Şimdi Ara

Tıp Düşünenler Okumadan Tercih Yapmayın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
19
Favori
57.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tıp yazılır mı?
    Tıp okunur mu?
    Tıp çok mu zor?
    Hangi Tıp yazmalı?
    İngilizce mi Türkçe mi tıp?

    Not:konuyu tamamen okumadan yorum yapmayın. Bu adam egeyi ovmus cerrahpasayi gömmüş diye sacma sapan yorum yapmayin hepsine tutuyordu puanim tercih yaparken. Isteyen okur isteyen okumaz... Saygisizlik etmenin luzumu yok. Sorular da cevapla ya da alinti yapin bir tane mesajimi bildirim gelmiyor yoksa.

    Bu soruları soruyorsunuz şu an biliyorum. Elimden geldiğince konuyu güncelleyeceğim güncel tutmaya çalışacağım. Sorularınızı da buradan yazarsanız Soru cevaplar bölümü oluşturmayı da düşünüyorum. Genel bir analtım yapayım sorularınızı sorarsınız. Konuyu güncel tutarsanız emek verebilirim. Altlarda kalacak bir konuya kimsenin ulaşamayacağı bir konuya emek vermek mantıklı değil bildiğiniz gibi.Soruları PMDEN DEĞİL KONUDAN YAZIN LÜTFEN :)

    Kendimden bahsedeyim, Ben fatih Burak Şenay Ege Üni. Tıp Fakültesinde 5. Sınıf Tıp öğrencisiyim, nami diğer stajer doktor :) 2013 de girdim hani matenmatikte herkesi dağıttıkları sene :) 36 NEt yapmıstım Mattan 16 Geometri 84 Fen yapınca tuttu tabi :D yani sene kaybım vs. olmadı, kütahya NG Fen Lisesi mezunuyum.

    TIP FAKÜLTESİNE PARA İÇİN GİTMEYİN! Alacağınız para mezun asistanken 4,5 maaş dönerler ile 5 ile max 6 olur. 2000 dolar bile değil çok büyük paralar hayal etmeyin.

    TIP FAKÜLTESİNE RAHAT(okumak)İÇİN GİTMEYİN! Rahat battı diyeceksiniz ilk 3 sene biraz rahat geçebilir ancak 4. Sınıfta stajlara başlayınca hele ki Dahiliye alınca dünya kaç bucak olduğunu göreceksiniz. İlk 3 sene okula gitmeden geçenler 4 de patlıyor(arkadaşlarımdan biliyorum) okula gitmemek derken de yüzde 50 devamlılık diyeyim. Patlamayanlar da var ama ne kadar doktor olurlar bilmiyorum. Dahiliye alırken sahura kadar yatmıyordum ya da 1 2 saat maksimum. Sabah 8.30 da vizitte oluyorsunuz. 4 5 saat uykuyla hasta muayne ediyorsunuz. gece 2.30 a kadar kütüphanede kaldığım zaman oldu. Sahur yapıp yatıyyorduk işte(h.sonu) ve sizi temin ederim kütüphanenin yüzde 70 i doluydu o saattle :)

    TIP FAKÜLTE RAHAT YAŞAMAK İÇİN GİTMEYİN! MEzun olunca 10 15 arası nöbet tutacaksınız. 1 gün 24 saat 1 gün 8 saat çalıştığınız günler olacak. ve sizden hata yapmamanızı bekliyorlar. Hata yapınca davalar soruşturmalar dayak tokat küfür ne ararsan... Hata yapmana da gerek yok, öldü hastamız burada diye adam üstünüze yürüyor neden geldiniz deyince de nezle olmuş öksürüyor, arkada ex olan olmak üzere olan hastadan haberi yok... Her bölüm aynı olmamak üzere nöbet ve çağırılma ihtimaliniz var.


    EVEEEEET, Buraya kadar okuduysan, gel bir tokalaşalım senleşimdi iyi dinle beni...

    NEDEN Mİ YAZMALISIN TIPI?

