Şimdi Ara

Topuzlu Kapı Kolu Nasıl Sökülür (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
63.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu kapılar hep böyle,kullanımda sıkıntı yaratıyor.Enişte kapıyı neredeyse kırmıştı kendi kendine kilitlendi diye,ben olsam ben de kırarım muhtemelen sinirlenip
  • Odamın kapısının kilidi takılı kalmıştı. Biraz uğraştım yapamadım sonra Youtube'dan aşşağıdaki videoyu izleyip uyguladım ve başardım. Çok basit bi işlem merak etmeyin rahatlıkla anlayabilirsiniz. O pinleri de meyve bıçağının ucuyla noktalara bastırın, biraz sağa sola çevirin zaten kendini bırakacaktır, sonra devam edip sökebilirsiniz. Geri takarken de biraz kuvvet uygulayın kapıyı kırmadan ama.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tango-1 -- 6 Nisan 2013; 15:11:11 >




  • öğrenmiş olduk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimarin

    Arkadaşın da dediği gibi anahtarsız kısımda bulunan o deliğe ince bir şey sokup ittirdiğinizde topuz kısmı boşa çıkıyor, çekince geliyor. Vidalarını da söktükten Sonra diğer taraf da rahatlıkla çıkıyor. Takarken de aynı mantıkla takabilirsiniz.

    Bence siz oda ve salonunkileri değiştireceğinize hepsini yenileyin, çünkü bu dandik topuzlu kilitler bir süre sonra takır takır bozulmaya başlıyor. Çok müşterimiz bize geldi çocuğu içeride kaldı diye ya kapıyı kırmış ya da çilingir çağırmış. Eskiden bu kilitler çok ucuzdu, mütahitler de o yüzden en kötülerini bulup takıyordu. Şimdi bir çok kişi bu konudan müzdarip, fellik fellik topuzlu kilit arıyorlar. Bu kilitlere göre yer açıldığı için normal kapı kolu ve gömme kilit de kullanılamıyor. Yine topuzlu kilit takmanız gerekiyor.

    Yeni topuzlu kilit taktıracaksanız kesinlikle POSSE markalı olanları alın derim ben. Kale markalı ürünler daha bilindik fakat tecrübelerimle sabittir POSSE markalı ürünler çok daha iyi. 15 senedir yazlıkta kullanıyoruz, tık demedi kilit. Piyasadakilerden biraz daha pahalı fakat bir kere alıp kafayı dinlemek çok daha iyi. Çilingire verilecek bir 50,00 tl yi baştan verin (bu arada kilit 19,00 tl civarı) kilitlerinizi yenileyin derim ben. Posse topuzlu kilitleri şuradan kontrol edebilirsiniz :http://www.hirdavatfirsati.com/p-3515-Topuzlu-(Otel-tipi)-Kilitler-Posse-Yuvarlak-Saten-Topuzlu-Kilit-Anahtarli-C300SS-.html

    Son bir uyarı : topuzlu kilidin en iyisini bile alsanız anahtarlarını kaybederseniz veya karıştırırsanız kapınızın kilitli kalma olasılığını arttırırsınız. veya yanlış anahtarla açmaya çalışıp bozarsınız kilidi. Ya WC tipi alın (bunu çoğu kişi bilmediği için uzak duruyor, bu kilitlerde dışarıda anahtar yerine bir parça olur ve kilitlenince bir tornavida vs ile açılabilir. yani işlevi anahtarlı ile aynıdır.) ya da anahtarlı aldıktan sonra birer anahtarını üzerine numara yazıp saklayın, sonra pişman olmayın.

    Bu arada topuzlu kilit montajıyla ilgili video da var bir bakabilirseniz fikriniz daha çok olur :

    http://www.youtube.com/watch?v=-zISO44kSU0&feature=share&list=UUQXBbppQnvbDP-V2EMn6Vzg

    bak bu bilgi 3 yıl sonra döndü dolaştı bugün lazım oldu..

    iş yerinde arkadaş tuvalette kilitli kaldı topuz bozuldu burada anlatıldığı şekilde söküp çıkardık kilidi. :D

    Teşekkürler




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.