Şimdi Ara

TM'yim ama yazılım ile alakalı işler yapmak istiyorum yönetim bilişim sistemleri doğru bir bölüm mü (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
2.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Matematik ile aram iyi fiziği de öğrenmem gerekirse öğrenirim ancak bu bölümde bunlara dair detaylı eğitim verilmiyormus gibi izlenim olduğu için düşündürdü açıkçası yoksa matematik ve fizikten korkup yazılım camiasına atılmak istemek zaten biraz mantık dışı
  • Hocam remote çalışanları ve yurtdışına çıkmış yazılımcıları görüyorum internette vb. İngilizce hazırlığı olan üniversite bu gibi fırsatlar için şart gibi duruyor. Bu arada detaylı cevabınız için teşekkür ederim muhtemelen sınav dönemine kadar bu başlığa uğramadan sıkıca ders çalışicam.
  • @jinxwashere söylediğim okulların dışına cıkılmaması tavsiyemdir. ingilizcesi var zaten çoğunun yoksa bile bir şekilde halledilebilecek bir şey ingilizce 1 sene kaybetmemek daha avantajlı da olabilir hatta.

  • Öncelikle saf yazılım için ne fen bilgisine ne de Hard bir matematiğe ihtiyaç var. Veri bilimi ve makine öğrenmesi gibi alanlarda ise matematik çok daha ağırlıklı. Alanına göre değişiyor yani. Yazılım istiyorsan YBS yi kesinlikle öneririm birçok arkadaşım 3.sınıfta en iyi şirketlerde yazılımcı olarak başladı. Tabi bunların dışında finans, veri bilimi, analist, sistem mimarı gibi çok farklı alanda çalışanlarda var. Ben boun ybs deyim ve bizim müfredatta yazılım dersleri yer alıyor ancak geliştirmen sana bağlı, seçmeli derslerle de mobil, blockchain, robotik ve Web sitesi kodlama gibi dersler alabilirsin. Şahsi kanaatim şuan EA için en mantıklı bölümün ybs olduğudur. Diğer okullardaki ybs hakkında fikrim yok.
  • herkes böyle sanıyor ama zerre alakası yok

    feni saymıyorum bile, core matematik ise bu işin sadece çok kısıtlı alanlarında işine yarayacak.

    Örneğin veri biliminde sağlam bir istatistik temelinin olması gerekiyor veya işletim sistemi, microcontroller gibi çok low level olaylarda bazı performansa dayalı hesaplamalar yapman gerekebiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestofmath -- 26 Nisan 2022; 1:35:25 >
  • Ben benzer bir yoldan geçtim Ekonomi girişliyim, Bilgisayar Mühendisliği ile Çift Anadal yapıyorum.

    Matematiğe bayılmama rağmen Fen ile aram olmadığı için Eşit Ağırlıktan hazırlanmıştım.

    YBS veya Enformatik gibi bölümler gayet güzel, göm gitsin. Okurken Udemy , Coursera, Educative gibi siteleri hatim et. Okul sana sosyal bir ortam sunmaktan başka bir şey yapamaz, teknik veya mesleki bir bilgi pek bekleme. Dünya değişiyor her gün yeni bir framework, dil ortaya atılıyor sana ders veren hocalarının bazıları bu yeniliklerin farkında bile olmayacak. KENDİNİ GELİŞTİR !!!

    Ek olarak web, mobil gibi ana hatlarda çalışmayı düşünüyorsan diplomasız bile iş bulabilirsin. İyi bir Github hesabının açamayacağı kapı azdır.

  • bestofmath kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de durumun sizinle birebir aynı bilgisayar ile ilgilenmeyi seviyorum ancak fenden nefret ediyorum hangi okulda okuyorsunuz merak ettim çift anadal imkanını farklı alanlardan alabilecegimizi bilmiyordum.
  • jinxwashere J kullanıcısına yanıt

    Normalde alamıyorsun, çoğu üniversite izin vermiyor.

    İstanbul Bilgi Üniversitesi bu konuda esnek ve izin verdiler bana.

    Böyle bir fikrin farsa mutlaka gideceğin üniversiteyi araştır. Devlet üniversitelerinin neredeyse tamamında imkansıza yakın zaten böyle bir şey.

    Özellerde de araştırman gerekiyor çoğu farklı fakülteye izin vermiyor diye biliyorum.