    1.Mesleki Tatmin... Bunun tarifi yok... Hastalar sen girdğinde odaya toplanırlar(toplanmayanlar da oluyor da bakmayın siz onlara) Hocam durumu nedir? Nasıl gidiyor vs. vs. Taburcu olan bir hastanın Allah razı olsun demesi, bazıları incelik yapar pasta börek getirenler olur köyden yiyecek getirenler olur, daha büyük hediyeyler de vardır belki de ben şahit olmadım. Ama teşekkür pastası ve baklavası yemişliğim vardır :) Bir hasta çok kötü durumdadır sizin vereceğiniz basit bir kortizollen veya şekerlı su ilen bile kendine gelip gidebilir. Birinin elini kolunu kestiği yeri dikersiniz. O kişi size güvenir ve teslim olur size... KEza cerrahi...... Bambaşka bir olay.. Herkes yapamaz yapmasın da zaten ben istediğim için staj esnası ya da staj sonrası öncesi kalp damarda takılıyordum, yaptıkları şey resmen sihir :)

    2.İNSANLARA YARDIM ETME HİSSİ: İnsanlara yardımcı oluyorsunuz gerekirse uymuyor onları hayata tutuyorsunuz, halikulade bir şey..

    3.Maddi durum. 6000 lira mükemmel bir şey değil belki ancak Türkiye şartlarında hatrı olan bir para... Uzmanlar da 7 8 bin alabilir. hani annenizin dediği şu doktor 30 milyar alıyormus olayı var ya, özelde onlar, Ha bir de Prof olursun bir özel muayne 200 lira günde 10 hasta baksan... o hesap... Ama hayatınızın ilk 10 senesinde olacak iş değil tıpa başladıktan sonra...

    Anlatırım daha aklıma geldikçe siz de sorun.

    HAngi TIP? ÖZel mi Devlet mi?

    Bu Sıralamaya bağlı aslında. İlk 6 bin iseniz şehrinizi değiştirin küçük şehşrlerdenseniz.

    Söyle sıralayalım:
    1. Hacettepe ing ve TR
    2. Ege
    3. Cerrahpaşa ve çapalar(Aksini idda edenler elbette olacaktır tabiri caizse it bağlasan geçer derler bu okullardan...Pek okula gitmeden geçen arkadaşlarım var doktorluk olarak size ne katar ne katmaz bilmiyorum. Elbette anadolu tıplarından daha iyidir ayrı mesele. Ancak EĞER ANKARADA OTURUYORSANIZ ANKARA ÜNİ GAZİ ÜNİ GİDİN. İZMİRDE İSENİZ EGE 9 EYLÜLE GİDİN. keSİNLİKLE ŞEHİR DEĞİŞTİRMENİZE DEĞECEK BİR ŞEY YOK. KEZA EGE VE HACETTEPE İÇİN DE GEÇERLİ. HACETTEPE BELKİ AYRILABİLİR DE DEVLET ÜNİ BU 4 BÜYÜKLER HANGİSİ YAKINSA ONA GİDİN)
    4.Ankara( zor diyorlar zormus da okuyan arkadaşım var ama seni öldürmeyen şey seni güçlendirir)
    5.Gazi ve 9 Eylül( egede olmayan bir ik genetik test 9 eylülde çalısılıyor. 9 eylül egeden ayrılmıştır, tabi ki ege kadar köklü değildir.)
    6.Bursa Eskişehir Erzurum Konya gibi büyük şehir tıpları
    7.Sivas Manisa(egeye 45 dk) gibi tıplar
    8. Diğer tıplar.

    2400 sıralamam vardı. hacettepe haricindekiler tutuyordu. İzmir yazdım kütahtyadayız yakın akrabalar var. Akrabalar mutlaka düşünün çok işinize gelecek ilk 1 2 sene...

    Özelere gelirsek, Acıbadem, Medipol gibi her yerde hastanesi olan yerler okunabilir. Şifa mesela kapatıldı biliyorsunuz, biizim olkula geldi bir kısmı, hiç bir şey bilmeyen adam da var bizim ayarda bizden iyiler de var..

