Şimdi Ara

TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI çıkanlar buraya (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.602
Cevap
17
Favori
470.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 58'İNCİ TOP.TUG.K.LIĞI ANKARA POLATLI hakkında biLgi verebiLir misiniz biraz ? tam oLarak ne yapacağız ? ortam askere karşı tutum ve tavırLar nasıL ? madem ki dedesin biraz biLgi vermeLisin (:
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sirius_black


    şuan aklıma gelenler bunlar.. sorularınız olursa seve seve cevaplarım.. hakiki topçu olacakların sorularını cevaplayamayacağım zira onların eğitimini bilmiyorum.



    cok ilginc ama bir isletmeci olarak ben de ayni yere gidiyorum. ikmal sınıfı yedek subay yaziyor. brans isletme. 18 gunluk acemilikten sonra polatlida kalan oldu mu? bilginiz var mi?

    hayirli teskereler...
  • Slm 317. dönem jandarma levazım (ikmal) teğmen deden olarak yardımcı olmaya çalışayım. İkmal sınıfı olduğun için (bu meslekçi olduğun anlamına gelir) acemilik 18 gün yapıcaksın. bu sürede cep telefonu götürme yasak çünkü. Asteğmen olduktan sonra serbest. Öğretmen olduğuna göre bi yerde ders verirsin. Bol yeşil tshirtlerden götür. Siyah çorap bol götür.Ayak için pudra götür. Traş takımı vs. al. Güneş kremi çoğu kimse getirmez ama bence yüksek faktörlü güneş kremi götürebilirsin. gerçi güneş kremi terle birlikte üstünden akıp gidiyo :D
    quote:

    Orjinalden alıntı: teoturko

    Aday No 11581
    Adı ve Soyadı HÜSEYİN DURSUN
    Baba Adı MEHMET
    Doğum Yeri REŞADİYE
    Kuvveti Jandarma
    Sınıfı İkmal
    Statüsü Yedeksubay
    Branş İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI
    slm arkadaşlar bende polatlıdayım sanırım.. b kaç soru sormak istiyorum ..
    yedek subay olunca acaba kaç ay acemilik görücez ..acemilik bittikten sonra gönderiyolarmı..benim branşta ing öğrtmenliği yazıyor biz acemilik bittikten sonra ders falan mı vericez ...giderken yanımızda neler götürelim mesela cep tlfonu alalımmı...
    yardımcı olursanız çok sevinirim... bu arada msn adresimi yazıyorum iletişim kurmak isteyen arkadaşlar kaydedebilr.. teoturka@hotmail.com
    şimdiden ederim lütfen cvp yazın




  • Merhaba sirius..

    Bende 323. dönem yedek subay olarak gidiyorum. Branşımda da elektronik mühendisi yazıyor, sanırım bu da meslek kurası.. Verdiğin yararlı bilgiler için teşekkür ederim. Tek merak ettiğim bu kurada gidilebilecek yerler arasında nereler var?

    Bide mesleğe göre bu yerler değişiyor mu?

    quote:

    Orjinalden alıntı: sirius_black

    evet...323. dönem arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun... öncelikle adestim ve yer ölçme çıkan arkadaşlar fazla üzülmesinler.. dua etsinler komando çıkmamış..

