Şimdi Ara

Topraklama nasıl olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar topraklamanın mantığını tam çözemedim.
    1- Sıfırlama denen yani nötr ile topragı birbirine baglama olayı nasıl bazı durumlarda çözüm oluyor , ne oluyor da çözüm oluyor?
    2- Duvara çivi çakarak , ya da musluktan borudan topraklama almak nedir nasıl oluyor ?
    3- Sıfırdan yapılan binada daha temel yapılırken toprağa kazık dikip bunu ana panoya verip ana panodan evdeki sigortalara toprak kablosu çekiyorlar bu tamam ama topraklaması olmayan eski bir eve nasıl yeni toprak hattı çekiyorlar ?



  • Sıfırlama; cihazda oluşabilecek olan tehlikeli gerilimi nötr yani "sıfır" kısmı ile deşarz etme yöntemidir. Bazı sakıncaları vardır, konuştuk.
    https://forum.donanimhaber.com/40-yillik-prizde-sifirlama-yapilmis--126479212-2#126501020

    Su borusundan toprak; metal olan su borusunun binaya gelmeden önce toprağa değiyor olması ve ya bir şekilde bu bağlantıyı sağlıyor olmasındandır. Plastik boruya bağlayarak olmaz.

    Yeni hat için toprağa bakır çubuk çakmak lazım. Bakır çubuğu çakarken, tuz vb eklemek gerekbilir.
  • Çok nadir durumlarda toprak hattı yoksa, alıcı yükün veya duvardaki prizin toprak kısmından, nötr kablosuna bağlantı yapılır..

    Bilgisayar kasası her yerinden elektrik kaçırıyordur.. toprakta yok,, bilgisayarın takılı olduğu duvardaki priz sökülüp, nötr den, toprak vidasına kablo atılır,, nötr (0) olduğu için, bilgisayarı topraklamış gibi oluruz.. kasadaki dış elektriği nötr hattına deyirip, yok ediyoruz.

    Aynı şey benzer durumlar için de geçerli fakat tavsiye edilmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğin 1 ve 2 nolu yöntemler maalesef yapılan fakat asla önerilmeyen yöntemlerdir.Musluk metal olmalı bi derece kaçak elektriği toprağa iletebilir ama bakır kadar iyi olmadığından sağlıklı değil. Eski binalara yada toprak kazığı bitmiş binalara yeniden topraklama yapılması olayı toprağa yeniden bakır çubuk yada levha çakma işlemidir. Çubuktan veya levhadan gelen toprak kablosu ana panoda toprak barasına bağlanır.
  • ustalara katılıyorum ve şu eski evlere nasıl yapılıyor demişssin ya onu demek için yorum atayım dedim eve yakın bahçee gibi biryer yani toprak olan her yer diyim
    neyse
    aynı yeni yapılan evdeki gibi kazılarak kazık vs çakılır bakır cubuk yada pakaydı sanırsam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.