  • bestofmath kullanıcısına yanıt
    Hocam peki çift anadal yapıyor olmanız yazılım alanına hakimiyetinizi yüksek ölçüde genişletti mi yoksa iktisat okumaya devam ederken online kaynakları kullanarak devam etsem de aynı yola çıkardım diyor musunuz ?
  • jinxwashere J kullanıcısına yanıt

    Okulun yazılım öğrenmeme hiçbir katkısının olduğunu düşünmüyorum. Öğrendiklerimin neredeyse tamamını internetten öğrendim. Eğer ben bilgisayar bilimci & akademisyen felan olacağım demiyorsan okulun cidden hiçbir katkısı yok yazılım anlamında. Hatta zararı var. Bir ton hiçbir işe yaramayan dersi almak zorunda kalıyorum; temel bilim, elektrik elektronik dersleri alıyorum ve bunların hiçbiri umrumda değil, bunlara harcadığım zamanın ciddi bir fırsat maliyeti var. Alacağın 2 Udemy kursu bile tüm okul hayatından fazla şey öğretebilir sana mesele yazılım öğrenmekse.

    Tüm bunları geçtim, okuldaki dersler günümüzü yakalayabilen müfredatlara sahip değiller. Mesela veritabanı sistemleri dersini veritabanlarını 2000 yılında öğrenmiş bir hocanın anlattığını düşün. Onlarca teknoloji, farklı veritabanı sistemleri geliştirildi son 20 yılda, bu hoca bunların kaç tanesini biliyordur veya kaç tanesini size aktarabilir orası büyük bir soru işareti.

    Peki ben tüm bunlara rağmen neden hala bu diplomayı almak için uğraşıyorum madem internetten daha rahat öğrenebiliyorsam ve okul aslında bana yük ise ?

    1- Her şeye rağmen diplomanın olması olmamasından daha iyi. Yani ben yine bir yazılımcı olacaksam, diplomamın olması bana belki diplomasız halime göre 1 2 kapı daha açacaktır, özellikle ilk işleri bulurken veya iyi bir yerde staj yapmak için diplomanın malesef etkisi büyük. Firmaların tercihi bu yönde, ben de o yüzden minimum uğraş ile diplomayı almak istedim.

    2- Yurtdışında gitmek istediğinde diploma olmadan vize almak daha zor. Bilgisayar Mühendisliği diploması ile USA olmasa da Avrupa ' ya çok rahat bir şekilde kapak atabiliyorsun, iş bulma vizesi alabiliyorsun. Diploma olmadan bu bağlamda işler biraz daha zor olabiliyor.


    Kısacası elimde fırsat varken almak istedim.





  • sabancı

  • YBS=İşletme+Bilişim

    Yazılım Mühendsiliği=Yazılım

    Bilgisayar mühendisliği =yazılım+bilişim

  • bestofmath kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba bu konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama malum sınav bitti yanlışlarımı kontrol ettim ortalama olarak nasıl bir sıralama geleceğini aralığını da çıkarttım.

    3-4 tane sorum olacaktı cevap verirseniz çok sevinirim.


    1. Hocam öncelikle YBS bölümü ile ilgili sınav döneminde çalışırken çok araştırma yapmadım ders çalışmaktan vs. ancak yabancı kaynaklarda gezindiğim zaman özellikle Redditde bulunan bilgisayar mühendisleri sublarında MIS ile bilgisayar mühendisliği arasında çok fark olduğundan falan bahsediliyor ben bu farkı yüksek lisans yaparak kapatabilir miyim ? Çünkü mecbur YBS bölümüne gideceğim seneye bilgisayar için hazırlanacak psikolojik gücüm kalmadığını düşünüyorum.


    2. Bilgisayardan ÇAP yaptığınız söylemiştiniz bende özel üniversite düşünüyorum sıralamaya bağlı olarak ve imkan veren bir üniversiteye girersem ÇAP yapmayı da düşüneceğim ancak ÇAP yapmak ne kadar zor ve YBS girip yüksek lisans yapmaktan farkı ne? Yan dal yapsam ne kadar eksik olurum ÇAP yapan birine göre



    3. ve son sorum sınava tekrar hazırlanıp bilgisayar mühendisliği üzerine mi gitmeliyim yoksa YBS üzerinden herhangi bir çıkış yolu yakalar mıyım ( Yazılım geliştirici ya da veri bilimci dedikleri pozisyonda çalışmak istiyorum hocam tam belirtmedim ama )


    Cevaplarsanız çok sevinirim hocam stresli bir süreçte cidden bilgisi olan birilerini bulmak çok zor ondan dolayı 1-2 ay geçmesine rağmen konuyu tekrar açtım .  





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.