    321. dönem meslek kurasıyım. polatlı'da eğitim gören ilk dönem bizdik. ilk olduğumuz için biraz aksaklıklar olsa da herşeyimiz sıfırdı(tektip,bot,kep vs)..muhtemelen size bizim kullandıklarımızı verecekler merak etmeyip paso yattığımız için pek kullanılmış sayılmaz onlar. bu arada giyeceğiniz şey kamuflaj değil,çin ordusu misali acı yeşil renginde bişi giyeceksiniz. genelde askeri inzibatların giydiği kıyafetlerdir.
    meslek kurası çeken arkadaşla (branşında hukukçu,inş müh,mütercim tercüman,bilg müh vs vs) yazanlar 18 günlük kısa ve eğlenceli bir eğitim geçirecekler..en azından bizim öyleydi. 18 gün boyunca konferans salonunda (sistem değişmediyse tabi) bol bol uyuyabileceğiniz uzuuun dersler olacak.sabah başlar bu dersler akşam 5e kadar sürer. arada molalar ve öğle yemeği vardır. bu derslerden bir test sınavı (gayet kolaydır eğer çalışırsanız) ayrıca yanaşık düzen eğitiminden bir sınav (rahat-hazırol,sağa,sola,geri dön,selam dur vs vs) ve G3 piyade tüfeği ile 25 mt'den yatarak kağıt hedeflere ateş edeceğiniz bölümü ve silah(sök-tak) ve basit askeri manevraları kapsayan mekanik-nişancılık sınavı olacaksınız. buradaki en önemli sınav yazılı sınavdır.zira %5lik dilime girmek istiyorsanız kastıracaksıınız bu sınavda. benim yanaşık düzen ve mekanik-nişancılık 100-100 olmasına rağmen yazılıdan 85 küsür aldığım için ilk 13e (bizim sayıda %5e tekabül ediyordu) girememiştim. (gerçi yine gelibolu ask.mahkemesi gibi güzel bi kura geldi)..

    yanınızda çok fazla eşya götürmenize gerek yok.. size sünnet kıyafetini andıran bir pijama,havlu,terlik ve bikaç lüzumlu şey ilk katıldığınız anlarda veriliyor zaten. bol bol çamaşır götürün,çorap götürün..size 75 YTL'ye içindekilerin toplam değeri ancak 25 YTL eden lüzumsuz bir çanta satacaklar,içeriğine güvenmeyin,siyah pilot ve tükenmez kalem götürün(bu sene verebilirler siz bilirsiniz).. bol bol telekom kart götürün,mehmetçik kart bi işe yaramaz eğer cep arayacaksanız. tras malzemelerinizi,fazladan bir terlik(orda 1 adet veriliyor),banyo el yüz havlusu,pudra,silikon tabanlık,sıvı sabun fln götürün. asker cüzanı edinin bir tane. bot kilidi fln götürmenize gerek yok sonuçta herkes okumuş adam kimse kimsenin botunu çalmaz,zaten herkesinki aynı olcak.

    koğuşlar 12 kişilik ama gayet güzel,bakımlı..banyo ve tuvaletler idare eder,ortalamanın üzerinde. aynı meslekleri bir araya topladıklarından (tabi sistemi değiştirmezlerse) anlaşma ve kaynaşma süper. hukukçu arkadaşlar yine en son takım olurlar büyük ihtimalle ve 2. katta olurlar.bizim zamanımızda üst kat neredeyse tamamen hukukçuydu :)) numerik olarak en son takım tabi.. ilk 13e girenlerin 9unun ve ilk 3ün hukukçu olduğunu söylemeden geçemeyeceğim :))

    şuan aklıma gelenler bunlar.. sorularınız olursa seve seve cevaplarım.. hakiki topçu olacakların sorularını cevaplayamayacağım zira onların eğitimini bilmiyorum.




  • Merhaba üstte yazmıştım 323. Dönem Topçu Okuluna gidiyorum Yedek Subay olarak.

    Sınıfımda : Topçu yazıyor ama branş olarak Elektronik Mühendisi yazıyor. Ben bu meslek kurasına mı tabi olucam yoksa 3 ay acemilik sonra asteklik mi?

    Çünki bazı yerlerde sınıfı ikmal olanlar sadece meslek kurası olacak diyor. Bilgisi olanlar var mı?
  • Dün ikmalciydik bugün topçu olmuşuz. Acemilik süresi ne kadar olacak bilgi verebilecek varmı? Branş hala İstatistik gözüküyor.
  • Herkese merhaba

    ben de POLATLIya geliyorum. Bilgilerim aşagıdaki gibi
    sanırım havacı oldum. Bu arada ben de dün ikmalciyken bugün topcu olmusum.
    Yukarıda hukukcu arkadaşımızın yazdığına göre branşımız yazdığı için meslek kurası diyo. Fakat bu değişiklik iyice kafamı karıştırdı.
    Bunlarla ilgili bilgisi olan arkadaşımız varsa ve bizimle paylaşırsa cok sevineceğim. Bide ben havacı olarak acaba nereye dağıtılabilirm.
    herkese hayırlı tezkereler. Yarın görüşmek üzere...

