Şimdi Ara

Tofaş Yakit Tüketimi hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
144.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende de 91 model şahin 5 vites var şehir içi 20 tl yakıtla(2,51 yakıt litresi) 55 km yol gidiyor 60 desen hayat ta varsa çaresini bilen söylesin çok makbule geçer.saygılarımla.
  • Merhaba Arkadaşlar, bende 94 Model ŞahinS arabamı 4 yıldır kullanıyorum.Arabayı aldığımdan beri her sene uzun yolda kullandım.Uzun yolda kullanırken aldığım benzinlerin fişlerini saklıyorum. Geçen sene 2012 yılında yaptığım yolculukda uzunyol seyahatimde kilometrede 1.70 Kr hesapladım. Bu seneki uzun yol hesabımda ise 1.91 Kr çıktı.hesaplarım kesinlikle doğrudur. Ayrıca Ankaradan alığım 1.42 TL gazı, dönüşte 1,69 TL'ye doldurdum.yani ortalama yakıt sarfiyatım 1,91 Kr çıkıyor. 5 yetişkin ve bagaj dolu olarak, hızımı da ortalama 90-100 şeklinde ayarlamaya çalışarak sürdüm. Hesabım kesinlikle doğrudur.
  • Benim 92 Şahin 25 kuruş yakiyor km de yani 100 kmde 9 litre lpg gibi birsey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaw arkadaşlar şahin ile doğan yakıt tartışması nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum çoğunlunda aynı motor var doğan neden fazla yaksınki? üzerinde ekstra aksesuar var onların ağırlığındanmı? eski şahin-doğan aynı motor vardı 92 sonundan 2002ye kadar doğanın sl olmasıyla tempra motor kondu ve biraz daha teknolojik olduğu için yakıtı düştü ve ilerki yıllarda şahinede aynı motoru koydular....neyse ben yeni bi şahin aldım 2000 model doğan slx yani tempra motor açık yolda tam 100 km yaptım ve ölçtüm 25 tl yaktı gaz ortalama 2.75 filan 9 litre demek oluyor ve ertesi gün tanıdık ustaya gittim. ve bana dediki hiç gerek yok ayar yapmayalım bunlar bu kadar yakar....ama önceki lada vegam benzinle tamda aynı parayı yakıyordu benim içim rahat etmedi ve önceden flash arabamda da kullandığım mimgas beyin aklıma geldi çekişim biraz azalmıştı ama az yakıyordum sanayide bulamadım internetin gözünü seveyim:) sivastan istanbula 2 günde geldi ve sadece 70 tl verdim montajını ve ayarını kendim yaptım ve çıktım yola:) allah sizi inandırsın arkadaşlar tamamen aynı yolu gittim ve tam 16 tl yaktım yani beyin bu kadar önemli bire bir aynı yolu 25 tl yerine 16 tl ye sadece 100 kmde 9 lira cebime kalıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ersin59

    yaw arkadaşlar şahin ile doğan yakıt tartışması nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum çoğunlunda aynı motor var doğan neden fazla yaksınki? üzerinde ekstra aksesuar var onların ağırlığındanmı? eski şahin-doğan aynı motor vardı 92 sonundan 2002ye kadar doğanın sl olmasıyla tempra motor kondu ve biraz daha teknolojik olduğu için yakıtı düştü ve ilerki yıllarda şahinede aynı motoru koydular....neyse ben yeni bi şahin aldım 2000 model doğan slx yani tempra motor açık yolda tam 100 km yaptım ve ölçtüm 25 tl yaktı gaz ortalama 2.75 filan 9 litre demek oluyor ve ertesi gün tanıdık ustaya gittim. ve bana dediki hiç gerek yok ayar yapmayalım bunlar bu kadar yakar....ama önceki lada vegam benzinle tamda aynı parayı yakıyordu benim içim rahat etmedi ve önceden flash arabamda da kullandığım mimgas beyin aklıma geldi çekişim biraz azalmıştı ama az yakıyordum sanayide bulamadım internetin gözünü seveyim:) sivastan istanbula 2 günde geldi ve sadece 70 tl verdim montajını ve ayarını kendim yaptım ve çıktım yola:) allah sizi inandırsın arkadaşlar tamamen aynı yolu gittim ve tam 16 tl yaktım yani beyin bu kadar önemli bire bir aynı yolu 25 tl yerine 16 tl ye sadece 100 kmde 9 lira cebime kalıyor

    ahh o mimgas migas beyindenmidir yoksa başka birşeymidir ama bende de şahin varken beyin arzılanmıştı mimgas la değiştirmiştim.değiştirdikten sonra gaz ayarım hiç tutmadı.sürekli bozulurdu çok yakardı.haftada bir taktırıdığım yere gidip ölçüm yaptırtıyodum bilgisayarda herşey normal yolda giderken yakıt tavan.motorda bakımlıydı buji buji kabloları yeniydi ama nedenini çözemedik bi.sonrada sattım arabayı zaten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blent_44

