Şimdi Ara

Toplumdaki Evlilik Baskısı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
11.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Evet böyle bir hayatta mümkün. Tek başına yaşayabildiğin kadar yaşarsın sonrası huzur evi.
    "Ölünecekse ölünür, ölünmeyecekse ambulans var."

    Birde tek yaşayıp ambulansa haber veremeyenlerin evlerinden gelen leş kokusu var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Birazdaha yaşlanınca hayattan monotonluktan sıkılacaksın. Beraber vakit geçirdiğin arkadaşlar evlenecek. Seni dışlayacaklar. Yanlız kalacaksın. Tek başına sıkılacaksın. Çoğalma dürtüsünden çok sıkılma. Hayata bağlanma.

    Evli ve çocuklular buyüzden hiç sıkılmaz. Hep birşeyler çıkar hayata bağlar. Dert bitmez.

    Birde herkes senin gibi düşünse çocuk, evlilik ve bunların alt kollarında çalışanlar nasıl para kazanacak.
    Sıkılmamak için evlenip çoluk çocuğa karışmak? Rte bunu beğendi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    boşver ben kendim doktorum zaten elim ayağım kopmadıkça tedavi ederim kendimi
  • FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba sizi yıllar öncesinden hatırlıyorum ygs lys bölümünden.şimdi burada mesajlarınızı gördüm de ruh haliniz baya değişmiş sanki.tıp fakültesi size de mi iyi gelmedi :(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 olmak üzereyim gerçekten de ortada kaldım. bütün arkadaşlarım evlendi çocuk yaptı evlenmeyenler de kariyer yaptı.


    resmen ortada kaldım. konustukça ruhumu yiyip bitirip parçalıyorum. lanet olsun.
  • Perturbator kullanıcısına yanıt
    RTE aslında TV, akıllı telefonu ve interneti yasaklasa evlilik ve çocuk oranı baya artar. İnsanlar artık sıkılmaya vakit bulamıyor...
  • Selamlar, beni hatırlayan birini görmek beni çok mutlu etti <3 Sağ ol.
    Bana iyi gelmedi, keşke major depresyona girsem de psikiyatri servisinde bir köşede çürüsem diye düşünüyorum. Tımarhane bulunduğum konumdan daha çekici geliyor çünkü :D
  • FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Mutlu olmana çok sevindim hocam :) seni çok iyi hatırlıyorum ben 12.sınıfa geçmiştim senin tavsiye konularını hatırlıyorum konuşmuştuk onu da hatırlıyorum.
    İnternlük çok zorlu bir süreç sonrasında tus ve asistanlık gerçekten çok zor ama iyi yönünden bakabilirsin hocam.ben çeşitli sorunlarım yüzünden o noktalara gelmem gerekirken gelemedim :(
    Tımarhaneye de düşmüşlüğüm var :((

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam evlenecek yaştasın
  • O baskının en temel sebepleri şu 2 madde;

    1- Yaş büyüdü artık evde kalma, kendi düzenini kur bize de daha fazla yük olma.
    2- Şimdiye kadar düğünlere, nişanlara, sözlere gittik, takıp takıştırdık, e artık hasat zamanı.


    Özellikle 2. madde çok çok çok önemli. Yatırım getirisi olarak görünüyor.
  • Nasıl mutluysanız öyle yaşayın yAşlansanız bile hep bi başkasının sorumluluğunu alıyorsunuz.

    İlber Ortaylı nın bi sözü vardı bizim toplum yalnız yaşamaya alışamadı.Aslında sorun yalnızlıktan korkmak birine muhtaç olmak ama çoğu yabancı ülkede adamlar öyle düşünmüyor her türlü yaşıyor.