    Adı ve Soyadı RIZA ÇAĞDAŞ GÖKTEKİN
    Baba Adı HALİL
    Doğum Yeri YALVAÇ
    Kuvveti Hava Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedeksubay
    Branş ELEKTRİK MÜHENDİSİ
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI
  • Slm ben küçük yalıda yapmıştım levazım (ikmal) sınıfıydım. Benim yerime gelen arkadaş 321. dönem polatlıda yapmıştı sınıfı topçuydu. Garip bi durum ortaya çıkmıştı çünkü jandarmanın topçu sınıfı yok. Ben de bu döenm düzelttiler herhalde dedim millet ikmal yazınca. Nedense gene topçu yapmışlar sizi.

    havacı arkadaşım sen çok rahatsın. havacılar normal askerler gibi katı disiplin sahibi deil. Çıkabileceğin en doğu diyarbakır. Onun dışında kütahya mı konya mı ne vardı. Ankara vs. gerisi de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abyss332 -- 11 Ağustos 2008; 19:18:00 >
  • peki yerine gelen ankarada topçu olarak yapan acemiliğini kaç ay yapmış
  • arkadaşlar öncelikle branş kısmında ADESTİM (ateş destek timi), YER öLÇME vs vs tarzı şeyler yerine mesleğiniz yazıyorsa topçu,ikmal fln bunları kafanıza takmayın..havacı topçu da olmaz jandarma olmadığı gibi ama bizde denizci de vardı havacı da jandarma da..o sınıflandırma hiç önemli değil.işin civcivli kısmı o...

    eğer ADESTİM tarzı bişiler yazıyosa işte o zaman 3 ay ağır bi eğitime hazır olun derim..onun dışındakiler güle oynaya sevine sevine gitsinler..

    kura yerleri ise değişir..heryer olabilir..bilgisayar mühendislerine kura yok..onlara isme atama geliyor ve &90 ankara...ankara olmaz<sa izmir,istanbul gibi güzide şehirlerimiz kendilerini bekliyor...bunların dışında hukukçular dışında kimlerin nerelere gideceği hususunda bir bilgim yok..sadece jandarma kuralarının doğu ağırlıklı olduğunu söyleyebilrim ama il merkezleri...

    havacı hukukçuysanız havanızda geçilmez..3 yerde hava mahkemesi var..diyarbakır,eskişehir,izmir..bizde 2 d.bakır,1 eskişehir,1 izmir vardı...

    Gelibolu Askeri Mahkemesine gelecek çömezlerimizi hasretle bekliyoruz. yığınla dosyalar kendilerini bekliyotr...nıohahahahah...yaşasın kötülük :)




  • arkadaşın yazdığı gibi güneş kremi kesin götürün...nisan döneminde bile kimisinin kulakları soyuldu kavruldu..gerçi tam teçhizatlı kantinimizde güneş kremi bile vardı hem de ambre solare ...inanamadım.. 319 ve öncesi küçükyalıda kıtlıktan kırılmışken polatlıda bütün heryere peşimizden jiplerle kantin taşıdılar..gerçi biz ilk gözağrısıydık size muamele farklı olur mu bilemem :))

    kurada nereler var sorusu ise sorulabilecek en kötü soru...dediğim gibi heryer olabilir...


    naci02...o arkadaşın yerine giden yine meslek kurası olcağından 18 gün yapmıştır..çünkü diğerleri (hakiki topçular) direk takım komutanı oluyor..bir ikmalcinin yerine gelen olması mümkün değil...

    çok eğleneceksiniz çoook... astek günlerinizin o kadar eğlenceli geçmesi mümkün değil.. rıdvan üsteğmen oradaysa tam çakı gibi askerdir..kendisiyle tanışmaktan onur duymuştum..




