Şimdi Ara

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (2019) [ANA KONU] (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
8
Favori
23.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam hiç bir şekilde giriş yapamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun kapalı Betasını oynayanlar Açık Betadaki iyileştirmeleri daha iyi gözleme fırsatı bulacaklar.Bu nedenle oyunun ilk anından itibaren önemli değişikliklerin yapıldığı gözlemledim.Bunlardan ilki karakter hareket sisteminde yapılmış.Kapalı Betada karakter kontrollerinde bazı sorunlar vardı bunlardan en önemlisi otomatik siper sisteminin düzenli çalışmamasıydı.Araca binmek istediğinizde sipere girmesi yada çatışma anlarında istem dışı sipere geçmesi gibi sorunlar bu betada düzeltilmiş.Silahlar arası geçiş hızlanmış yani ana silahlar arası değiştirme daha hızlı yapılıyor.Koşma sırasında kamera açısı değiştirilmiş ve daha doğal bir görünümde olduğunu söyleyebilirim.

    Kapalı Betada Guided Mode varsayılan olarak kapalı geliyordu bu mod görev yerlerinin haritada görünmesini sağlıyor fakat kapalı olarak geldiğinden dolayı görev yerlerini bulmak daha uğraştırıcı oluyordu.İsteğe bağlı olarak yine kapatılabilsede Açık Betada bu seçenek varsayılan seçeneklerde açık olarak yer alıyor.Harita üzerindeki keşfedilebilir bölgeler artık daha belirgin işaretlere sahip ve keşfettiğimiz yerler harita üzerinde işaretleniyor.Düşmanların bulunduğu yerler turuncudan kırmızı renkli olacak şekilde düzenlenmiş ve bandajın diğer şırınga ile benzer simgesi karışıklığa neden olmaması için farklı bir simgeyle değiştirilmiş.

    Görsel açıdanda kapalı Betaya göre iyileştirmelerin yapıldığını gözlemledim.Doku kalitesindeki farklılıklar dışında genel görsel kalitede artış bulunuyor.Buna rağmen performans değerlerinde bir kayıp olmamış.Oyun içinde F1 ile tüm sistem kullanım değerlerini görebiliyorsunuz.

    Gün içinde yaşanılan server sorunları nedeniyle PvP yi Beta'nın son günü oynayacağım.Betada her ne kadar düşük seviye gearlarla PvP oynanabilsede Betada izin verilen en yüksek seviyeye ulaşıp silah ve gearları geliştirerek PvP oynamanın daha iyi olacağını düşünüyorum.Açık Betadaki izlenimlerime göre oyun birçok açıdan iyileştirilmiş.Oyunun tam sürüm olarak çıkmasınada az bir süre kaldığından dolayı muhtemelen bu betada gördüğümüz haliyle çıkış yapacaktır.




  • ultra ayarlarda oynuyorum, fakat grafikler bok gibi olmuş
  • Co op girecek yokmu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu oyundan atma problemi bir tek bende var herhalde apex filan da oynuyorum geçen hafta cod mw beta oynadım günlerce hiç birinde atma problemi yaşamadım yaşamıyorum.

    division2 de de dx12 de atıyordu. eski bi nvidia sürücüsü kurmuştum onda sıkıntı kalmadı. en azından uzun bir süre oynadım ve hiç atmamıştı.

    ghost recon da da denedim aynı sürücüyü ama pvp de rastgele atıyor. son sürücüyü kurdum yine fayda etmedi. ubisoft un oyunlarında bi sıkıntı var ama çözemedim.

