Şimdi Ara

Tıp hedefleyenler yurtdışı düşünüyor musunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
1.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kim yazmış ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktoberfest O kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de sizin gibiyim. Son zamanlarda kafamı mühendislik kurcalıyor. Eğer iyi bir derece yaparsam mühendisliğe kayabilirim gibi düşünüyorum. Siz de araştırmışsınız tıpta yurtdisina gitmek biraz daha zor.

    Size birkaç şey sorayım. Usmle'de 15k dolar gidiyor demişsiniz peki kazanmak zor mu? Ucunda kaybedip paranın da yanması ihtimali var mı? Ve dil seviyesi olarak ne istiyorlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu arada şunu söyleyeyim Tıp Fakültesi'nin akredite olup olmaması yurtdışındaki sınavlara girmenize engel teşkil eden bir şey değildir. Bu sizin USMLE, PLAB sınavlarına girmenize veya yurtdışında doktorluk yapabileceğinizi veya yapamayacağınızı belirleyen bir şey kesinlikle değildir. UTEAK/TEPDAD akreditasyonu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı'ndaki hocalarca fakültelerin teftişleriyle verilen ULUSAL-ki bence ulusal da değil ulusal olsa Ege Üni hocaları belirlemez her fakülteden hocaların olduğu merkezi Başkent Ankara'da olan ayrı bir kurum denetlerdi- bir durumdur.



    Akredite bir fakültedeyim tek getirisi pre-klinik'te sınavları saçmalayacak derecede zor sormalarıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksantin.oksidaz -- 11 Eylül 2018; 14:46:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede kalmak için tıp yazdım ha belki uzmanlık için staj için giderim ama 5-6 sene kalıp geri dönerim en fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hyde1 H kullanıcısına yanıt
    Açık konusayim hocam eğer ilk 3k içinde olsaydım yüzde 60 yüzde 70 mühendislik yazardım.Eğer ilk 1000 içinde olsaydım yüzde 95 mühendislik yazardım .Bu biraz da bu sene aldığım puanla ilgili.15 kya çok iyi mühendislikleri gelmiyordu.Gelse de iyi üniversitenin mezunalriyla rekabet edebilmen için çok daha fazla çalışmak gerekiyor.Tavsiyem iyi bir puan yapıp yurtdışı olanağı iyi bir mühendislik yazmaniz.Benim ne olacağım belli değil henüz zaman gösterecek.Siz 12 misiniz mezun mu ?


    Sorunuza gelecek olursam TUS dan daha kolay diye biliyorum çünkü tuş eleme sınavı bu sebeple soruların da zor olması gerekiyor. Ama USMLE'de belli bir sıralama yapan herkes geçebiliyor sınavı. USMLE'nin kötü yanı 3 step'ten oluştuğu için hem maddi hem de ruhsal olarak yıpratıyor insani.Ama gerçekten Amerika'da yaşamak gibi bir hedefin varsa ve doktor olmayi da istiyorsan neden olmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktoberfest -- 11 Eylül 2018; 15:12:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oktoberfest O kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. Bu arada ben de mezunum, 35k dan kaldım, benim de ne olacağım belli değil eğer dediğiniz gibi 1k gibi bi sıralama yaparsam mühendislik daha mantıklı geliyor. Aslında küçüklükten beri hedef tıptı. Ama şimdi ise gerçekten tıp istiyor muyum ya da küçüklükten beri bana dayatılan bi şey miydi tam cevap veremiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim isteğim tıp okumak çocukluktan beri böyle. Ama yurtdışında ihtisas yapmak istiyorum. O yüzden çok sıkıntılı durum. Bazen diyorum 5k yapıp tıp yazmak aşırı mantıksız. Ama mühendisliği beceremem biliyorum. Eskiden Almanya'da sınav yoktu şimdi fsp sınavı getirilmiş. Gitmek gittikçe zorlaşıyor. Ailemin durumu da o sınav ücretlerini karşılayacak kadar iyi değil. Amerika için baştan 10k doları gözden çıkarmak gerekiyor. Evet oraya gidersen değerini çıkarıyor ama eli boş dönme olasılığın da yüksek. Açıkçası insanın araştırdıkça içi bunalıyor. Çünkü durum ortada dolar aldı başını gidiyor 400euro sınav ücreti. Diyorsun iyi ucuz sayılır. Tlye bir çeviriyorsun 2800tl.gene verilir bir ücret ama plab ve usmle direk evi arabayı sattırır. Yurtdışında eğitim görmeyi gerçekten çok istiyorum ama bunun için seçeceğim meslekten vazgeçmem gerek resmen. Çok üzücü bir durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.