Şimdi Ara

Top Gun: Maverick (2022) | Tom Cruise (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
2.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Film güzeldi. İlkine göre cheesy romance, modern talking tarzı müzikler falan yoktu.


    Görev odaklı güzel bir süreç aktarabilmişler. Sanki söylenmesi gereken sözler söylenmedi, onlar


    eksikliğini fazlaca hissettirdi.


    İlk filmi izlemek bence önemli çünkü ufak tefek nüanslar var. Netflix'de görünce onu izledim ardından Maverick.


    Çok inanılmaz bir durum adam 36 yıl önce çekiyor sen çıkıp ard arda izliyorsun üç-dört saatte.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    İlk filmde arkadaşının künyesini atmasaydı da saklasaydı. Bu filmde bir yerde verirdi ve iyi kullanılabilirdi.Rooster ile biraz daha anlaşabilselerdi.Gidişat içinde yaşanan twist'ler de çok iyiydi. Keşke mevzudan sonra bürokratları, orduyu, yankıları falan da görseydik.Burada tabi filmin ana temasına da bakmak lazım sen kimi vuruyorsun? hangi terörist çıkar nükleer tesis tutar?kim çıkacak da sam sistemi tutacak? son model uçak sahibi olacak? Rusya mı? Çok zayıf kalan bir durum olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 10 Eylül 2022; 1:41:42 >




  • :D yorumlar efsane :D

    çok gerildim, heyecanlandım, duygulandım, süper senaryo, süper hikaye, efsane aksiyon sahneleri vs. diye yazan yok.

    "mega bütçeli uçaklı savaş-aksiyon filminde" gerçek uçak görüntüsü olduğundan + oyuncuların da uçakla uçarken görüntüleri olduğundan süper film falan yazanlar var   g kuvvetini çok güzel aktarmışlar :D vay be ne büyük başarı :D


    savaş-aksiyon filmi izlemesek buna süper diyeceğiz.

    IMAXta izledim üstüne belki de ülkede kimsede olmayan bir sistemde izledim yine de kötüydü.

    ilk 1 saat zaten çöp

    savaş sahneleri cgi

    uçuş sahnelerinde arkada rock müzik var :D bundan etkilenen 80lere dönsün. 2022'de 80ler filmi yapmak büyük işsizlik gerektiriyor ya  

    Dunkirk'te bomba düşünce havaya saçılan kumun sesi bile geliyordu. ama 8 puanı göremedi  

    Sinema böyle işte. aşırı yapmacık-sahte bir görev oluştur. ilk 1 saat görevi anlat. TV'deki söz-savaşçı dizileri tadında askeri diyaloglarla 1 saati geçir. Gereksiz bar sahneleri, tom cruise'un tekne macerasını falan izlet. Uçak yere düştükten sonra finali oldu bittiye getir. sonuç bu. ama Dunkirk'ten yüksek puan almış, daha iyi. (yersen)

    2022'de dev bütçeyle çekilen filmde adam uçak sesleri çok iyiydi diyor :D uçak sesi duymak veya g kuvveti etkisi görmek istiyorsan belgesel izle. aynı tadı alırsın 2 saatin çöp olmasın bence :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melanie Thierry -- 12 Kasım 2022; 10:16:45 >




  • Klişelerle dolu holivud yapımı olabilir ama uçaklı aksiyon filmi olunca kaç tane alternatifimiz var ? Bu saatten sonra izleyen zaten korsan yolla izler, hem bedava izleyip hem ölümüne eleştirmeyin. Alternatifi olmayan güzel bir yapım. Film bir başlıyor, sizi hiç sıkmadan koltuğa çiviliyor.

  • 60 yaşında dede liseli gibi pencereden bacadan kaçıyo. Tom dede, bırak bu ayakları, yaşını biliyoruz. Bu işler öyle iplerle uçmaya kaçmaya benzemez. Ona ip de taksan o yaşlarda öyle ha diyince çalışmaz  

  • film süperdi, tom cruise'un bardaki konusma sahnelerinde koltuğa çivilendim. aşırı heyecanlı.

