Şimdi Ara

Toplamayı Düşündüğüm Sistem (Mantıklı Mı?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 4500 tl gibi bir bütçem var. Üstüne çıkamıyorum ne yazık ki. Hatta ne kadar altına kapatırsam bankaya ödemesi o kadar kolay olur

    Belirtmek istiyorum 1050ti bulunan bir sistem düşünmüyorum. Biraz daha üst segment olmalı. Solidworks, matlab gibi programları similasyon araçlarıyla kullanacağım aynı zamanda. Fakat oyun da oynarım yani yarı yarıya diyebiliriz.

    R5 2600 - Vatan 1231 tl ---> İŞLEMCİ
    MSİ A320M Pro-VH Plus - Vatan 357 tl ---> ANAKART
    ASUS RX 580 4 gb Çift Fanlı Model - 1651 tl ---> EKRAN KARTI
    8 gb 2400 mhz (Marka, ürün belli değil) - Sıfır 500 tl forumdan
    1 tb wd blue - vatan 318 tl ---> HDD
    XIGMATEK ARES 1701 600W kasa+psu - 385 tl ---> KASA+PSU

    Toplam: 4442 TL

    SSD gelecek zamanlarda takmayı düşünüyorum. Kasa görüntüsü pek önemli değil benim için de psu sertifikasız fakat en uygun psu+kasa kombinasyonu bu gibi. Güvenilir mi pekte bilemedim açıkçası. Performans olarak geyet yeterli gelecek gibi geliyor. Yapma dediğiniz bir nokta var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgoth Draqe -- 15 Eylül 2018; 23:26:18 >







  • cpu, gpu ve hdd secimin iyi.. mb, ram ve psu da butceye gore secilmis. Degisiklik yapmak cok zor. ram 16gb diyemiyorum hatta psu yu degistirelim bile diyemiyorum suan. fakat buroda birtane xigmatik phanteon kasa psu var 4-5 yildir calisiyor. ares 1701 12v den 540w veriyorsa fiyatina gore performansi cok iyi.. 80+ olmasi lazim bir arastirin hatta sorun bu sekilse alin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Hocam 12v kanalından 540w geldiği ve 80+ sertifikalı olduğunu videodaki arkadaş söylüyormuş siz söyleyince baktım. Hatta övdü gibi de psu'yu. Xigmatek kendisi üretiyormuş psu'yu. Fakat küçük gibi geldi kasa rx580 sığar mı bilemedim.

    Kasa Boyut : 39 x 16.5 x 8 CM

    Ekran Kartı Boyut : 24.2 x 12.89 x3.8 cm

    Sığıyor gibi de hava sirkülasyonu nasıl olur ki..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgoth Draqe -- 15 Eylül 2018; 23:29:52 >
  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    "CPU-Kühler: bis max. 165mm Höhe
    Grafikkarte: bis max. 390mm
    Abmessungen (BxHxT): 196 x 415 x 396mm"

    sigar.. boyutlar gayet yeterli (psu nun yukarda olmasi hos degil) aslinda fakat malzemesi teneke gibidir yani hafif onun disinda havalandirmasi iyi degildir fakat modifiye edile bilir :) el matkabi ve demir delici uc ile aklima birseyler geliyor ama orjinalini bozmamak lazim :)
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    İşçiliğim temizdir hocam, babam soğuk metalciydi eskiden. Küçükken yanında çalıştım. Malzeme de bol elimde yani şekillendirmek amaçlı bütün malzemeler var. Spiral, şerit testere, punchlar, elektrikli matkap, kaynak makinesi..

    Fakat nasıl şekillendirmek gerekir bilemedim.
  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Kasanin önünden iceri hava üfleyecek bir 12/14cm fan ve ona uygun delikler olmasi gerekir(plastik delicez) bu bir. ikincisi psunun yanina dogru kasanin üstüne bir tane 12 lik fan takicaz. öndeki fan iceri hava üfleyecek digeri üstteki disari atacak. Yandan bir tane de iceri üfleyen fan takarsan is görür. Öteki türlü sicak hava icerde.. delikler delindikten sonrada fanlar yapisik kasaya montajlanmayacak yarim santim, bir santim kadar mesafe olmali ki ses yapmasin. Onu kasayi modifiye ederken fani calistirip yaklastirip uzaklastirip uygun mesafeyi bulmak lazim.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Olabildiğince deneyeceğim.

    Sizce donanımsal ekstra bir şey yapılabilir mi? Ya da değiştirilebilecek bir şey var mıdır? r5 1600 falan dar boğaz yapıyor diye gözüküyor. Ram'i 16 gb'ye çıkarmak ekstra çok para gerektiriyor. Anakartta zaten daha altına düşme şansım yok. Hdd en ideal ve ucuz 1 tb. Yani düşünceme göre şuanda bu sistem şans eseri çok indirim yapan bir firma olursa ancak öyle daha ucuza mal edilebilir. Yani kendi ufkum bunu gösteriyor zaten o yüzden konu açtım
  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle, itopyada bu sistem 5100den asagi degildir. butce dahilinde r5 2600 alinabiliyorken, 1600 almazdim ben. soyledigin gibi ileride ssd takarsin. wd blue iyi bende kullaniyorum. xigmatek konusuda az cok belli. Rami daha hizli birsey alabilseydin iyi olurdu. ikinci el 3000mhz lik birsey olsa fena olmazdi. (anakartin ram destek listesinde adi gecen bir model) anakart a320 miydi? bios update gerekecek sana alirken bunu sorman lazim. oc de olmayacagi icin 1600 yerine 2600 daha mantikli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Evet hocam a320 linki şöyle bırakayım

    Buraya göre 2667'den sonrası için oc atmam gerekiyor. Bios update 2.jenerasyon işlemci için mi gerekecektir?

    Edit: Gerçi buraya göre 2.jenerasyon ryzenları destekliyor. Bios update 1-2 defa atmak dert değil de update sırasında elektrik kesilmesi gibi güç kesilmesi durumlarında sorun oluyormuş sanırım. Fakat yine de anlayamadım update nedenini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgoth Draqe -- 16 Eylül 2018; 4:33:42 >




  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    evet islemci icin yoksa ekrana goruntu gelmez moralin bozulur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, toplayayım hele de tek derdim o olsun.

    Asıl dert kendim toplarken olacak, en son 10 yıl kadar önce pentium sistem vardı onu tak çıkar yapıyordum. Hiç hatırlamıyorum ne nereye giriyordu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.