Şimdi Ara

TIRLAR HAKKINDA BÜTÜN SORULARINIZI YANITLAYABİLİRİM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
4
Favori
200.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben aslında bu tır şoförlerinin çalışma şeklini merak ediyorum. yani hepsi bir firmaya bağlımı çalışıyor, çekici kendilerinemi ait oluyor yoksa çalıştıkları firmanın mı oluyor? kendilerinin oluyorsa insan nasıll bir çekicinin parasını denkleştirebilir?
  • Sorduğun sorunun içinde cevabıda var.Şirketin tırında şöförlük yapanda var kendisinin olanda.Kendisinin olanlar aslında şu durumda şanssız. Ben otobüsten örnek vereyim bi 403 100-120 bin € civarı diyelim.Biraz peşin verip borçla alıyosun araba kazanıyo borcu bitiyo fakat arabanında modelini yenilemen gerekiyo.Tekrar sat yeni al farkı tekrar borç.....Kısacası araba seninse sürekli borç ödemeye mahkumsun eğer firmanımsa aldığın sabit paraya mahkumsun..................olay budur..............
  • bi soruda benden.

    bu tırlar kamyonlar vs...

    10-15 vites oluyormuş. şoför 15. vitese geçirene kadar yan koltuğa geçmezmi. ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serhat_h_fb

    bi soruda benden.

    bu tırlar kamyonlar vs...

    10-15 vites oluyormuş. şoför 15. vitese geçirene kadar yan koltuğa geçmezmi. ?


    Dostum sorunun cevabı bu başlık altında verildi. biraz kontrol et bulursun.
  • ya fiatcı peki bir şirkette çalışma koşulları nasıl oluyor. yani ben tır kullanmak için ehliyete sahip olsam gidip nasıl iş bulurum. ödemesi filan nasıl oluyor. geyiğine sormuyorum gerçekten hayatımın bir noktasında bu işi yapmak istiyorum.
  • soru 1:
    Otomatik şanzımanlı çekici ve kamyonlarda:
    1. Tork konvertörü mü var?
    2. Tork konvertörü varsa her viteste kilitlenebiliyor mu?
    3. Varsa büyüklüğü ne kadar? Bir baklava tepsisi kadar vardır herhalde

    soru 2:
    Motoru yanda olan otobüslerde, mesela istanbul'daki yeni Mersolarda, ağırlık dengesi nasıl hallediliyor?
  • vasago sana bişi söyliyimmi sakın türkiyede bu işe girme.tanıdığım bütün şöförler mazottan çalmak için elinden gelen herşeyi yapıyorlar.paraya ihtiyacın olması bile özeniosun.aile hayatın olmuo.ama istanbulda günü birlik iş yapan firmalr war.onlarında werdiği para çok as.ama şöle bişi war mesala fransaya mal götürceksin.senin oraya gidiş dönüş mazot paran 1000$ adam sana 100> daha fazla werio bide ihtiyaç paraları yani ne olur ne olmaz.bide normal az maaaşın war.yani para kazancağın nokta mazzottan artırıp kalnını satmak.aslında ben burda millete sahtekarlık öğretmiş oluorum ama işin aslı bçle.neyse sen bu işiş üşünme derim.
  • selim tokgoz ben daha önce tork konvertoru die bişi duymadım nasıl çalıştığını veya ne olduğğunu anlatabilirmisin belki yardımcı olurum.
  • Tamam 2. soruma cevap alabilir miyim o zaman?
  • tork konvertoru nedir die duymadım ki senin 2. sorunu cewaplıyım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vasago

    ya fiatcı peki bir şirkette çalışma koşulları nasıl oluyor. yani ben tır kullanmak için ehliyete sahip olsam gidip nasıl iş bulurum. ödemesi filan nasıl oluyor. geyiğine sormuyorum gerçekten hayatımın bir noktasında bu işi yapmak istiyorum.

