Şimdi Ara

Torpiliniz yoksa doğru düzgün bir işe giremiyorsunuz... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
2
Favori
4.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    47 yaşındayım. Çalıştığım şirkette üretim bölümüne beyaz yaka personel alınacağı zaman adaylar ile görüşüyorum. Konu ile alakalı görüşlerimi paylaşmak isterim;


    - Kamuda çalışmak için torpil/referans gerekli. Kamu için liyakat aranmıyor.

    - Devletten ihale alarak iş yapan özel sektör firmalarında da iş bulmak için torpil/referans gerekli. Bu firmalar, kamudan ihale aldıktan sonra işi hakkıyla yapmak gibi bir kaygıları olmadığından, çalıştıracağı personelde eğitim/bilgi/tecrübeyi, olması gereken seviyede aramıyorlar. Sonuçta, aldıkların ihale için kamudan ödeme aldıklarında o ödemeyi bir pasta gibi görüp o pastayı torpil/referans ile belirlenmiş insan havuzundakilerle paylaşmayı tercih ediyorlar.

    -Torpili/referansı olmayan yeni mevzun genç, tecrübesiz beyaz yaka adaylar ise haklı olarak ümitsizle düşüyorlar. Ben de ilk iş hayatına 1998 yılında başlamıştım. Torpilim/referansım yoktu ancak o dönem bir iş bulmak için torpile ihtiyaç şimdiki kadar değildi. Bu sınıftaki arkadaşlarımızın (aslında bu sınıf diye ayrılmamamız gerek ama maalesef Türkiye gerçeği oldu artık) çalışabileceği şirketler, kamu ile iş yapmayan, büyük kurumsal veya kısmen de olsa kurumsallaşabilmiş küçük/orta ölçekli firma oluyor. Bu tarz şirketleri de, dıştan bakarak almak kolay değil. Deneme yanılma yolu ile gidiliyor ancak her yanılma sonucunda işten ayrılmada, çalışanın hayata motivasyonu gitgide azalıyor. Yine de bu tarz şirket aramaktan başka çare olmadığını düşünüyorum.


    Yeni mevzun adaylara şöyle bir önerim olacak. Söyleyeceklerim artık klişe gibi gelebilir ancak işe alımda ben ve benim gibi yakın arkadaşlarım halen bu kriterlere göre seçim yapıyorlar;


    - Fakülte eğitimi esnasında, İngilizce konusunun çözülmesi gerekli. İş görüşmesine gidildiğinde İngilizce seviyesi sorulduğunda, geçmişte iyiydi ancak kullanmadığım için köreldi, kullanmaya başlarsam tekrar hatırlarım gibi cevaplar, maalesef tercih edilmeye yetmiyor.

    - Özellikle teknik resim ile işi olacak mühendislik branşlarının (makine gibi) mevzun arkadaşlar şayet imalatta çalışmak istiyorlarsa autocad vs gibi çizim programlarına, daha üniversite zamanlarında hakim olması gerekiyor. Ingilizce maddesindeki gibi bir cevap, tercih edilmeye yardımcı olmuyor.

    -Fakültede eğitim esnasında, kulüplerde aktif olarak çalışmak ve bunu görüşmelerde öne çıkarmak, adayın iletişim, ekip çalışmasına uyum, ileride ekip liderliği gibi konularda öne çıkmasını sağlıyor.

    -İyi yerlerde staj yapmış olmak, tercih edilmeye yardımcı oluyor.


    Son olarak da kendi adıma iş görüşmelerinde yeni mevzun adaylara, kendi kullandığım sloganı mutlaka söylüyorum. "Karakteri işe alıp, yeteneği eğitmek"


    Hayata yeni başlayacaklara, liyakate önem veren firmalara denk gelmeleri dileğiyle..





  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Eşşek gibi çalışmak hemde ucuza. Oturma organından sallama. Al sana rakamlar. Milli gelir ortalamalarınıda sen araştır bir zahmet. Araştırmanada gerek yok ya. Uğraşmak istemedim. Asgari ücretle çalışma oranını tüm ücretliler içinde. . Asgari ücretle neler alabildiğini gibi gibi.

    Gördüğün gibi eşşek gibi ucuza çalışan insan bizim insanımız.

    Torpiliniz yoksa doğru düzgün bir işe giremiyorsunuz...