    sistemden kaynaklansa diğer oyunlarda da atar diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takami59 -- 27 Eylül 2019; 15:42:51 >
  • Betanın ikinci gününde PvP modlarını denedim.Kapalı Beta sonrasında oyunun içerik olarak daha çok PvE odaklı olduğunu belirtmiştim ve PvP deneyimim sonrasıda aynı düşüncedeyim.Oyunun PvE tarafı daha dolu ama PvP tarafı yetersiz içerikten ve oyun modlarından oluşuyor.PvP haritaları 4 vs 4 için çok büyük ve geniş ölçekli bu nedenle genellikle herkes uzak mesafeli oynamayı ve bu oyun tarzına daha uygun olan Sharpshooter sınıfını tercih ediyor.Drone kullanımının bu kadar önemli olduğu bir oyunda her iki tarafta Drone olmadan başlıyor ve haritadaki belirli yerlerden alınıp sadece tek seferlik kullanılabiliyor.Oyuncuları kısa süreli işaretleme dışındada başka bir kullanımı bulunmuyor.Maçlarda belirli bir süre geçtikten sonra oyun alanı daralıyor fakat genelde maçlar alan daralmaya başlamadan bitiyor.Rastgele oyuncularla girilip oynanacak bir mod değil kesinlikle iletişim ve koordinasyon gerekiyor.Ayrıca maç esnasında ve tur sonlarında çıkanlar oluyor.4 vs 4 oynanan bir oyunda bu çıkma durumunun değişmesi gerekiyor çünkü respawn yok ve maç ortasında çıkanlar nedeniyle sayıca eksik kalınıyor.Genel olarak oyunun PvP kısmının Betadaki izlenimim doğrultusunda pek iyi olmadığını belirtmek istiyorum.




  • Oyun tek kişi oynamak için çok iyi değil bunu alacağınıza cod mw alın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Division 2'yi sevmeyip bunu seven ender kişilerden biri benim heralde Ben oyunun kapalı betasınıda oynamıştım, açık betada oynanış daha da keyifli hale gelmiş ancak tek başına ne denli zevkli olur bilemem biz arkadaşlarla girdiğimiz için çok zevkli oluyor. Optimizasyonda bence çok başarılı division 2 gibi ara ara düşüşlere rastlamadım. Ubinin beğendiğim nadir oyunlarından oldu kendisi
  • ezicioyuncu kullanıcısına yanıt
    Bnde açık beta da ara ara donmalar oluyor gears 5 i hiç sıkıntısız oynuyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • wildlands oynamayana bu oyun biraz daha çekici gelebilir ama neredeyse hiç bir farkı yok. pve kısmına girmek istemiyorum. en zorda bile çok rahat bölge alabiliyorsunuz acele etmezseniz. yapay zeka çok iyi değil.sizde her türlü ekipman mevcut.neredeyse 5-0 önden gidiyorsunuz düşmanlara karşı. ha role play yaparsanız o moda girerseniz belki keyif alırsınız ama sıkılmaniz çok uzun sürmez.

    pvp kismi wildlands ten tek farki bazi malzemeleri haritanin belirli yerlerinden almak. ben wildlands in pvp sini sevmistim ama 1-2 gün oynadiktan sonra ezbere bağlıyor.bu oyun için umutluydum ama dediğim gibi aynı b*kun laciverti. çok çabuk sıkacak bi yapisi var.

    su bugisoft gibi bu tarz bi oyun yapan yok. third person günümüze yakin fantastik olmayan bi shooter..bilen varsa paylaşsın lütfen :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • takami59 kullanıcısına yanıt
    Ubinin tek avantajı da o zaten hocam onun yaptığı gibi kimse oyun yapmıyor ama ubisoft da hep aynı şeyin lacivertini yapıyor her sene aynı oyub