    Hiç bulaşma derim.....İnsan gibi muamele görmezsin yorgunum desen kimse anlamaz,yoldaki herkes sana düşman gözüyle bakar aldığın para illegal iş yapmazsan yaptığın işe azdır ve sonunun çoğu şöför arkadaşın başına geldiği gibi yorgunluk+sigara+sinir,stres= direksiyon başında kalp krizi olabilir kaza bela olmazsa. Türkiyede yapılacak iş değil.Zevkine yapacaksan tır için D sınıfı ehliyet TŞOF Tan bi ticari taşıt belgesi alıp gazete ilanlarını incele. Yok meslek edinicem dersen arkanda kalacak sevdiğin bi ailen varsa sakın girme.Git başka iş yap ama uzun yol işine girme...............




  • Charesiz heralde arkadaşımız şu yeni araçlarda çıkan MSR motor freni/tork düzenleyiciyi soruyor benim anladığım bu Araç kompresyona bindiğinde aracı frene basınca genelde eğimlerde yavaşlatmak için yardımcı oluyor...Bi nevi bizim kullandığımız egsoz freni gibi bi sistem......... Bende tam anlamadım ama heralde bu...
  • selimin bahsettiği, otomatik vitesli araçlarda motordan gelen hareketi vites dişlilerine (planet dişli sistemi) ileten yağ ile çalışan bir sistem var adı tork konvertörü tam ne işe yaradığını bende bilmiyorum ve onun sorduğu şey şu, şehiriçinde çalışan otobüslerin bazıları otomatik vites oluyor özellikle mercedesler. bu araçlarda kullanılan otomatik vites sistemi binek araçlarda kullanılanlarla aynı mı diye soruyor.
    yardımcı olabilmişimdir umarım.
    bu arada taşımacılık işini zevkine yapmak istiyorum. yani sizin dediğinize göre arada sırada canım sıkıldıkca bu şekilde bir seferlik işler bulmam mümkün öyle mi?
  • Ben foruma dönene kadar vasago yazmış sağolsun. Tork konvertörü hidrolik kavrama türü. Otomatik otomobillerde(easytronik, ASM, SMG değil, konvansiyonel otomatik) değişken hızlı kavramayı sağlıyor. Şanzımanla motorun arasında yer alıyor. Oto sanayide türbin denir. Hatta dürbün diyen de var. Her neyse onu geçtik.

    İzmir'deki Volvo otobüslerde motor sol yanda. İstanbul'daki Citaro'larda(ismini hatırladım sonunda :) ) sol arkada dikkat ettiyseniz. Ağırlık merkezi nasıl oluyor da ortada oluyor bu otobüslerde? Motorun kendisi çok ağır.
  • İlk olarak şu tork konvertörü dediğin olaya geçelim.Otomatik şanzımanla işim olmaz ama dediğini anladım... Motordan aldığı güçle vites değişimini yapan malzemeden bahsediyosun.Onu charesiz açıklar benim bi bilgim yok. Ağırlık merkezi konusundada dediğin otobüsleri görmedim ancak sana gözlemlediğim bi olayı anlatıyım. Şehirlerarası otobüsler durduklarında sağ tarafları daha yukarıda kalıyo tam anlamıyla araç sola yatmış gibi. Bunun sebebini araştırdım ve iniş binişlerin sağdan yapıldığı için dengeyi sağlamak olduğunu öğrendim. Yola çıkınca düzeliyor.Belki onlardada böyle bi sistem kullanılmıştır.(Bu bi varsayım) Bu arada vasago tek seferlik işler için araç kendinin olan bi kaç şöförle anlaşıp ihtiyaç oldukça seni çağırmalarını sağlayabilirsin..........
  • tork konvertörünü şimdi anladım binek araçlarda tirbün deniomuş ama bizim sektörde ona santifürüj diolar.prizdirek dişlisi yani motordan şanzumana giren bir mil wardır.bu mil santifürüj dediğimiz türbin benzeri yani şeye benzio hiç mekanik yağlı fan gören warmı onun gövdesi gibi öle bişyei döndürüo şanzumanın içinde.bu aletin içinde çok kalın bi yağ war.motor devri arttukça yağ incelmeye başlıyo.yağ inceldikçe santüfürüj esneyebilen bir parça olduğu için üzerindeki balatadan kurtuluyo ve vites geçis sistemini devreye sokuyo.artık arabanın devri ne hangi hızda ise ona tecu(tranmission electronic control unit) karar veriyo ve aracı uygun vitese geçiriyo.
  • güsel konuydu bu tırlar aslında.
  • Tam otomatik şanzımanlı ticari araçlarda tork konvertörü şanzımanın içerisindedir.
    Manuel şanzımanlı araçlarda motor ve şanzıman arasındadır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: charesiz

