Şimdi Ara

Top Lane Rehberi [Gnar eklendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
4
Favori
2.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepinize merhaba arkadaşlar.Ben von Goethe.Oyuna S4’ün yazında başladım.3-4 tane 20 lvl hesap kastım fakat hiçbirini nedense 30’a kasamamışım.Neden böyle bir şey yaptığımı ben de bilmiyorum.Bunun üzerinden sonra düzgünce 30 lvl hesap kastım.Sezon arasında arkadaşlarımın da yardımları ile oyunu iyice kavradım ve ranked atmaya başladım.İlk maçım 7/10 bitti ve beni Gold V’e attı.98 maçtan sonra Plat V’e çıktım.Ve şuan 192 maçta Plat IV oldum.III’ten düştüm.Şimdi tekrar serideyim.Çok fazla zamanım olmadığı için anca bu kadar ilerleyebildim.Okullar kapandığı zamaninşallah hızlıca Diamaond’a yükselebilirim.Mainim top lane.Elimden geldiğince üst koridorda size yardımcı olmaya çalışacağım.

    RÜNLER VE KABİLİYETLER
    Oyun size 2 tane rün sayfası verdiği için 2 tane temel rün sayfası yapmanızı öneririm.
    AP için;
    9xBüyü Nüfuzu
    9xZırh
    9xBüyü Direnci
    3xYetenek Gücü

    AD için;
    9xSaldırı Gücü
    9xZırh
    9xBüyü Direnci
    3xSaldırı Gücü
    Bu iki rün sayfası yanlış hatırlamıyorsam 15k ip gerektiriyordu.

    Şimdi gelgelelim kabiliyet sayfalarına.Öncelikle şunu söylemeliyim.Her karaktere bir tane kabiliyet sayfasıyla girmek da yanlış olur.Onun için gerek probuildsten gerek farklı tür sitelerden bakmanız da fayda vardır.Kabiliyet sayfaları ikinci bir rün görevi görür.Doğru yapıldığında size avantajlar sağlar.

    TOP LANE
    Top lane ıssız genelde jungların uğramadığı ıssız mekanlardan birisidir.Siz tp almışsanız karşıda ignite varsa eğer bu noktada defansif oynamanız lehinize olur.Çünkü top lanede 1 kill her şeye değerdir.Tp aldığınızda benim genellikle yaptığım kuşları veya kurtları almak.Bunun nedeni ise 2 lvl olup topa gitmek ayrıca ward ve fazla pot ile dönebilmektir.Örneğin Irelia oynuyorsunuz.Karşınızdada ignite almış Rengar var.Başlangıçta sadece Kristal Matara ile başlayıp.Hızlı bir şekilde kuşları temizleyip,b attıktan sonra Dokuma Zırh+1 Pot ile lane dönebilir ve daha fazla lanede kabilirsiniz.Gelgelelim tp mi ignite mı sorusuna.Bu aslında takımınıza karşıya ve karakterinize bağlı.Ben her zaman tpden yanayımdır çünkü karşınızdakine 1 kill verdiğinizde hızlıca topa tp atarak seviye farkını önleyebilir ya da karşısınızdaki öldüğünde laneyi itip rakip şampiyon laneye geldiği zaman siz de tp atarak seviye farkını açabilirsiniz.Top lane oynarken ward almaya,minyon kesmeye,rakibiniz ile sizin karlı çıkacağınız tradelere girmeye özen gösterin.Geri mi kaldınız junglenizden yardım isteyin veya boş bir koridora tp atıp oradaki minyonları alın,ziynetinizi rakip ormanda kullanıp onun junglesini mahvedin.Ziynetinizi 250 gold karşılığında 9.seviyeden sonra geliştirin bu hem size hem de takımınıza görüş açısından fayda sağlayacaktır.Teleportunuzu olabilidiğince düzgün atmaya çalışın.Örneğin Jax,Irelia,Tryn oynuyorsanız karşıdakileri gördükten sonra düzgünce bir tp atarak split push yaparak.Takımınıza olabildiğince fayda sağlayabilirsiniz.

    Sion

    Bu koca devi rework yedikten sonra top lanede sık sık görmeye başladık.Gerek ultisi, gerek qsu ile hem muazzam damage hem de yüksek cc sahibi.