  • Danger Zone ile zaten havaya girmiştim, uçaklarla beraber ben de sanki göğe yükseldim. Gökyüzündeki sahnelere diyecek yok. İlkinin üstüne fazlasıyla koyarak akıp giden harika bir devam filmi olmu. Bu kalıbı pek sevmesem de, cidden sinemada izlemek isterdim. 8/10.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoJack Horseman -- 19 Kasım 2022; 12:52:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    uçakları düştükten sonra goose'un oğlanla f-14 kaçırdıkları sahneler ve f-14'deki muhabbetleri ekstra güzeldi. oraları güzel düşünmüşler.



    film kötü değil arkadaşlar üstteki bebelerin yorumlarına çok bakmayın. öyle tekrar tekrar izlenecek bir film değil ama top gun filmini sevdiyseniz mutlaka 1 defa izlenmeli.

  • Konusunu zamanında aramamıştım veya bulamamıştım. Şimdi denk geldim. Film hakkındaki kendi güncel yorumumu bırakayım:


    Alıntı

    metni:
    Daha önce izlemiştim; hatırlamak için yeniden izledim. Gene çok sürükleyiciydi. Başından sonuna kadar zevkle soluksuz izletiyor. Son yıllarda izlediğim en dengeli modern aksiyon yapımlarından birisi diyebilirim. Filmin her bir sahnesinin sizi filmde tutan bir ağırlığı var. Karakterler, gelişimleri, aksiyon, gerilim, mizah, alt metin, ruh her şey yerli yerinde, sizi içine çeken bir harmoni halinde. İlk filmini izlemediğim halde bana Hollywood'un altın çağını hatırlattığı ve ilk film hakkında yeterli bilgiler sunduğu için nostaljik hissetmeyi başardım. Tabii bunda filmde seçilen müziklerin, gün batımı veya doğuşu temalarının, mekanların rolü büyük. Filmin barı bile çok güzeldi yahu. Çağdaş sosyo politik mesajların da hiçbirisi yok. Gene çağdaş filmleri istila etmiş "sex sells" mantığıyla çekilmiş pornografi ve f*ck buddy takılıyorlar havası veren sığ bir ilişki yok, onun yerine eli yüzü düzgün, relate edebileceğiniz, olgun bir romantizm var. Karakterlerin hepsi - büyükten küçüğe - kişiliklerinin özgünlüğüyle öne çıkıyor. Yeşil perdeden ziyade daha çok gerçekten - hem de agresif - uçan uçaklar seyrediyorsunuz. Sanki filmi tekrar izleyince daha çok beğendim. Hani her şeyin bayalaştığı ve yapmacıklaştığı şu devirde gerçekten hem taptaze sıcacık bir yemek gibi hem de geçmişe, her şeyin büyük (glorious) olduğu bir devre dönüş gibi. Şahane. Dünya varmış yahu. Puanım 9/10.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Tek derdi en iyi skoru yapıp her şeyin en iyisi olmak olan, düpedüz bir narcissistic assh*le lanse edilen bir karaktere (Hangman) bile kendisine sempati duyabileceğiniz ufak sub-plot yedirebilen, sonunda o karakteri bile tatmin edebilen ve hamurundaki saklı iyi yönünü bize gösterip onu bile geliştirebilen/parlatabilen ve sizi de bu şekilde tatmin edebilen bir film.


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158120574


    Bence gişe başarısını hak etmiş bir yapım:


    Top Gun: Maverick en yüksek hasılat yapan Tom Cruise filmi oldu | DonanımHaber (donanimhaber.com)





  • store.steampowered.com
    ACE COMBAT™ 7: SKIES UNKNOWN - TOP GUN: Maverick Ultimate Edition on Steam
    https://store.steampowered.com/sub/723774

    filmlerden hızını alamayanlar için güzel bir haberim var; Ace combat7 + top gun ek paketi şu an %80 indirimle 13 dolara satılıyor. ace combat en iyi savaş uçağı oyunudur zaten kaçırmayın.


    @Nat Alianovna hala ilk filmi izlemediysen çok şey kaçırıyorsun.


    son olarak; talk to me goose..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 5 Mart 2024; 16:46:52 >
  • alpalp84 kullanıcısına yanıt

    simulasyon diyor ama bir flight simulator'da değil yani. eski ace combat oyunlarından bildiğim kadarıyla biraz abartmışlar oraya simulasyon yazarak. rahatlıkla oynayabileceğini düşünüyorum. oyunu hala indiriyorum yarına biter oynadıktan sonra daha detaylı yazarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 5 Mart 2024; 23:44:16 >
  • @alpalp84


    evet oyunu oynadım ve şunu söyleyebilirim ki; rahatlıkla oynayabilirsiniz kesinlikle flight simulator ile alakası yok. normal arcade bir oyun. hatta arcade'in arcade'i yapmak için ekstra kolaylık seçenekleri bile var.  

