olumsuz etkiler mi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu78

    Merhaba arkadaşlar,
    2020 passat business satarak 2023 Tiguan life satın aldım. Passatın kışlık lastikleri duruyor. Passatın kışlık lastikleri Tiguana taksam sorun yaşar mıyım acaba?

    Passat: 215 55 17
    Tiguan: 215 65 17

    215 taban genişliği
    55-65 yanak genişliği
    17 jant çapı

    Aslında araçta daha dar yanaklı bir lastik olacak. Aracın aerodinamisini ya da başka bir şeyini olumsuz etkiler mi acaba?
    Merhaba aracınız hayırlı olsun. Tiguan ailesine hoş geldiniz. Lastik ebat değişimlerinde fark %3 üstüne çıkınca tavsiye edilmiyor. Sizin fark %6 üstünde hesapladım ben.

     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...




  • deniz_86 kullanıcısına yanıt

    Arkadaşın attığı ebata göre 235/55/18 ve 255/45/19 deneyince ne sonuç çıkıyor? Üst paketlerinde kullanılan lastikler de.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: thelordof

    Arkadaşın attığı ebata göre 235/55/18 ve 255/45/19 deneyince ne sonuç çıkıyor? Üst paketlerinde kullanılan lastikler de.

    Hocam aynı jant çapına farklı ebatta lastik takmak istersek öyle bir hesaplama yapabiliriz. Bahsettiğiniz 2 ölçü Highline ve Elegance 18 inç jant ve R line 19 inç janta ait fabrikasyon ölçüler.
  • deniz_86 kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkürler, paketler arası fark olup nasıl uyumlu olur diye düşünürdüm. Bir de bazen highline/elegance da opsiyonlu paket gelince büyük jant seçince şu ebatta geliyor 235/50/19 . Sıkıntı olmadığına sevindim.

  • 2011 1.4 tiguan 4x4 aracım var. 2 sorum olacak lakin bu sorunlar herhangi performansa etki değil. Ama ilerisi için sorun olacak mı diye araştırıyorum. Araç çalışır vaziyette, rolantideyken yada yolda giderken gaza her ilk basışımda ilk dokunuşta camlar açıkken duyacağım şekilde, tık diye ses geliyor. Gaza ilk basışla eş zamanlı. Sanki klipsi kapatır gibi yada ışığı kapatmak için düğmeye basar gibi bir ses. 2. Sorum ise, arabanın altından otobüslerin hava çıkardığı sese benzer, hava cikarma bosaltma durumu oluyor. Kisa süreli 3 5 saniye kadar hava boşaltıyor dakikada bir gibi sürede. Her zaman yapmıyor. Aracin altindan motora yakin orta kismindan geliyor ses. Umarim rahatlatıcı cevaplar bulabilirim
  • gunners53 G kullanıcısına yanıt

    İlk sorunuzun yanıtını verebilirim, Hayır hiç bir sorun olmayacak.

    Anlattığınız ses kompresörün devreye girdiğini söylüyor. 140hp üzeri TSI motorlarda turbo ve supercharger vardır. Supercharger gaz verdiğinizde devreye girer, (galiba 2500 devirlere kadardı) aracı düşük devirlerden yüksek devirlere taşır. 2500 devirde de turbo çalışmaya başlar.

    Mekanizma su devirdaim pompasında bulunuyor, gaz verdiğinizde elektromıknatıs aktive oluyor ve kompresör kavramasını çekiyor, iki metal çarpışınca o ses geliyor.


    Aracın altından bahsettiğiniz gibi bir sesle hiç karşılaşmadım. Belki farklı birşeyin sesidir ama siz hava boşalması gibi tanımlıyorsunuzdur, bilemiyorum. Yani mesela araçların rutin çalışan aksamları var, aracı stop ettiğinizde fan motoru devreye girer, sabah ön kapıyı açınca benzin pompası çalışır gibi...

  • Akineton kullanıcısına yanıt
    O hiç aklıma gelmemişti gerçekten. Ama vites boştayken araç yürür vaziyette değilken bile gaza ilk dokunuşta o tık sesi yine geliyor. Öyleyse sırf turbonun devreye girmesi icin değil sistemi aktif etmek için bu haleykende devreye giriyo sanırım. // hava boşaltma sesi resmen. Sanki hava var ara ara hava atıyor her zaman değil ama genelde bu ses var. Cok araştırdım ama bulamadim bir sey. Bir kaca falan olsa devamli olur performans düşer vs
  • Akineton kullanıcısına yanıt
    Ve bu arada gerçekten açıklamasını çok güzel yaptınız. Hangi koşulda olursa olsun supercharger o gaza ilk basışta devreye giriyor anladığım kadarıyla. Araç boşta da olsa rolantide de olsa. Çok teşekkür ediyorum yardımınız için. Bir de şu hava salma sesini çözebilsem iyi olcak ama dediğiniz gibi muhtemelen aracın rutin kendini hazırlama yada olağan duruma getirme durumu olabilir
  • gunners53 G kullanıcısına yanıt

    Tık sesi supercharger den geliyor hareketi devirdaim'den aldığı için manyetik kavrama var onun sesi ve düşük devirde çalışır, yüksek devirde turbo devreye girer. Rölantide bile gaza bassanız devreye girip çıkar o yüzden endişelenecek bir durum yok.

