Şimdi Ara

Tip-7 Saha Dolabı Geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, 2 Haziran Çarşamba günü mahallemize Tip-7 Geniş Bant Erişim Kabini geldi. Ben tabi çok heyecanlandım. 1-2 yıldır bunun için uğraşıyordum. Birden görünce çok şaşırdım. Kurulduktan bir gün sonra internette altyapı sorgu sitelerinde altyapı mesafem 1428mt. yerine 0 yazıyordu, ADSL yerine VDSL2 yazıyordu Hızım 14MBPS yazıyordu o değişmemişti. Bir sonraki gün 73MBPS hız yazmaya başladı, santral/saha dolabı mesafesi 156mt. yazmaya başladı. Hatta TurkNet kullanıyorum ben bu arada paket değiştirme kısmına 35lik ve 75lik VDSL paketler geldi. Ve bende hemen o heyecanla 35lik pakete geçtim. 19 dk. içinde geçiş oldu ve bende modeme reset atıp yeniden kurulum yaptım. VDSL2 olarak değerlerimi görebiliyordum ancak hızım ADSL'dekiyle aynıydı. hatta 1MBPS düşmüştü. Sonra biraz daha kontrol ettim hat zayıflamam 70db ye kadar çıkmıştı ve internete erişim sağlayamıyordum. Modemin üstünde internet ışığı yanmasına rağmen. Durum böyle olunca tekrar 16lık ADSL paketine geri döndüm 15dk. kadar sürdü ama sorun düzeldi tekrar 8-9MBPS arası hız alıyordum ve internete erişimimde bir sorun yoktu Bende TT'de çalışan bir arkadaş ile iletişime geçtim. Saha dolabı hakkında bilgisi varmış(oraya koyulduğundan) bizi kapsayacağını ve 50-75MBPS arasında hız alabileceğimi söyledi. Ancak daha kabloların bağlanmadığını söyledi. Daha sistemden verileri çekiyorlarmış o yüzden internette o bilgiler çıkmaya başlamış (tahmini hız, saha dolabı mesafesi). Peki tahmini olarak bu dolap ne zaman açılır ya da kullanılır duruma gelir. Şimdiden teşekkürler.


    Saygılarımla,

    Ozan Yalçıntürk

    Tip-7 Saha Dolabı Geldi
    Tip-7 Saha Dolabı Geldi







  • Hocam benimde bulunduğum mahalleye yeni vdsl altyapı geldi.Eğer sorgulamada vdsl altyapı gözüküyor ise vdsl kullanabilirsiniz.Bende bir çok kez kontrol ettim sorgulamada vdsl çıkınca hemen 2dk içinde vdsl geçiş yaptım.Sorgulamada da böyle sonuç çıkıyordu.Ama altyapı iyi olduğu için ya da başka bir sebeple 100mbps kadar hız alabileceğimin farkına varıp netspeedden çıkıp gıbırnete geçtim.Şuan 100mbps kullanıyorum oldukça memnunum.Modem hat değerleriniz atar mısınız?Bu arada modeminiz vdsl destekli mi?Belkide modeminiz vdsl destekli değildir.Bende vdsl geçince yeni modem almak zorunda kaldım.

    Tip-7 Saha Dolabı Geldi


    Tip-7 Saha Dolabı Geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexaion -- 6 Haziran 2021; 1:23:57 >




  • şuan size uzak olan bir dolaba bağlısınız yani siz geçiş istediğinizde size uzak mesafedeki dolaptan vdsl almaya çalıştınız 1428 metreden, yani vdsl yüksek mesafede adslden daha kotu olduğu için hızınız çok düşük olmuş ve internete bağlanmamış kablolar yeni dolaba bağlanınca geçiş yapabilirsiniz kabloların o dalaba bağlandığını şu şekilde anlarsınız hat değerleriniz yükselir 8 9 mbps hzınız 16 mbps olarak gelir hatta modemde ulaşılabikir hız 19 ve üstünü gösterir o zmn geçiş yapabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • o dolabın aktif olması 1-2 haftadan uzun sürecektir. İnternetiniz 2-3 saat kesintiye uğrayıp geldiğinde dolabın aktif olduğunu anlayacaksınız. İşte ondan sonra paket değişimi yaparsınız.

  • Lexaion kullanıcısına yanıt
    Modemim Vdsl destekli. Asus DSL Ac-51 kullaniyorum. Diger arkadaslarin soylediklerine gore biraz daha beklemem gerekiyor. Kablolar baglandiktan sonra gecis yapacagim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Djdy D kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam tesekkur ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    TT calisan arkadastan aldigim bilgiye gore baska bir yere yapilan kabinin kablolari calinmis. O yuzden bizimkine oncelik vermisler ortalama 10 gun icinde olur dedi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.