Şimdi Ara

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi
    Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi

    Biz tutkunlar içinde otomobil geçen her mekanı seviyoruz.Benim de uzun zamandan beri merak ettiğim bir müze vardı.İkonik Bursa sokakları ve tarihinin arasından geçip bir park gibi tasarlanmış olan Tofaş Bursa Anadolu Arabaları müzesi. Hayatımıza dokunmuş otomobilleri içeren bu müzeye giriş ise tamamen ücretsiz. Güzel kahveleri ve kendine has müzik listesi olan kafetaryası da övgüyü hak ediyor.Yakın çevrede oturan herkese öneriyorum.

    Tofaş Tarihçesi

    “Müşteri beklentilerini şekillendiren ve gurur duyulan lider otomotiv şirketi olmak” vizyonu ile Tofaş 1968 yılında merhum Vehbi Koç’un önderliğinde Koç Holding ve İtalyan Fiat ortaklığında kuruldu.1969 yılının ortalarında Bursa’da fabrika inşatına giren firma ilk üretimini Murat 124 ile başladı.Bu otomobillerin ilk ihracatı ise Mısır’a olmuştur.Günümüze kadar Kuş serileri, Tempra, Uno, Marea, Brava, Doblo vs. gibi modellerin üretildiği Bursa fabrikası hali hazırda Minicargo projesi dahilinde Fiat, Citroen, Peugeot markalarına ve Doblo projesi ile Fiat, Opel, Vauxhall ve Ram markalarına üretim yapmaktadır.

    Bir Tarihi Canlandıran Müze


    Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi

    Her dönemin popüler otomobilleri vardır. Bir dönemin popüler otomobilleri ise Tofaş ve Kuş serileriydi.O dönemin çok yakan Amerikan araçlarına karşın ünlü reklamı ile Murat 124 çok ses getirmişti. Az yakan, konforlu ve geniş iç hacimi ile birçok ailenin gözü gibi baktığı otomobiller oldu. Hatta hacca gidenler sayesinde Hacı bile dedik =)


    Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi

    İçeri Girer girmez solumuzda kambur kasa 131 Kartal’ı görebiliyoruz. Alıcı rengi ile keşke halen böyle renkleri görebilsek diyoruz. Station vagon kültürünün ülkemizde ilk temsilcilerinden olan Kartal halen etkileyici görünüyor.Günümüzde yeni kasaları yollarda olsa bile tek tük kambur kasa görebilmekteyiz...

    Detaylı Tofaş Tarihi ve Müze Turu Yazısı İçin :http://fwmotor.com/tofas-bursa-anadolu-arabalari-muzesi/

    Diğer Test ve yazılarımız :

    Mercedes C180 Test :http://fwmotor.com/2016-mercedes-benz-c180-premium-d-sinifinin-yildizi/

    Skoda Superb Test : http://fwmotor.com/2017-skoda-superb-1-4-tsi-dsg-zamanin-otesinde-tasarim/

    Honda Civic Test : http://fwmotor.com/honda-civic-test/







  • Yazı mı kaldı hocam şimdi herşey video

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videolar da gelecek inşallah

    Ama ben okumanın önemine çok inanıyorum.Özellikle otomotiv kültüründe dergicilik büyük bir yer kaplıyor.Videolar geldiği zaman da yazılar devam edecektir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.