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arman09 kullanıcısına yanıt
    ben anlamiyorum bu olayi. ne bileyim EA olsun,blizzard olsun bi sürü firma var. biri de cikip demiyor mu " ulan bugisoft doğru düzgün yapamiyor bu oyunları.benzer bir tane sağlam oyun yapalım, ekmeği biz yiyelim" diye. enteresan valla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arman09 kullanıcısına yanıt
    Sadece bu oyun değil kooperatif oynanışa uygun olan her online oyun tek başına oynanmamalı fakat bazı nedenlerden dolayı(oyun fiyatları vs)artık oynayacak arkadaş bulmakta eskisi kadar kolay olmuyor.Burada asıl konu tek oynamadan daha çok PvP haritalarının 4 vs 4 için çok büyük olması ve oyuncuları sadece tek bir oyun tarzına yönlendirmesidir yoksa Division 2 nin PvP sinide saatlerce oynadım fakat haritalar 4 vs 4 oynanışa daha uygun ölçekte olduğu için Breakpointteki gibi bir durum oluşturmuyordu.Ayrıca Cod'un Betasınıda katıldım ve ikisi arasında tercihim yine Breakpoint olurdu.Cod Betasında başta Arapça dil problemi dışında spawn sorunu,netcode,ping değerlerini yanlış göstermesi ve yüksek latency gibi çok sayıda sorun gözlemledim.Bu tür sorunlar her ne kadar Betada olsa bir fps oyununda olmamalı bu nedenle tercih etmedim.Her ne kadar farklı türde oyunlar olsada Cod'da tek başına oynama adına tercih edilecek bir oyun değil her ikiside bir arkadaş grubuyla oynandığında keyifli olacak oyunlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Eğer 1 arkadaşım olsaydı benimle düzenli oynayacak benimde tercihim breakpoint olurdu hocam ama yok 309 tlde kimse vermez açıkçası ubisoft un gözünü para hırsı bürümüş tom clansy serinin içine etti ne Rain bow kaldı ne splinter cell nede ghost recon büyük indirime girince alırım tek başıma çabuk sıkar wildlans deki hataayı tekrarlamıcam oyunu bitirmem 1 seneyi bulmuştu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arman09 kullanıcısına yanıt
    Bu tür oyunların genelde ortak sorunu çıktıktan 3-4 ay sonrasında oyuncu sayısı bakımından azalış göstermesi oluyor.Oyunun fiyatı yüksek olsada daha uygun bir fiyata düşmesi içinde geçen süredede oyuncu bulmakta zorluk yaşanabilir.Örneğin benzer yapıda bir oyun olan Division 2 ilk aylarda yoğun bir şekilde oynanırken şimdilerde ise oynayan oyuncu sayısı neredeyse bitmiş durumda bu nedenle Breakpoint'te benzer bir durumu yaşayacaktır.Aslında bu oyunu Uplay + ile oynamak daha iyi olurdu ama bu sistemde ne yazık ki ülkemizde kullanılmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 28 Eylül 2019; 15:28:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun açık Betası devam ederken aynı zamanda oyunu sipariş edenler içinde tam sürüm önyüklemesinin başladığını belirtmek isterim.Standart sürüm sahipleri 4 Ekim,Gold ve Ultimate Edition sahipleri ise 1 Ekim'den itibaren tam sürüme erişim sağlayabilirler.PC tarafında önyükleme boyutu ilk gün yamasıda dahil olmak üzere 41.36 Gb,oyunun serverları ise 30 Eylül'de açılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 28 Eylül 2019; 19:56:44 >
  • Beta gün itibariyle sona erdi.Oyunun kapalı ve açık Betasına katıldım,tam sürüm olarak çıkmasınada iki günlük bir süre kaldığı için oyun hakkında elde ettiğim izlenimleri paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle açık betada yapılan iyileştirmelerden bahsedeyim.Bu iyileştirmelerin büyük bir kısmı oyunculardan gelen bildirimler sonucu yapıldı.Karakter kontrollerinde önemli değişiklikler var ve özellikle otomatik siper sistemini kapalı betaya göre daha iyi buldum.Elbette tamamen hatasız çalışmıyor fakat önceki betaya göre olmadık yerlerdede sipere geçmiyor.Koşu animasyonunda ve kamera açısında düzenlemeye gidilerek daha doğal bir görünüm elde edilmeye çalışılmış.Ayrıca araç kullanımının kapalı Betaya göre geliştirildiğini belirtmek isterim.

    Açık Betada 5 ana görev ve 3 ana yan görev oynanabiliyordu.Bunlara ek olarak Wildlands ile benzer şekilde çeşitli ek görevlerde yer alıyor.Faction görevleri olarak isimlendirilen bu görevlerse günlük olarak yenileniyor.Oyunun hikaye anlatımı ve sunumu online odaklı bir oyundan daha çok tek kişilik hikaye modu bulunan oyunlara benziyor.Görev öncesi ve sonrasındaki sinematikler dışında bazı görevlerde çıkan diyalog seçenekleri oyunun hikaye anlatımına verdiği önemi göstersede görevlerden ziyade harita bolca keşfedilebilir yerle doldurulmuş.Açıkcası bu kadar fazla keşfedilebilir yerin olması ana hikaye süresi konusunda kısa olabileceğini düşünmeme neden oldu.Wildlans'ta yine sayıca fazla keşfedilecek yere sahipti ama Breakpoint'te çok daha fazlasına yer verilmiş.Betalarda oyunun bir oyun sonu içeriğine sahip olup olmadığı hakkındada bir içerik olmadığından dolayı PvE ağırlıklı olacak olan bu oyun end game açısından yeterli içeriğe sahip olmayabilir.Elbette Wildlans'ta olduğu gibi yeni içeriklerle desteklenecek olsada en azından betalarda ana hikaye bittikten sonra oyun sonu içerikleri olarak neler sunacağı konusunda bir fikir elde edilebilseydi.

