Şimdi Ara

Titan Twin Turbo - Palit GeForce 8600 GT İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün sizlere benim pek yapmadığım biz çalışmayı sunacağım. Bu sunum çerçevesinde maalesef resim söz konusu olmayacak lakin bu boşluğu soğutucunun başarımı ile kapatabiliriz kanaatindeyim.

    Palit GeForce 8600 GT grafik kartımızın fanı maalesef sorun çıkarmaya başlamıştı. Her tür müdahaaleye karşın sonuçsuz kalıyordu. Bende en iyi çözüm olan soğutucu değişimine gittim. Hikayemizde burda başlıyor işte.

    Palit GeForce 8600 GT bir dönemin orta seviye kartlarından olup ortalama oda sıcaklığında 45 derece boşta termal performans sergilerken yük altında 70 - 72 derece gibi oldukça yüksek değerler ulaşıyordu. Tabi bu noktada belirtmek lazım. Bir grafik işlemci için yük altında 80 derece bir bakıma makul görülebilir ama şunu da unutmama gerekir ki ne kadar serin bir donanım o kadar uzun bir zaman zarfı sizinle çalışan size yoldaşlık eden bir kompanent demektir. Hele benim gibi pek oyun oynamayan ama unix ve türevi sistemler ile sanallaştırma gibi teknolojiler ile ve daha da ötesi yazılım ile uğraşan kullanıcılar için serin ve tabi sessiz donanım en iyisidir. 3D başarım ise ikinci plandadır.

    Gelelim eski soğutucumuza.

    Grafik kartının eski soğutucusu oldukça kalitesizdi. Ancak iş görebilen seviyedeydi diyebiliriz. Hele ki sesli çalışmaya başladığı vakit ayrı bir tablo çiziyordu kafamda. Öyle ki sabahın erken saatlerinde daha yeni yeni ayılmışken bilgisayarın güç tuşuna bastığınız vakit bir anda ekran kartı traktör sesine benzer bir ses çıkarırdı ara sıra. İşte bu ses o kadar rahatsız edici ve tizdi ki anlatmak için kitap yazmak lazım.

    Anlayacağınız şu ki görüntü kartının eski soğutucusu hem grafik işlemcinin ısınmasına hemde gürültüye sebep oluyordu.

    İşte bende bu sebepten ötürü biraz araştırma yaptım. Araştırmalarım sonucunda Titan'ın Twin Turbo adlı yeni bir ürünü ile karşılaştım. Bu ürün hem rekabetçi fiyatı hemde başarılı soğutması ile tabi aynı zamanda çok sessiz oluşuyla benim gönlümü fethetti.

    Bende bu soğutucuyu vakit kaybetmeden sipariş ettim ve işte şimdi kullanıyorum.

    Boşta 45 derece olan GPU artık 40 derece (Bu değer size başarısız bir soğutucuyu ifade edebilir ama biraz bekleyin) yükte ise (sıkı durun) 50 derece.

    Bu değer bence oldukça hatta fazlasıyla iyi. Titan oldukça güzel bir ürün ile biz kullancııların karşısına çıkmış. Soğutucu alüminyum ile bakır karışımı bir malzeme ile üretilmiş olup bol miktarda ısı borusu ile destekleniyor. Soğutucu blok ile birlikte soğutucu bloğa önceden takılmış iki adet 7 cm sessiz fan geliyor. Ortalama 30 cfm gibi bir üfleme değeri söz konusu. Fanların üstünde ise hoş bir plaka var. Bence bu plaka iyi ki konulmuş. Kablo, el vb. dış gezegen ürünlerinin müdahalesine kapalılar bu sayede.

    Soğutucumuz oldukça ağır diyebilirim ama şu var ki Nvidia'nın referans tasarımına göre üretilmiş olan Palit GeForce 8600 GT görüntü kartına montoj ve daha sonrası için kullanımda herhangi bir sorun yaşatmadı ve ileride de sorun yaşatacağını sanmıyorum. Soğutucu görüntü kartının tamamını kaplıyor diyebiliriz.

    Biraz da kutu içeriğine değinelim. Kutu içeriği oldukça zengin ve tamda olması gerektiği gibi. Kutu içeriği bir adet termal macun, bellek soğutucuları ve Titan Twin Turbo adlı ürünümüz kutu ile berber geliyor.