    Genel Bilgiler:
    *Lanede öldüğünüzde adamı pasifiniz ile kesebilirsiniz.Pasifiniz hemen devreye girdiğinde bir skill tuşuna basmayın.Eğer ki basarsanız çok çok daha hızlı ölürsünüz.
    *Q'su lanede güzel damage çıkartabiliyor.
    *W'si ile tanky olabilir ve pasifi sayesinde ekstra can sahibi olabiliyor.
    *Nerf yemeden önceki E'si ile birlikte çok optu.Fakat rito yaptı yapacağını nerfledi.E'si ile lane itebilir, karşınızdakini haraslayabilirsiniz.
    *Ultiniz ile takım savaşı başlatabilir , tpye gerek kalmadan laneye gidebilir, kaçabilirsiniz

    -'ler
    *Q'dan kaçmak kolay.
    *Takımınız bocalarsa pek yapabileceğiniz bir şey yok.
    *Ultiyi kullanmak biraz zor.
    *Rakip menzilli olursa farm almada sıkıntı çekeceksiniz.

    Kabiliyet:

    9/21/0 her zaman Sion için tercihimdir.Bu kabiliyet sayfasını genelde karşıma AD champ geldiğinde kullanırım.Karşı takım hybrid ise ikincisini de kullanabilirsiniz.Neden cdr yerine as kullandığımı söyleyecek olursam ,lanede farmı basic attack ile kolayca almaktan dolayıdır.

     Top Lane Rehberi [Gnar eklendi] Top Lane Rehberi [Gnar eklendi]

    Rünler:

    Klasik AD,zırh delme,cdr,sev,,ye başına can kullanabilirsiniz ama klasik AD rünü fazlasıyla işinizi görür.

    Maokai

    Bu ağaç adam tam bir takım oyunun parçası.Çok fazla ccniz var ve hatrı sayılır bir damageniz var.

    Genel Bilgiler:
    *Pasifiniz lanede kalmanız açısından çok iyi bir skill.Hele karşınızda manası olmayan bir champ Riven,Renekton vb. tarzı champ varsa bu sizin işinize gelecektir.Team fightlarda bu pasif sayesinde rahatça tutunabiliyoruz.
    *Q'su ise hem lanede hem tflerde çok işimize yarıyor.Odaklanma gerektiren Katarina,Karthus vb.champların ultilerini yakından Q atınca havaya kalkacakları için ultilerini bozabiliyorsunuz.Tflerde ise adcnize yapışan Irelia,Riven,Zed tarzı chapları 1-2 saniyeliğine de olsa saf dışı bırakabilirsiniz.
    *W'su ile rakip tam flash atarken onun yanına gidebilirsiniz.Ayrıca W kullandıığınızda hedef alınamaz olacağınız için kolaylıkla Jinx,Ezreal,Ashe vb. global ultileri olan champların ultileri doddgelayabilirsiniz.Adc'nize atlayan bir Rengar'a sadece W-Q yaptığınızda geri kalanını takımınız zaten halledecektir.
    *E'niz ile ilk başlarken 1.21'de kuşlara atıp sonra orada E stackleyip, kuşlar doğduğu anda bütün küçükler kesilir.Bu skilli harita kontrolünde kullanabilir.Tflerde rakipleri dürtüp yavaşlatabilirsiniz.
    *Ultinizi açtığınızda takım arkadaşlarınızı koruyabilirsiniz.Bu ultiyi çok amaçlı kullaanabilirsiniz.
    *Lanedeyken rakibinizle traade girerken ilk E atıp sonrasında W atıp arkasından da Q attığınızda bir hayli damage atmış olacaksınız.Fidenizin patlamasınıdan kaçacağı için W,o sırada sabit olacağından yakından Q atarak bu durumu toparlayabilirsiniz.

    -'ler
    *İlk seviyelerde mana sorunu baş gösteriyor.
    *Başlangıçta tanky olamıyorsunuz ama oyun ilerledeikçe bu ağaç adam çok çok iyi oluyor.

    Kabiliyet:

    Genelde 2 tür kabiliyete sayfası kullanırım.Bunları kullanabilirsiniz.