  • bi de 3buçuktan sonra gidin..erken gitmenin alemi yok :))

    güzelce traş olun..bi de traş sırası beklemeyin...benden söölemesi..sakal favori de düzgün olsun...permatikle yüzünüzü biçmek zorunda kalmayın :)) berber de jet traşı yapıyo zaten..ben düzgündüm de orda traşa girenler koyun gibi çıkmışlardı çok komikti :))
  • Aday No 11857
    Adı ve Soyadı EMRAH KOÇAK
    Baba Adı RAŞİT
    Doğum Yeri ÇAYIRALAN
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedeksubay
    Branş İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI

    bende kisa istemistim uzun cikti bu nasil istir hadi bakalim yarin gorcez nasil bi yere dustugumuzu gorusuruz tertiplerim :D
  • saolasin sirius verdigin bilgiler icin. tekrar hayirli teskereler...

    tertipler bugun saat 17.00 da polatlida bulusmak uzere :)
  • tertipler, bende bakkal gazi gibi topcu er, polatlidaym. 12 agustos saat 3 veya 4 gbi teslim olurm.
    Simdidn hepimize hayirli teskereler.

    Süleyman süleymanoglu
    Kocaeli
  • Evet asker adayları okuyun bakalım.Kasım 97-Şubat 99 arası 15 ayım İnönü kışlasında yani Topçu ve Füze okulunda onbaşı olarak Öğretim Başkanlığında geçti.Bazı arkadaşlar yok gidelecek en kötü yermiş yok kıl yok tüymüş;gibi bahaneler uyduruyorlar.Arkadaşlar askere gidiyorsunuz pikniğe değil.Gençler askerde en önemli şey size verilen görev ve başınızdaki komutandır.Gittiğiniz yerin hiç bir önemi yoktur.
    Asteğmen,kısadönem,uzundönem farketmez.Atıyorum dağıtımınız doğuya çıktı ama siz karargahta yazıcı olarak kaldınız veya dağıtımınız batıda bir yere çıktı muhafız birliğinde günde 16 saat soğukta,sıcakta nöbet tutuyorsunuz.Hangisini secerdiniz?Polatlıya gelince;evet kasvetli bir yer çarşı izni kötü geçiyor.Bu konuda denilenlere katılıyorum ve şunu bilin Ankara garnizon dışı oraya gidemezsiniz.Askeri birliğe gelince bence askerlik yapılacak en iyi yerlerden biridir.Herşeyden önemlisi Topçu subayları çok kaliteli subaylardır.Bu konuda şüpheniz olmasın.Asteğmen adayları benim takip ettiğim kadarıyla öyle çok zorlu bir eğitimden geçmiyorlardı.Uzundönem askerler ve kısadönemler için de ideal bir yer benim gözümde.Yapmanız gereken şey size verilen görevi en iyi şekilde yapmak,hiç kimseye rütbesi ne olursa olsun yalakalık yapmamak ve kaliteli insanlarla arkadaşlık kurmak.Bir ağabeyiniz olarak size tavsiyem bu.Hayırlı teskereler.
    (Askeriyenin içinden geçen tren size garip gelebilir)




  • Arkadaslar Ben Acemilige giderken saat 7 de teslim oldum 2.günümdede asker kayıda almıslardi 8-9 arasina kadar girebilirsiniz
  • arkadaşlar benim sülüsde adestim çvş yazıyor çavuş olarak yapanlar biraz anlatabilirlermi oradaki ortamı usta birliğe nereye gönderdiğini hakkında bilgisi olan arkadaşlar anlatabilirler mi
    top ve füze ok.k.lığı. polatlı - ankara adestim çvş
  • ya kimse yok mu bir şeyler söyleyecek sitede
  • Dostum Ben acemiligi 88/2 olarak ankara polatlıda adestim cvs olrak yaptım..Biraz üst taraflari okusaydın zaten görcektin orasi hakkında yazdıklarimi ..suan kıbrıs lefkosedeyim ..Adestimler doguya gitmez bati agirlikli İlk 1 ay cok ezilirsiniz 1 ay sonunda dershanede adestim dersi görmeye baslicaksniz Birazdaha rahatlarsiniZ ...Yalnız aderstim cvs olarak gidipte 1 ay sonunda degisen cok komando olan yada 107mm topa gecen coktu Hicbisey belli degil ..Uzmanlara dikkat et
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.