Şimdi Ara

TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
23
Favori
25.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp hedefleyip 2030'da mezun olacaklar için ne dersiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili TIP adayları ; siz siz olun ilk 500 e girdiğinizde vakıf üniversitelerinin burs reklamlarına kanmayın. En zekileri topluyor, reklam yüzü yapıyorlar 2 -3 yıl sonra verdikleri burslar enflasyonla eriyor ve çok sıkıntı çekiliyor. Bir de Acıbadem gibi yerlerde ilk 3 yıl temel tıp okurken lüks odalı yurtlarda kalıyor, güzel yemekler yiyoruz ama 4-5-6 sınıflarda her staj başka bir semtteki hastanede olduğundan ulaşım sıkıntısı nedeniyle yurttan eve çıkarıyorlar. Bütün konfor bitiyor. En kötü özel yurtta 3 kişilik odada tek yatağa 8 bin tl. verirken okul sadece 3500 tl. kira yardımı veriyor. Oysa yurtta her şey bedavaydı. Ev tutmak daha da masraflı.Yemek, ısıtma, elektrik, su, internet derken aileler yetişemiyor. Aile tam burslu diye sevinirken 3 yıl sonunda yüklü masrafla yüz yüze geliyor.


    Bu nedenle seçeceğiniz vakıf üniversitesinde bir kaç hastane değil, tek hastane olmasına dikkat ediniz. Yoksa bir ay maslakta dahiliye stajına , 1 ay küçükçekmece de cildiye stajına başka bir ay altunizade de bir başka staja gidersiniz. Bu durumda evi nerede tutmak lazım. Ya da hangi semtteki özel yurda yerleşmek lazım. Günümüz yollarda geçiyor. İstanbul trafiğinde eziyet çekmekten hocalara odaklanamıyoruz. Ayrıca da intörnlere asgari ücret yok. bu yıl 1800 tl. veriyorlar. Kahvaltısız, ütüsüz gezer olduk. Bir de zaten ülke de hekimin değeri kalmadı. Sürekli eğitimin cezalandırıldığı bir sistem varken çok da yorulmaya değmez. Nasıl olsa emekli olanlara da ücretler eşitleniyor gibi. 5000 gün en düşükten prim ödeyen çalışan ile 9000 gün yüksekten prim ödeyen çalışanın emekli maaşları neredeyse eşitlenecek. 2-3 bin lira fark eder oldu. Çoban olup , açık havada dertsiz türkü söyleyerek gezmek varken 6 + 4 yıl kafayı yormak, hayatı ıskalamak .....





  • meraklı06 M kullanıcısına yanıt

    intörnlere asgari ücret verilmeye başlandı diye biliyorum TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasa çıktı ama uygulama başladı mı ? Bu ücreti veren üniversiteleri yazarsalar seviniriz. Misal ; Cerrahpaşa daki intörn kuzenim alamıyor. Acıbadem son sınıflar alamıyor. Koç TIP intörnlerine aylık 10 bin lira veriyormuş.


    İntörn kardeşler yazınız.

