Şimdi Ara

Tinnitus(kulak çınlaması) başladı. Yardımm!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar. Dün akşam yatmadan önce hafif bir kulak çınlaması başladı. Fakat yorgunluğumunda etkisiyle uyudum ve sabah saat 11 gibi kalktım. Bir müddet iyiydim fakat öğleye doğru çınlamalar iyice arttı. Sonra ses sistemiyle bir film izledim, bu sesin etkisiyle baya rahatladım. Bilgisayarı kapatmamla çınlamaların başlaması bir oldu. Ve şu anda kulağımda kulaklık, sürekli radyo dinleyerek geziyorum. Pazartesi sabah ilk işim doktora gitmek olacak ama o güne kadar ne yapacağım? Bilenler cevaplarlarsa sevinirim.



  • Öncelikle geçmiş olsun . Bu basit bi kulak çınlamasıda olabilir veya daha ciddi bişey. Ancak bu gibi durumlarda doktora ne kadar erken gidersen yani ihmal etmessen o kadar iyi olur .
  • Çok sağolun. Biraz önce bende dayanamayıp acile gittim. Acildeki doktor akıntı var diye antibiyotik ve ağrı kesici verdi. Pazartesi gozukmeyide ihmal etme dedi. Ben internetten semptomlari biraz araştırıp tinnitus demiştim ama ciddi bir hastalık olduğunu daha sonra öğrendim. Inş. değildir bakalım.
  • İyi yapmışsınız ihmal etmeyin sakın tekrar geçmiş olsun
  • Sağolun
  • Tinnitus değil de kulak çınlaması diyelim şuna. Başağrısı gibidir. Onlarca hastalığın belirtisi de olabilir, hiçbir sebebi de olmayabilir. Herhangi bir tedavisi de yok.

    Kulak sağlığınız için kulaklıklardan uzak durun. İlle de kullanacaksanız kulak içi kulaklık kullanmayın.
  • kulak çınlaması bende de var, su an 15 ay oldu 7/24 çınlıyor,
    askerde g3 yüzünden başladı,,,ilk 6-7 ay cok takıyordum,,,şimdi takmıyorum pek,,,ama misal su an duyuyorum, yatarken de cınlayan kulagımın uzerine yattıgım için problem oluyor ama barısık yasamaya calısıyorum...
    eger durup dururken basladı ise sizinki kulak kirliliği ya da doktorun dediği gibi akıntıdan olabilir. bu durumlarda 2 ay gibi bi zamanda en geç geçmesi lazım.
    daha uzun sürerse geçmez,,,ben cok ilaç kullandım bi işe yaramadı,,lazer tedavisi varmış ama iyileşme ihtimali 2% imiş, bir de akupunkturla tedavi var ama bana tuzlu geldiğinden erteledim o işi,,,isveçte akupunktur ile derdine deva bulmus bir arkadasım var, kirlilik ya da akıntıdan değil de semptom sa akupunktur deneyebilirsiniz, ama maliyetli biraz.
    sorunuz olursa bir tinnitus sahibi olarak cevaplayabilirim.
  • kambochian K kullanıcısına yanıt

    MErhaba hocam bende de başladı daha doğrusu meşale patlaması sonucu oldu. Nasıl dayanıcam bilmiyorum.11.gündeyim şu an. 4-5doktora gittim, %50 geçebilir de kalabilir de diyorlar. Bu hafta kulak içine iğne yaptırıyorum bakalım nasıl sonuç verecek.

  • zingfth kullanıcısına yanıt

    Baktim da, 10 yil gecmis, benim hala cinliyor :)

  • kambochian K kullanıcısına yanıt

    Sizinkinin çınlama sebebi ne ? Ofis ortamında çınlamayı duyuyor musunuz yoksa sadece kulaklarınız tıkayınca mı duyuyorsunuz. Bir de dışarı çıktıgınızda artış azalış oluyor mu çınlamada. Bir sorum daha, işitme kaybınız var mı, varsa da %kaç ? Bilgilendirirseniz sevinirm.