    Bunun haricinde vidalar vb. ek envanterler geliyor.

    Soğutucunun montajı oldukça kolay. Öyle ki gözleri iyi gören yaşlı bir yakınınız bile rahatlıkla montajı yapabilir. Dikkat edilmesi gereken husus ise vida vb. envanterlerin doğru şekilde takılması ve kitapçığa uygun olarak bu işlemin yapılması.

    Bellek soğutucuları ile ilgili bir kaç yüzeysel bilgi vermek istiyorum. Bellek soğutucuları alüminyumdan üretilmiş olup büyükler ve küçükler diye ayrılıyor. Büyük olanlar muhtemelen daha büyük boyutlu ve dolayısıyla daha kaslı görüntü kartları olan günümüzün AMD-ATI 4850 gibi kartların baskı devresi üzerinde güç bileşenleri üzerine takılıyor. Küçük olanlar ise belleklerin üzerine takılıyor. Palit GeForce 8600 GT neredeyse giriş seviyesi bir görüntü kartı olarak tanımlayabileceğimiz için büyük bellek soğutucusu kullanmamıza gerek kalmadı.


    Daha fazla söz etmeye gerek olmadığı kanaatindeyim. Sonuçta Titan oldukça kaliteli bir ürün üretmiş ve biz son kullanıcılara bu ürünü rekabetçi bir fiyat ile sunmuş. Ben açıkçası çok beğendimi söyleyebilirim. Ama şunu da belirtmem gerekir ki ilkkez görüntü kartının soğutucusunu üçüncü parti bir soğutucu ile değiştiren biri olarak bu konu da pek fazla deneyimim yok. Diğer alternatif ürünler hakkında bir tecrübem olmadığı için bu ürünü diğer ürünleri görmezden gelerek kesinlikle alın demem de yanlış ve etik olmayacaktır.

    Kısacası kolay montaj, başarılı ve oldukça sessiz soğutma ile tabi oldukça geniş görüntü kartı desteği oldukça başarılı bir ürün. Fiyatı da oldukça iyi.

    Sağlıklıca Kalın... (Niso Levitas'ın bu sözü çok hoşuma gidiyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacker683 -- 27 Aralık 2008; 21:50:24 >







  • İnceleme için teşekkürler. Ürünle ilgili bir iki resimde koysaydınız keşke. Birde yükteki ısı eskiden neydi? Şu anda 50 derece diye belirtmişsiniz eskisini göremedim ben
  • Özür dilerim belirtmediğim için. Herhalde dikkatimden kaçmış, malum insan çok heyecanlanıyor böyle bir soğutucuyu ekran kartında kullandığı için.

    Eski soğutucu ile boşta 45 - 50 derece olan sıcaklık yük altında 70 - 72 derece oluyordu. Titan Twin Turbo ile ise boşta 40 - 42 dereceyken yük altında 50 - 52 derece söz konusu. Bu açıdan baktığımızda arada hem ciddi bir sıcaklık hemde ses farkı var.

    Eklemek istediğim bir kaç nokta bulunmakta. Titan Twin Turbo ile gelen termal macun yerine Artic Silver vb. üst düzey ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede daha iyi değerler elde edilebilir. Ayrıca diğer bir yolda soğutucunun alt yüzeyi biraz pürüzlü. Zımparalarayarak veya tıraşlayarak çok daha pürüzsüz bir yüzey elde edebilir ve bu şekilde çok daha düşük sıcaklıklarda görüntü kartını kullanabilirsiniz. Görüntü kartı ile gelen bellek soğutucuları alüminyum. Bakır soğutucular tercih ederek daha serin belekler söz konusu olabilir.

    Maalesef resim veremiyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki PC Labs sitesi bu soğutucuyu incelemiş.

    İncelemeye buradan ulaşabilirsiniz:http://www.pclabs.com.tr/2008/09/22/thermalright-hr-03-gt-ve-titan-twin-turbo-incelemesi/

    Bende bu incelemeden sonra Titan Twin Turbo'da karar kıldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacker683 -- 27 Aralık 2008; 22:54:11 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.