    TOBB TIP: Gittim konuştum, hastane ile okul farklı yerde sanırsam ama sonra ne olur bilmiyorum. imkanlar mükemmel. zaten ilk 1000 den alıyor 1000 lira burs 2 kişilik havuzlu yurt filan... fazla iyi hatta :)

    Acıbadem: Her yerde hastanesi var, parlak öğrencilik ile kalabilirsinizi hastnelerinde de...

    Medipol: bilmiyorum

    Özellerin en kötü yanı şu, her hastayı göremezsiniz, fakir hasta göremezsiniz. Hastaların damar yoluna giremezsiniz öğrenciyken, belki girersiniz bilmiyorum da hani özele geldim ben öğrenci mi bakacak bana yehaaa diyen amcalar teyzeler olabilr. Egede vs diğer tıplarda rahatlıkla bu dediklerimizi yapabilirsiniz. Ameliyata girin, doğuma girin kan almaya girin sonda takın dikiş atın, vs. bunları deneyimleyebilirsiniz(bir asistanın yanında elbette)kendinizi sevdirin hepsi olur :)

    Aklımda bunlar var, gene olsa gene ege yazardım. Gene olsa devlet yazardım. Gene olsa tıp yazardım.

    İngilizce Tıp hakkında:

    İngilizce tıp mı Türkçe Tıp mı?

    Evet bu soru da çokça geliyor. İngilizce tıp okunur mu okunur. Hoca olacaksanız okuyun, araştırma yapacağım derseniz okuyun. Ancak genel oalrak ihtiyaç değil. Kendinizi zorlamayın. Tıp ing de olsa Türkçe de olsa o hoca gidip konglemere lenf bezi diyecek birleşmiş lenf bezi demeyecek , birinde lymph node diyecek sadece. Birinde hasta 32 yasında erkek derken diğerinde 32 Yo male patient diyecek.

    Tobb daki hocaya sormuştum aynen bu evabı aldım. İngilizce tıp hoca olacaksan olabilir yoksa gerek yok. kendini yorarsın. Hacettepe ing. de şu avantaj var Hacettepe türkçede işte bu bozoktan filan insanlar da geliyor daha kalabaliık oluyor. onun dısında hiç bir fark yok. zaten 4 . sınıfta hasta basındasın Türkçe konusuluyor.

    Nöbet Meselesi:

    Kaç gün nöbet tutacağını kaç tane uzman olduğu belli eder. Eger 2 tane kalp damar cerrahı asistan var ise 1 gün sen bir gün arkadaşın tutar 15 nöbet eder. İlk sene 15 nöbet tutarsın çömezler gelir 10 a düüşer mesela o şekilde.. Kadınlar doğum yapınca son 3 ay ve gelecek 1 sene sanırsam tutmuyor nöbet emindn eğilim.

    Aile hekimi hafta sonu tatili var 8 - 5 çalsıır. H.sonu tatili standart her hekim için. Ancak Uzman olursan asistanen ilk sene 10-15 arası nöbetin olur ayda belki bazı bölümlerde 8 e filn iner. İlk sene h.sonu tatili pek yapamazsın öyle cumadan cıkayım pzrtesi gelirim filan. İllahi nöbet denk gelir.Arkadaşlarınla anlaşırsın belki boşaltırsın.

    Yılda 20 gün izin var ilk sene yok 2. senden itibaren.

    İzini 1 hafta kullanırsın 2 hafta 1 seferde alamazsın muhtemelen hastanede işler aksar çünkü. Diğer arkadaşın her gün nöbet mi tutacak yani di mi:)

    İstanbulda oturuyorsan sakarya derim. Emin olmamakla beraber. ORada bir tane daha üniveriste var emdeniyet galiba devlet üni. ona da bak istanbulda. Anadoluda.

    aile hekimi ayda 1 gün nöbet vardı en son ne oldu bilmiyorum.