     Top Lane Rehberi [Gnar eklendi] Top Lane Rehberi [Gnar eklendi]

    Rünler:

    AP rünleri iş görür fakat Maokai'd olay biraz farklı.Eğer iyi bir oyun geçirmek isterseniz yazacağım rnü sayfası çok çok kullanışlı olur.

    9xSaldırı Hızı
    9xSeviye Başına Can
    9xSeviye Başına Büyü Direnci veya Büyü Direnci
    3xYetenek Gücü

    Irelia

    Better nerf irelia diye bir tabir vardır ya,o hale devam ediyor.Oyunu kolaylıkla taşıyabileceğiniz,üçlü kuvvet çıktıktan sonra gücüne güç katan skillseti ile tam bir carry.

    Genel Bilgiler:
    *Pasifiniz ile stun,snare gibi cc'leri daha az yiyorsunuz.Karayel veya Merkür Botu çıktığınızda tadından yenmiyor.
    *Q'nuz sizin tek gapcloseriniz.Dikkatli kullanmalısınız çünkü CD'si biraz uzun.Split push yaparken çok çok işinize yarayacaktır,rakibe yetişmek veya kaçmak için canı az olan minyona Q atarak uzaklaşmak en iyisi.Ayrıca W ile Q'yu birleştirip vurursanız W'nin gerçek hasarı Q ile birleşecek ve ilk seviyelerde güzel hasar çıkarmanızı sağlayacaktır.Lanede minyon keserken pek kullanmayın aksi halde mananız bitebilir.
    *W ise Irelia'nın güçlü bir silahı 9.seviyede W, 5. seviye olacağı için 9 lvlda oldukça güçlüsünüz.Üstte belirttiğim gibi W+Q kombosunu yaparsanız ilk lvllarda rakibinize güzel hasarlar verebilirsiniz.
    *E'miz ise bana göre Irelia'yı Irelia yapan bir skill ilk olarak E fullersek ilk seviyelerde burst damagemiz bir hayli artacaktır.Rakibiniz size gelsin minyonların arasındayken ona E çakın ve ölmesini bekleyin .
    *Ultimizi trinity çıktıktan sonra çok çok daha aktif bir şekilde kullanabiliriz.Trinity çıktıktan sonra şunu yapın rakibe W açıp Q ile atladıktan sonra E çakın.Daha sonrasında ultinizi kullanın.Her bıçak fırlattığınızda basic attack vurun ki Sheen rakibe işlesin.
    *Irelia genel olarak kolay gözükse de ustalaştıktan sonra oyunun orta oyunlarında parlayan bir şampiyon.Eğer onu düzgün oynarsanız oyunu alma ihtimaliniz %70'lere çıkıyor.

    -'ler
    *Lanede çok fazla Q ile minyon keserse mana sıkıntısı var.
    *Earlyde düzgün oynanamazsa çok etkili değil.
    *Oyundan düşürülmesi kolay (Farm yaptırmazsanız düşer.)
    *Q'sunu kullandıktan sonra gapcloseri kalmadığı için rakibi yakalaması ve kaçması biraz zor oluyor.

    Kabiliyet:

     Top Lane Rehberi [Gnar eklendi]

    Rünler:

    İki çeşit seçeneğiniz var.
    1.seçenek:

    9xSaldırı Gücü
    9xZırh
    9xBüyü Direnci
    3xSaldırı Hızı

    veyahut 2. seçenek:

    9xSaldırı Hızı
    9xZırh
    9xBüyü Direnci
    3xSaldırı Hızı

    Bu seçenekte erken seviyede farm alırken biraz zorlanabilirsiniz ama oyun sonu için gayet iyi bir rün sayfası olacaktır.

    Jax

    Şuan metada pek olmasa da düşük eloda maçı taşıyabilen karakterdir.Eğer yüksek eloda iseniz tamamen metaya yönelmeli ve sadece ct pick için seçmelisiniz.