    Oyun looter-shooter ile tactical shooter arasında kalan bir türe sahip,bolca loot var ama bir build oluşturmaya yada build oluşturacak bir gereksinime sahip değil,görevlere taktiksel olarak yaklaşabiliyorsunuz ama yapay zeka çok kötü olduğu için bu taktiğede gerek duymuyorsunuz.Bu nedenlede PvE ağırlıklı olacağını düşündüğüm oyunda geriye end game içerikleri kalıyor.End game olarak bilinen tek içerik raidlerin yer alacağı olması onun dışında ana hikaye bittikten sonra oynamaya devam edilecek bir içeriğe sahip olduğu bilinmiyor.Haritadaki keşfedilebilir yerlerinde açıkcası gerekli olanlar dışında(blueprint,modlar ve skill puanları) bitirileceğini pek sanmıyorum çünkü o kadar fazla yer var ki birçoğu birbirinin kopyası biçimindeydi.

    Oyundaki silah ve gearlardan bahsedecek olursam tüm itemler kalitesine göre farklı renklerde sınıflandırılmışlar.Standart kalitedekiler gri renkte iken seviyemiz yükseldikçe yeşil ve mavi renkte düşmeye başlıyorlar.Bu sistem Division oyunlarındaki gibi işliyor ve oyun sonuna doğru daha kaliteli high-end gearlar elde edilecek.Eşya kalitesi arttıkça değişen sadece özellikleri ve seviyesi oluyor yani gearlar üzerinde armor yada health değeri bulunmuyor.Health seviyesi sadece sınıflara bağlı olarak değişsede düşen eşyaların özellikleriyle daha hızlı geri kazanma,hasar direnci ve ek stamina gibi özellikler elde ediliyor.Silahlarda ise seviye yükseldikçe hasar oranının pek değiştiğini söyleyemem sadece seviyesi yükseldikçe range-accuracy-stability gibi özellikleri artarken gear seviyeniz ne olursa olsun bütün zorluklarda tüm silahlar headshot ile tek atışta(zırhı olmayanlar için) düşmanları indirebiliyor.Bu durum ise PvP de sadece sniper silahlarında geçerli diğer silahlarda Time To Kill süresi PvE ye göre daha yüksek olacak şekilde ayarlanmış.

    Oyunun PvP modları ile ilgili görüşlerimi paylaşmıştım.Bunlara bazı eklemeler yapmak istiyorum.PvP modlarında PvE de elde ettiğimiz tüm silahlar ve gearlar taşınabiliyor fakat perklerde ve silah güçlerinde bazı sınırlamalar yer alıyor.Aktif ve pasif perklerden bir kısmı PvP de kullanılmazken bazı perkler ise PvE-PvP de ortak kullanılabilecek şekilde hazırlanmış.Bu nedenle PvE ve PvP için ayrı loadoutlar oluşturmak gerekiyor.Loadout değişimi sadece maç başında yapılabiliyor ve sonradan değiştirilmiyor.PvP de takım arkadaşlarınız iyileştirmediği sürece maç bitimine kadar respawn olmadığı için uygun perkleri maç öncesinde seçmek gerekiyor.Bu nedenle PvP için mutlaka iletişim ve koordinasyon gerekiyor.

    Oyunun görsel kalitesi ise gayet iyi durumda ve açık betada grafikleri daha iyi buldum.Buna rağmen performans değerlerinde bir değişiklik olmadı fakat bu oyunun yine yüksek bir sistem gereksinimine sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Oyunda Wildlans'ta olduğu gibi bazı bölgelerde yoğun bitki örtüsüne yer verilmiş ve bu bölgelerde Wildlands'ta olan fps düşüşleri yaşanmıyor.Oyun içi performans olarak hem Wildlans'a hemde Division 2 ye göre daha iyi durumda ve betada herhangi bir çökme yada oyun içi görsel hataya rastlamadığımıda belirtmek isterim.