    Küçük sehirde tus çalısırsın büyük sehirde doktor olursun bu böyledir. Cerrahpasa tus kazandırır hacettepe ege devlete hekim kazandırır ağır konustum belki ama bu böyle.

    Türkçe tıp okuyarak da arastırma yapılabilir. bknz ben :) Pubmed fiiln takip edebilityorum bir pproje vardı da kaldı malesef.

    Tıp zor, mental olarak zor. haftada 5 gün okuldasın sabah 8 akşam 5... en azından 4. sınıftan itibaren... Her derse girdim mi ilk 3 senede elbette hayır, zamanla siz de öğrenirsiniz ancak yüzde 80 civarı devam lazım. evde okuyarak öğreneceğinize derste dinleyin tekrar yapın öğrenin daha iyi.

    Son olarak, Mutlaka büyük şehir yazın, Mutlaka köklü üni yazın. Erzurum mesela, Mat sınavından sonra ben 10 k bekliyordum mesela, konya manisa erzurum filan yazacaktım. Küçük sehir ve yeni açılmıs okullardan uzak durun. Egede kadavralar ile seve seve öğrenirsiniz ama bilinmeyen bir özel üni de size palstik maketler getirirler.. SOnra gerçek insan görünce bu neden böyle farklı renkelrde değil dersiniz :)

    Sorularınızı sorun cevaplamaya çalışacağım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihburak95 -- 19 Temmuz 2017; 15:55:4 >







  • Cerrahpaşa icinizde bi ukte olarak kalmis sanırım sonsuza kadar gommusunuz fakulteyi. Asil ege universitesi kim ki cerrahpasanin yanina yanassin. Yata yata gecmelerinin sebebi her isin planli duzenli ve sira sira olması Ege'den profla gorusuyorum ege yazicagina osman gazi yaz diyor. Her mesajinizda resmen cerrahpasaya dusmansiniz. Bilmeden yorum yapmasanız daha iyi olabilir.
  • Bilginiz vardır belki
    On Dokuz Mayıs mı Erciyes mi Selçuk mu sizce ?
  • hocam öncelikle eline sağlık. benim sıralamam 14933 doğma büyüme istanbulluyum. erzurum 14005 le zonguldak 14113 le kapatmış. ben daha köklü ve daha iyi eğitim verebileceği için erzurumu ilk sıraya yazmayı düşünüyorum fakat çevremde tıpçılar da dahil olmak üzere çok fark yok ,en iyi tıp yakın tıptır vs şeyler diyorlar. erzurumdaki prof sayısı 94, zonguldaki 29. sizce hangisini yazmalıyım ilk sıraya ?
  • Hocam 5. Maddede yazanın gazi ile ne ilgisi var anlamadım
  • Yazınız çok güzel ve faydalı olmuş. Benim sıralamam 7900 civarı. Kocaeli,Selçuk ve Erciyes Tıp arasından birini seçeceğim ama çok fazla bilgi alamadım bunlar hakkında. Herhangi biri hakkında bir bilginiz var mı acaba? Ya da şunu seç diyebileceğiniz bir yer varsa,yorumlarınızı yazarsanız sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SalimAydogdu

    Bilginiz vardır belki
    On Dokuz Mayıs mı Erciyes mi Selçuk mu sizce ?

    erciyes değil kesinlikle :)

    19 mayıs samsunda selçuk konyada, Konya daha iyi olur diye düşünüyorum ama ikisi benzerayrdalar. ben konya yazardım
  • Hocam tobb tıp hakkında ne dersiniz?
  • Hocam SDÜ tıp hakkında ne düşünüyorsun?
  • kocu da yazabilir misin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihburak95


    quote:

    Orijinalden alıntı: SalimAydogdu

    Bilginiz vardır belki
    On Dokuz Mayıs mı Erciyes mi Selçuk mu sizce ?

    erciyes değil kesinlikle :)

