Şimdi Ara

TikTok 10 milyar doları geçen ilk oyun dışı uygulama oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TikTok 10 milyar doları geçen ilk oyun dışı uygulama oldu
    İlk dönemlerinde kullanıcılara belirli fonksiyonlar sunma amacını taşıyan mobil uygulamalar yavaş yavaş gelir aracı olabileceğini gösterdi. Bugüne kadar mobil oyunlar rekor gelir elde ederdi ancak işin rengi değişiyor.



    TikTok para basmaya devam ediyor



    Sosyal medya sektöründe yeni bir akım başlatan ancak bir o kadar da sosyal medya ahlakını etkilediğine inanılan TikTok para basmaya devam ediyor. Araştırmalara göre TikTok kümülatif olarak 10 milyar dolar geliri aşan ilk oyun dışı uygulama oldu.



    Ayrıca Bkz.YouTube yeni para kazanma şartları ülkemize de geldi ancak beklendiği gibi değil



    TikTok 2021 yılında 2.7 milyar dolar kümülatif gelire ulaşmıştı. 2022 yılında bu rakam 6 milyar dolar olurken bu yıl ise 10 milyar doları aştı. Yıl bazında yüzde 61 artış yaşandı. YouTube yıllık 3 milyar dolar, Tinder ise yıllık 2 milyar dolar kazanabiliyor.



    TikTok en fazla geliri ABD kullanıcılarından ve Çin’deki iOS kullanıcılarından elde ediyor. Suudi Arabistan, Almanya, İngiltere ve Japonya diğer çok kazandıran pazarlar arasında. Kullanıcılar TikTok paraları satın alarak içerik oluşturuculara gönderiyor. TikTok da bunun yarısını kesiyor. Yani aslında kullanıcıların yaptığı harcama 20 milyar dolar civarında.



    Mobil dünyada 10 milyar dolar kümülatif kazancı geçen Candy Crush Saga, Honor of Kings, Monster Strike ve Clash of Clans oyunları mevcuttu. TikTok da listeye dahil oldu. Sosyal ağın gelecek yıl 15 milyar doları geçmesi bekleniyor.




    Kaynak:https://our.today/tiktok-becomes-first-non-game-mobile-app-to-surpass-us10-billion-in-consumer-spending-data-ai/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.