    Merhaba Arkadaşlar, bende 94 Model ŞahinS arabamı 4 yıldır kullanıyorum.Arabayı aldığımdan beri her sene uzun yolda kullandım.Uzun yolda kullanırken aldığım benzinlerin fişlerini saklıyorum. Geçen sene 2012 yılında yaptığım yolculukda uzunyol seyahatimde kilometrede 1.70 Kr hesapladım. Bu seneki uzun yol hesabımda ise 1.91 Kr çıktı.hesaplarım kesinlikle doğrudur. Ayrıca Ankaradan alığım 1.42 TL gazı, dönüşte 1,69 TL'ye doldurdum.yani ortalama yakıt sarfiyatım 1,91 Kr çıkıyor. 5 yetişkin ve bagaj dolu olarak, hızımı da ortalama 90-100 şeklinde ayarlamaya çalışarak sürdüm. Hesabım kesinlikle doğrudur.

    uzun yolda sıkıntı yok ama siz diyorsunuzki yıl 2012 gaz litresi 1.42-1.69.o zamanlar uzun yolda 15-20 şehir içi 20-25 kuruş arası yakıyordu herkesin aracı.gaz litresi 2.30-2.50 hatta şuan 2.70 lere gelmişken millet hala şehir içi bide 20 kuruş yakar diyor o saçma zaten.




  • çok şanssızmışsın valla ne diyim vardır bi sebebi ama ben yaklaşık 5 sene önce 50 tl ye almıştım diğer marka beyinleri en az 120 tl ye takıyorlardı flaşıma yine kendim takmıştım bu yeni gelende aynısı çıktı yani diğer beyinlerden biraz daha küçük o zamanda memnun kalmıştım şu an hiç ummadığım kadar memnunum gaz ayarını gaz ayar vidası ve motora giden hava ile ayarladım hava girşininin yüzde 80 kapattım 20 civarı yaksa büyük başarı dicektim ama tam 16 yakınca inanamadım:) gazcıda sordu kaç km geldin dedim 100 km civarı (marmara ereğlisi -güngören) o bile çok şaşırdı dedim herhalde bu bir rekor şahinler için:) ha bu arada araç 2000 model 1.6. şahin ie ama sonradan karbüratöre çevrilmiş üsletik 195/55/15 lastikler var ve aracı tabiki yoruyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersin59 -- 27 Eylül 2013; 1:32:50 >
  • aslinda araclar cok yakmiyor yakit cook pahali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustam Bu Çok Yakan Araçların Tek Problemi Avans Ayarıdır Şuan 1990 model şahinim var Kazasız!!!
    Kendisi Fotoğrafta Görüldüğü Gibidir
     Tofaş Yakit Tüketimi hakkında

    Yakıtım avans ayarından önce dediğiniz gibi 40-35 kurus civarında idi ama şu an 20-25 kurus civarında... Bilginize Avans Ayarı Çok Önemlii..!!!
     Tofaş Yakit Tüketimi hakkında




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buğra Mert

    Ustam Bu Çok Yakan Araçların Tek Problemi Avans Ayarıdır Şuan 1990 model şahinim var Kazasız!!!
    Kendisi Fotoğrafta Görüldüğü Gibidir
     Tofaş Yakit Tüketimi hakkında

    Yakıtım avans ayarından önce dediğiniz gibi 40-35 kurus civarında idi ama şu an 20-25 kurus civarında... Bilginize Avans Ayarı Çok Önemlii..!!!
     Tofaş Yakit Tüketimi hakkında

    Arkadaşlar bu yakıttan yakınan arkadaşlar kaç km hızla gittiğinizi de yazında görelim 90 nı geçtikten sonra yakmaya başlar. Şehir içinde tasarruf etmek zaten zordur. 90 nı geçmediğim sürece 30-35 benim tofaş 94 Şahin S (Abarth Egzos+15' jant. 195 lastik) umarım anlamışsınızdır neden yazdığımı. Ayrıca dipnot, yakıt ın 2.70 tl ise şuan gaz 270 krş tan az yakamazsınız. Çünkü 1 lt gazla 10 km yol yapılabiliyor yerine göre az da olabiliyor. Uzun yok hariç. Umarım yardımcı olmuşumdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yakıt tüketimi her araca göre değişir. Avans bağdaşlaştırmak çözüm değildir. Lastik kalınlığı, karbüratör, hava filtresi vs vs unsurlar yakıtı etkiler.