    Torpiliniz yoksa doğru düzgün bir işe giremiyorsunuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 17 Nisan 2024; 17:21:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • He bu arada bana git niye duruyorsun diyorsun. İstersem giderim. Ama ben idealistim. Bu ülkeyi kan emici sülüklere bırakmıycam. Kendileri saraylarda köşklerde yalılarda yaşayıp, iktidar yandaşlığıyla milleti sömüren, milleti fakirliği reva gören, kendileri köşklerde yaşayan. Ve hiç utanmadan eğitimsizsiniz,sanki eğitim almamak kendi suçlarıymış gibi, eşşek gibi çalışın ucuza, ülkede iş çok , iş beğenmiyorsunuz diyen hadsizlerede hadlerini bildirmekten geri durmuycam her ortamda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 17 Nisan 2024; 17:57:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Miraclescape kullanıcısına yanıt

    bende git diyorum zaten ne duruyon bu cehennemde?

    git gör yatarak rahat çalışarak sana maaş bağlıycaklar emin olabilirsinTorpiliniz yoksa doğru düzgün bir işe giremiyorsunuz... 

    Sexy yakışıklı türkolar gelsinde pamuklara saralım diye sizleri bekliyorlar tavsiye ederim hemen gidin lütfen.Torpiliniz yoksa doğru düzgün bir işe giremiyorsunuz... 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Nisan 2024; 18:26:7 >
  • Amma da atmışsın ha!


    3018 senesini gayet iyi hatırlıyorum. Hem evler hem de arabalar son derece pahalı idi. Sadece İstanbul dışındaki evler görece ucuz kalıyordu. 2017 sonunda MTV sistemini değiştirdikleri için otomobiller 2017 sonrası acayip pahalandı.

  • Aslında bir uzmanlığın varsa yine iş bulabiliyorsun. Torpil, o uzmanlığa sahip olmadan da bu işe girebilmeni sağlıyor.

    Maalesef arkadaşlar torpiliniz yoksa çok çalışmanız gerekecek. Kendinizi kanıtlarsanız iş bulma konusunda sıkıntı çekmezsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 17 Nisan 2024; 19:3:56 >
  • Surpentor kullanıcısına yanıt

    hocam aöf mezunlarını niye küçümsediniz ki şimdi Torpiliniz yoksa doğru düzgün bir işe giremiyorsunuz... odtu hacettepe mezunu olupda işsiz olanlarda var

  • devleti özeli farketmez, malum bağlantıların yoksa iş bulamazsın ve sürünürsün. yeteneğinin ne olduğunun hiç bir önemi yok. hatta cahil olmak daha avantajlı,çünkü işverenler zırcahili seviyor.

  • Günümüz Türkiye'sinde, özellikle de iş hayatında torpilin işlemediğini savunanların ağzına sarı tuvalet terliğiyle vurmanın cezai sorumluluğu bulunmuyor diye bir bilgi ulaştı. Teyit ettirmek gerekiyor.

  • Stones S kullanıcısına yanıt

    birileri fena sallamış sana arkadaşım. kardeşim bir yıl abd'de kaldı, beverly hills dedikleri yerde pizza dağıttı, öyle bir para kazanamadı. kazanıyordu ama söylediğin rakam fazla abartılı ve o işte de öyle bir para kalmadı sonradan diyordu. işsiz kalan amerikalılar pizza dağıtım işine de saldırdı, o işte rekabet yoktu, rekabet geldi diyordu.


    iyi eğitimli biri gidip orada kaçak çalışıyorsa biraz maldır. itü'den sınıf arkadaşını görmüş, türkiye'ye dönüyormuş senelerce kaçak çalıştıktan sonra benzin istasyonlarında, adam çökmüş diyordu.


    türkiye'de iyi bir işin varsa yurtdışı pek de avantajlı değil. arabaya takılıp kalmışsın resmen. almanya'dan iş teklifi aldım, gitmedim. 1750€ kira ödeyecektim, elime kalan burdan daha düşük olacaktı. varsın araba burda biraz daha pahalı olsun, NOP.

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Hocam masa başı iş varmı!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu Türkiyede yıllardır olan birşey yeni degil hatta bence osmanlıdan beri var o yüzden çokta sorgulamamak lazım.

