Şimdi Ara

Tıp vs. Mühendislik Fakültesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu sene ilk defa YGS/LYS sınavına hazırlanıyorum. Ve gerek motivasyon gerek ders çalışma stratejisi oluşturmak amacıyla bir meslek seçmem gerekmekte... Aklımda olan birçok meslekten eleye eleye bu ikisine indirgedim şimdi sorun şu: Eğer tıp istiyorsam biyoloji , müh istiyorsam fizik/mat ağırlıklı çalışmam gerekmekte. Lise boyunca hep fizik dersine daha yatkın olmuşumdur ve biyolojiyi ezber,kasıntı bir ders olarak görmüşümdür. Ancak biyolojiyi de sıkı bir çalışmayla halledebileceğimi düşünüyorum. sizce bu sene biyo kasıp tıp mı yazmalıyım yoksa zaten halihazırda bulunan fiz temeli üstüne daha rahat bir çalışmayla bir müh mi yazmalıyım kafam çok karışık çünkü ikiside müthiş meslekler fikir vereceklere şimdiden teşekkürler.







  • Hangisini seçersen seç ikisinede çalışmalısın hedefin yoksa sıralama belirle yoksa 20 binden öne gidemezsin haberin olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyolojiyi ezber kasıntı olarak görüyorsan tıp da çok farklı değil bunu bil. Madem seviyorsun fiziği mühendisliği de hem rahat kazanırsın hem okurken severek okursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp istiyorsan fizikle biyolojinin matematigin degeri hemen hemen aynı yani hepsine saglam calışman gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi yeter artık ya hep aynı konular.Ben hiçbir zaman biyolojiyi yapamıyorum ya da matematiğim ve fiziğim iyi diye mühendislik seçeyim diye düşünmedim.Hatta Türkçe ve Sosyalim her zaman daha iyi olmuştur özellikle ezberim çok iyidir bu yüzden biyolojimde diğer sayısallarımdan daha iyi. İl ve Türkiye genelinde ilkokuldan beri kompozisyon yarışmalarında vs derecelerim var fakat 1 kere bile TM seçmeyi aklımın ucundan geçirmedim.Çünkü 5 yıl sonra kendimi bilgisayar mühendisi olarak görmek istiyorum. Her zaman da 5-6 yıl sonra sahip olacağım mesleği şu gördüğümüz hiçbir işe yaramayan, %90 ını birdaha hayatımda kullanmayacağım gereksiz bilgilerle dolu derslerin belirlemesine lanet ediyorum.Şimdi biyoloji yapabiliyorum diye sağlık alanına yönelip pişman olan (fizik yapabildiği için mühendislik seçenler de dahil) o kadar çok insan var ki.Lütfen şu aptal sistemin kurbanı olmayın.




  • BrooklynDecker kullanıcısına yanıt
    hocam fiziği nasıl halledebilirim ? aslında kötü değil ama meslek lisesi olduğumdan hiç fizik görmedim daha vektörleri yeni bitirdim hiç sıkıntı yaşamadım ama ileriki konularda yaşıycam gibi gözüküyor mehmet karaağaç fasikülleri nasıldır ? veya bana kolay bir kaynak önerir misiniz konu anlatımlı ve soru bankası olarak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

    Vallahi yeter artık ya hep aynı konular.Ben hiçbir zaman biyolojiyi yapamıyorum ya da matematiğim ve fiziğim iyi diye mühendislik seçeyim diye düşünmedim.Hatta Türkçe ve Sosyalim her zaman daha iyi olmuştur özellikle ezberim çok iyidir bu yüzden biyolojimde diğer sayısallarımdan daha iyi. İl ve Türkiye genelinde ilkokuldan beri kompozisyon yarışmalarında vs derecelerim var fakat 1 kere bile TM seçmeyi aklımın ucundan geçirmedim.Çünkü 5 yıl sonra kendimi bilgisayar mühendisi olarak görmek istiyorum. Her zaman da 5-6 yıl sonra sahip olacağım mesleği şu gördüğümüz hiçbir işe yaramayan, %90 ını birdaha hayatımda kullanmayacağım gereksiz bilgilerle dolu derslerin belirlemesine lanet ediyorum.Şimdi biyoloji yapabiliyorum diye sağlık alanına yönelip pişman olan (fizik yapabildiği için mühendislik seçenler de dahil) o kadar çok insan var ki.Lütfen şu aptal sistemin kurbanı olmayın.

    Hocam siz zaten kararınızı vermişsiniz Bilgisayar müh. olmak konusunda. Ben ise daha kararsızım ve bu konuda benden daha tecrübeli insanların görüşlerine ihtiyacım var. Ayrıca sistemin saçma olması konusunda size katılıyorum ancak şu anki durumumda sistem karşında yapabileceğim pek bir şey yok maalesef yine de öneriniz için teşekkürler.




  • BrooklynDecker kullanıcısına yanıt
    Kısaca sırf şu an sevdiğiniz bir ders diye o derse yönelip o dersle ilgili bir bölümü seçerseniz pişman olabilirsiniz diyorum.Meslekleri, çalışma koşullarını, ortamlarını araştırın ve öyle karar verin.Şu an biyoloji veya fizik veya matematik yapmak sıkıntı değil yani. Biyo kasıp tıp mı gideyim yoksa fizik mat seviyorum zaten mühendislik mi seçeyim derken mühendislikler de 5-10 kola ayrılacak. Bu bölümler bile kendi aralarında bile çok farklı, farklı ilgi alanları hepsi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 12 Ekim 2015; 20:03:37 >
  • Tıp Mühendisliğini düşün derim. Kombo yaparsın ve ortamda şeklin olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu gibi sorulara verilecek en mantıklı cevap:

    KANGAL ALIR

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.