    Adam diyorki 30 umdayım ortada kaldım noluyor aga ya gez toz maddi manada rahatsın tadını çıkar avantajlarını yaşa agaaa gir çadırda kal kız ayarla spotify de üyelk al gece sıkıldınmı çık gez rahat olun 30 u aşmış bekar kadınlar bile bu kadar düşünmüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvan evlenir mi

    Zavallısınız
  • Ülke garip hâl aldı, yaş 26 tanıştığım konuştuşum kızlar 2-3üncü haftadan evlilik muhabbetini açmaya başlıyolar direk soğuyorum.Ülke bi garip

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hersey madsiyat oldugu icin kimse sevgi saygi nedir bilmedigi icin sadece cinsellik icin evlenilmesi gerektigini dusunuyorlar. Birlikte yaslanio birbirine kol kanat germenin ne demek oldugunu bile bilmiyor cogu. Yaslanincada aldiginiz sisme kadinlar size bakar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sadece aile baskı yapıyor diye evlenmek son derece yanlış bir durum.

    Aynı durumları hemen hemen toplumumuzda ( ben dahil )bir çok kişi maruz kalıyor.

    Sonrasında olanlarda geçim sıkıntısı,aile içi problemler,gerginlikler vs. olaylar ile insanlar karşı karşıya kalıyor.

    Boşanmaların son yıllarda artma nedenleri de bunlar olarak görülebilir.

    Bende yeni nişanladım. Gerçekten bir ömür geçirebileceğim ve birlikte yaşlanabileceğimi düşündüğüm bir ilişkimin olduğu düşünüyorum.

    Yukarıda söz ettiğim sıkıntılar ile bende maruz kalabilirim tabiki ama önemli olan kafanın uyuştuğu birisiyle bunların üstesinden zaten gelinebiliyor.

    Maalesef toplumda halen 30'lu yaşlara yakın olmak evlilikte geç olarak görülüyor. Fakat tam tersi her iki taraf içinde okul,askerlik,iş gibi kriterler devreye girdiğinde 25-35 yaş aralığı normal olarak görülebilir.

    Kafan rahat olmalı ve geç olsun ama hayırlısı olsun demek her zaman en iyi olanıdır.

    Allah hepimize güzel ve mutlu evlilikler nasip etsin.





  • Toplumdaki evlilik baskısını bilmem de akrabalar gelip de bana ne zaman evlenecen diye bir soru sorsa,sanane lan dal... derim.Bu terbiyesizce bir sorudur çünkü ve terbiyesizce cevabı hak ediyordur.Hadi diyelim nişanladım sorarsın normaldir.Ya da söz kesmişsindir gene normaldir diyeceğim.Lakin siz hiç avrupada duydunuz mu böyle bir laçkalığı?Duymazsın çünkü bu özel hayattır ve öyle bir plan ve program dahilinde evlenilmez.Önce doğru kişiyi bulmak asıl mesele.Günümüzde 3 evlilikten neredeyse 1i boşanma ile sonuçlanır hale geldi.Dolayısıyla evlilik bir proje olarak düşünülmemeli.Kadın veya erkek bir çocuk yapma aracı olarak görülmemeli.Sevmek sevilmek lazım ki ileride evlendiğin kişiyle mutlu olabilme şans yüzden daha fazla olsun.Bu anlattıklarımdan yola çıkarak diyorum ki:Bana evlilik ne zaman diye soran olursa cevabını misliyle alır.Eğer akrabamsa da ben sana ne zaman çocuk yapacaksın?Ne zaman ayrılacaksın gibi özel hayat sınırları çerçevesinde sayılabilecek soruları sormuyorsam,sen de bana sorma ki saygı ve sevgimiz ilerlesin derim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockystallion -- 18 Eylül 2019; 14:7:34 >




  • 30 yaşına gelince Türkiye'nin en büyük şehirlerinden birinde yaklaşık 1 milyon liralık bir evim, 200 bin lira değerinde bir arabam, yıllarca fitness yapmış bir vücudum. Ortalama üstü bir tipim 1.79 boyum olsa da çok güzel 20-25 yaşında bir kız bulmam zor olur mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeautifulSwitzerland

    30 yaşına gelince Türkiye'nin en büyük şehirlerinden birinde yaklaşık 1 milyon liralık bir evim, 200 bin lira değerinde bir arabam, yıllarca fitness yapmış bir vücudum. Ortalama üstü bir tipim 1.79 boyum olsa da çok güzel 20-25 yaşında bir kız bulmam zor olur mu?
    Malına gelcek karıdan hayır gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeautifulSwitzerland

    30 yaşına gelince Türkiye'nin en büyük şehirlerinden birinde yaklaşık 1 milyon liralık bir evim, 200 bin lira değerinde bir arabam, yıllarca fitness yapmış bir vücudum. Ortalama üstü bir tipim 1.79 boyum olsa da çok güzel 20-25 yaşında bir kız bulmam zor olur mu?
    Birader bunlara sahip olacaksan niye evleniyorsun?

    POMPALA geç.


    35-50 erkeğin en çekici olduğu yaş aralığıdır ayrıca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26 yaşındayım.Şuan için doğru düzgün bir işim yok.Bu nedenle evlenmeyi düşünmüyorum.Gerçi maddi imkanlarım yerinde olsaydı bile bu yaşta evlenmeyi düşünmezdim.

    Öncelikle evliliğin basit bir durum olduğunu düşünmüyorum.Bazıları gibi ''Evlilikte bir hayır vardır'' mantığıyla gidilecek bir yol olduğunu hiç düşünmüyorum.Zira evlilik demek sonsuza kadar hayatını paylaşacağını düşündüğün birisiyle aynı evde yaşamak demektir.Sorumluluk demektir.İyi ve kötü şeylere birlikte göğüs germek demektir.Dahası birbirinize tahammül edebilmek demektir.Özel hayatınızın kalmadığı gerçeğidir.

    Mesela bir süre sonra içinizdeki ''hayvanın'' ortaya çıkacağı gerçeğini peşinen kabul etmek gerekir.Buluşma günlerinde sizin için hazırlanan eşinizin en doğal halini sabah uyandığınızda göreceğiniz gerçeğini kabul etmek gerekir.Dahası onunda sizin en doğal hallerinizi göreceğini kabul etmeniz gerekir.Bu nedenle diyorum evlilik aslında birbirine tahammül edebilmektir diye.Bir süre sonra sizin ya da onun sizden iğrenmesi gibi bir durum ortaya çıkarsa bu evlilik nasıl devam eder?

    Üstüne bir de çocuk yaptığınızı düşünün.Bu hayat pahalılığında çocuğunuza nasıl bir gelecek hazırlayacaksınız?Öyle ya bu çocuk daha bebekken bile yediği mamalar ve sürekli harcayağınız bez paraları yüzünden daha bu yaşta ciddi bir yük olacak.(Elbette burada çocuğun bir suçu yok.Milleti refah içinde yaşatmayan aksine dalga geçer gibi üç çocuk yapın diyen siyasilerdedir suç).Dahası bu çocuk büyüdükçe masrafları kat be kat artacak.Daha geçenlerde haberleri izlerken tek bir çocuklu ailenin sadece kırtasiye masrafları 500 lirayı buluyordu.Günümüz asgari ücreti 2 bin lira olduğu düşünülünce nasıl bir durumun ortaya çıktığını görebilirsiniz.

    Yani demem o ki ''Evlen hayatın bir çeki düzene girsin'' diyenlere asla aldanmayın.Bu devirde dört dörtlük evlilik ancak zenginlere has olur ki onlar arasında bile boşanmalar yüksek seviyedeler.Zira önceden de söylediğim gibi evlilik aslında birbirine tahammül edebilme sanatıdır.

    Kısacası kendiniz tam anlamıyla buna hazır hissetmediğiniz sürece,evlendikten sonra yaşanılacak sorumlulukları üstlenmeyi kabullenmedikçe ve en önemlisi birbirinize tahammül edebilecek zihinsel olgunluğa gelmeden evlenmeyin derim.Evlenirseniz üstüne bir de düğün masrafları da biner ki dahası bir de boşanma durumu olursa ki tam anlamıyla batarsınız.Size ''Evlen de hayatın bir düzene girsin'' diyenler yarın siz ekonomik olarak batarken yanınızda olmayacak.Bunu unutmayın...




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.