  • Flying Dutchman kullanıcısına yanıt

    İlk filmi izledim. İkincisinin hikayesine zemin hazırlasa da eline su dökemez. İkincisi her açıdan daha üstün bir yapım. Hatta 80'lerden kalma eski bir filmi böyle devam ettirebilmeleri büyük başarı. Ama - Amerikan - hava güçleri için de bir askeriyeye katılım propaganda filmi, Tom Cruise'un azimli mükemmeliyetçiliği haricinde filme gösterilen özenin arkasında yatan bir sebep de bu. İlk film zaten neoliberal şahin Reagan devrindeki çoğalan anti-komünist militarizasyonun ruhuyla çekilmiş. İkincisinin aksine ilkinde düşmanlar çok netti. İki filmde de orduyla iş birliği içinde gerçek askeri uçaklar kullanılıyor.


    Gene de Top Gun'ın propagandası çok rafine. İyi işlenmiş. Rahatsız edici derecede değil. Genel patriotic temalarla evrenselleştirilmiş. Herhangi birisini kendi ülkesinin hava güçlerine katılıp askeri pilot olmaya teşvik edecek şekilde kurgulanmış.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Top Gun'ın Tom Cruise'da yeri çok ayrıdır ilk filmi o jenerasyonu oldukça etkilemiştir bu yüzden Maverick de üstüne koyarak güzel bir deneyim yaşattı. Interstellar ya da Inception gibi bir şeyler beklemeyin rafine zevk alacağınız bir yapım. Mutlaka ilk film izlenmeli ardından bu izlenmeli. Unutmayın bu film (ilki) hepimizin havacılığa aşık eden filmlerin başında gelmiştir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    top gun maverick müthiş bir devam filmi ama kesinlikle top gun'dan iyi değil.

  • Flying Dutchman kullanıcısına yanıt

    Nope. Dalgalanma ve dağınık sekanslar halindeki ilk filmde ikinci filmin giderek tırmanan tansiyonu ve gayet organize hikaye ve olay gelişimi yok. İlk filmdeki her şey - bence - ikincisinde olabilecekleri en iyi forma kovuşmuş. İlk film yalnızca romantizm departmanında sanki bir tık önde, orada ilişki üzerinde daha yoğun bir vurgu, sanki birazcık daha tutkulu ve derin bir kimya var. Ama karakterler tabii çok daha genç ve teknoloji ve bütçe ikinci filmdekinin aksine devamlı eğitim uçuşu vs gösterilemeyecek kadar daha kısıtlı. İlk film olmadan ikincisi olmayacağı için gene de karşılaştırmanın üstünde fazla durmaya lüzum bulunmuyor.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    En basta karsilastiran sensin zaten.


    Yok gerilim yavas yavas tirmaniyor da bilmem ne de. “Movie Snob” karsilastirmalar yapiyorsun. Sana onlarca sey yazarım ama iki filminde bende ayri yeri olduğu için uzatmaya lüzum görmüyorum.


    son olarak top gun soundtrack der geçerim. ❤️




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 21 Mart 2024; 10:51:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flying Dutchman kullanıcısına yanıt

    O zaman yazın. Kolaycılığa kaçıyorsunuz. Filmi izleyin çok şey kaçırıyorsunuz deyip izlediğim film hakkında - doğal olarak ardılı ile kıyaslayan - yorum yapınca, ikincisi daha iyiydi deyince genişleyen bir ağızla "yok bilmem ne" gibisinden saygısız bir karşılık veren sizsiniz. İstediğinizi daha çok beğenin. Bu konuda kendi fikrimi ve gerekçelerini söylemenin ötesinde size herhangi bir şey diyecek değilim. Bu tavır değişikliğinin sebebi nedir haliyle merak ediyorum? Sizin kişisel zevklerine karışmıyorum ki. Dediğim gibi istediğinizi daha çok beğenin.