  • Kendi adıma konuşuyorum. Artık CV dolduruyorum. İş ilanlarına bakmıyorum. Kendilerini iş ilahı sanan İK'cılarla görüşmüyorum.

    Arkadaş tanıdık yoluyla buluyorum artık işlerimi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miraclescape kullanıcısına yanıt

    Akp gidip chp de gelse vahşi kapitalizim yandaş kayırma kahpe dünya değişmez burası 3-10 milyonluk yahudi siyonist mandası $ pompalaması bir ülke değil.


    okuduğun okul dandikse dip puansa kenar köşeyse ,elinden bir işde gelmiyorsa fazla yeteneklide değilsen üstüne birde tipinde kötüyse etinden sütünden faydalancaklar ezilceksin alış sen buna.Torpiliniz yoksa doğru düzgün bir işe giremiyorsunuz...  yoksa zamanı gelir kafandan intihar düşünceleri geçer kendine yazık edersin.


    hayalini kuruduğun şeyler hayatlar gerçek dünya değil o tırnaklarınızı kanırtarak kazıyarak yüksekcekniz hayata kolay demedim ben acı ve zor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Nisan 2024; 13:26:46 >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    hocam sitemin işleyişi şu, doğudan batıya kavimlergöçü mantığı, aslında trde ortalama bi üniversite mezunu, orta doğu ve asya nufuslarını göz önüne alırsak hiç fena durumda değil bir çok yönden ama çöp muamelesi görüyoruz burada,iyi denebilecek iş ilanlarına bak yapay zeka seviyesi beklentiler var gerçekçi değil, bu işlerde torpil olmama ihtimali de yok haliyle, senin istediğin özellikleri barındıran adamlar zaten trde kalmıyor ki ya da dünyaları ister, verecek misin? veren çıkar elbet ama kaç yer soru işareti, ve bu yetersizlik psikolojisine girenlerden bazıları da batıya kapak atma derdine düşüyor çünkü psikolojik baskı en büyük beladır, aileden başlıyor her alana yayılıyor bunla herkes baş edemez, ve gidiyororanın kölesi oluyor, asya orta doğuda ki balkanlar belki biraz, oranın tutunamayanları buraya gelmeyi level atlamak sanıyor, bu sarmal sürekli yenileniyor çünkü insan nufusu iş imkanları ve para varlığı ortada. bakıldığı zaman en elit temiz ortamı batı da ve gelişmiş asya ülkelerinde görüyorsunuz demek ki işin kaymağını onlar yiyor yani sistemin





  • + chp gelince düzelcek dediniz belediyelerde kuzen eş enişte damat atama aynen devam ediyor burası türkiye hamurunda var o değişen sadece amblem ve ideoloji olucak siz kendinizi kurtarmaya bakın akp chp kurtarmaz sizi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Nisan 2024; 13:34:34 >
  • Kerimcem kendine iş bul evde yan gelip yatarak bir yere varamazsın! Bak kılların ağarmış sonra sürüneceksin. Torpiliniz yoksa doğru düzgün bir işe giremiyorsunuz... 

  • bu surpunda ne zaman damarına basıp ne zaman hayatına benzer kesitler versem damlıyor zorunda gidiyor herhaldeTorpiliniz yoksa doğru düzgün bir işe giremiyorsunuz... ,kendisi 2005 de üye olmuş 20 lik bir çıtır benjamin button.Torpiliniz yoksa doğru düzgün bir işe giremiyorsunuz... 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Nisan 2024; 13:39:39 >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Siz biraz abartmışsınız bence.


    2018 senesinde, oturduğum apartmanda dairesini satıp dövize çevirip ABD'de transfer eden komşum gitti, evini de aldı arabasını da. Direkt orada işe başladı ve yaşamı da gayet güzel gidiyor. Kaldı ki şu an ülkede evini satan adamın ortalama 150,000 dolar parası oluyor. ABD'de bu paraya ortalama bir ev alınır ama gittiğiniz eyalet önemli. Burada evi olanların bu anlamda eli çok güçlü. Bundan 10 sene önce döviz bazında evler çok düşük kalıyordu mesela.


    En büyük sorun evdir bana göre. Evi olan insan nerede olursa olsun rahat yaşıyor ama kira ödüyorsan her türlü hayatın yaş. Bu durum Türkiye için de geçerli ABD için de...

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.