Şimdi Ara

TiWorker.Exe Aşırı CPU Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
27.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün Windows 8'e yükselttim bilgisayarımı. Açılış hızında bir yavaşlık var nedenini bilmiyorum.
    Birde TiWorker.Exe - Windows Modules Installer Worker adlı birşey var. Bu aşırı cpu kullanıyor ve bilgisayarda yavaşlamalara neden oluyor. Bir yabancı forumda (ingilizcem çok az ama) anlayabildiğim kadarıyla açılış hızının düşmesinde de bunun etkisi varmış.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kolay gelsin.



  • TiWorker.exe güncellemeleri yükleyen bir yükleme programıdır ve sadece güncelleme esnasında çalışır, yani öyle olması gerekir. Doğal olarak sistem başlarken yüklenir. Normalde sistem başlama hızını düşürmesi veya sistemi yavaşlatması söz konusu olmaz eğer çok yetersiz bir sisteme sahip değilseniz.

    Windows güncellemeleri ile sorununuz var mı? Denetim Masasından Windows Güncelleme'ye girerek güncellemeler düzenli yapılmış mı bir bakın. Güncellemede sorun varsa bu program durmadan boşa çalışıyor olabilir, manual güncelleme yapın bulursa yükleyin. Ayrıca görev yöneticisinden detaylara giderek bu dosyanın işlemciyi kullanmakta olup olmadığına bakın, güncelleme yapma dışında kullanımın "0" olması gerek.
  • Bilgisayarımın özellikleri;

    Casper A15HE

    Intel i5
    4 GB Ram
    1 GB Ekran Kartı
    320 GB HDD

    Windows 7 Home Premium ile tam performans alıyordum, hiç takılma vs. gibi sorunlar yaratmıyordu. Şimdi nasıl desem, göze batan aşırı bir takılma yok ama her bilgisayar kullanıcısı hisseder, bir tutukluk var sanki böyle. Windows 7'de olan o akıcılığı bulamadım. Zaten 8'i yüklemem de zor oldu. Bios Update felan uğraştırdı bayağı..

    Windows 8'i iyileştirmemin bir yolu var mı? Yada bilgisayarım mı kaldırmıyor?
  • Bileşenleriniz gayet yeterli, demek istediğinizi anladığım tutukluğun olmaması gerek, bende tam aksine daha iyi performans var. Yazılımsal veya donanımsal bir anlaşmazlık da olabilir.

    Daha önce yazdığım konulara baktıysanız sonuç nedir?
  • Açıkcası çok konu dolaşmadım ama şöyle birşey oldu, Generic Power Management diye bir program gördüm görev çubuğunda baktım orada "Power Saving" yazıyordu, bende o seçeneği "High Performance" olarak değiştirdim, şimdi iyi gibi hatta epey bir artş oldu. Bir alakası olabilir mi?
  • Konu dolaşmakla ilk mesajımda söylediklerimi yaptınız mı demek istemiştim:)..

    Power Management da 3 seçenek vardır, tavsiye edilen "Balanced" seçeneği ki benimki orada. "Power Saver" seçeneğinde öyle hissedebileceğiniz bir yavaşlama olmaması gerekir. Bu seçenek kullanım dışında bilgisayarı frenleyerek enerji tasarrufu yapmak içindir. "High Performance" ise bilgisayarın her daim en yüksek performansta kalmasını sağlar. Eğer memnun kaldıysanız orada bırakın.
  • Motan kullanıcısına yanıt
    tiworker.exe windows modules installer worker is actually related to Windows update. Normally this kind of error occurs after the update has run. There are multiple ways to fix this error. 1- Run System Maintenance to resolve this issue. 2- Clean boot your system. 3- Run system file check to fix this error. You may get the detail of each procedure and then do it to permanent away from this kind of error.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamranali -- 30 Mayıs 2018; 8:17:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.