Şimdi Ara

TOEFL için Okuma İpuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TOEFL için Okuma İpuçları

    1. İngilizce dilinde okumaya aşinalık kazanın. Her gün aksatmadan İngilizce metin okuyor olmanız gerekir. Çevrimiçi gazete veya haberleri okuyun, İnternet'teki günlük derslerin çıktısını alın ve kütüphanedeki ya da çevrimiçi akademik makaleleri bulun. Sadece ilgili olduğunuz alanlarla ilgili konularla sınırlı kalmayın; çeşitli konulara dair aşinalık kazanın!

    2. Okuma parçalarını ayrıntısıyla okuyarak değerli vaktinizi harcamak yerine hızla göz gezdirme alıştırması yapın. (Hızla göz gezdirmede, her bir kelimeyi okumak yerine metne baştan sona kadar hızlıca göz atılır). Ardından geri gidip parçayı daha yavaş biçimde okuyun; parçanın kilit noktalarının neler olduğunu bildiğiniz için şimdi daha fazlasını anlayabildiğinizi göreceksiniz. Herhangi bir yazılı İngilizce parçayı kullanma alıştırması yaparak, akıcılığınızı ve okuma hızınızı çarpıcı düzeyde artırabilirsiniz.

    3. Okuma parçasının ana fikirlerinin altını çizin - bunu çoğu zaman giriş kısmında bulabilirsiniz. Ayrıca, rakamlar ve tarihler gibi kilit noktalar ve olguların da altını çizin. TOEFL okuma sınavınız sırasında her paragrafı okumak için yeterli vaktiniz olmayacaktır; bu alıştırmayı düzenli biçimde yaparak okuma hızınızı ve akıcılığınızı artırabilirsiniz.

    4. Birinci veya ikinci okumanızın ardından kısa notlar alın böylece, soruların yanıtları için geriye bakarken zaman kazanırsınız.

    Devamı:http://www.ingilizceturkce.gen.tr/Blog/egitim/104-toefl-icin-okuma-ipuclari.html







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.