    net friend.yani frenler ayrı derken tabi ayrı çünkü ikiside ayrı iki araç.ama sen kabinden frene bastığında ebs beynindeki parametreye göre önce çekicinin ön tekerleri son çekici tekerler we dorse dingillerinin frenleri tutar.tabi bu dizilimleri yeni nesil arabalarda ayarlattırabilirsiniz serwislerde.bu şekilde oluo.

    hocam bunu yanlış biliyorsun eğer senin dediğin gibi olsaydı yüklü iken ve yağışlı bir yolda aracın makaslaması an meselesi olurdu...
    bu iş için ebs ye falanda gerek yok bu işi fren ventilleri yapar bu en kara düzen tırda da mevcuttur.. frene basıldığı zaman ilk önce dorsenin frenleri devreye girer kısa bir süre sonra da kafanın frenleri ki böylece ilk frenlemenin dorsede olması nedeniyle dorse kafayı arkadan çeker ve makaslamanın önüne geçilir.. ayağınızı frenden kaldırdığınız zamanda ilk önce kafanın frenleri devreden çıkar daha sonrada dorseninki bunuda boşalan hava sesinden (tısssss :)) rahatlıkla kavrayabilirsiniz ayağınızı frenden çekince ilk tısss sesi kafadan 1 saniye sonra filanda dorseden tıssss sesi gelir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the.jackal -- 10 Nisan 2007; 23:04:47 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: charesiz

    whisper911 walla benim uzmanlık alanım renault trucks.renoların 430hp den 480hp ye kadar çekicileri war.bunların altındada war ama türkiyede pek fazla kullanılmıo.kaç witesli?bunlar genelde 8 wites oluo.4 ağır 4 seri.bide her witesin buçuk dene takviye witesleri war.ama katologlarda hep 12 wites yazar araba dikkat çeksin die.bu hep yalandır.

    hocam kusura bakma ama burada da yanlışsın bi kere buçuk viteslerle takviye vitesler aynı şey değildir takviye çok eski bi sistem ve artık hiç kullanmıyor neredeyse benim bildiğim en son 2000 model (yada 2001) ford cargo larda vardı ama hala daha kullanılıyor da olabilir ve o kataloglarda yazan 14 yada 18 vites ibareside tamamen doğrudur.. buçuk vites de diğer viteslerden bağımsız olarak yeni bir vitestir ve tırlarda ki buçuklu vitesin kullanılmasının amacı pratiklikdir ve bi bakıma da karışıklığın önüne geçilmesidir...
    normal bir arabada hiç buçuk yada kademe sistemi olmadan 14 vites olduğunu düşünsenize vites konumları nasıl olurdu hadi yan yana 14 vitesi koydular vites değiştirmesi çok zor olmazmıydı 1 e takacam derken belki 3 e veya 5 e takardık
    geri viteste ise eğer araba kademeli buçuklu şanzımana sahipse 4 geri vites sadece kademeli ise 2 geri vites olur.
    eğer araba sadece takviyeli ise kısmen 2 geri vites olmuş gibi oluyor..




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.