Şimdi Ara

Toplu Taşımaya Zam Değil Güncelleme Geliyor(!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyada örneği olmayan böyle bir iktidar 20 yıldır ülkeyi kontrolü altında tutuyor ve bizi böyle dönüşü olmayan bir uçuruma sürüklüyorsa tek kabahati onlara yığmadan ülkeyi genel bir şekilde eleştirmek lazım. Muhalefetiyle(sözde), halkıyla ve her kesimiyle birlikte.


    Şimdi Halk TV'de İBB ulaşım idaresi başkanı Utku Cihan konuşuyor. Yarınki toplantıda toplu ulaşıma en az %58 zam yapılması gerektiğini savunurken 15-20 dakikadır ağzına bir kere bile ''Zam'' kelimesi almadan sürekli ''Güncelleme'' deyip duruyor.

    Hani iktidar zam yaptığında bunu güncelleme olarak dile getirdi diye sürekli eleştiri yapıyordunuz? Zamlara güncelleme denmesini hep yerden yere vuruyordunuz ama şimdi aynı şeyi siz yapıyorsunuz!


    Maliyet artışlarından dolayı zam yapılmasını savunabilir buna bir şey diyemem. (Her ne kadar aksini savunsam da) Fakat, bari bunu dile getirirken iktidar dilini kullanma yoluna gitme. Zamdan bahsederken ''ZAM'' demesini bil!


    Akaryakıt fiyatları iki katından fazla yükselmiş ve bu durumda sen zam yaparken zaten kimse sana ateşli şekilde karşı çıkamaz. Eğer bir fiyat artışı yapman gerekiyorsa bunu yapacaksın ve kamuoyuna gerektiği şekilde nedenlerini açıklamalısın.

    Fakat sen bunu konuşup savunurken tıpkı diğerleri gibi ''Güncelleme'' deyip duruyorsun.


    Bu nedenle bazen buraya umutsuzca başlıklar açan ve iktidarla birlikte (sözde)muhalefeti de eleştiren insanlara direkt linç girişimi yapmadan önce bir kez daha düşünün.

    İnsanları anlamaya çalışın. Otomatik saldırı mekanizmalarınızı bir kez olsun kapatın!








  • Ayrıca, 30 tane iştiraki olan ve milyarlarca Lira bütçesiyle çeşitli kaynaklardan gelirleri ve giderleri olan devasa bir kurumsun. Zaten 5,50 Lira gibi bir meblağa gelmiş ulaşım ücreti çoğu vatandaşı zorluyorken yine zam yapıp bir bileti 8-9 Liraya yükseltmek bu durumda kolaya kaçmaktır.

    Ücretsiz binen yaşlıların ücretsiz kartını değiştir ve bari her binişi 2-3 Lira gibi bir ücrete dönüştür. Farklı yerlerden bunu bir ölçüde telafi etme yoluna gidebilirsin.


    İstanbul öyle bir yer ki, özel araçla 15 dakikada gittiğiniz bazı noktalara toplu ulaşımla giderken aktarma yapıp çift otobüs kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Şimdi bilet fiyatını 8,50 Lira yaparsan işsiz bir adam 15 dakikalık bir yere gidip geldiğinde 4 defa akbil basmak zorunda kalacak ve 30 Liraya yakın para ödeyecek. Bu mantığa ve vicdana uyuyor mu?

    İnsanlar zaten balık istifi şekilde yolculuk yapıyorlar. Misal, bir araç 100 koltuk kapasitesine sahipse ayaktaki yolcular ve duraklarda inip binen yolcularla birlikte bir noktadan diğerine belki de 300-500 arasında insan taşıyor.

    Sanki şehirler arası otobüsleri ya da uçak seyahati gibi koltuk numarasına göre sınırlı sayıda yolcu taşımacılığı mı yapılıyor ki her fiyat artışında bunu zam olarak insanlara yansıtmaya çalışıyorsunuz!


    Her eleştiriye otomatik olarak saldırıya geçen AKP tayfası gibi şimdi sizler de bu başlık ve eleştiri için bana saldırıya geçin. Beni gizli AKP'li olarak ilan edin. Linç edin, sorun değil.





  • 65 yaş üstü İBB ye bağlı değil arkadaşım onu bir araştır
  • sissil S kullanıcısına yanıt

    Bunun İBB'ye bağlı olduğunu yazdım mı?

    Sonuçta bunun değişimi ya da iptalinin müracaatı için gerekli adımları ve kararları alma yükümlülüğüne sahipler.

    Zam yapma yetkisine de sahip değiller ama her hafta bunun için toplantı düzenleyip kararı almaya/aldırmaya çalışıyorlar. 65 yaş üstü kartı için de aynısını yapabilirler ve yapmalılar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.