    Genel Bilgiler:
    *Pasifimiz bize her vuruşumuzda saldırı hızı veriyor.Split push yaparken,kule alırken,1v1de bizi güçlü yapan bir pasif.
    *Q'muz ise tek gapcloser skillimiz.Kaçmak,kovalamak için kullanabilirsiniz.Ayrıca düşman warda ve sizin wardınıza da zıplayabilirsiniz.
    *W'müz ise ilk seviyelerde biraz güçlü olmamızı sağlıyor.Hem animasyon iptali sağladığı için hemde Sheen'i kullandığı için çok işimize yarıyor.
    *E skilli ise bana göre Jax'ın en güçlü skillidir.Düz vuruş kullanan bütün champlara karşı bizi 1 adım öne geçiriyor.Ayrıca tflerde adamları toplu olarak stunlayabilirseniz sizin takımınıza katkınızı arttıracaktır.
    *Jax'ın 6 lvldan sonra oyuna gelmesini sağlayan skilli ultisidir.Ultimizin pasifi bize her 3. vuruşumuzda 100/160/220 büyü hasarı vermemizi sağlar.Basit bir hesap yapıcak olursak 6 lvlda sadece 3 basic attack ile düz vuruş+(w+düz vuruş)+(düz vuruş+ulti pasif) şeklinde 100 admiz olduğunu varsayarsak 100+100+100+100+100=500 vurabiliriz.Farmınıza önem verin çünkü erken oyunda sizi düşürmek için elinden gelenleri yapıcaklardır.Direk blind pick yapmanızı kesinlikle tavsiye etmem.

    -'ler
    *Oyundan düşürülmesi kolay.
    *İlk seviyeler bariz güçsüz.
    *Farma önem vermezseniz kolay oyun olacağını sanmıyorum.

    Kabiliyet:

     Top Lane Rehberi [Gnar eklendi]

    Rünler:

    Benim kullandığım rün sayfası şu şekildedir.

    9xSaldırı Gücü
    9xZırh
    9xBüyü Direnci
    3xSaldırı Hızı

    Gnar

    İlk çıktığından itibaren metadan hiç düşmeyen nadir top lane champlarından.Tanklık var,hasar var ve oyunun kaderini değiştirecek bir ulti var.

    Genel Bilgiler:
    *Pasifimizi lanedeyken,fightlardayeken,karşı jung veya bizim jung geldiğinde dengede tutmalıyız ki Gnar'ın potansiyelini anlayabilelim.Pasifimiz güzel tam oturtamaz isek kötü sonuçlar doğurabilir.
    *Q'muz rakibi yakalarken,kaçarken,minyonları temizlerken çok işimize yarıyacaktır.Lakin tutamazsak ilk lvllarda uzun bir cdsi var.Mega formuna dönüştüğümüzde ise bir kaya fırlatıyor ve bu skill figtlarda işe yarıyor.
    *Gelelim W skillimize tankları eritmemizi sağlayan,tanklığımıza karşın büyük hasarlar verebildiğimiz bir skill.Mega formundayken ise duvara ulti+w kombosuyla rakiplerinizi oldukça uzun bir süre fight dışı bırakabilirsiniz.
    *E skillimiz oldukça hoş bir birime attığımızda iki katı mesafe katedebiliyoruz.İlk lvllarda cdsi uzun dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim.Ayrıca tam mega hale dönüşürken bir birime E atıp dönüşürseniz aynı minik haldeki gibi iki katı mesafe alabilirsiniz.

    -'ler
    *Takıma ve eşyalara bağlı.
    *İlk seviyelerde cdler fazla.

    Kabiliyet:

     Top Lane Rehberi [Gnar eklendi]

    Rünler:

    Benim kullandığım rün sayfası şu şekildedir.

    9xSaldırı Gücü
    9xZırh
    9xBüyü Direnci
    3xSaldırı Hızı


    Not:Devamı gelicek ve ayrıca şu an metada olan champlarla ilgili kısa kısa bilgiler vereceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi von Goethe -- 31 Mayıs 2015; 19:59:30 >







  • çelıncır oldum sağol.
  • Plat4 ve tr 2 sayfa rün omg sirf nasus icin 10 sayfa rünüm var cok kuru yavan olmus puanim 0

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ot Tüttüren Zenci

    Plat4 ve tr 2 sayfa rün omg sirf nasus icin 10 sayfa rünüm var cok kuru yavan olmus puanim 0

    herkesin genelde 2 rün sayfası olduğu için öyle dedim, konuyu resimlerle felan renklendireceğim
  • Keşke biraz emek verseydin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • söyle olsa daha iyi olur nasus anlat karsina su gelirse soyle oyna soyle kabiliyet rün görevi sudur mantik bu olmali üsenmesem yapmayi planliyorum ama resim atmayi felan bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnqelTR

    Keşke biraz emek verseydin.

    konuyu editleyip resimlerle renklendirmeye çalışacağım şuan sadece taslak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ot Tüttüren Zenci

    söyle olsa daha iyi olur nasus anlat karsina su gelirse soyle oyna soyle kabiliyet rün görevi sudur mantik bu olmali üsenmesem yapmayi planliyorum ama resim atmayi felan bilmiyorum

    söyledğim gibi sadece taslka aşamasında nottada yazdım zaten
  • Mesajım bulunsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: von Goethe

    quote:

    Orijinalden alıntı: AnqelTR

    Keşke biraz emek verseydin.

    konuyu editleyip resimlerle renklendirmeye çalışacağım şuan sadece taslak

    Tamam bekliyoruz o zaman :)

    Edit:Gauet güzel gidiyor.Rumble da bekliyoruz metada en cok tercih edilen solo toplardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnqelTR -- 31 Mayıs 2015; 22:43:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip :)
  • Bilemiyeceğim usta mini solo olan birisi olarak söylüyorum en başta ki ''Top lane ıssız genelde jungların uğramadığı ıssız mekanlardan birisidir'' ifadesine güldüm açıkçası. Sanırım sorun bende ki bazı oyunlarda 3 kişiden aynı gank yediğim oluyor. Evet doğru duydunuz 3 kişi jungle mid ve bazı çılgın supportlar topa gank atmaya geliyor. Yada önde ki çalıya çaktırmadan wardımı atıyorum ve bazı sapık junglerlar o çalıda 2 dakika filan benim açılmamı bekliyorlar. Bilmiyorum yani oyunu hatrı sayılır derecesinde oynadığımı düşünüyorum bu kadar baskıya uğramamın sebebi bu sanırım bu yüzden güldüm ama genel olarak söylediklerin de yanlış olmadığı için +1 diyorum. Tabi rün sayfası çeşitlendirilebilir. 2 tane gerçekten az karaktere göre yapılandırmalar kullanılabilir. Mesela Irelia örneklendirmiş o rün sayfalarına bir de as koyarsan tadından yenmez gibi gibi...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rinoard

    Bilemiyeceğim usta mini solo olan birisi olarak söylüyorum en başta ki ''Top lane ıssız genelde jungların uğramadığı ıssız mekanlardan birisidir'' ifadesine güldüm açıkçası. Sanırım sorun bende ki bazı oyunlarda 3 kişiden aynı gank yediğim oluyor. Evet doğru duydunuz 3 kişi jungle mid ve bazı çılgın supportlar topa gank atmaya geliyor. Yada önde ki çalıya çaktırmadan wardımı atıyorum ve bazı sapık junglerlar o çalıda 2 dakika filan benim açılmamı bekliyorlar. Bilmiyorum yani oyunu hatrı sayılır derecesinde oynadığımı düşünüyorum bu kadar baskıya uğramamın sebebi bu sanırım bu yüzden güldüm ama genel olarak söylediklerin de yanlış olmadığı için +1 diyorum. Tabi rün sayfası çeşitlendirilebilir. 2 tane gerçekten az karaktere göre yapılandırmalar kullanılabilir. Mesela Irelia örneklendirmiş o rün sayfalarına bir de as koyarsan tadından yenmez gibi gibi...

    herkeste genelde 2 tane rün sayfası olduğu için bunu böyle düşündüm zibilyon tane rün sayfası yapabilirsiniz




  • post
  • up up
  • up up
  • Top lane rehberi :
    0 30
    tp ignite
    ciinderhulk al
    ve diğer tank eşyaları
    10 k can 300 armor ile ölme
    karşı adc kadar damage at.


    2ez4me
  • Metadaki champlar kısmını hazırlayıp güncel tutarsan işe yarar bir şey olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • choq clasic olmamış mı
  • Kusura bakmayın ama yarım senelik duo girerek altın olmuş birinin rehberi size pek faydalı olmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.