  • Burada romantik romantik yazan malum kişi gibilere kanmayın. Seneye hukuk fakültesinden muhtemelen mezun olacak biri olarak söylüyorum etrafımda çok sayıda tıp okuyan, doktor olan arkadaşım var emin olun buradaki yansıtılan toz pembe dünya ile gerçekler çok farklı tercih döneminde gençler bu ayrımın farkına iyi varsın. Bir yazıda denmiş ki asistanlar 25 bin alıyormuş .Buna inanan arkadaşlar varsa elimde çok güzel deniz manzaralı satılık boğaz köprüsü mevcut isteyenler bana mesaj yoluyla ulaşabilir. Yahu kendi bölümümden örnek vereyim: hukuk fakültesi mezunu, stajını yapmış, mesleğe yeni başlamış savcı aylık ortalama 16-17 alıyor. Sizin hedefiniz ille para kazanmaksa para kazanılacak birçok meslek mevcut. Arkadaşım ilkokul ortaokulu ite kaka bitirdi. Lisede endüstri meslek lisesinde okudu ama çocukluğundan beri çekirdekten sanayide yetişti şu anda kazandığı paranın haddi hesabı yok aylık geliri kemiksiz 40 bin vardır. Şunu artık anlayın ülkede artık ara eleman eksikliği var. Sen kendine istediğin kadar mühendis, doktor, avukat de her yer üniversite olduğu için herkes bir şekilde okuyor sonra ara eleman sayısı az olduğundan dolayı bu tekniker olsun, elektrikçi olsun işlerini tekele almaya başlıyor. Sonra neden bir tane parçanın tamirine 2000 tl ödedim derken kendinizi sorgulamaya başlarsınız. Neyse konumuz bu değil tercih yapacak gençlere söylüyorum buradaki toz pembe dünyaya kanarsanız çok üzülürsünüz. Dediklerim ağır gelebilir ancak gerçekler bunlar maalesef.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • meraklı06 M kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Koç TIP intörnlerine aylık 10 bin lira veriyormuş


    hocam bu kesin bilgi mi ? çünkü birkaç hafta önce koç tıp'a giden bir öğrencinin videosunu izlemiştim. asgari ücret yasası devlet üniversiteleri için geçerliymiş. kendilerine harçlık verildiğini söylüyordu.

  • Terliksi it kullanıcısına yanıt

    İstanbulda 3.sınıfa geçtim özel bir tıpta, burada intörnlere asgari ücret veriliyor.

  • Tebrik ederim öncelikle. Ayrıca şanslısınız. Misal, Acıbadem de bu yıl intörnler çok bastırdıkları halde '' paramız yetmiyor '' cevabı almışlar. Bir muayene 4 bin lira ama öğrenciye para yok. bu yıl intörnlere 2 bin ile 2500 tl. ödemişler.


    Ayrıca internet sayfalarında aday öğrenci tanıtımında ilk 200 e girenlere tam burs ve aylık 2 bin tl. harçlık yazıyor. Bu durum ilk 3 yıl ana binada yurtta kalırken şahane. Ancak; 4. sınıftan itibaren stajlar nedeniyle kiralık ev- pansiyon- özel yurt gibi yerlere çıkmak zorundasınız diyorlar. Dışarda özel yurt veya 1+1 ev ücreti 10 bin lirayken ünv. sadece 35 bin tl. yıllık kira bedelini standart ödeme yapıyor. Kendi yurdunda ısıtma, internet, yemek, su-elkt vb. bedavayken 4-5-6 sınıflara bu fark ödenmiyor. yani hayal kırıklığı.

  • Ice Platypus kullanıcısına yanıt

    Asistan 25 bin almıyor zaten şu an ortalama 45-50 civarı alınıyor zamlarla gelecek ay göreceğiz yeni maaşı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Surgery -- 27 Temmuz 2023; 22:46:44 >
  • ,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Odtu kimya müh ile tıp arasında kaldım.Sıralamam 12500.Önerisi olan var mı?

  • Dr. Surgery kullanıcısına yanıt

    Merhaba, sizi doğrulamak adına yazıyorum. Etlik şehir hastanesinde bu yıl başlayan yeni asistan 45 aldığını söyledi. Ancak ; Acıbadem de yabancı ( azeri ) asistan 23 alıyor.


    Bazı eğitim araştırmalarda ücretler yine farklılık gösteriyor. 6 yıl tıp okumuş diplomasını almış birisi yeniden başka meslek bakacak hali yok, mücadeleye devam.

  • Şu an akredite olmayan bir tıpa gidersem ve ben okurken akredite olursa usmle gibi sınavlarda sorun çıkar mı? Bilgisi olan var mı?

  • Maliscope M kullanıcısına yanıt
    Ne yazdınız?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.