Şimdi Ara

TikTok Neden Hükümet Seviyesinde Yasaklanıyor? TikTok + ARM Açığı Komplosu Mümkün Mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, biliyorsunuz son zamanlarda Hükümetler, başta Bakanlıklarda olmak üzere devlet kurumlarında çalışanlara TikTok yasağı getirmişti:


    • Kasım 2022: Hollanda


    • Aralık 2022: ABD*, Tayvan


    • Şubat 2023: Kanada*


    • Mart 2023: İngiltere*, Yeni Zelanda*, Fransa, Belçika, Danimarka, Letonya, Norveç


    • Nisan 2023: Avustralya*


    *Not: Avustralya'nın katılmasıyla elektronik istihbaratta iş birliği anlaşması olarak kabul edilen Milletler Üstü Beş Göz (Five Eyes) olarak bilinen ülkeler (Birleşik Krallık, ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda) tamamlanmıştır.



    Şimdi, bu TikTok yasağının sebebi olarak


    1) Gizlilik endişeleri


    2) Sosyal medyanın yönetim merkezi Çin olduğu için duyulan rahatsızlık


    sıralanıyor. Bunların hepsi makul sebepler, itirazım yok.


    Ama dikkatinizi çekerim alınan önlemler daha önceden hiç görülmemiş garip önlemler. Öyle ki ulusal güvenliği tehdit eden bir uygulama olsaydı gerekirse topyekün engellenir, gerekçe olarak da tersine mühendislik raporları halka sunulurdu. Mevzubahis bir işletim sistemi açığı olsaydı en azından IOS için daha önlenebilir olduğu veya işletim sistemlerindeki açıklar kapatılarsa ancak TikTok'un kullanılmasına izin verileceği konuşulurdu.


    Sorun çok daha derinlerde olabilir. Donanımsal bir açık olduğunu düşünüyorum. Telefondan, tablete, akıllı TV'lere Apple dahil Samsung, Qualcomm, Amazon.. binlerce firma ARM işlemci mimarisini kullanıyor.


    Bu sebeple "ARM mimari işlemcilerde açık kapı olduğunu, TikTok'un bu açığı kullanarak sınırsız veri elde ettiğini, bu bilginin sadece hükümet seviyesinde bilindiğini, kamuoyuna açıklanırsa kaos çıkacağını" düşünmekteyim.


    Konu hakkında sizin fikirleriniz nelerdir?








  • Bende Amerikanin yillardir ayni taktigi kulanarak bir cok sosyal medya ve isletim sistemi sayesinde insanlarin profillerini olusturdugunu düsünüyorum o kadar detayliki parmak izimizden yüz hatlarimiza sesimizden kisilik profilimize kadar olusturduklarini düsünüyorum bundan dolayida Cin'in Tiktok'u kullanip bunu yaptigini iyi bilen Amerikan hükümeti bunu engellemek istiyor

  • Rezerve.

  • Dünyanın kalanını bilmem ama burda kaos filan çıkmaz, Kızılayın ve başkanı olan adamın yaptıklarını bile sallamıyor bu millet

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar komploya gerek yok. TikTok ABD'de çok fazla kullanılıyor. Açık olmasa bile ellerinde tonlarca veri var zaten. Bu da ABD'yi rahatsız ediyor çünkü Çin için her şey mübah. O verileri alır istediği gibi kullanır hatta şirketi bile ele geçirir. Kimse de bir şey diyemez. TikTok'u yasaklamadan önce ABD operasyonunu ABD firması alsın demişlerdi. Hatta Microsoft alacaktı. Sonradan ne oldu takip edemedim. Fakat ABD kafasına göre de yasaklamıyor. Sonuçta hukuk devleti.