    Fakat supercharger ve turbo'nun uzun ömürlü olmasını istiyorsanız 5-40 kaliteli yağ kullanın 5-30 bu parçaların ömrünü kısaltıyor hele Castrol kesinlikle kullanmayın.

    Marka olarak Petronas tavsiye ederim

  • mşah kullanıcısına yanıt
    Detaylı açıklama için çok teşekkür ederim. Devirdaimi yeni değiştirdim tiz ince bir ses çıkarıyordu. Söküp baktırdım içinde bir keçe varmış eridigi icin arka kisimdaki metale sürtüp ses çıkarıyordu velhasil degistik. Gaza basınca gelen bu tık sesi de sonrasinda net duymaya başladım. Degismesiyla alakasi olabilir mi bilmiyorum. Yagı 5 40 kullaniyorum hep ama castrol. Kitapcikta da öyle öneriliyo ve ustamda castrol diyo. Petronasla gercekten kalite farki varmı ya
  • gunners53 G kullanıcısına yanıt

    Parça sürekli devreye girip çıktığı için aşınıyor ve evet o yüzden ses değişmiş.

    Petronas'ı 15 yıldan fazladır kullanıyorum ve diğer yağların vermiş olduğu hasarı telafi etti.

    1,4 TSİ CAX motorlu aracım var ve 0 olarak aldım 2-3 bakımdan sonra TSİ de genelde kronik olan ilk marşta subap ve zincir sesini yapmaya başladı ama bu süre zarfında Petronas'ı tedarik edemedim Schell, Mobil ve Motul kullandım bu yağdan sonra ses iyice arttı, petronas'a geçince sorun ortadan kalktı bazen çok nadir yapıyor artık.

    Bu yağın 10-40 serisini diğer aracımda da kullanıyorum ve 300 bin km de olmasına rağmen yağın yapmış olduğu temizlik ortada, 0 motor gibi.

    Castrol'de bu temizliği göremezsiniz kahve veya bal rengi gibi katman meydana gelir ve bu katman zamanla sekman boşluğunu doldurur ve sekman veya piston kırmaya kadar gider.



     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...




  • mşah kullanıcısına yanıt
    Aracı bir hafta falan çalıştırmadıgımda ilk marşta pervane birseye takilmis gibi veya zincir gibi bir ses geliyo ama 1 2 saniye kadar. Sanki yaglanmaya ihtiyaci varmis da yag gelince ses aninda gidiyor. Bu dediğin olay sanırım. Kol kırma piston kırma gibi sıkıntı yaşayan cok duydum bundan korkuyorum bende. castrol gibi markanın ki vw nin de önerdiği, parça degisimlerinden para kazanmak için öneriyorlar sanırım castrolu. Piston kirsin masraf yapsin para kazanalim. Baska aciklamasi olamaz. Periyoduk bakimi geldi zaten yaptiricaktim ve castrol yağd aalip koymustum kenara. Onu birine verebilirsem petronası deneyeceğim öyleyse
  • gunners53 G kullanıcısına yanıt

    Benim o ses ertesi gün her ilk marşta yapıyordu 3-4 gün bekleyince çok daha fazla ve uzun sürüyordu. Şimdi ise 1 ay hiç marş yapmıyorum ve hiç ses yok veya varla yok arasında yani dağlar kadar fark var.

    VW Castrol neden öneriyor çünkü aldığı komisyon güzel şimdi çoğu yetkili servis Schell'e geçti onun yağını övüyorlar yani bu iş tüketiciye yansıyor kendileri kazandıkları paraya bakıyorlar.

    Petonas'ın 3000 AV 5-40 serisi var VAG grubu araçlar için, bulabilirseniz bunu alın yoksa 3000 E serisi de olur ama viskozitesi bir tık daha düşük AV ye göre. AV bulamaz iseniz tedarik konusunda yardımcı olabilirim.



     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...




  • mşah kullanıcısına yanıt
    Cok enteresan. Öve öve bitiremedikleri castrole bak. Önerin icin cok tesekkur ediyorum temin edemezsem ulaşırım size ama muhtemelen bulabilirim. Benimde o sorun ilerlemeden sizin yaptiginiz gibi yapicam nasipse. Peki bu alttan gelen hava salma sesi hakkinda tahminin olabilir mi. Motordan degil aracin alt orta kısmından. Daha dogrusu vitesin alt kisimlari. Genelde yapiyor. Uzun yolda yada ilk çalıştırmadan bir sure sonra. Tıııss diye 2 3 saniye kadar hava atiyor. 30 40 saniye arayla yine yapiyor. Hic sizde de oldu mu bilmiyorum
  • gunners53 G kullanıcısına yanıt
    O tarz bir ses duymadım ama canlı olarak duymadan da yorum yapamam. YouTube veya buraya yüklerseniz ona göre yorum yapılabilir.
  • mşah kullanıcısına yanıt
    O sesi kaydetmeye fırsatım olduğu an size dinleteceğim. Tekrardan cok teşekkür ediyorum
  • Merhaba, uzun süreli yakıt tüketimi bir süre sonra sıfırlanıyor bunun sıfırlanmamasının bir yolu var mı ? Selamlar
  • 
Sayfa: önceki 19851986198719881989
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.