    19 mayıs samsunda selçuk konyada, Konya daha iyi olur diye düşünüyorum ama ikisi benzerayrdalar. ben konya yazardım

    Erciyes neden değil hocam internette çok övmüşlerdi.
  • Hocam tıp için herkes çok zor gece gündüz çalışacaksın diyor.Eyvallah zordur fakat planlı ve disiplinli bir öğrenci çalışmasını günlük olarak yapsa örneğin en zor denilen staj dönemlerinde günlük 3-4 saat ders çalışsa okul birincisi olmasa da derslerini geçebilir diye düşünüyorum.Haksız mıyım?
  • Hocam trakya sakarya vb ,siralamam 8800 hangi tıp önerirsin?
    Ayrıca nöbet kaçtan kaça tutuluyor devlet hastanesinde normal bir günde asistan bir doktorun mesai saati sabah 8 aksam 5 değil mi ?nöbet saatleri kaçtan kaça ayrıca aile hekimliğini önerir misin nöbet tutma yok sanırım aike hekimliğinde bir asistan ya da pratisyen doktorun haftalık izni var mı haftasonu vb ben sunu istiyorum kazandiğim parayı harcayabilecek zaman istiyorum eger kendime zaman ayiramayacaksam zaten istemem bu konuda çok netim çünkü hayat boyu hastanede geçirirsem 5. Yilda istifa ederim çünkü
    çok para icin okumuyorum zaten hayatım boyunca cok paramız olmadı fakat ben gezmek vb şeyleri daha cok önem veriyorum anı yaşamak diyelim buna bu meslekte ne kadar izin verirler (bu dediklerimi aile hekimi olsam gerceklestirebilir miyim ayrica o zman git muhendis ol diyeceksin fakat is garantisi yok onun)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SalimAydogdu

    Bilginiz vardır belki
    On Dokuz Mayıs mı Erciyes mi Selçuk mu sizce ?

    İle göre mi karar veriyorsunuz. Eğitim olarak erciyes şöyle bir silker ayıltır ve bir kenara atar diğerlerini.
  • --KayseriSporlu-- kullanıcısına yanıt
    Sınavlari gecmek zor mu ben kayseriliyim fakat zor diye gelmek istemem açıkçası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygslys2017

    Sınavlari gecmek zor mu ben kayseriliyim fakat zor diye gelmek istemem açıkçası

    Kolay üniversite sana bir şey katmaz ki. Eğer çok zorlanıyorsan diplomayı alınca 1-0 öndesin unutma...
  • --KayseriSporlu-- kullanıcısına yanıt
    Erciyesin iyi ama tus kazanamayan pratisyen yetistiren bir okul olarak biliniyor intern de falan zor oldugu icin
  • ktü sizce nasıl hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygslys2017

    Erciyesin iyi ama tus kazanamayan pratisyen yetistiren bir okul olarak biliniyor intern de falan zor oldugu icin

    Ben bu işin öğrenciye bağlı olduğu taraftarıyım. TUS dan kaç alacağın senin heves ve çalışmana bağlı hacettepe de olsa aynı erciyes de kafkas da...
  • Tıp en son yazacagım bölümdür kampüslerin cogu rezalet okuması cok zor millet parası için falan okuyor okuyan adamıda sevmem yani kısaca öğhhhğhh
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chandler1978

    hocam öncelikle eline sağlık. benim sıralamam 14933 doğma büyüme istanbulluyum. erzurum 14005 le zonguldak 14113 le kapatmış. ben daha köklü ve daha iyi eğitim verebileceği için erzurumu ilk sıraya yazmayı düşünüyorum fakat çevremde tıpçılar da dahil olmak üzere çok fark yok ,en iyi tıp yakın tıptır vs şeyler diyorlar. erzurumdaki prof sayısı 94, zonguldaki 29. sizce hangisini yazmalıyım ilk sıraya ?

    kesinlikle erzurum. Uazak demzseniz ilk 10 tıpından biri TR deki... Sakın kaçırmayın krizi fırsata çevirin :=)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.