    Çoğu karar alıcı da yasaklanmaya sıcak bakıyor çünkü Çin'de şu an YouTube, Google, Instagram yasak. Çin kafasına göre yasaklayabiliyorsa ABD de karşı hamle olarak Çin menşeli tüm sosyal ağları yasaklayabilir. Lemon8 diye alternatif ürün çıkardı ByteDance şimdiden yasaklanmaya karşı. ABD en zengin ülkelerden biri. Kendi pazarı silah olarak kullanıyor. Yıllarca Japonları bu şekilde tehdit ettiler.





  • Bende Amerikanin yillardir ayni taktigi kulanarak bir cok sosyal medya ve isletim sistemi sayesinde insanlarin profillerini olusturdugunu düsünüyorum o kadar detayliki parmak izimizden yüz hatlarimiza sesimizden kisilik profilimize kadar olusturduklarini düsünüyorum bundan dolayida Cin'in Tiktok'u kullanip bunu yaptigini iyi bilen Amerikan hükümeti bunu engellemek istiyor

  • hepsi yalan. veri toplayan en baba sosyal ağlar zaten amerika'ya ait. yahudiler, paydaş olmadıklarını bu lige sokmak istemiyorlar. Aynı olayı Hi5.com'un yaşattılar. facebook; ilk başlarda latin ve güney asya pazarına giremedi. kimse tınlamadı. baktılar olmuyor, hemen hi5.com'u satın aldılar. sonra şirket amerikalı bir firma ile mutha nikahı yaptı ve sonrasında bir başka mutha nikahı ile Almanyalı bir YAHÜDİYE gitti.


    hi5 böyle bitirildi. bu şekilde facebook, global pazarda hakimiyet kurdu.


    gir bak siteye : FB ambelmi görürsün

  • mümkün olabilir tabiki de zaten şu anda nereye tıklasan yapay zeka sen tıklamadan karşına bişeyler sunuyor zaten günaydın.

    Şimdi buna inanıyorsunda benim konuma neden inanmıyorsun onu anlamadım ?

    https://forum.donanimhaber.com/17-mart-pazar-gunu-teskilat-dizisi-ile-rusya-teror-saldirisi-arasinda-baglanti-olabilirmi--158338677

  • Baska bir soru neden Instagram Twitter degilde TikTok? Biri Çinli dogerleri ABD li oldugu icin olabilirmi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son gelişme: Konudaki teori "ABD genelinde yasaklanabilme" haberleriyle mezara gömülmüştür.


    @Kseo forumdaşın da yazdığı şuradaki yazıdan alıntılarsam;


    Alıntı

    metni:
    TikTok'un kullanıcı verilerini kötüye kullandıklarını ima edip duruyorlar ama ortada olmuş bitmiş, bunu destekleyen hiç bir kanıt yok. Her şey bir algı çalışması olmanın ötesine geçemiyor. Dizayn böyle çünkü. Kanıt yok, iddialar yalan, kendileri de farkında ve bu yüzden önce "kamu binalarında yasaklayalım" diyorlar. Bir süre sonra "bakın devlet kamu binalarında bile yasakladı, demek ki var bir bildikleri" algısı pekişince okullarda yasaklıyorlar. Sonra bütün ülkede yasaklamayı deneyecekler. Bir süre sonra da Amerika'nın ötesinde tüm Amerikan kolonilerinde (Almanya, Fransa, Belçika, İngiltere vs...) yasaklayacaklar.


    Özetle; adım adım ilerlediklerini, birden bire yasaklamak yerine böylesinin daha uygun olacaklarını düşünmüş olmaları çok daha olasıdır.


    Dünya tarihine geçecek tespiti yaptım diye coşmuştum yalan yok.


    Yine de müsaade edin sıradaki şarkı bana gelsin:


    Mazhar Alanson - Topicyoutube
    Provided to YouTube by BONUS MÜZİK PROD. Benim Hala Umudum Var · Mazhar Alanson · Mazhar Alanson · Mazhar Alanson Türk Lokumuyla Tatlı Rüyalar ℗ BONUS MÜZİK PROD. Released on: 2002-04-19 Auto-generated by YouTube.
    https://www.youtube.com/watch?v=L2fm-kwywPs




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.