    Son olarak bir cevap verecekseniz ağzınızı toplayın; "yok bilmem ne" gibi bir üslubu terk edin. Kendimi durduk yerde gelişen saygısız ve densiz bir çıkışa ezdirmem. Size saygılı davranıyorsam aynı saygıyı sizden beklemek hakkım.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Saygisiz ve densiz ithamlarini aynen iade ediyorum. Dediğim gibi iki filmi de cok sevdiğim için kiyaslama yapmayacağım.


    onca karsilastirma yapip sonra da ilki olmadan ikincisi olmazdı karsilastirmak yersiz diyip en basta kendinle çelişen zaten sensin. 😉


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flying Dutchman kullanıcısına yanıt

    Gösterin; size nerede saygısızlık yapmışım, nerede densiz davranmışım? Film hakkında kendi fikrimi söyledim. Karşılaştırma üzerinde fazla durmaya gerek yok ama ikinci film ilkinden daha iyi dedim. Bu bir çelişki değil. Çelişkiyse de "yok bilmem ne yok şöyle" diyerek, böyle ileri geri konuşarak saygısızlık yapmanızı gerektirmez. Çelişkiyse de çelişkidir; sağlık olsun. Ama bence bana karşı bir karın ağrınız var veya daha muhtemel olarak ilk filmi hakkında yapılan bir yorumu kişisel alacak kadar çok seviyorsunuz:


    Alıntı

    metni:
    Yok gerilim yavas yavas tirmaniyor da bilmem ne de. “Movie Snob” karsilastirmalar yapiyorsun. Sana onlarca sey yazarım ama iki filminde bende ayri yeri olduğu için uzatmaya lüzum görmüyorum.


    Bu mesajı herhalde durduk yerde ben yazmadım. Yazabilirsiniz. Kısa veya uzun. En azından gerekçeniz belli olur. Yazmazsanız da sizin tercihiniz. Yazın veya yazmayın; kişisel tercihiniz zaten beni ilgilendirmez.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    İkinci filmde her şey tek bir çok boyutlu riskli operasyon ve planlaması üzerinde yoğunlaşıyor. Gerilim yaşanan gelişmelerle beraber randımanlı bir şekilde tırmanıyor. İlk filmdeki spontan operasyon gelişimleri ve bu şekilde dağıtılmış, potansiyeline tam kavuşamamış bir gerilim atmosferi yok. Ortada daha iyi bir senaryo var. Maverick'in ilk filmde üstün körü biçimde laf arasında geçen felsefesi ve ancak bölük pörçük deneyimlenebilen hava ası pilotluk becerisi ikinci filmde tam anlamıyla işleniyor. Gerçekten ete kemiğe bürünüyor. İkinci film ilk filmin formüllerini ileriye taşımış, çağın teknik imkanlarının da yardımıyla cilalayıp en olgun haline getirmiş. İlk film daha ham kalmış bir yapım. Açıkçası Top Gun'ı daha önce izleseydim devamında Top Gun Maverick gibi bir yapımın çıkacağını pek düşünmezdim. İkincisinin ilkini geliştirip geçebilmesi bir başarıdır ve takdiri hak eder. Puanlar ve ödüller de bana katılıyor. Ama tabii kişisel zevk meselesi. Renkler ve zevkler. Sübjektivite. Sizin fikriniz dediğim gibi sizin fikrinizdir. Açar veya açmazsınız. Kişisel tercih meselesi. Ben açtım.


    imdb
    Top Gun (1986) ⭐ 6.9 | Action, Drama
    https://m.imdb.com/title/tt0092099/


    imdb
    Top Gun: Maverick (2022) - IMDb
    https://m.imdb.com/title/tt1745960/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada size güzel, keyifli bir bilgi vereyim;

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    2. filmde üstü kapalı işlenen düşman ülke çok büyük bir ihtimalle iran'dı çünkü f-14 savaş uçakları hala operasyonel olarak sadece iran hava kuvvetlerinin filosunda bulunuyorlar. maverick ve rooster da uçakları düşürüldükten sonra büyük bir ihtimalle iran'a ait bu f-14 uçaklarından birini kaçırıp tekrardan süpersonik hızlara ulaşmışlardı. <3 bu uçaklar iran molla devrimi ile karanlığa gömülmeden bir kaç yıl önce bizzat amerika tarafından o zamanlar şah pehlevi yönetimindeki iran'a satılmıştı.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 5 Nisan 2024; 0:5:48 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.