    Oyunu ilk oynadığım günden itibaren PvE odaklı bir oyun olacağını ve PvP içeriklerinin daha sınırlı olduğundan bahsetmiştim.PvE için oynamayı düşünüyorsanız ve elinizde Division 2,Borderlans 3 ve 1 Ekim'de ücretsiz olarak Steam'e gelecek olan Destiny 2 gibi oyun sonu içerikleri iyi olan oyunlar varsa Breakpoint'i tercih etmeniz için bir sebep bulunmuyor.Bu türleri tercih ediyorsanız zaten saydığım oyunlardan birisini mutlaka oynuyorsunuzdur.Eğer düzenli oynayacak bir arkadaş grubunuz varsa ve Wildlans'ı uzun süreler oynadıysanız Breakpoint alternatif olarak tercih edilebilir.PvP için alacaksanız açıkcası hiç tercih etmeyin çünkü oyunun PvP si üzerinde daha fazla çalışılması ve değişiklikler yapılması gerekiyor.PvP mevcut haliyle hem oynanış hemde içerik olarak oldukça sınırlı durumda tam sürümdede bu durumun değişeceğini pek sanmıyorum.

    Betalardan elde ettiğim izlenimleri genel hatlarıyla paylaşmaya çalıştım.Betalara katılma fırsatı bulamayanlar için umarım katkısı olur.Oynayacak olanlarada şimdiden iyi eğlenceler diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 30 Eylül 2019; 0:29:16 >




  • Grafikleri beğenmeyen bir tek ben varım herhalde
  • Kapalı betayı evli çocuklu adam olduğum sebebi ile kaçırmam ardından, açık betaya kayıt yaptırdım, bu fırsatı kaçıramazdım. 3 gün boyunca oynadım, ilk iki gün pve ağırlıklı son gün ise pvp'ye odaklanarak oynadım. Bir wildlands tutkunu olarak, gelen yenilikleri beğendim. Ancak sadece bana mı öyle geldi bilmiyorum. Grafikler daha iyi olabilirdi. Bazı yerlerde texture çamur gibi. Düşmanların sizi gördüğünde verdikleri tepkiler ve aralarındaki konuşmalar güzel. Bazı yerlere coop olmadan girmek yürek istiyor. Fps gözlemi ve değerlendirmesi için özellikle 1080p ultra ayarlarda oynadım. Enterasandır ki wildlands ultra ayarlarda daha düşük fps alıyorum. Silahların üzerinde her parçasına özel renk paleti koymaları her parçasını değiştirebilme imkanı veren gunsmith olayını çok beğendim. Görevler güzel, aksiyon sarıyor. Ancak uzun soluklu olarak tek başına oynanır mı orası belli değil. Her 3-4 ayda bir story'e yeni içerik ekleyeceklerini söylüyorlar ama şu anda bu fiyata bu alınmaz. Full sürümünün de open beta halinden çok farklı olacağını sanmıyorum. Çünkü ultimate ve gold edition alanlar zaten oynamaya başladılar. İlerde indirim olur da ubisoft storedan kaptırabilirsek alınabilir. Wildlands'e 120 vermiştim buna da ondan fazla vermem diye düşünüyorum. Benim için en azından bir yılı var şimdilik. Bunun dışında wildlands oynamak isteyen olursa eklesin ubisoft user name:gregaros

    herkese iyi oyunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gregar -- 2 Ekim 2019; 13:9:24 >




  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    uplay plus vpn ile satın alınabiliniyor. Ben rusya üzerinden ücretsiz uplay+ deneme sürümünü kullandım (Ruslar için 1 aylık ücretsiz tanıtım kampanyası yapmış ubisoft. Ekim itibariyle bitti.). Satın alma işlemi dışında vpn kullanmadım. oyunları vpnsiz, indirip oynadım.Bu sistem İlerde bir sıkıntı çıkarmı bilemem, ama şuan Uplay+ satın almak için bir mani görünmüyor. satın aldıktan sonra nerden oynadıgınızı umursamıyor ubisoft.

    Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint (2019) [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 3 Ekim 2019; 8:45:56 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.