Şimdi Ara

TikTok platformu ABD’li içerik üreticilerine 200 milyon dolar ayırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TikTok platformu ABD’li içerik üreticilerine 200 milyon dolar ayırdı



    Müzik eklenebilen veya müzik üzerine çekilebilen kısa videolarıyla adeta patlama yapan ve kendisine has bir ekosistem oluşturan TikTok uygulaması bilindiği üzere Çin menşeli. Bu da onu riske sokuyor.



    Kesenin ağzını açtı



    ABD-Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarının Huawei’yi çok etkilediği bir gerçek. Diğer taraftan TikTok uygulamasına da sıra gelecek gibi görünüyor zira ABD Dış İşleri başta olmak üzere pek çok kongre üyesi uygulamanın yasaklanmasını istiyor.



    Ayrıca Bkz.Twitter saldırısının kökleri kara borsa forumlarına kadar gidiyor



    TikTok yaşanan gelişmeler sonrasında ABD’li içerik üreticileri için 200 milyon dolar değerinde bir fon programını devreye soktu. Normalde global çapta 50 milyon dolarlık bir öğrenim fonu içerik üreticilere ayrılmıştı.



    Creator Fund programı kapsamında platformun belirlediği kurallara uygun olarak içerik üreten 18 yaş üzeri kanal sahiplerine bu fondan ödeme yapılacak. Ağustos ayında alınacak başvurular sonrasında 2021 yılı boyunca içerik üreticileri fondan yararlanabilecek.



    TikTok uygulaması içerik üreticilere herhangi bir reklam parası vs. dağıtmıyor. Zaman zaman yılın enleri töreni yapılarak bazı ödüller veriliyor. İçerik üreticileri genelde platform dışı reklam veya film gibi anlaşmalarla kazanç sağlamaya çalışıyor. Hazırlanan fon programının ABD’li yetkililerin kanaatini değiştirip değiştirmeyeceği merak konusu.








  • Yani ABD'de yasaklanmaması için bir nevi rüşvet veriyor. ABD'li kullanıcılar için içerik üretmeleri karşılığında milyon dolarlar verirken dünyadaki diğer kullanıcılar için tek kuruş vermeyi düşünmediğine göre bunun başka manası olamaz.

  • Boşuna böyle kaynaklar ayırma, kapatılacaksın. Bütün Dünya'da yasaklanması en büyük dileğim.

  • White Water kullanıcısına yanıt
    Sebep? Hayır yani TikTok kapansa orayı kullanan insanlar kendilerine yeni mecra bulamayacak falan mı sanıyorsunuz anlamıyorum ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    Oradaki kesimin durumu dışında bana bu mesajı yazdıran daha ciddi sebepler var: Çin gibi demokrasi düşmanı bir ülkeden bahsediyoruz. Tüm Dünyayı kendine bağımlı hale getirip kontrol altına almak isteyen bir ülkeden bahsediyoruz. Kendi firmalarını virüs gibi dünyaya yayarken yabancı firmaların faaliyetinin hükumet iznine bağlı olduğu bir ülke. Ayrıca Doğu Türkistan Türklerine yaptığı zulümler de ortadayken bu ve önceki saydıklarım bilinen şeyler ve bunların üstüne daha sebep mi istiyorsunuz?



    TikTok mecrasının rezilliği ayrı bir konu, kapandıktan sonra bu insanları nasıl zapt edeceğiz onu ben de bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Water -- 24 Temmuz 2020; 22:45:58 >
  • White Water kullanıcısına yanıt
    Donanım satışlarının devam etmesi yanında yazılım yine hafif kalır.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    Çin'in foyası ortaya çıkınca bir yerden başlamak lazımdı. Donanım konusunda Taiwan, Endonezya ve Hindistan'a kaymaya başladılar. Türkiye artık Çin'den daha düşük işçi maliyeti sunmaya başlayacak kur artışıyla.


    ABD ile Çin arasındaki soğuk savaşta devam ediyor. Sonunda Çin kaybedecektir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.