    Bu arada yakıtı fazla olup çözüm bulamayanlara önerim, yaprak mikser olacaktır.
  • Lastik Havaları Ve Debriyaj Balatasıda Bu Unsurların Arasında Gelmektedir Fakat Siz Yolda 120 km ile giderken camı açarsanız o arabanın çok yakması gayet normal bişeydir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buğra Mert

    Lastik Havaları Ve Debriyaj Balatasıda Bu Unsurların Arasında Gelmektedir Fakat Siz Yolda 120 km ile giderken camı açarsanız o arabanın çok yakması gayet normal bişeydir :)

    90 dan sonra çift püskürtmeye giriyor, debriyaj lastik doğru olsa ne fayda..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğax slx, şahin, 1 lt lpg ile uzun yolda 9 km gider. şehir içi 5-6 km ye kadar düşer. ben torosa da bindim. torosdan bile az yakıt gösterimi yapılıyor. şu an kia pride kullanıyorum 1 lt lpg ile 15 km gidiyor. şehir için 11 km. doğan şahin kullananlara selam. bu arabaları kullanan arkadaşların lpg istasyonu var heralde. yukarıdaki yazılanların çoğu yanlış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hit Adam

    doğax slx, şahin, 1 lt lpg ile uzun yolda 9 km gider. şehir içi 5-6 km ye kadar düşer. ben torosa da bindim. torosdan bile az yakıt gösterimi yapılıyor. şu an kia pride kullanıyorum 1 lt lpg ile 15 km gidiyor. şehir için 11 km. doğan şahin kullananlara selam. bu arabaları kullanan arkadaşların lpg istasyonu var heralde. yukarıdaki yazılanların çoğu yanlış.

    Bahsettiğiniz doğan slx-şahin s ler 1.6 motor sizinki 1.3 lpg de tabikide az yakıcak, adamlar 1.6 da az yakmaya çalışıyorlar; tabii ki de istasyonlarımız var ben sabit istasyondan yakıt alırım, çok zorda kalmadıkça farklı istasyonu tercih etmiyorum. 1.3 motoru lpg de kullanmak gereksiz benzinde de az yakar. Lpg çok fark ettirmez. Kolay gelsin..
    Not: Slx motorlar az yakmaz kullanmaya bağlı tabiikide slx motordan önceki çıkan araçların düz-pic motorlar az yakmaktadır. Test edilmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • akyurt kullanıcısına yanıt
    Doğan şahin kullanan arkadaşlara prideyi incelemelerini tavsiye ederim. piyasası yok deniyor ama böyle bir aracı piyasası yok diye almayayım mı. 1.3 motora rağmen 1.6 motor gücünde verim alıyorum. rampada çekişi inanılmaz. yolda bırakmayacak çelik motor. parçası ucuz ve bol. hararet sorunu yok ama tofaşlar öyle mi? tercih sizin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ludwik -- 26 Eylül 2014; 13:21:27 >
  • Aracım 90 model şahin düz karbüratörlü motor
    Tüp Beyni atiker
    Tank simit kaç litre bilmiyorum ama 39 küsür litre alıyor

    Toplam da şehir içi-dışı karışık fazla dur kalk yok ortalama 280-300 gidiyor 4 defa depoyu fulledim ve her seferinde günlük km sıfırladım test ettim. kimine göre az kimine göre fazla bilmiyorum bunun olması gereken tam nedir

    Uzun yolda iki kere hiç zorlanmadan 500 kmyi geçti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9unkarekoku -- 2 Şubat 2015; 12:34:19 >
  • 190 km 0,24 krş 2,79 tl shellde uzun yolda 94 doğan s
  • Düz kartal 1.6 i.e 98' model şehir içi 22 kuruş. Araçla Köye gidip geliyorum yaylaya çıkıyorum. Simit tüp var. Eski tüp 30-35 Km yakıyordu ama zaten eskiydi yenisiyle değiştirdim. Araç 100 binde. Beyaz.
  • http://www.blowof.com/blowof-lpg-mikser/
    tofaşa kep açık hava filtresi ile uygulayın bakın bakalım yakıta ve performansa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.