Şimdi Ara

Toplu dosya adı değiştirme (ayrıntı içeride)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    yazılım bölümünde pek konu açmamıştım şimdiye kadar ama şu anda çok lazım olan bir program arıyorum.

    şimdi arkadaşlar elimde 2 bin küsür adet resim dosyası var ve hepsinin isimleri de 29.01.2015 - 001052 şeklinde düzenlenmiş. fakat bu şekilde düzenlendiğinde ada göre sıralamada doğru sırayı alamıyorum takdir edersiniz ki. tarihe göre sıralama da doğru sonuç vermiyor. çünkü dosyanın oluşturma tarihi ile resmin içeriisndeki taranmış belgenin tarihi alakasız.

    yapmak istediğim şey ise dosya adını 29.01.2015 - 001052 formatından 2015-01-29_1052 formatında değiştirmek. bunu tek tek elle yapmaya kalktım ilk başta ama yaklaşık bir saatin ardından yalnızca 100 tanesinin adını değiştirebildiğimi gördüm. yani 2 bin küsür dosyada bunu tek tek yapmam günlerimi alır. böyle bir zamanım yok malesef.

    bana bu konuda yardımcı olabilecek bir program var mıdır? internette birçok program aradım ama dosyanın mevcut ismine göre yeni isim verebilecek bir program bulamadım.

    yapacağı tek şey, ben dosya ismindeki karakterin mevcut ve yeni pozisyonunu söylicem (5. karakter 1. sıraya gelsin, 10. karakter 2. sıraya gelsin dicem :D), program da bunu yapacak :D aslında çok zor bişey istediğimi düşünmüyorum. ah şu yazılım yönümü geliştireydim zamanında. :)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.