  • 35. gün oldu çınlama devam ediyor. İşitme kaybım %12 sadece sol kulak. Buna bağlı olarak çınlama devam ediyor. İlk haftalara göre tek farkı bazen akşamları azaşlırken bazen gün içerisinde tekrar artıyor. Hafiflediği zamanlar çınlamanın yanına ufak bi sııı sesi , havaakımı,uğultu gibi bir ses eklendiği oluyor. Sanki lastik hava kaçırırmış gibi. Ufak tefek değişimler var, bunlar iyiyemi işaret bilmiyorum tabi, 9 eylülde tekar işitme testine gidicem. İnşallah zamanla iyi olur. İşitme kaybı geri gelmese bile tek dileğim çınlamanın yok olması ya da rahatsız etmeyecek seviyeye inmesi..

  • zingfth kullanıcısına yanıt

    Alışırsın hocam. 2 yıldır kafamın içinde cırcır böceği ötüyor. Ama konuya girince farkediyorum. Seste azalma yok ama dikkatimi vermezsem alışıyorum. Aynı nefes alip verdiğini farketmemen gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gerçekten çok zor . Hiç bir şeye adapte olamıyorum. Ofis ortamındayken bile dışarıdan sanki fülüt ile üflüyorlar gibi. Nasıl alıştın bilmiyorum. Sanırım benimkinin seviyesi yüksek, ya da sizinkinin tonu zamanla azaldı ve alışılacak ya da fark edilemeyecek seviyeye indi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 4 yıldır var. Çınlama değil devamlı bir tiz ses.

    Gün içinde iş temposunda fark etmeyebiliyorum ama sessiz, sakin ortamda çok rahatsız edici.

    Mr filan çekildim, bir şey çıkmadı. Düz boyun var ve onunla da ilişkili deniliyor. Bir kaç saçma tedavi yöntemi var deniliyor, 30 gün boyunca her gün uygulanacak ışın vs bir şey gibi ama kesinlikle para tuzağı denildi.

    Yapacak bir şey yok, bununla yaşayacağım.

  • zingfth kullanıcısına yanıt

    Hocam benimki aynı seviyede. Bende başka hastalıklar çıktı. Cinlamadan sonra Kriptojenik organize Pnömoni teşhisi kondu. Son 2 senede 7 kez Pnömoni gecirdim. 1 ay hastanede yattim. Cinlamayi takmamaya basladim o yüzden. Çınlasın dursun daha beter şeyler var dedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen takılmayayım diyorum, dışarı çıkıyorum. Araba sesleri, korna motor sesi vs derken çınlama artıyor ve kendini belli ediyor. Arkadaşlarla konuşurken bile arka plandan sohbete dahil oluyor. %50 daha azalsa razıyım, dünyanın en mutlu insanı olucam. Huzurlu anım yok resmen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende de 4 yıldır var hiç bir sebep yokken ortaya çıktı en son kbb'ye gidiyodum corona patlak verdi ben de saldım. Gerçekten bir süre sonra unutuyosun yalnızca muhabbeti açılınca ve geceleri uykuya dalarken farkına varıyosun, ilk başladığı zamanlar kafayı yedirtmişti, böyle birşeye adapte olmak istemiyorum olamam demiştim ama insanoğlu herşeye alışıyor. Forumda tinnitus hakkında güzel bir yazı vardı tuzlu yemeklerden, kafeinden falan kaçının diyordu bu gerçekten doğru ben çok tuzlu şeyler yediğimde örneğin cips çınlamam baya artıyo geçici olarak, beslenmenize dikkat edin, kendinizi birşeylerle meşgul edin zamanla alışacaksınız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Artaniss kullanıcısına yanıt

    şu An coladan uzak duruyorum, zaten çok da içmem. İlk haftalara göre tek değişen akşamları sessiz iken biraz hafiflediğini hissediyorum ama sessiz ortamda olduğum İÇİN evde daha çok duyuyorum. Desteğin ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zingfth kullanıcısına yanıt

    Silah sebebi ile askerdeyken. isitme kaybi sol (tinnituslu olan) 30% sağ 20%. gece yattigimda duyuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2 senedir var ilerleyen yıllarda askere gidecem.G3 atışlarını yapmama gibi bir durumum olur mu acaba atarsam sağırlığa doğru gitme ihtimalim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.