Şimdi Ara

Tivibu iptal sorunu yardım lütfen ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 ay önce hepsibirarada (tivibu, ttnet ve ev tel) aboneliğim taahhütü bitmişti...

    25 mbitlik hızımı 35 yapma gafletinde bulunarak abonelik yeniledim.. Baştan hattımın limitini teyit ettirmeme rağmen, 1ay içinde hızım yerlerde sürününce (10mbitin bile altında) iptal başvurusu yaptım.. Her şey böyle başladı..

    Hattım beklemeye takılmış (ne demekse??) tam 1 ay beklemeden çıkmayı bekledik, iptali başlatma için kavga gürültü.. Sonunda aradılar ekipmanları getirin diye..

    Hemen tivibu kutusu ve tılgın modemi ve tüm aksesuarlarıyla telekoma geldim.. Bu seferde "tivbu nun ekstra modemi sistemde görünüyor onu getirmemişsiniz" diyorlarr...

    Halbuki bende öyle bir modem yok..Takmadıklarına da eminim.. yaklaşık 6-7 senedir üyeyim. Geldiklerinde sadece kutuyu , tılgın modeme bağladılar..Sözleşme, ti vi bu kitapçığı bile duruyor..Ne kurdularsa aynı pozisyonda kullanıyorum...
    Şimdi de olmayan modem için 300 tl ücret istiyorlar..Ne yapacağımı şaşırdım.. Yapabileceğim bir şey var mı? Bana teslim ettikleri malzemelere dair herhangi bir belge imzalattıklarını sanmıyorum , sadece sözleşme var ?? Belge gösterin desem, ya da şikayet , dava çözüm olur mu??

    Tivibu ilk çıktığında da modem yanında veriliyor muydu ? Elemanlar mı vermeyi unuttu acaba?







  • btk ya uye olun bi mail atin gerekli islemleri yaparlar merak etmeyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.