Şimdi Ara

Tip 1 Diyabet'ten ötürü muafiyet aldım-Detaylı Anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı forumlar ,

    Şubat ayının sonunda Tip 1 Diyabet ve kilo fazlalığı sebebiyle heyetten "Barışta ve Seferberlikte Askerlik Yapamaz" raporu aldım.Son zamanda yapılan değişiklikler vs. sistem biraz değişmiş ondan işlemleri kısaca açıklamaya çalışacağım.

    İlk olarak 2016 yılında mezuniyet sonrası tecil hakkımı kullanmaya gittiğim zaman muayenede kilo fazlalığım çıkmıştı.2016 ve 2017'de erteleme aldım.2018 son muayene tarihiydi ve diyabet olmasa da kilodan ötürü işlem görecektim ama diyabet olanlarda ilk muayenede olsa son muayenede olsa işlem pek değişmiyor.

    2017 Kasım ayında 1 hafta Tıp Fakültesinde yattım ve Tip 1 Diyabet teşhisi kondu.O tarihten bu güne düzenli olarak günde 4 sefer insülin vuruluyorum.

    Şimdi gelelim işlemlere

    Askerlik muayene tarihimin son haftasında askerlik şubesine gittim. Eğer ilk sefer gidiyorsanız biraz fazla detay işlem olacaktır. Kısaca ilk kayıt işlemini yapıyorlar. İşlem esnasında size verdikleri formda hastalıklarınız ve düzenli kullandığınız ilaçları soracaktır.Daha sonra standart işlem olarak sizi muayene için aile hekiminize yönlendirecektir.
    Daha önceki yıllardan farklı olarak şöyle bir durum var ;
    Önceki yıllarda aile hekimi hastalığınızı yazdıktan sonra sizi direk askerlik şubesine sevk ediyor , muayene olacağınız bölüme askerlik şubesi sevk yazıyordu. Şu anda şube aradan çıkmış durumda , aile hekimi doğrudan sizi muayene olacağınız bölüme sevk edecektir.Aile hekimi diyabet hastası iseniz sizi Endokrine sevk edecektir. Beni önce dahiliye sonra endokrine sevk edip işlemleri biraz uzattı sağ olsun.

    Endokrine muayeneye giderken şöyle bir şey muhakkak yapın ; hastaneye yatmışsanız ekipriz ve tedavi evraklarınız , ilaç raporlarınızı dosya olarak hazırlayın , aile hekiminden rica edin gitmeden detaylı tahlillerinizi de yaptırın , gerekli tüm evraklar elinizde hazır olarak gidin. Bu şekilde devlet hastanelerinde 1 hafta sürecek süreci 1-2 güne indirirsiniz. Eğer bu şekilde gitmezseniz iş yataklı takibe kadar gidiyor. Yok yere hastaneye yatıyorsunuz. Neyse dosyayı hazırladım doktora teslim ettim , tahliller vs. hazır olduğundan başka bir şey istemedi sadece diyabet göze zarar vermiş mi diye bir göz testine yolladı , test sonrası heyete kayıt yaptırdım. Yani sizi değerlendirecek kurula gidip ufak bir kayıt işlemi yaptırmanız gerekiyor. Her şehirde "Sağlık Kurulu" olarak belirli hastaneler var.

    Göz testi sonrası dosyayı doktor beye teslim ettik , bir soru sonrası dosyama ek olarak kendi teşhisini yazdı ve ekledi "durumundan ötürü Seferde ve Barışta Askerlik Yapması uygun değildir." Doktordan aldığım dosyayı Sağlık Kuruluna teslim ettim ve heyet günü beni arayacaklarını söylediler.

    Heyet günü sabah erkenden aradılar ve saat 13.00de hazır olmam gerektiğini söylediler ve sağ olsunlar saat 15.30 a kadar bekledim.Heyete çıktım yüzüme bile bakmadan doktorun birisi dosyamda yazılı olanları okudu ve kararı açıkladılar.Elime tutuşturdukları belgeler ile askerlik şubesine gitmemi istediler. Şubeye gittim ve son işlemleri yaptılar. Raporu adresime göndereceklerini söylediler. Aynı gün akşam e devlete durumum işlenmiş oldu.

    Vesselam eğer bu söylediklerime dikkat ederseniz süreç fazla uzamadan işiniz tamamlanır. Heyete beraber girdiğim ama neredeyse 15-20 gün uğraşanlar vardı.

    Sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım.







  • Boyun kllon kaçtı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 181 boy 121 kilo.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.